- 29 Haziran 2010
- 480
- 271
Aminn canımTesekkurler,size de cok gecmis olsun Allah dermansiz dert vermesin kimseye.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aminn canımTesekkurler,size de cok gecmis olsun Allah dermansiz dert vermesin kimseye.
Olabilir çünkü haşimato kilo yapıyor ve genelde bu hastalar kilolu oluyor çok nadir zayıflar var birde bebek bizler için sıkıntılı malesef kontrol altında tutulmak gerekiyorBen geçen gün bi rahatsızlığım için dr gittim test istedi troidine ve insülin direncine bakıcaz dedi parmağını göstererek bir şanslısın çocuğun olmuş iki zayıfsın dedi
Şaşırdım iştahıma ve yediğime göre zayıf değilim ve kolay kilo alıp zor verebiliyorum dedim
Dikkat etmelisin dedi bi ay sonra test yapacam
Şimdi bu hastalığı mı kast etti acaba diye düşündüm bi an
Hasimoto olacak, Hasimato degil.Kızlar HAŞİMATO hastası olanlar tsh hormonlarınız ve anti tpo larınız nasıl?
kilo alıyor musunuz?
aldığınız kiloları verebiliyormusunuz? insülin direnci olanlar var mı?
ilaç kullanıyormusunuz?
Haşimatolu olup gebe kalanlar var mı?
Sorunlarımızı paylaşalım birbirimize yardımcı olalım
Biliyorum ama halk arasında haşimato diye biliniyor o yüzden öyle diyoruz genelde ne farkeder ki ha o ha aHasimoto olacak, Hasimato degil.
Hashimoto dusuk dozda thyroxine ile iyilesebiliyor. Omur boyu alacaksiniz. Hashimotolu bir arkadasim hamile kalabildi hem de 42 yasinda. Yani sansiniz var.
Halkin her bildigi dogru olsaydi Turkiye bu kadar geri kalmazdi.Biliyorum ama halk arasında haşimato diye biliniyor o yüzden öyle diyoruz genelde ne farkeder ki ha o ha a
Neden bıraktınız bırakmamLısınızBen de bu hastalıktan muzdaribim.. İlaçlarımı almayı bıraktım ama bir ayda da 11 kilo verdim, Nasıl oldu bilmiyorum ama :/
Türkiyenin sorunları keşke haşimoto ya haşimato dediğim kadar basit olsa neyse evet gluten denen illet olmadan beslenmek lazımmış doktorumda söyledi ama sevdiğim herşeyde gluten varHalkin her bildigi dogru olsaydi Turkiye bu kadar geri kalmazdi.
Neyse gecmis olsun, glutensiz yemek en iyisi.
İyi de benim iki çocuğum var ve ilk denemede hemen hamile kaldımOlabilir çünkü haşimato kilo yapıyor ve genelde bu hastalar kilolu oluyor çok nadir zayıflar var birde bebek bizler için sıkıntılı malesef kontrol altında tutulmak gerekiyor
Canım seninle birebi aynı durumdayım,hasimato diyeti nedir gonderebilirmisin yada bilgi verebilir misin?Bende evlendikten sonra almaya başladım kiloları şuan 10 kilo fazlam var ama gitmiyor spora başlamayı düşünüyorum HAŞİMATO diyeti verdi doktor ama çok ağır yapamadım insülin direnci de çıkmıştı ilaç verdi ama içemedim ağır geldi
Canım alıntı yapamamisim sanirim ekmek tarifi yazdim sana daha önce,o ekmekten yapıp yarısını tost gibi yapabikirsin arasinı açıp biraz labne yada peynir 2 3 parca domates , marul koyarak baya tok tutuyorçok soru soruyorum kusura bakmayın
fikir verdiniz,nette araştırdım glütensiz makarna ve ekmek online satan yerler var.ekmeği alıp deepfreeze koyarım,kahvaltıda falan 1 dilim yerim diye düşündüm..
siz söyleyince fark ettim ki,işe getirdiğim herşey şekerlikuru üzüm,muz,elma,pronot gibi...ne yapmak lazım ki...mesela öğlen yemeklerinde? öğlen mutlaka et yemeği çıkar bizde.onu yerim diye düşündüm..
Canım çok ağır ya mesela şeker yok tamamen kesiyosun şekeri sadece belirli meyveler serbest çilek 10 taneyi geçmeyecek erik kivi portakal mandalina birer orta boy serbest üzüm karpuz kavun elma yasak çok şekerli olduğu için beyaz ekmek yasak çavdar yada tam buğday iki dilim yumurta günde bir tane yarım yağlı peynir süt yoğurt sebze yemekleri sadece bir tatlı kaşığı yağ ile pişecek günde 1 yemek kaşığı yağ yeme hakkın var salatalar yağsız az limonlu tuzsuz tuz yasak hamur işlerini unut zaten un içeren hersey yasak makarna pirinç patates nişasta yasak haftada iki gün balık yenilcek haşlama yada ızgara haftada iki gün kırmızı et bir gün hindi eti yemekler az salçalı olcak ketçap mayonez yasak sütlü tatlı yasak yersen şekersiz,olcak abur cubur yok yeşil çay serbest yeşillik serbest domates salatalık serbest kuru yemiş tuzsuz leblebi ara öğünlerde 10 adedi geçmeyecek uzarr giderrr ben yapamadım inş sen yaparsınCanım seninle birebi aynı durumdayım,hasimato diyeti nedir gonderebilirmisin yada bilgi verebilir misin?
Ben bi ara yapmıstım glutensiz de beslendim uzun süre cölyaktan şuphelenmisti doktorum hamileyken .testte biraz yuksek çikti degerim hamile olduğum icin de endoskopi yapilmadi ben de şikayetlerden dolayı 6 ay kadar diyet yaptım alısıyo insan zamanla , mart ayinda endoskopi yaptirdim temiz çıkınca cozuttum yine : ) tekrar başlıcam sorunlarım yine başladıCanım çok ağır ya mesela şeker yok tamamen kesiyosun şekeri sadece belirli meyveler serbest çilek 10 taneyi geçmeyecek erik kivi portakal mandalina birer orta boy serbest üzüm karpuz kavun elma yasak çok şekerli olduğu için beyaz ekmek yasak çavdar yada tam buğday iki dilim yumurta günde bir tane yarım yağlı peynir süt yoğurt sebze yemekleri sadece bir tatlı kaşığı yağ ile pişecek günde 1 yemek kaşığı yağ yeme hakkın var salatalar yağsız az limonlu tuzsuz tuz yasak hamur işlerini unut zaten un içeren hersey yasak makarna pirinç patates nişasta yasak haftada iki gün balık yenilcek haşlama yada ızgara haftada iki gün kırmızı et bir gün hindi eti yemekler az salçalı olcak ketçap mayonez yasak sütlü tatlı yasak yersen şekersiz,olcak abur cubur yok yeşil çay serbest yeşillik serbest domates salatalık serbest kuru yemiş tuzsuz leblebi ara öğünlerde 10 adedi geçmeyecek uzarr giderrr ben yapamadım inş sen yaparsın
merhaba konunun hepsini okumadim,kac kilodan kaca dustunuz zencefil e ek olarak nasil bir diyet uyguladiniz?ben de hipotroidim ve 1ayda 17kilo mucizesini merak ettimcanım hem haşimato hem de çölyak hastasıyım ve çok şükür hamileyim. TSH 8 iken hamile kaldım. ( beslenmemi tamamen değiştirdim Alternatıf tıp bölümünde yazmıştım, şifa olur inşallah..) ZENCEFİL SUYUNU ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM. taze zencefili katı meyve sıkacağında sık ya da rendeleyip suyunu çıkar. Sabah akşam aç karnına 1 yemek kaşığı iç. Tadı acı ama inan 2 haftada tüm değerleri değiştiriyor. Sadece onunla bile değerlerim 2 haftada 6 ya düştü. bırakmadan 2 ay yap. Allah'ın izniyle sonucu görürsün.
Kan gurubuma göre 3 ay düzenli beslendim. ilk 1 ayda 17 kg verdim ve inan hiç sarkmam olmadı ve ciddi anlamda kendimi çok iyi hissettim. Sağlık gibisi yok.. Lütfen araştır. Evde çok rahat yapabilirsin.
merhaba konunun hepsini okumadim,kac kilodan kaca dustunuz zencefil e ek olarak nasil bir diyet uyguladiniz?ben de hipotroidim ve 1ayda 17kilo mucizesini merak ettim
zencefil suyu rendelenip sikilan versiyonu mu ilk soylediginiz gibi yoksa corekotu yagi limon tozlu karisim mi,yoksa iki sekilde de mi ictiniz?spor yok muydu hic?aidin salih ti sanirim ismi yanlis hatirlamiyorsam onun oruc seklini mi denediniz?tesekkurler simdidenmerhaba,
90 kg 73 kg düştüm. Haşimato dolayısıyla hızla kg almıştım, daha sonra kan gurubuna göre beslendim. Her sabah, bir bardak suyun içine 1 çay kaşığı çörekotu yağı, yarım limon suyu ve yarım çay kaşığı zencefil tozu içerek başladım. Günde mutlaka 7 tane hurma ( içine birer diş sarımsak koyarak- çiğneyerek ya da yutarak) yedim. Sonrasında gün içinde hep kan gurubumun izin verdiği yiyecekleri yedim. Şifa orucu tuttum. 1 ay 36 saatlik, 1 ay 72 saatlik oruçlar tuttum. En ufak bir sarkmam bile olmadı çok şükür. Mutlaka her sabah ve akşam aç karnına 1 yemek kaşığı zencefil suyu içmelisiniz. Çok çok faydalı. Ayrıca zencefil suyu B12 vitaminini de desteklediği için, rahatlatıyor. İnşallah faydasını görürsünüz.
zencefil suyu rendelenip sikilan versiyonu mu ilk soylediginiz gibi yoksa corekotu yagi limon tozlu karisim mi,yoksa iki sekilde de mi ictiniz?spor yok muydu hic?aidin salih ti sanirim ismi yanlis hatirlamiyorsam onun oruc seklini mi denediniz?tesekkurler simdiden