- 23 Mayıs 2016
- 1.311
- 1.513
Anti tpo testi hiç yapılmadı bana canımEvet bu testler ve anti tpo dan çıkıo canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anti tpo testi hiç yapılmadı bana canımEvet bu testler ve anti tpo dan çıkıo canım
Bi dahaki kontrolde iste yaparlar cnmAnti tpo testi hiç yapılmadı bana canım
HAŞİMATOYUM VE HAMİLEYİM, tsh ı ilaçla normal düzeyde tutmaya çalışıyorum ama anti tpo yüksek ve hep yüksek kalıcak ,onun için yapılacak birşey yok. İlacını düzenli alıp, eksik hormonu yerine koyduğun sürece kilo ile ilgili bi problemin olmuyorKızlar HAŞİMATO hastası olanlar tsh hormonlarınız ve anti tpo larınız nasıl?
kilo alıyor musunuz?
aldığınız kiloları verebiliyormusunuz? insülin direnci olanlar var mı?
ilaç kullanıyormusunuz?
Haşimatolu olup gebe kalanlar var mı?
Sorunlarımızı paylaşalım birbirimize yardımcı olalım
Tsh kaç iken hamile kaldınız?HAŞİMATOYUM VE HAMİLEYİM, tsh ı ilaçla normal düzeyde tutmaya çalışıyorum ama anti tpo yüksek ve hep yüksek kalıcak ,onun için yapılacak birşey yok. İlacını düzenli alıp, eksik hormonu yerine koyduğun sürece kilo ile ilgili bi problemin olmuyor
Araştırdığıma göre anti tpo bi çeşit vücudun bir şeyi tehdit olarak görüp antikor üretiyor savaş açıyor. Bu da zaten tiroit bezini tehdit olarak algılıyor onunla savaşıyor. Tiroit bezinin ürettiği hormonları yok ediyor. Yok ettikçe tiroit bezi daha çok çalışıyor hormon üretiyor. Çok çalıştığı için de büyüyor. Zamanla çalışamaz hale gelip küçülmeye başlarmış normalden de küçülürmüş ondan sonra ömür boyu hormon ilaçları kullanmak gerekiyor.Anti tpo'nun yüksek olması, enfeksiyon anlamına geliyor. Ama bu bildiginiz anlamda, bakteriyel enfeksiyon değil.
Evet canım tüp bebek tedavisi bile uygulanmıyormuş anti tpo yüksekliği olunca nette öyle yazıyordu. Sanırım bu yüzden. Bunun dışında hiç bir sağlık sorunumuz yok ama 1 yıldır hamile kalamadım malesef. geçen sene tsh 3 küsürdü. Ocaktan beri 2 nin altında sanırım iyice azalacakGebeliğe engel değil ama normal kadınlara göre daha zor gebe kalmak tsh dengede olması lazım sizin tsh iyi şuan ama tpo yüksek HAŞİMATO başlangıcı yani kontrolleri aksatmayın
Aynen öyle. Ama işte vücudun neye tepki verdiğini bulup, hayatınızdan onu çıkarırsanız her şey normale dönüyor. Benim problemim gluten ve seker. Bunları tuketmeyince her şey normal. Tüm hashimoto hastalarına sonunda ameliyat ile tiroid bezi alınacak deniyor. Ama aslında eğer vücudunuzun tepki verdiği şeyi tespit edip, ona göre beslenirseniz ameliyat olmak zorunda kalmiyirsunuz çünkü her şey normale dönüyor. AIP denilen bir diyet var hatta. Ona da göz atabilirsinizAraştırdığıma göre anti tpo bi çeşit vücudun bir şeyi tehdit olarak görüp antikor üretiyor savaş açıyor. Bu da zaten tiroit bezini tehdit olarak algılıyor onunla savaşıyor. Tiroit bezinin ürettiği hormonları yok ediyor. Yok ettikçe tiroit bezi daha çok çalışıyor hormon üretiyor. Çok çalıştığı için de büyüyor. Zamanla çalışamaz hale gelip küçülmeye başlarmış normalden de küçülürmüş ondan sonra ömür boyu hormon ilaçları kullanmak gerekiyor.
Sanırım benim de problemim gluten ve şeker. Yaklaşık bir aydır ekmeği şekeri çikolatayı çok azalttım diyet yapmıyorum ama kilo vermeye başladım 4 yıldır ilk defa böyle oluyor. Yada tsh coştu o yüzden veriyorum bilmiyorum artıkAynen öyle. Ama işte vücudun neye tepki verdiğini bulup, hayatınızdan onu çıkarırsanız her şey normale dönüyor. Benim problemim gluten ve seker. Bunları tuketmeyince her şey normal. Tüm hashimoto hastalarına sonunda ameliyat ile tiroid bezi alınacak deniyor. Ama aslında eğer vücudunuzun tepki verdiği şeyi tespit edip, ona göre beslenirseniz ameliyat olmak zorunda kalmiyirsunuz çünkü her şey normale dönüyor. AIP denilen bir diyet var hatta. Ona da göz atabilirsiniz
bu durumda glütensiz beslenmeyi araştırın derim.burda da topiğimiz vardı.salix adlı üye bu diyet sayesinde değerlerini normale düşürüp hamile kaldı..Evet canım tüp bebek tedavisi bile uygulanmıyormuş anti tpo yüksekliği olunca nette öyle yazıyordu. Sanırım bu yüzden. Bunun dışında hiç bir sağlık sorunumuz yok ama 1 yıldır hamile kalamadım malesef. geçen sene tsh 3 küsürdü. Ocaktan beri 2 nin altında sanırım iyice azalacak
Burada yazılanlara bir göz atın istersenizHAŞİMATOYUM VE HAMİLEYİM, tsh ı ilaçla normal düzeyde tutmaya çalışıyorum ama anti tpo yüksek ve hep yüksek kalıcak ,onun için yapılacak birşey yok. İlacını düzenli alıp, eksik hormonu yerine koyduğun sürece kilo ile ilgili bi problemin olmuyor
azaltmak değil tamamen glüteni çıakrmak gerekiyor beslenmeden.Sanırım benim de problemim gluten ve şeker. Yaklaşık bir aydır ekmeği şekeri çikolatayı çok azalttım diyet yapmıyorum ama kilo vermeye başladım 4 yıldır ilk defa böyle oluyor. Yada tsh coştu o yüzden veriyorum bilmiyorum artık
Tamam canım araştıracağım teşekkür ederim inşallah vesile olurbu durumda glütensiz beslenmeyi araştırın derim.burda da topiğimiz vardı.salix adlı üye bu diyet sayesinde değerlerini normale düşürüp hamile kaldı..
Kızlar HAŞİMATO hastası olanlar tsh hormonlarınız ve anti tpo larınız nasıl?
kilo alıyor musunuz?
aldığınız kiloları verebiliyormusunuz? insülin direnci olanlar var mı?
ilaç kullanıyormusunuz?
Haşimatolu olup gebe kalanlar var mı?
Sorunlarımızı paylaşalım birbirimize yardımcı olalım
Bunları bilmiyordum canım. Zaten üniversite döneminde çok sağlıksız beslendim ekmek arası kızartmalar hamur işleri tatlı çikolata vs bi süre sonra kilo almaya başladım başta göze batmıyordu çok zayıftım 55 kiloydum şimdi 85 gitmedi hiçazaltmak değil tamamen glüteni çıakrmak gerekiyor beslenmeden.
şöyle açıklayayım.glüten vücuda girdiğinde bazı bünyelerde kana karışıyor,vücut eritemiyor sonra da antikorlar yok etmek için uğraşıyorlar.bu arada tiroid bezleri de glüten ile benzerlik gösterdiği için onlara da saldırıyor.
glüteni tamamen kesitğinizde antikolar normal düzeye iniyorlar.
1 ayda 17 kilo nasıl verdin canım anti tpo düşünce mi hamile kaldın canım biraz bahseder misin. Çocuk istiyorum artık tiroit bezim ölecekse ölsün yeter artık diye düşünmeye başladımcanım hem haşimato hem de çölyak hastasıyım ve çok şükür hamileyim. TSH 8 iken hamile kaldım. ( beslenmemi tamamen değiştirdim Alternatıf tıp bölümünde yazmıştım, şifa olur inşallah..) ZENCEFİL SUYUNU ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM. taze zencefili katı meyve sıkacağında sık ya da rendeleyip suyunu çıkar. Sabah akşam aç karnına 1 yemek kaşığı iç. Tadı acı ama inan 2 haftada tüm değerleri değiştiriyor. Sadece onunla bile değerlerim 2 haftada 6 ya düştü. bırakmadan 2 ay yap. Allah'ın izniyle sonucu görürsün.
Kan gurubuma göre 3 ay düzenli beslendim. ilk 1 ayda 17 kg verdim ve inan hiç sarkmam olmadı ve ciddi anlamda kendimi çok iyi hissettim. Sağlık gibisi yok.. Lütfen araştır. Evde çok rahat yapabilirsin.
kilo da tiroid hastalığının da sonucu diyelim..paketli gıdalar çok önemli..ben de onları çok severim,severdim diyelim :):)bağışıklı sistemi bozulunca herşey etkileniyor.böbrek üstü bezlerinden,karaciğere ,kalbe kadar..yaşla berbaer kilo da yerleşiyorr.Bunları bilmiyordum canım. Zaten üniversite döneminde çok sağlıksız beslendim ekmek arası kızartmalar hamur işleri tatlı çikolata vs bi süre sonra kilo almaya başladım başta göze batmıyordu çok zayıftım 55 kiloydum şimdi 85 gitmedi hiç
1 ayda 17 kilo nasıl verdin canım anti tpo düşünce mi hamile kaldın canım biraz bahseder misin. Çocuk istiyorum artık tiroit bezim ölecekse ölsün yeter artık diye düşünmeye başladım