Bebek Beslenmesi emziren annelere neler yasak?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gulguzeli33

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
1.745
28
318
Eskişehir
kızlar emzirme süresince tüketmediğiniz,tüketmemeye çalıştığınız neler var?yazın,paylaşalım.belki birbirimizden fikir ediniriz.mesela ilk doktorumuz bana günde 1fincan kahve içebilirsin demişti,şimdiki de kesinlikle içme diyor.birde baharat yediğim zaman oğlumun yüzünde kabarcıklar çıkıyor,o yüzden uzak duruyorum.

aşırı baharat ve çok gaz yapan yiyeceklerden uzak duruyom karnıbahar gibi sigara asla içilmiyo yanında kızımın bide fazla acı yemiyom sütüm ekşir die kahve hiç içmiyom gazlı içeceklerden uzak durmaya çalışıyom

ben her şey yiyorum.kahve,çay,gazlı içecek nadir içiyorum sadece.

cnm biz artık 7 aylık olduk ondan gaz yapar diye yemediğim bir şey kalmadı ancak ben gqaz yapacak şeyleri de hep yedim içine bolca kimyon atarak:)
çay kahve hiç içmedim şimdlerde pazar günleri içiyorum sadece ve içti,ğim gin ekstradan su tüketiyorum
gazlı içecek hiç içmiyorum hazır gıdalar almıyorum
her şeyi evde yapıp tüketiyorum
acı zaten sevmem
sigara zaten sözkonusu bile değil:)
he bir de nane maydanoz yemiyorum süt azalttığı için.
onun haricinde her gün bolca bitki çayı içiyorum su içiyorum et süt yumurta gibi gıdalardan almaya çalışıyorum

doğum yaptığım günden beri herşeyi yiyip içiyorum. ekstra gaz problemi yaşamadık. her bebek kadar gazlıydı kızım. ben inanmıyorum annenin yediklerinin bebeğe gaz yapacağına ama sağlıklı beslenmek adına bazı gıdalaradan uzak durdum o ayrı. mesela kızartmalar, aşırı yağlı yiyeckler, şarküteri ürünleri v.s.

Evet aynen ben de katılıyorum. Annenin midesi ve bağırsaklarındaki gazla anne sütünün ne alakası var?

çok merak ediyorum, kuru fasulye yiyeniniz oldu mu? bebeğinizi nasıl etkiledi?
annenin yediğiyle alakalı bence... sonuçta benim ve kocamın yapısına benzicek, bende ya da kocamda gaz yapan bir seyi yedigimde ben, sutumden ona gectiginde, onun bunyesinde de ayni tepkiyi vermesi lazim... hersey herkese her zaman gaz yapmiyo tabi, yapi meselesi. ama mesela portakal beni cok rahatsiz eder, fasulye de (ama cok severim), o yuzden dogumdan beri hic agzima koymadim ikisini de... nolur nolmaz...
maydanoz corbasi iciyodum ilk gunlerde, hatirlamiyorum sutume bi etkisi oldugunu, ama ilk gunler sut cok boldu. maydanoz odem atiyor ya, belki ondandir sute etkisi. artik icmiyorum nolur nolmaz. kizim benim formul sutleri sevmiyo, mumkun degil veremiyorum. emzirmek disinda bir alternatifim yok...

benım oğluma kurufasulye gaz yapmadı fakat ben ona taze portakalsuyuyla cicibebe ezmiştim yedırmıştım portakal gaz yaptı....

nane,fesleğen,maydanoz ,sirke sütü azaltır..
dereotu ,üzüm ,armut ,marul ,kurusogan, tazesogan ,ince bulgur , haşlanmış ayva ,rezene ve en önemlisi çok su içmek sütü çagaltır.ne kadar emzirirseniz o kadar süt çogalır...
bende süt azaltan şeyler dışında herşeyi yedim içtim ama gaz sorunu yaşamadık.emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkartın....

birgün misafirim geldi,kısır yapıp yedik.oğlum ertesi güne kadar ağladı,anlayamadım,alıp doktora götürdüm,adam çocuğun karnını dinler dinlemez çiğ soğan veya bulgur mu yediniz,bu çocuğun barsakları çok gürültülü dedi.ilk doğduğu zamanlarda mercimek çorbası yapıp içiyordum birşey olmuyordu,sonraları dokunur oldu,evde çorba olduğu gün sabaha kadar defalarca uyanıp ağlıyordu.artık yemiyorum.salatalık daha da beter etki yapıyor.bazı doktorlar annenin yediğiyle ilgisi yok diyor ama yiyince de bunlar oluyor.

kuru fasulye güzel güzel kimyonlanir da portakali naparız bilemem :)
benim bir beslenme uzmanı arkadaşım var, ona sormuştum, tıbbi olarak annenin yediklerinin annede yaptığı gazla bebeğin çektiği gaz sancısının bağlantısının bulunmadığını ama gerçek hayatta bunun tam tersinin örnekleriyle karşılaştıklarını kabul ettiklerini söylemişti...
ben de bebeğimin 40ı çıkmadan yarım mercimek köftesi yemiştim (1 tane bile değil) - görümcem çok güzel yapar, dayanamadım yedim. o akşam çok sıkıntı yaşamıştık biz de. hem de kimyon olmasına rağmen.

giderek bağırsakları da gelişiyo heralde, yavaş yavaş yemek lazım ama korkuyorum işte...

bu arada kafein zararlı bebeğe, ama kafeinsiz kahve de, kafeinli kahvenin maruz kaldığı işlemler ve kullanılan kimyasallar dolayısıyla zararlı...
ama ben içiyorum yine de, dayanamıyorum. hamileyken de içiyodum çay kahve. sadece kahveyi haftada bir iki sefer en fazla içiyodum. şimdi de günde en fazla 1 fincan...
ama çayı çok açık içiyorum, pek sınırım yok, çok seviyorum. hiç de uykusuzluğuna neden olmadı kızımın bugüne kadar...

maydonoz sütü azaltır diye duymuştum yemedim dereotu, gnc den ısırgan otu hapı malt içeceği
hapı ve bol su içtim hala da maşallah sütüm yerinde.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…