- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
maşallah :) siz zaten çölyak olduğunuz için glütensiz besleniyorsunuz bu açıdan şanslısınız diyelim ..:)valla canım tamamen beslenmemi değiştirdim. İnan bana da sürpriz oldu. Bursa'da bir dr gitmiştim. Dr aynen şöyle dedi bana '' çocuğum olmuyor diye geliyorlar, beslenmelerini değiştiriyorum bitkisel tedavi uyguluyorum sonra çocuğum oldu diye göbek atıyorlar'' şok oldum ama doğru. Adam o kadar rahat ki, zaten beslenmeni düzeltip sağlıklı beslenirsen olmayacak birşey değil niye bu kadar zorlaştırıyorlar diyor. Haklı. Herşeyi yemekle bozuyoruz hep sağlıksız besleniyoruz. Kan gurubuna göre beslen, ben bir de hacamat yaptırdım. 1,5 yıl korunmadım sonra da nasılsa olmuyor diye rahattım sonra bir baktım hamileyim.. Mesala şifa oruçları tuttum. Artık ne zaman bir sıkıntım olsa 1 gün 2 gün açlık orucu tutuyorum ve kendimi çok rahat hissediyorum. Çölyaktan dolayı şeker riskim de olduğundan beslenme düzenimi değiştirdim ve hamileliğimde 7 ayda 8-9 kilo aldım. ( hamile kalmadan önce, 20 kg bile alırım o kadar iştahlıyım derken bir baktım kilo bile almıyorum.. maşallahh) herşey yemekle oluyor. Yemezsen sağlıklısın.. Yeni hayat felsefem
maşallah :) siz zaten çölyak olduğunuz için glütensiz besleniyorsunuz bu açıdan şanslısınız diyelim ..:)
hacamat da çok faydalıymış,doktorum yapmayı düşünüyor.ama iz kalmasından endişe ediyorum sadece??
bende mesela kas ve kemik ağrılarına da sebep oluyor haşimato.ayrıca alerjilerim da var.hepsi bağışıklı sistemi kaynaklı aslında..azimliyim glütensiz beslenme egzersiz ve şekeri azaltarak başaracağım diyorum
Ayyy o paketli gıdalar benim canım ciğerim yaakilo da tiroid hastalığının da sonucu diyelim..paketli gıdalar çok önemli..ben de onları çok severim,severdim diyelim :):)bağışıklı sistemi bozulunca herşey etkileniyor.böbrek üstü bezlerinden,karaciğere ,kalbe kadar..yaşla berbaer kilo da yerleşiyorr.
glütensiz beslenme aslında zor değil inanın..hem bu arada kilolar da gider sanıyorum.:)sağlıklı beslnemiş oluyor insan otomatikman çünkü..üstelik glütensiz unlarla yapılan bir sürü tarifler de var..dediğim gibi bu hafta başladım ben.belki bir günlük gibi konu açar paylaşırım deneyimlerimi..
sebze meyve kahvaltılık et süt yoğurt balık serbest mesela..ne güzel değil mi
Maşallah canım yaa inşallah ben de görürüm hamileliğivalla canım tamamen beslenmemi değiştirdim. İnan bana da sürpriz oldu. Bursa'da bir dr gitmiştim. Dr aynen şöyle dedi bana '' çocuğum olmuyor diye geliyorlar, beslenmelerini değiştiriyorum bitkisel tedavi uyguluyorum sonra çocuğum oldu diye göbek atıyorlar'' şok oldum ama doğru. Adam o kadar rahat ki, zaten beslenmeni düzeltip sağlıklı beslenirsen olmayacak birşey değil niye bu kadar zorlaştırıyorlar diyor. Haklı. Herşeyi yemekle bozuyoruz hep sağlıksız besleniyoruz. Kan gurubuna göre beslen, ben bir de hacamat yaptırdım. 1,5 yıl korunmadım sonra da nasılsa olmuyor diye rahattım sonra bir baktım hamileyim.. Mesala şifa oruçları tuttum. Artık ne zaman bir sıkıntım olsa 1 gün 2 gün açlık orucu tutuyorum ve kendimi çok rahat hissediyorum. Çölyaktan dolayı şeker riskim de olduğundan beslenme düzenimi değiştirdim ve hamileliğimde 7 ayda 8-9 kilo aldım. ( hamile kalmadan önce, 20 kg bile alırım o kadar iştahlıyım derken bir baktım kilo bile almıyorum.. maşallahh) herşey yemekle oluyor. Yemezsen sağlıklısın.. Yeni hayat felsefem
canım doktor 2,5 altına düşürene kadar hamile kalmama izin vermedi. Ne zaman ki 2,5 altına düştüm o zaman kalabilirsin dediTsh kaç iken hamile kaldınız?
Maşallah canım yaa inşallah ben de görürüm hamileliğidoktor çok doğru söylemiş ya azıcık boğazımıza dikkat etsek herşey düzelecek. Kan grubuna göre beslenme nasıl oluyor ki A rh+ im
doktorum fizik tedavi uzmanı aslında.ama manuel tedavi,akapunktur konularında eğtim ve uzmanlığı da var.y.dışı araştırmaları yapar,bitkisel tedavileire de açık birisi.glütensiz beslnemyi tavsiye etti ve ayrıca bolca yabancı kaynak verdi bana :) dahan önce omuz ve bel şikayetlerimi de iyileştirmişti sağolsun.mümkün olduğunca ilaçsız tedavi ediyor.hacamat konusunda da eğitimi var.henüz gerek görmüyor ama ilerde belki:)siz anlatırken bile rahatladım valla:):)hiç endişe etme, bende hiç iz kalmadı. İnan hacamatı yaptırdıktan sonra, yaptırdığın bölge o kadar rahatlıyor ki, o hafiflik bile yetiyor insana.. hep yaptırmak istiyorsun. Doktorun öneriyorsa hiç kaçırma, çünkü pek öneren dr çıkmaz.. Çölyak herşeyin nedeni aslında bağışıklık sistemi sıkıntısı, şeker, haşimato.. 8 senedir glutensiz besleniyorum. Şimdi ilaçlardan çok bitkisel tedavilere yöneliyorum. Zaten dr bilgiliyse ve sende biraz bitkilere meraklıysan sonuç şahaneİstersen yaparsın.. Ben 1 saat açlığa dayanamıyordum hemen elim ayağım titriyordu 3-4 gün açlık yaptım ne titreme ne bir şey ve aktif çalışan bir insanım..
benim tsh ve t3 t4 iyi olmasına karşın,hem nodülüm olduğu için,hem de antikorlar uçmuş olduğu içn dozu az olan ilaç kullanıyorum.25 mg kullanıyorum..geçen doktorum keselim deneyelim dediğinde, regl olamadım 1,5 ay..beni çok etkiliyor maalesef.ilacı kesmiyorum ancak yukarda yazdığım gibi glüteni kesip deneyeceğim.Merhaba bende 2 seneye yakın hamile kalmayıncaya TSH tahlili 8 çıktı sonra ant tipo 300 lerde çıktı 2 ay yarım ilaç kullanıp TSH düşünce ilacı kestiler senede 1 kere TSH bakıyorlar iyi diyorlar ant tipo lara bakıyorlar TSH normal olduğu için ama sizler ilaç kullanmiyormussunuz.
Bende noldu varmı bilmiyorum en son takipte boğaz USG de degisiklik var dedi tahlil iyi dedi okadar istanbulda Okmeydanı hastanesinde iyi bir Dr buldum nükleer tip ona gidicem bu seferbenim tsh ve t3 t4 iyi olmasına karşın,hem nodülüm olduğu için,hem de antikorlar uçmuş olduğu içn dozu az olan ilaç kullanıyorum.25 mg kullanıyorum..geçen doktorum keselim deneyelim dediğinde, regl olamadım 1,5 ay..beni çok etkiliyor maalesef.ilacı kesmiyorum ancak yukarda yazdığım gibi glüteni kesip deneyeceğim.
doktorum fizik tedavi uzmanı aslında.ama manuel tedavi,akapunktur konularında eğtim ve uzmanlığı da var.y.dışı araştırmaları yapar,bitkisel tedavileire de açık birisi.glütensiz beslnemyi tavsiye etti ve ayrıca bolca yabancı kaynak verdi bana :) dahan önce omuz ve bel şikayetlerimi de iyileştirmişti sağolsun.mümkün olduğunca ilaçsız tedavi ediyor.hacamat konusunda da eğitimi var.henüz gerek görmüyor ama ilerde belki:)siz anlatırken bile rahatladım valla:):)
Abur cubur da yok oooof of dertli başıminşallah inşallah.. ben de çok korkuyordum ya hiç olmazsa diye, en azından hamile kalabilmek bile bu zamanda mucize.. bende A + im. izin verilir mi bilemedim. özelden msj attım. İstersen internette örnekleri var. Ona uyman lazım ama abur cubur yok ( en kötüsü de bu, bayılırım baklavaya böreğe) tatlı ihtiyacını hurmadan karşılıyorsun düzenli yaparsan sağlığına etkisini göreceksin..
endokrin uzmanından şaşmamalısınız bence.bende nodül var,o da her 6 ayda bir boyut değişikliği için bakılıyor.ayrıca biyopsi de yapıldı çok şükür temiz.Bende noldu varmı bilmiyorum en son takipte boğaz USG de degisiklik var dedi tahlil iyi dedi okadar istanbulda Okmeydanı hastanesinde iyi bir Dr buldum nükleer tip ona gidicem bu sefer
Abur cubur da yok oooof of dertli başım
İnşallah kucağına aldığın günler de gelir canım. Bu tiroit işini halledeyim inşallah bebişim de gelsin göbeğimearada ufak tefek kaçamaklar da olabilir yahu.. yani 2 haftada bir 2-3 bisküvi çok etki etmezama tabi yemesek çok çok iyi.. nasıl ki bir bebeği besliyorsun tamamen sağlıklı gıdalarla kendini de öyle beslemen gerek.. ne yersen çocuğa yedirme, çocuğuna ne yediriyorsan sende ondan ye henüz bebeğim doğmadı ama bunu da kenara not ediyorum
ben az önce pronot yedim mesela:) etinin glütensiz kurabiyesi...çokd a lezzetliymiş.işyerinde acıkıyorum 2 tane attım ağzıma kesti beni mesela:)arada ufak tefek kaçamaklar da olabilir yahu.. yani 2 haftada bir 2-3 bisküvi çok etki etmezama tabi yemesek çok çok iyi.. nasıl ki bir bebeği besliyorsun tamamen sağlıklı gıdalarla kendini de öyle beslemen gerek.. ne yersen çocuğa yedirme, çocuğuna ne yediriyorsan sende ondan ye henüz bebeğim doğmadı ama bunu da kenara not ediyorum
bu arada beni en çok düşündüren ekmek olayı.size sorayım en iyi siz bilirsiniz..pirinç bulgur falan da yasak olunca sulu sebze yemeklerinin yanında 1 dlim de olsa ekmek istiyorum.normalde sadece kahvaltıda 1 dilim yerim ama dediğim gibi pilav olmayınca ekmeksiz olmadı bende..o işi nasıl halledicem.glütensiz unlarla evde yapılır mı tarif var mı szide?arada ufak tefek kaçamaklar da olabilir yahu.. yani 2 haftada bir 2-3 bisküvi çok etki etmezama tabi yemesek çok çok iyi.. nasıl ki bir bebeği besliyorsun tamamen sağlıklı gıdalarla kendini de öyle beslemen gerek.. ne yersen çocuğa yedirme, çocuğuna ne yediriyorsan sende ondan ye henüz bebeğim doğmadı ama bunu da kenara not ediyorum
ben az önce pronot yedim mesela:) etinin glütensiz kurabiyesi...çokd a lezzetliymiş.işyerinde acıkıyorum 2 tane attım ağzıma kesti beni mesela:)