- Konu Sahibi papatya prenses
merhaba arkadaşlar. bende 5 aylık evliyim. eşimin ailesiyle aynı apartmandayız. yeme içme ayrı, fakat eşim hergün kayınvalidemlere gitmem için psikolojik baskı uyguluyor. sanki bir görevmiş gibi bunu bana aksettiriyor. bende zorla bir şey yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. yani bırak ben kendim istediğim zaman gideyim. sen söylemesende ben halhatır sorarım gidip.ama onun emrivakisi beni deli ediyor. bu sefer eşimin ailesine karşı soğukluk oluyor içimde. saolsun eşimin ailesi iyidir. kayınvalidemde iyi niyetlidir fakat bazen bu iyi niyeti abartıyor diye düşünüyorum. mesela bazen beraber yemek isterler. tamam yiyebiliriz fakat ogün için beraber yeme isteğini bana daha önce söylemez. ben yemek yapmış hatta masayı hazırlamış olurum ki bana haber verir gelin ben yemek yaptım beraber yiyelim diye..bir çok sefer bu başıma geldi. ya mübarek ozaman bana erkenden haber et ona göre bende yemek yapmayayım değil mi ama? tamam bende yaptığım yemeklerden götürüyorum ama okadar çok çeşitte yenmiyor. yine bir gün yemeğimi yapmış masamıda bir güzel hazırlamış hatta bende süslenmiş eşimi bekliyorum. kayınvalidemde yeni eve geliyor. dediki ben şunu şunu yapcam sen yemek yapma.. anne dedim ben yemeğimi yaptım siz gelin burda yiyelim ozaman dedim. yok ben yine de yapıcam gelirsiniz diye nerdeyse emrivaki yaptı. neyse hiç birşey demedim. ben yine eşimi bekliyorum. eşimde işten gelince ilk annesine uğrar öyle gelir.uğramış heralde onada söyledi. eve geldi ah canım hazırlanmışsın ama annemlerde yiyelim bugün hadi dedi. beende ama ben hazırlık yaptım dedim. ya olsun orda yiyelim dedi. bende zor sindirerek peki dedim. gittim bir hışım üzerimi değiştirdim makyajımı sildim. gittim odadan masayı topladım. ama hiç birşey demiyorum. sinirden sadece susuyorum.surat astım diye bana kızdı bir de eşim. ya okadar hazırlanmışım özen göstermişim,annesine inip, eşim hazırlamış bugün evde yiyelim diyebilirdi yada deseydiki anne gelin yukarda zaten hazır yemek beraber yiyelim ona bile razıydım. neyse indik yedik yemeğimizi. eve çıkınca kızılcakıyamet koptu tabi. haksız olan ben oldum. neyse öyleböyle olayı kapattık. bugün yine benzer olay oldu nasıl moralim bozuldu. tam yemeklerimi yapmışım eşimi gelmesine yarım saat var, balkondan kayınvalidem çağırdı. napıyosun dedi yemeğimi yaptım salatayı yapıyorum dedim. hadi gel burda yeriz dedi. (bende artık tamam demicem dedim içimden söylicem bilsin azçok ne düşündüğümü.)anne ben yemek yaptım ama dedim. ya olsun onlarıda yeriz dedi. bak şunları şunları yapcam dedi. ama anne bende yaptım, yenilmeyince atılıyor sonra dedim. ya olsun gelin işte falan baya ısrar etti. bende ya anne falan derken tamam ozaman sen bilirsin dedi bir hışımla girdi içeri. ne yapabilirdim bu durumda. kendi kendime söylenip söylenip durdum. mecburen inmek zorunda kaldım.tamam yaptıklarından bizde yiyelim istiyor, iyi niyetli düşünüyor ana bizde yeni evliyiz anlar insan az buçuk dimi yani.
birde geçen gün demezmi ya siz çok soğuklarda aşağıya inin çocuklar aşağıda oturun. ben neden dedim. aşağısı daha sıcak olur dedi.(ikimizde de doğalgaz sobası var)kayınpederimde burasıda iyi işte sıcacık dedi.eşimde ya burasıda sıcak oluyor anne dedi. neyse sustu bişey diyemedi. yok oldu bari yatıyada kalalım dedim içimden:)
dediğim gibi iyi niyetli ama dediğinide yaptırmak gibi bir huyu da var.belki başkasının kafasına bile takmayacağı bir olay.. ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum. bana emrivaki yapılmasından hoşlanmıyorum.konuşsammı ne yapsam eşimle konuşsam yanlış anlar kesin. çok hassas bu konuda. korkuyorum açıkcası bunu konuşmaya. siz olsaydınız ne yapardınız böyle bir durumda?
birde geçen gün demezmi ya siz çok soğuklarda aşağıya inin çocuklar aşağıda oturun. ben neden dedim. aşağısı daha sıcak olur dedi.(ikimizde de doğalgaz sobası var)kayınpederimde burasıda iyi işte sıcacık dedi.eşimde ya burasıda sıcak oluyor anne dedi. neyse sustu bişey diyemedi. yok oldu bari yatıyada kalalım dedim içimden:)
dediğim gibi iyi niyetli ama dediğinide yaptırmak gibi bir huyu da var.belki başkasının kafasına bile takmayacağı bir olay.. ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum. bana emrivaki yapılmasından hoşlanmıyorum.konuşsammı ne yapsam eşimle konuşsam yanlış anlar kesin. çok hassas bu konuda. korkuyorum açıkcası bunu konuşmaya. siz olsaydınız ne yapardınız böyle bir durumda?