• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emrivakiler..

iyi niyeti aşmış kayınvaliden.. bu kadar ısrar karşısında art niyet aramak gerekir..

aslında art niyet yok ortada..
kibarca ogullarının sürekli yanında kalmaları için gelininde kalmasını istiyorlar bence..
ben bunları yasadım ve art niyet oldugunu asla eşine anlatamaz..
aksi takdirde eşiyle arasındaki sorunlar şimdiden baslar ve zamanla içinden cıkılmaz hal alır..
malesef ben hepsini yasadım ama ilk baslarda eşimee kızarak yanlıs bir yolu sectim..
aramızda bu kadar sorun oldu..
yine de şimdi iyiyim cok şükür..
artık nasıl davranacagımı cok iyi biliyorum.

açıkcası ben bir insanın ,eşine ,benim anneme bunu de,onlara bunu yap,şöyle yap,böyle et demesini çok abes buluyorum..hani sen sorarsın ,o söyler ,o ayrı ama koca koca insanlar olarakta kim neyi yapacağını kim neyi yapmayacağını bilir..eşinde annesini kırmak istemiyordur ama küçük yalanlarla da ortam yumuşatılabilinir ve siz istediğinizi yaparsınız...zaten eşin bilmem kaç yıl yemeği annesinde yemiş..bundan sonra yemese ne olur yada haftada 1 yese ne olur..insanlar evleniyor ama evliliğin sorumluluğu almadan evleniyorlar ki bence evlenmeden önce nasıl bazı tahliller zorunlu ise psikolojik destek te zorunlu olmalı...evlilik terapisti ,evlenmeden önce çiftlere yol göstermeli bence..birde cinsel danışmanlık

canım yalnız değilsin bende bu topicte sürekli eşimden yakınmaktayım 6 aylık evliyim aynı şeyleri bende yaşıyorum.emirvaki çok gidemessin gel gitme kal bilmem ne.diretmeler dayatmalar aslında tüm iş eşte bitiyor bence.eşin idare etmesini bilecek .galiba erkekler evliliğe biraz zor motive oluyor.evlendiklerinin farkında değiller ve egolarını tatmin etmek için eşlerinin üzerinde baskı kuruyorlar.bende çok huzursuz ve rahatsızım bu konularda.ne yapsamda nasıl çıksam işin içinden inanki her an aklımda didik didik soru işaretleri.ben zaman bırakıcam ve beklicem çok zor olcak benim için ama başarıcam inş.

bizde kayınvalide hatta bir sürü elti ile dib dibe yaşıyoruz..eşim hiç ,niye gitmiyorsun demedi..hatta kendi gidiyorum der gider:)) bana bile demez birlikte gidelim diye..iyi git derim.)bayramda birlikte gideriz o kadar..

Vallaha böyle dib dibe oturdugun vakit bu tür sorunlarin olacagi kacinilmaz arkadasim.

Konus tabiki esinle ama ben bir faydasi olacagini sanmiyorum, belki bir gün tamam haklisin der ertesi gün yine Annesinin israrlarina dayanamayip hadi asaga iniyoruz diye emirvaki yapar sana.

Keske böyle ayni apartmanda oturmayi kabul etmeseydin! Esinin ailesi ne kadarda iyi olursa olsun, illaki bir sözlerinden bir davranislarindan iyi niyetlide olsa nem kapacaksin.

Tabikide kayinvaliden daha anlayisli olabilir, bunlar yeni evli, bas basa olmak ister, evinde yemek icmek ister diye düsünmeli, lakin bu konuda anlayis sahibi insan malesef cok azinlikta.

Belkide zamanla bu konu rayina oturacak, henüz cok yeni evlisin, nasilki sen onun ailesine alismaya evlilige adapte olmaya calisiyorsan, onlarda kayinvalide kayinpeder olmanin heyecanini yasiyor, gelinlerini ogullarini yanlarinda istiyor, yeni bir durum oldugu icin hevesliler....

Suan en güzelimi yemek yapmadan evvel sen kaynanana sor, Anne bugün ne yapiyorsun? Veya Anne ben bugün sunlari sunlari yapicam siz gelin, veya Anne bugün evde yicez, siz kendinize göre yapin.....ondan evvel sen davran, hem böylelikle esinle aranda tatsizlik cikmaz hemde yaptigin hazirliklar bosa gitmez.

En önemlisi bu konuyu tartisma konusu yapip kendini yipratma.

bende ne şanslıyım diyorum işten gelince gir kaynanan ye mis gibi çık evine

ama benim kayıpederim çok anlayışlı sağolsun...

burda yesinler diyor işten gelince yemeklerini yesinlerr doğruu yukarı çıksınlar..

çalışan insan bunlar kendi evlerine gitsinler diyor canım o benim sositososito

ınsan evlenmeden önce bilemezki nelerin basına geleceğini..
Ben bu durumlarla karsaılasacagımı bilseydim..
yıllarca beklemeyi kabul eder ayrı bir ev yapılmasını isterdim..
suanda da baska bir eve cıkmk için elimden geleni yapıyorum..
calısıyorum, eşimide ikna ettim..
dogru zamanı bekliyoruz..
buna da özellikle kayınvalidem karsı cıkacak ama benim huzurum en önemlisi..
umarım arkadasım sende ortak bir yol bulursun..
tasınmakta kolay değil ama mecbur göze alacam..
suana kadar rahat yasamıs bir insan olarak evlendikten sonra kendimii herseye zorunlu hisseder oldum..
gercekten tuhaf seyler yaıyor kocaman bir ailenin tam ortasında..
herkesin beklentileri var..
sen o beklentilere ya uyarsın yada yanlıs tanınırsın..
yanlıs tanınırsan yeni oldugun için eşindee bazı konularda yanında olmayabilir..
böyle böylee uzar gider bırakmaz sorunlarr..
okadar dertliyim ki bu konudan yazdıkca yazıyorum bende..
umarım bende sende isteyen herkeste rahat bir hayata kavusur..
sevgiler

yine sizinkiler açık açık şunu yapalım bunu yapalım diyor benimki bir de arada yalan söyleyerek istediğinin olması için uğraşıyor mesela eşim abisiyle görüşmüyor fazla kayınvalidem bir dönem bizi sürekli evine çağırıyordu gelin yemeğe kim var diyorum kimse yok diyor gidiyoruz eşimin abisi orda veya kaynım eltimle evlenmeden önce kızı tanıştırmak istiyormuş bizi çağırdı kayınvalide yemeğe kızın ailesi de gelecek bir de kızın arkadaşı var tanışmaya mutlaka siz de olun diye ben de o gün iş nedeniyle Bolu ya gidip dönmüşüm sabahın köründe kalk yol git orada duruşmaya gir iş yap gel şeklinde ölüyorum yorgunluktan eşim gitmeyelim yorgunsun dedi ben de yok aman yıp olur kızın ailesi de geliyormuş diye kalkıp gittim aaa eve bir girdim sadece iki tabak fazla var masada sofra eksik tabakları taşıyayım dedim yooo ne eksiği diyor hani kızın ailesi gelecekti yoo ben öyle mi dedim demez mi tepem attı eşime söylendim eşim de annesine söylendi

ama halen huyundn vazgeçmiş değil mesela eltimin ailesi de burda anneler gününde akşam yemeğine kızın annesine gitmesinler diye o güne tiyatro bileti almış tiyatroya gitti sanki başka gün yok

ben artık bir şey derse kayınvalide altından ne çıkabiliri hesaplayıp ona göre davranıyorum böylece emrivakisine maruz kalmıyorumyöntemlerini çözdüm yenisini geliştirene kadar rahatım ama nefret ediyorum o ayrı

ben bazen edpsizlikle bazen tatlı dille bazen de eşime söylenenin altında ne olduğunu anlatarak konuyu hallediyorum sen de ortalama bir yol tuttur ama önce eşini iyice kendine ve evine bağlaman lazım

ne kadar niyetleri iyi olsada davranislari kotu ..
aynilarini daha beterlerini yasadim hatta boyle bi konuda anlatmistim basimdan gecenleri ..
ben ayri sehirlerde oturuyorum 200 km var aramizda ama her hafta sonu giderdik eskiden her hafta sonu hemde cuma aksami ben okuldan cikardim esim isten cikar 200 km yol cekerdik
Allah var gittigimizde yemek hazir olurdu normal ev isi disinda fazla bi isde beklemezdi ama illa gelin gosterme huyu var gel seni merak ediyorlar seni soruyorlar suraya gidelim buraya gidelimleri hic bitmezdi
zaten hafta ici esimi dogru duzgun goiremiyordum bide asiri yorgun oluyordum yol bi taraftan esimle yalniz kalamamak bi taraftan acayip bunaliyordum
bide persembe aksami arayip mutlaka gelin yalniz basina ne yapacaksiniz caniniz daralmiyomu sizin orda bekliyorum bak gelmemezlik etmeyin laflari iyice sinir ederdi beni
ya bi birak ben yeni evli sayilirim hafta ici gorusemiyoruz hafta sonu yapacak cok isimiz olur merak etme sen diyesim gelirdi .. esim hic gitmek istemezdi hep benim zorumla giderdik aman surat asmasin aman laf sokmasin diye diye zorla gotururdum esimi ..
keske bastan mesafeyi koysaymisim simdi ayda bir veya iki ayda bir defa gidiyoruz umrumda degil eskisi gibi emrivakileri sokmuyo artik ...

off off ne kadar çok yaşayan var bu sorunu..:delphin:
e canlarım madem ayrı evde oturma şansınız var ne diye gidip de kayınvalidenin dibinde oturuyosunuz?? mecbur kalanlara bişe demiyorum ama imkanınız varsa neden aynı yerde tutulyor evler?sorunların yaşanacağı gün gibi ortada işte. herkes mutlaka sorun yaşar ufak tefek de olsa.
bunların yaşanacağnı biliyordunuz baştan hata etmişsizn ama bu saaten sonra değişmez bişeyler..konuştuğunuz zaman sizler kötü olcaksınız ve işler sarpa saracak..
en iyisi bi yolunu bulup uzaklaşmak,,:olmaz:

neden bazı arkadaşlar kayınvaldelerin yemek yapmalarından şikayetçi anlayamadı m..kimisi de böyle kaynana arar bulamaz..ne güzel işte yemek yapıyo daha ne istiyorsunuz arkadaşlar...öyle kaynanalar varki gelin yapar ben yerim diyor böyle olsa daha mı iyi?

neden bazı arkadaşlar kayınvaldelerin yemek yapmalarından şikayetçi anlayamadı m..kimisi de böyle kaynana arar bulamaz..ne güzel işte yemek yapıyo daha ne istiyorsunuz arkadaşlar...öyle kaynanalar varki gelin yapar ben yerim diyor böyle olsa daha mı iyi?

Kaynana iyilik yapar gibi görünüyor ama niyeti kötü. Sanırım arkadaşımızın zoruna giden de bu. Ben de olsam tahammül edemezdim.

Sonuçta yeni evli bir kadın, sofrasını hazırlayıp eşiyle başbaşa yemek yemek isteyemez mi? Ama iş burada tabi ki eşinde bitiyor. Artık kendine âit bir evinin olduğunu algılaması gerekiyor.

Bunları yaşayan herkese Allah kolaylık versin. Bu tür şeyleri hazmedebilmek kolay değil.

Kaynana iyilik yapar gibi görünüyor ama niyeti kötü. Sanırım arkadaşımızın zoruna giden de bu. Ben de olsam tahammül edemezdim.

Sonuçta yeni evli bir kadın, sofrasını hazırlayıp eşiyle başbaşa yemek yemek isteyemez mi? Ama iş burada tabi ki eşinde bitiyor. Artık kendine âit bir evinin olduğunu algılaması gerekiyor.

Bunları yaşayan herkese Allah kolaylık versin. Bu tür şeyleri hazmedebilmek kolay değil.

Kaynanan gelinim oldu diye seviniyordur belki..Kendinzi bide onun yerine koyunsana..arkadaş da başbaşa kalmak istemesiyle haklı aslında,ama sabretmek lazım bu tip şeyler yüzünden evliliğin taa başında kırgınlıklar olursa hayat boyuda devam eder..bu da benim nacizane fikrim

Sanki benim kayınvalidemden bahsediyosun sandım.Benimkinin de ısrar konusunda üzerine yok.İyi niyetli gibi görünüyor ama beni de bıktırdı.Mesela yemek yiyeceğiz yada kahvaltı yapacak olsak şundan da ye bundan da ye hep sana baktım şundan hiç almadın.Ya anne teşekkür ederim eline sağlık doydum. Olmazzzzzz yiyeceksin.Tamam herşey iyi hoşta buda insanı bunaltıyor.Bizim kültülerimiz çok farklı yemek tarzlarımızda.Onların yaptığı çoğu yemeği sevmiyorum çok farklı ve aşırı yağlı oluyor.Akşam olur ille gezmeye gidelim ama hergün.Tatillerde yanına gitmeyi hiç sevmiyorum çünkü sürekl igezdiriyor beni.Söylüyorum anne bak ben zaten çok yoruluyorum oturalım evimizde beraber çay içelim.Yooooook kadın bişeyi kafaya koyduysa mümkün değil değiştiremiyorum.En sonunda içimden lanet olsun gideyim bari diyorum.2.5 yıllık evliyim ve bunu daha fazla çekemeyeceğimi düşündüm ve eşimle sıkı bir tartıştık.Bana zorla hiç birşey yaptırmayacaksınız.Hayır dediysem üstüme daha fazla gelmeyeceksiniz.Ben kimseyi kıramıyorum ama çokta ısrar olursa annen baban dinlemem kırarım dedim.Şimdi kayınvalidem ısrara başladığı anda eşim devreye giriyor hayır anne diyor.Böylesi çok daha güzel bakalım ne kadar sürecek.Çok uzun yazdım canım ama dediğim gibi senin kayınvalideyi benimkine çok benzettim.Sanada tavsiyem henüz işin başındayken eşinle konuş ama sakın ailesini kötülemeden.

ben daha yeni olduğum için pek bir şeyde diyemiyorum eşime. hemen yanlış anlıyor.. nasıl konuşmam gerektiğini bir bilsemm..

sen benim eltimmisin kaydirigubbakcemile3

aynı ısrar benim kayınvalidemde de var kızmıyorum ona seninde dediğin gibi

iyi niyetlilerr...

fazlasıyla :)

Bende evlenip aynı binaya gideceğim. Altlı üstlü oturacağım....
Biran acaba olur mu dedim...
Benim kaynanam da çok iyi niyetli:)))

iyi niyeti yerinde kullanırsa alâ:)

ah canım senin bu yazdıklarının birebir yaşamıış insanım ben calşıyorum iştenn eve geldiğime eşimle başbaşa yemek istesemde hadi gelin beraber yiyyelim lafımndan gına gelmişti yemek yiyelim demesede gelin çay içelim demesindende sen değilde eşin konuşmalı ailesiyle eşimle başbaşa kalmak istiyorum arada geliriz tabi gibilerinden sen konuşursan eşinede ailesinede kötü olursun canım

konuşma ama nasıl bir konuşma..

Benim k.walidemde bi yere (misafirliğe) gitme konusunda çok ısrarcı..Eşim karışmaz istemiyosan gitme der ama bi şeyde bi insana bin kere söylenmezki..

Hasta bile olsam gel orda uzanırsın.Ya ben uzanıcaksam niye gidiyim..Ewimde rahat rahat yatıyorum zaten işte..

En büyük hata buydu sanırım aynı binada oturmak..Keşke ewlenmeden önce eşimin dediğini yapıp başka bi yerde oturmayı tercih etseydim..

Aslında bi işim oldugunda oğluma bakıyor ama olmasada ben kendi başımın çaresine bakabilrdim..Zaten gezmeyi seven bi insan değilim..Gitmediğim zaman da bi ton laf yiyorum..

Hiç demiyo benimde kızlarım var ,onlar şimdiye kadar eşinin akrabalarıyla nerdeyse hiç görüşmedi diye..

Offf dertliyim işte.. :olmaz:

Allah yardımcın olsun canım..

Meraba öncelikle..

Anlattıgın seylerin aynını bende yasıyorum 2 bucuk yıllık evliyim..
ve bu yasadıklarım yüzünden eşimle etmediğim kavga kalmadı..
resmen hayat bana zindan oldu.. tabiki iyi değil ama bende rahat bırakılmak istedim..
Kayınvalidemin hergün herseyde bitmeyen ısrarları vardı..
mesela;
yemek yapma derdi ben yapıyorum..
yook anne bende yapıcam evde derdim yook yapma..

bunu böyle defalarca yapacam dediğim haldee..
beraber yeriz yapma..
bu sadece haftada bir değil hergün olan bişeydi..
ilk evlendiğimizden bu yanaa..
sabah kahbvaltısı hazırlar ben mısıl mısıl uyuyorum..
gel kahvaltıı yapp..
cocugum yoktu daha ozamanlar..
uyumak istiyorum keyfim geldiğince anne uykum var diyorum..
gel yemek ye git uyu..
yaa bitmek bilmeyen ısrarlarr..
hersey için..
resmen bunaldım..
ya evimde oturup eşimle yemek yemek istiyoruum..
hatta bunlar da yetmedi..
ozamanlar calısmıyorduum..
illa tüüm gün asagıda oturacakmısım..
niye yukarda kalacakmısım ki..
özel işlerim var diyorum burda yap diyor..
yavv ben tüüm gün nasıl aagıda oturayıım..
kii yanlızlıgı seven biriyim..
sırf bu mesele için kıyametletri kopardım tabi eşime..
onları krmak istemiyorum çünkü..
ben evimde oturcam dediim..
resmen ev,me cıkmak için bahane uydurmak zorunda bırakıyorlardı beni..
bu üst katta oturma hatasını yaptım yaa kimseye tavsiye etmem asla..
okadar sorun cıkardıktan sonraa..
evimde kalmaya basladım yemeklerimi düzenli yapıyorum..
haftada bir onlarda yiyoruz artık bir düzenim var..
insanların yanında ısrar ediyorduu ee kötü gelin olmaman için kabul etmekten baska sansım kalmıyordu..
sonucta iyi niyetli..
okadar sorun yasadıgım halde..
bir gün asagı inmesemm eşime şikayetler baslardıı..
bende cıldırma noktasına gelirdim..
görev gibi her öyleden sonra inerdim..hele bebek olduktan sonra resmen bunalıma girdiim..
bu emrivakilerdenn..
her saniye asagıda olmamı istiyorlardıı..
daha fazla dayanamaadım baskılara..
ve sonundaa çalısmaya basladıım..
kızımda yanımda rahatıım..

umarım sende ortak bir yol bulursun

benzer durumlardan biri işte.. aynı sayılır ya. evde durma gel aşağıda oturalım. çok soğuklarda burda oturun vs..bende illa hergün iniyorum görevmiş gibi.. hiç hoşuma gitmiyor bu durum. sıyrılmak istiyorum bu durumdan.

bence konuş bu iyi niyetler bi süre sonra sinir bozucu hale geliyo
cesaretini topla sinirlenmeden konuş yoksa bu gün yemek yarın baska bişey derken
bi bakmışsın hiç lafın gecmez hale gelmişsin
bide anlamıyorum ya ne kadar meraklılar oğullarına hergün kendi evinde yemek yedirmeye
acaba korkuyolar mı gelin aç bırakırda oğlum zayıflar diye

evet bundanda korkuyorum. bende evimin hanımı olmak istiyrm canım..

cnm aynı binada oturan tüm gelinlerin kaderi bu
benim ki de öyleydi en başlarda sen yapma aşağıda dur
sen yorulma yok ben yaparım ederim
ama eşimin geç gelmesi işime çok yaradı
her akşam bi bahane buldum
aç değilim , geç yedim , midem ağrıyo , eşimi beklicem derken alıştırdım onu
birde kendide yoğun çalışıyo benden sona geliyo
böylelikle yutturdum ona bazende ben yapıp aşağı 1 tabak indiririm hemen çıkarım yukarı mecbur bizi davet edemez alışsa kurtulamazdım
şimdi sadece pazarları yeriz yersek
bence sen önce eşini ikna et her akşam yenirmi saçmalık bu bence
sona kayınvalidene tatlı dille anlatırsın
ama onun da düşünmesi lazım siz yeni evlisiniz
belki kocanın kucağında yicen belki yerken öpcen bıraksınlar rahat ya
ben çok kızıyuorum böyle şeylere yeni evliller rahatsız edilmemeli

bahaneyi de kabul etmiyor.. ısrara devam ediyor :(

bazı arkadaşlar bence oturun konuş diyorya

bence nafile.. o konuşmaktan analaycak olan insan ,

laf üstüne laf söyleyip ısrar etmezz.. konuşmakk yersiz....

konuşmak sadece konunun başka yerlere saptırılmasına sebep olur.

çok haklısın..kayınvalideme bir şeyi istemediğimi belirttiğimde bunu anlamıyor..daha sonraları aynı şeyi bana tekrar tekrar söylüyor.bende her seferinde istemediğimi söylüyorum ama.. nereye kadar bilmiyorum.

iyi niyeti aşmış kayınvaliden.. bu kadar ısrar karşısında art niyet aramak gerekir..

böyle düşünmekte istemiyorum. kendimden onu soğutmak istemiyorm. iyi niyetten diyorum iyi niyetten...

açıkcası ben bir insanın ,eşine ,benim anneme bunu de,onlara bunu yap,şöyle yap,böyle et demesini çok abes buluyorum..hani sen sorarsın ,o söyler ,o ayrı ama koca koca insanlar olarakta kim neyi yapacağını kim neyi yapmayacağını bilir..eşinde annesini kırmak istemiyordur ama küçük yalanlarla da ortam yumuşatılabilinir ve siz istediğinizi yaparsınız...zaten eşin bilmem kaç yıl yemeği annesinde yemiş..bundan sonra yemese ne olur yada haftada 1 yese ne olur..insanlar evleniyor ama evliliğin sorumluluğu almadan evleniyorlar ki bence evlenmeden önce nasıl bazı tahliller zorunlu ise psikolojik destek te zorunlu olmalı...evlilik terapisti ,evlenmeden önce çiftlere yol göstermeli bence..birde cinsel danışmanlık

eşim çok söyler bana.. anneme in, anneme yardım et, yok bilmem ne..ya diyorum bana söyleme böyle. girme aramıza. ben çocuk değilimki sen söylemesende yaparım.. ama oda annesine çekmiş sanırım emrivakiyi seviyor. bense hiç ama hiç hoşlanmıyorum.

canım yalnız değilsin bende bu topicte sürekli eşimden yakınmaktayım 6 aylık evliyim aynı şeyleri bende yaşıyorum.emirvaki çok gidemessin gel gitme kal bilmem ne.diretmeler dayatmalar aslında tüm iş eşte bitiyor bence.eşin idare etmesini bilecek .galiba erkekler evliliğe biraz zor motive oluyor.evlendiklerinin farkında değiller ve egolarını tatmin etmek için eşlerinin üzerinde baskı kuruyorlar.bende çok huzursuz ve rahatsızım bu konularda.ne yapsamda nasıl çıksam işin içinden inanki her an aklımda didik didik soru işaretleri.ben zaman bırakıcam ve beklicem çok zor olcak benim için ama başarıcam inş.

ya her sabah tedirgin oluyorum.birşeyi zorla yapmak kadar itici br durum yok sanırım.

Vallaha böyle dib dibe oturdugun vakit bu tür sorunlarin olacagi kacinilmaz arkadasim.

Konus tabiki esinle ama ben bir faydasi olacagini sanmiyorum, belki bir gün tamam haklisin der ertesi gün yine Annesinin israrlarina dayanamayip hadi asaga iniyoruz diye emirvaki yapar sana.

Keske böyle ayni apartmanda oturmayi kabul etmeseydin! Esinin ailesi ne kadarda iyi olursa olsun, illaki bir sözlerinden bir davranislarindan iyi niyetlide olsa nem kapacaksin.

Tabikide kayinvaliden daha anlayisli olabilir, bunlar yeni evli, bas basa olmak ister, evinde yemek icmek ister diye düsünmeli, lakin bu konuda anlayis sahibi insan malesef cok azinlikta.

Belkide zamanla bu konu rayina oturacak, henüz cok yeni evlisin, nasilki sen onun ailesine alismaya evlilige adapte olmaya calisiyorsan, onlarda kayinvalide kayinpeder olmanin heyecanini yasiyor, gelinlerini ogullarini yanlarinda istiyor, yeni bir durum oldugu icin hevesliler....

Suan en güzelimi yemek yapmadan evvel sen kaynanana sor, Anne bugün ne yapiyorsun? Veya Anne ben bugün sunlari sunlari yapicam siz gelin, veya Anne bugün evde yicez, siz kendinize göre yapin.....ondan evvel sen davran, hem böylelikle esinle aranda tatsizlik cikmaz hemde yaptigin hazirliklar bosa gitmez.

En önemlisi bu konuyu tartisma konusu yapip kendini yipratma.

ya kafaya takmayan biri olsam zaten hiç umrumda olmaz. aman der bitiririm kafamda ama yapamıyorum işte olmuyorr:(

yine sizinkiler açık açık şunu yapalım bunu yapalım diyor benimki bir de arada yalan söyleyerek istediğinin olması için uğraşıyor mesela eşim abisiyle görüşmüyor fazla kayınvalidem bir dönem bizi sürekli evine çağırıyordu gelin yemeğe kim var diyorum kimse yok diyor gidiyoruz eşimin abisi orda veya kaynım eltimle evlenmeden önce kızı tanıştırmak istiyormuş bizi çağırdı kayınvalide yemeğe kızın ailesi de gelecek bir de kızın arkadaşı var tanışmaya mutlaka siz de olun diye ben de o gün iş nedeniyle Bolu ya gidip dönmüşüm sabahın köründe kalk yol git orada duruşmaya gir iş yap gel şeklinde ölüyorum yorgunluktan eşim gitmeyelim yorgunsun dedi ben de yok aman yıp olur kızın ailesi de geliyormuş diye kalkıp gittim aaa eve bir girdim sadece iki tabak fazla var masada sofra eksik tabakları taşıyayım dedim yooo ne eksiği diyor hani kızın ailesi gelecekti yoo ben öyle mi dedim demez mi tepem attı eşime söylendim eşim de annesine söylendi

ama halen huyundn vazgeçmiş değil mesela eltimin ailesi de burda anneler gününde akşam yemeğine kızın annesine gitmesinler diye o güne tiyatro bileti almış tiyatroya gitti sanki başka gün yok

ben artık bir şey derse kayınvalide altından ne çıkabiliri hesaplayıp ona göre davranıyorum böylece emrivakisine maruz kalmıyorumyöntemlerini çözdüm yenisini geliştirene kadar rahatım ama nefret ediyorum o ayrı

ben bazen edpsizlikle bazen tatlı dille bazen de eşime söylenenin altında ne olduğunu anlatarak konuyu hallediyorum sen de ortalama bir yol tuttur ama önce eşini iyice kendine ve evine bağlaman lazım

eşim evine bağlı da beni bir zorlamasa..

off off ne kadar çok yaşayan var bu sorunu..:delphin:
e canlarım madem ayrı evde oturma şansınız var ne diye gidip de kayınvalidenin dibinde oturuyosunuz?? mecbur kalanlara bişe demiyorum ama imkanınız varsa neden aynı yerde tutulyor evler?sorunların yaşanacağı gün gibi ortada işte. herkes mutlaka sorun yaşar ufak tefek de olsa.
bunların yaşanacağnı biliyordunuz baştan hata etmişsizn ama bu saaten sonra değişmez bişeyler..konuştuğunuz zaman sizler kötü olcaksınız ve işler sarpa saracak..
en iyisi bi yolunu bulup uzaklaşmak,,:olmaz:

eşlerle evlenmeden önce nasıl bir tanışma yada flört dönemi geçiriyorsak şartları konuşup ediyorsak, ailelerle de böyle tanışma dönemi geçirmeli insan. şartışurtu herşeyi konuşmalı(ymış).geç mi kaldık ki..

hayatımda kayınvalidem kadar ısrarcı bir insan görmedim.
nakarat gibi tekrarlar yapacağı varsa bile insanın yapası gelmez.
ama bende inat ediyorum onun ısrar ettiği oranda hayır diyorum.
keşke sende tepkini ilk zamanlarda verseydin.
ama geçmiş değil daha 5 ay olmuş evleneli.

sende bundan sonra yemek yapma
sorarsada esin annene git dersin

diyemiyorumki diyemem de zaten. yanlış anlamaya çok elverişli benim kocam. ah ahh.

yemek yapmasına sözüm yok ki benim. benim derdim ogün beraber yeme isteğini bana baştan söylememesi..ben hazırlığımı yaptıktan sonra akşama yakın bana hadi gelin beraber yiyelim diye ısrar etmesi. ben hazırlık yaptım yemek yaptım dememe rağmen yani..sabahtan söylesin canım, ama ısrar etmeden. anlasın oda beni kendi de ev hanımı. her evin düzeni şeyi ayrı anlasın.

Back