Kilonuz nasıl peki bebeğiniz varmı?haşimatoluyum. ila.la tsh kontrol altında. insülinim de 6 civarı.
Allah bağışlasın maşallah bebişinize...Hashimotoyum.
Dönem dönem hipoya da çeviriyor hipere de. ilaç kullanamıyorum dengesiz olduğundan. Antikorlarım iyotsuz tuz kullandığımda 150 civarlarda, iyotlu kullandığımda 1600leri gördüm. Mesela geçen hafta gayet normaldi sonuçlarım gören tiroid ne ya der öyle iyiydi.
İnsülin direncim var. En son onu da 7,5a kadar düşürebildim.
İstediğimde kilo verebiliyordum. 2 sene önce 4 ayda 27 kilo verdim. Hastalıklarım sabitti.
Şu an kiloluyum.
Kilolu bir şekilde 6 ay sonunda hamile kaldım.
2 yıldır HAŞİMATO luyum bi çok sıkıntım var benimAnnem ,teyzem ve kızkardeşim de var.Ben de yok çok şükür ama devamlı test yaptırıyorum
Üçü de ilaç kullanıyor
Kilolarına dikkat ediyorlar ,aldılar ve diyetle verdiler.
Hayatlarını çok etkilemiyor,bir sıkıntıları yok çok şükür.
Umarım senin de olmaz.
Ayy ne güzel inşallah sorun yaşamambi kadın arkadaşım var haşimoto
evlendi bebeği de oldu
ezelden beri kiloluyum. 15-20 kg fazlam var. gram gram gider. bebeğim yok henüz yeni evli sayılırımKilonuz nasıl peki bebeğiniz varmı?
Bende evlendikten sonra almaya başladım kiloları şuan 10 kilo fazlam var ama gitmiyor spora başlamayı düşünüyorum HAŞİMATO diyeti verdi doktor ama çok ağır yapamadım insülin direnci de çıkmıştı ilaç verdi ama içemedim ağır geldiezelden beri kiloluyum. 15-20 kg fazlam var. gram gram gider. bebeğim yok henüz yeni evli sayılırım
onu için bence. insülin direncini kırmaya çok faydası var. bir de yürüyüş çok faydalı. insülinim 26 ya kadar çıkmıştı şimdi sadece 6. insülin ne kadar yüksekse zayıflamaya karşı o kadar dirençli oluyoruz.. ben bebek de düşünüyorum bilmiyorum nasıl olacakBende evlendikten sonra almaya başladım kiloları şuan 10 kilo fazlam var ama gitmiyor spora başlamayı düşünüyorum HAŞİMATO diyeti verdi doktor ama çok ağır yapamadım insülin direnci de çıkmıştı ilaç verdi ama içemedim ağır geldi
Bebeği bnde istiyorum canım doktorum tsh düzelmişken yapın dedi ama eşim yanaşmıo benim erken diyo hapı içmiştim bi iki hafta Ama erimedi hap dışkımda çıktı hep doktor bırak o zaman şekerden uzak dur yürü dedionu için bence. insülin direncini kırmaya çok faydası var. bir de yürüyüş çok faydalı. insülinim 26 ya kadar çıkmıştı şimdi sadece 6. insülin ne kadar yüksekse zayıflamaya karşı o kadar dirençli oluyoruz.. ben bebek de düşünüyorum bilmiyorum nasıl olacak
bizim çocuğumuz pat diye olmayabilir. benim 8 aydır olmadı mesela 9 a giriyorum. tsh güzel, insülin güzel. sadece kilo var. yumurtlama olayım oluyor mu ondan şüphe ettim yarın kadın doğuma baktıracağımBebeği bnde istiyorum canım doktorum tsh düzelmişken yapın dedi ama eşim yanaşmıo benim erken diyo hapı içmiştim bi iki hafta Ama erimedi hap dışkımda çıktı hep doktor bırak o zaman şekerden uzak dur yürü dedi
Söylüyorum da canım erken diyor bende ısrarı kestim artık napayım inşallah güzel haberlerini yazarsın banabizim çocuğumuz pat diye olmayabilir. benim 8 aydır olmadı mesela 9 a giriyorum. tsh güzel, insülin güzel. sadece kilo var. yumurtlama olayım oluyor mu ondan şüphe ettim yarın kadın doğuma baktıracağım
inşallah , hepimiz :)Söylüyorum da canım erken diyor bende ısrarı kestim artık napayım inşallah güzel haberlerini yazarsın bana
Çok haklısın cnm aynen öle bnde çok etkisini görüyorum vücudum mahvolduBasit gibi gozukse de metobolizmamin ve dolayisiyla tüm hayatimin icine s.cmis hastaliktir kendisi. Resmen hashimatodan once ve sonrasi diye miladi bir yarilma oldu hayatimda. Ve hic bitmeyecegini bilmek en kotusu...
Her haşimoto bu yazdıklarını farklılıklar gösterse de yaşar.gebe alabilirsin, kilolu isen biraz zor kilo verirsin. Insülin direncin yüksek ise tabii.Kızlar HAŞİMATO hastası olanlar tsh hormonlarınız ve anti tpo larınız nasıl?
kilo alıyor musunuz?
aldığınız kiloları verebiliyormusunuz? insülin direnci olanlar var mı?
ilaç kullanıyormusunuz?
Haşimatolu olup gebe kalanlar var mı?
Sorunlarımızı paylaşalım birbirimize yardımcı olalım
Arkadaslar haşimatolu olduğumuz hangi tahlille çıkıyor. Bana tsh adı altında T3 ve T4 diye değerlere bakıldı sadece. Ve euthyrox kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. Haşimato bu testlerde çıkar mıydı yoksa başka bir test mi yaptırmam gerek.
Evet bu testler ve anti tpo dan çıkıo canımArkadaslar haşimatolu olduğumuz hangi tahlille çıkıyor. Bana tsh adı altında T3 ve T4 diye değerlere bakıldı sadece. Ve euthyrox kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır. Haşimato bu testlerde çıkar mıydı yoksa başka bir test mi yaptırmam gerek.
Hiper olanı kötü zehirli guatr yapıo evet stresten uzak kalmak lazım ama malesef mümkün değil anne baba hasta oluncaBen eskiden Hoşimato hastasıydım. Hiperdi benimki. Ciddi kilo kaybı ve kalp çarpıntısıyla fark edildi. İlaç kullandım iki yıl. Beş sene sonra altı aylık kontrolde Graves'e çevirdiği anlaşıldı, halk arasında zehirli guatr diye biliniyor. Gözümün fırlamaması falan mucize dendi yine iki yıl başka bir ilaç tedavisi oldum ama iyileşemedim. Ki gravesli dönemim cidden kabus gibiydi haşimatoyu bile aradım. Geceleri aşırı titremeler, kalbimin deli gibi çarpmasından uyuyamıyordum. İki kat merdiven çıksa nabzım 120lerde atıyordu. Hayatımı cidden etkiledi o dönem. İki yıl tiroit ilacımla beraber kalp çarpıntı ilacı dahi kullandım.
İyileşemeyince de önce atom sonra da tiroit ameliyatı oldum. Bizim ailede ne yazık ki çok yaygın.
Sadece tek diyebileceğim şey bu hastalıkta hiç bir şey için aşırı üzülmeyin aşırı stres yapmayın. Ben iyileşmiştim geri dönmesi aşırı üzüntü oldu. Çocuk işini bile kafanıza takmamaya stres yapmama çalışın. Bizim ailede çok yaygın çocuğu olmayan yok, eninde sonunda oluyor. Ya olmazsa diye stres yapmayın, bu hastalığın birinci düşmanı stres ne yazık ki.