• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emrivakiler..

papatya prenses

hadi gel miniminiminnacık
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2008
105
0
96
Kocaeli
merhaba arkadaşlar. bende 5 aylık evliyim. eşimin ailesiyle aynı apartmandayız. yeme içme ayrı, fakat eşim hergün kayınvalidemlere gitmem için psikolojik baskı uyguluyor. sanki bir görevmiş gibi bunu bana aksettiriyor. bende zorla bir şey yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. yani bırak ben kendim istediğim zaman gideyim. sen söylemesende ben halhatır sorarım gidip.ama onun emrivakisi beni deli ediyor. bu sefer eşimin ailesine karşı soğukluk oluyor içimde. saolsun eşimin ailesi iyidir. kayınvalidemde iyi niyetlidir fakat bazen bu iyi niyeti abartıyor diye düşünüyorum. mesela bazen beraber yemek isterler. tamam yiyebiliriz fakat ogün için beraber yeme isteğini bana daha önce söylemez. ben yemek yapmış hatta masayı hazırlamış olurum ki bana haber verir gelin ben yemek yaptım beraber yiyelim diye..bir çok sefer bu başıma geldi. ya mübarek ozaman bana erkenden haber et ona göre bende yemek yapmayayım değil mi ama? tamam bende yaptığım yemeklerden götürüyorum ama okadar çok çeşitte yenmiyor. yine bir gün yemeğimi yapmış masamıda bir güzel hazırlamış hatta bende süslenmiş eşimi bekliyorum. kayınvalidemde yeni eve geliyor. dediki ben şunu şunu yapcam sen yemek yapma.. anne dedim ben yemeğimi yaptım siz gelin burda yiyelim ozaman dedim. yok ben yine de yapıcam gelirsiniz diye nerdeyse emrivaki yaptı. neyse hiç birşey demedim. ben yine eşimi bekliyorum. eşimde işten gelince ilk annesine uğrar öyle gelir.uğramış heralde onada söyledi. eve geldi ah canım hazırlanmışsın ama annemlerde yiyelim bugün hadi dedi. beende ama ben hazırlık yaptım dedim. ya olsun orda yiyelim dedi. bende zor sindirerek peki dedim. gittim bir hışım üzerimi değiştirdim makyajımı sildim. gittim odadan masayı topladım. ama hiç birşey demiyorum. sinirden sadece susuyorum.surat astım diye bana kızdı bir de eşim. ya okadar hazırlanmışım özen göstermişim,annesine inip, eşim hazırlamış bugün evde yiyelim diyebilirdi yada deseydiki anne gelin yukarda zaten hazır yemek beraber yiyelim ona bile razıydım. neyse indik yedik yemeğimizi. eve çıkınca kızılcakıyamet koptu tabi. haksız olan ben oldum. neyse öyleböyle olayı kapattık. bugün yine benzer olay oldu nasıl moralim bozuldu. tam yemeklerimi yapmışım eşimi gelmesine yarım saat var, balkondan kayınvalidem çağırdı. napıyosun dedi yemeğimi yaptım salatayı yapıyorum dedim. hadi gel burda yeriz dedi. (bende artık tamam demicem dedim içimden söylicem bilsin azçok ne düşündüğümü.)anne ben yemek yaptım ama dedim. ya olsun onlarıda yeriz dedi. bak şunları şunları yapcam dedi. ama anne bende yaptım, yenilmeyince atılıyor sonra dedim. ya olsun gelin işte falan baya ısrar etti. bende ya anne falan derken tamam ozaman sen bilirsin dedi bir hışımla girdi içeri. ne yapabilirdim bu durumda. kendi kendime söylenip söylenip durdum. mecburen inmek zorunda kaldım.tamam yaptıklarından bizde yiyelim istiyor, iyi niyetli düşünüyor ana bizde yeni evliyiz anlar insan az buçuk dimi yani.
birde geçen gün demezmi ya siz çok soğuklarda aşağıya inin çocuklar aşağıda oturun. ben neden dedim. aşağısı daha sıcak olur dedi.(ikimizde de doğalgaz sobası var)kayınpederimde burasıda iyi işte sıcacık dedi.eşimde ya burasıda sıcak oluyor anne dedi. neyse sustu bişey diyemedi. yok oldu bari yatıyada kalalım dedim içimden:)
dediğim gibi iyi niyetli ama dediğinide yaptırmak gibi bir huyu da var.belki başkasının kafasına bile takmayacağı bir olay.. ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum. bana emrivaki yapılmasından hoşlanmıyorum.konuşsammı ne yapsam eşimle konuşsam yanlış anlar kesin. çok hassas bu konuda. korkuyorum açıkcası bunu konuşmaya. siz olsaydınız ne yapardınız böyle bir durumda?

Kapat ışıkları yak mumu, giy minilerini 'Ben sana hazırlandım senin için.' de..
Otur karşısına konuş güzelim..'Hayatım biz yeni evliyiz ben senden sıkılmadım daha.' de..Zamanla oturur herşey de..Burası bizim yuvamız..Evime alışmaya çalışıyorum,düzen kurmak istiyorum de..
Yoksa senin kayınvalide böyle gider ben sana söyleyim.7 yılı geride bırakan biri olarak nasıl alıştırırsan öyle gider:delphin: Ha bu arada hep iyi davran eşinin yanında ailesine.Kötü kelime çıkmasın ağzından..Hem kendine hem eşine saygından..Böylece eşin de zamanla sana daha çok güvenip senin yanında yer alacaktır.
Bu arada ben seni bekar sanıyordum, iyi mi?:delphin:

kayınvalden neden ayrı ev açmışki birlikte otursaymışsınız ozaman.rahat bırakmıyo sizi üstelik yeni evlisiniz anlayış lazım iyi niyetli olabilir ama fazlasıda olmaz bazen.madem yemeğe çağrıyo dediğin gibi önceden söylesede yorulmasan bir sürü yemek yapmasan.ben olsam konuşurdum eşimle.iyikide kayınvaldem yok yanımda ayrı şehirlerdeyiz

tek sorununuz yemek olayı olsun nasıl kaynanalar varki.

Allah var kötü bir kelime yada cümle yada çirkin bir harekette bulunmadım bulunamam da.yapı itibariyle de kırılmışsamda belli etmemeye, her zaman güleryüzlü olmaya gayret ederim.
ama korkuyorum kayınvalideme karşı içimde soğukluk oluşturuyor işte.böyle olmasınıda istemiyorum.ama napim elimde olmayan bir şey..

Sanki benim kayınvalidemden bahsediyosun sandım.Benimkinin de ısrar konusunda üzerine yok.ıyi niyetli gibi görünüyor ama beni de bıktırdı.Mesela yemek yiyeceğiz yada kahvaltı yapacak olsak şundan da ye bundan da ye hep sana baktım şundan hiç almadın.Ya anne teşekkür ederim eline sağlık doydum. Olmazzzzzz yiyeceksin.Tamam herşey iyi hoşta buda insanı bunaltıyor.Bizim kültülerimiz çok farklı yemek tarzlarımızda.Onların yaptığı çoğu yemeği sevmiyorum çok farklı ve aşırı yağlı oluyor.Akşam olur ille gezmeye gidelim ama hergün.Tatillerde yanına gitmeyi hiç sevmiyorum çünkü sürekl igezdiriyor beni.Söylüyorum anne bak ben zaten çok yoruluyorum oturalım evimizde beraber çay içelim.Yooooook kadın bişeyi kafaya koyduysa mümkün değil değiştiremiyorum.En sonunda içimden lanet olsun gideyim bari diyorum.2.5 yıllık evliyim ve bunu daha fazla çekemeyeceğimi düşündüm ve eşimle sıkı bir tartıştık.Bana zorla hiç birşey yaptırmayacaksınız.Hayır dediysem üstüme daha fazla gelmeyeceksiniz.Ben kimseyi kıramıyorum ama çokta ısrar olursa annen baban dinlemem kırarım dedim.Şimdi kayınvalidem ısrara başladığı anda eşim devreye giriyor hayır anne diyor.Böylesi çok daha güzel bakalım ne kadar sürecek.Çok uzun yazdım canım ama dediğim gibi senin kayınvalideyi benimkine çok benzettim.Sanada tavsiyem henüz işin başındayken eşinle konuş ama sakın ailesini kötülemeden.

Bende evlenip aynı binaya gideceğim. Altlı üstlü oturacağım....
Biran acaba olur mu dedim...
Benim kaynanam da çok iyi niyetli:)))

ah canım senin bu yazdıklarının birebir yaşamıış insanım ben calşıyorum iştenn eve geldiğime eşimle başbaşa yemek istesemde hadi gelin beraber yiyyelim lafımndan gına gelmişti yemek yiyelim demesede gelin çay içelim demesindende sen değilde eşin konuşmalı ailesiyle eşimle başbaşa kalmak istiyorum arada geliriz tabi gibilerinden sen konuşursan eşinede ailesinede kötü olursun canım

Benim k.walidemde bi yere (misafirliğe) gitme konusunda çok ısrarcı..Eşim karışmaz istemiyosan gitme der ama bi şeyde bi insana bin kere söylenmezki..

Hasta bile olsam gel orda uzanırsın.Ya ben uzanıcaksam niye gidiyim..Ewimde rahat rahat yatıyorum zaten işte..

En büyük hata buydu sanırım aynı binada oturmak..Keşke ewlenmeden önce eşimin dediğini yapıp başka bi yerde oturmayı tercih etseydim..

Aslında bi işim oldugunda oğluma bakıyor ama olmasada ben kendi başımın çaresine bakabilrdim..Zaten gezmeyi seven bi insan değilim..Gitmediğim zaman da bi ton laf yiyorum..

Hiç demiyo benimde kızlarım var ,onlar şimdiye kadar eşinin akrabalarıyla nerdeyse hiç görüşmedi diye..

Offf dertliyim işte.. :olmaz:

Meraba öncelikle..

Anlattıgın seylerin aynını bende yasıyorum 2 bucuk yıllık evliyim..
ve bu yasadıklarım yüzünden eşimle etmediğim kavga kalmadı..
resmen hayat bana zindan oldu.. tabiki iyi değil ama bende rahat bırakılmak istedim..
Kayınvalidemin hergün herseyde bitmeyen ısrarları vardı..
mesela;
yemek yapma derdi ben yapıyorum..
yook anne bende yapıcam evde derdim yook yapma..

bunu böyle defalarca yapacam dediğim haldee..
beraber yeriz yapma..
bu sadece haftada bir değil hergün olan bişeydi..
ilk evlendiğimizden bu yanaa..
sabah kahbvaltısı hazırlar ben mısıl mısıl uyuyorum..
gel kahvaltıı yapp..
cocugum yoktu daha ozamanlar..
uyumak istiyorum keyfim geldiğince anne uykum var diyorum..
gel yemek ye git uyu..
yaa bitmek bilmeyen ısrarlarr..
hersey için..
resmen bunaldım..
ya evimde oturup eşimle yemek yemek istiyoruum..
hatta bunlar da yetmedi..
ozamanlar calısmıyorduum..
illa tüüm gün asagıda oturacakmısım..
niye yukarda kalacakmısım ki..
özel işlerim var diyorum burda yap diyor..
yavv ben tüüm gün nasıl aagıda oturayıım..
kii yanlızlıgı seven biriyim..
sırf bu mesele için kıyametletri kopardım tabi eşime..
onları krmak istemiyorum çünkü..
ben evimde oturcam dediim..
resmen ev,me cıkmak için bahane uydurmak zorunda bırakıyorlardı beni..
bu üst katta oturma hatasını yaptım yaa kimseye tavsiye etmem asla..
okadar sorun cıkardıktan sonraa..
evimde kalmaya basladım yemeklerimi düzenli yapıyorum..
haftada bir onlarda yiyoruz artık bir düzenim var..
insanların yanında ısrar ediyorduu ee kötü gelin olmaman için kabul etmekten baska sansım kalmıyordu..
sonucta iyi niyetli..
okadar sorun yasadıgım halde..
bir gün asagı inmesemm eşime şikayetler baslardıı..
bende cıldırma noktasına gelirdim..
görev gibi her öyleden sonra inerdim..hele bebek olduktan sonra resmen bunalıma girdiim..
bu emrivakilerdenn..
her saniye asagıda olmamı istiyorlardıı..
daha fazla dayanamaadım baskılara..
ve sonundaa çalısmaya basladıım..
kızımda yanımda rahatıım..

umarım sende ortak bir yol bulursun

bence konuş bu iyi niyetler bi süre sonra sinir bozucu hale geliyo
cesaretini topla sinirlenmeden konuş yoksa bu gün yemek yarın baska bişey derken
bi bakmışsın hiç lafın gecmez hale gelmişsin
bide anlamıyorum ya ne kadar meraklılar oğullarına hergün kendi evinde yemek yedirmeye
acaba korkuyolar mı gelin aç bırakırda oğlum zayıflar diye

cnm aynı binada oturan tüm gelinlerin kaderi bu
benim ki de öyleydi en başlarda sen yapma aşağıda dur
sen yorulma yok ben yaparım ederim
ama eşimin geç gelmesi işime çok yaradı
her akşam bi bahane buldum
aç değilim , geç yedim , midem ağrıyo , eşimi beklicem derken alıştırdım onu
birde kendide yoğun çalışıyo benden sona geliyo
böylelikle yutturdum ona bazende ben yapıp aşağı 1 tabak indiririm hemen çıkarım yukarı mecbur bizi davet edemez alışsa kurtulamazdım
şimdi sadece pazarları yeriz yersek
bence sen önce eşini ikna et her akşam yenirmi saçmalık bu bence
sona kayınvalidene tatlı dille anlatırsın
ama onun da düşünmesi lazım siz yeni evlisiniz
belki kocanın kucağında yicen belki yerken öpcen bıraksınlar rahat ya
ben çok kızıyuorum böyle şeylere yeni evliller rahatsız edilmemeli

ya bide şu saçmalık var
bizim annelerimiz bunu yapsa her gün gidilirmi diye kızarlar
sizde anneniz yakınsa bu yöntemi deneyim bikaç hafta sık sık annenize gidin beraber bakalım ne dicek
ama kendi annesine gitme konusunda hep ısrarcılardırbıktım sıkılıyorum derse bende sizinkilerin yanında sıkılıyorum dersin

valla eşine söyle zırt pırt aşağı inmek istemediğini kendi evimizde vakit geçirelim de hiç olmadı taşının öyle rahatsız olucaksan ilerde de.

Ay kıslar demekki hepimizin derdi aynı bende 2,5 senelık evlıyım ve biz aynı binada bile oturmuyoruz sadece aynı sitedeyiz ilk zamanlar her allahın günü ararlardı bugün gelıyosunuz dimi diye tabi ilk zamanlar sesimi çıkaramıyodum hanı zamanla düzelir diyodum ama yok baktım düzelen bişey yok eşimle konuştum oda bana hak verdi sağolsun şimdi herşey yoluna girdi allaha şükür haftada 1 yada 2 kere ordayız yenı evleneceklere ve evli olanlara tavsiyem en baştan tavrınızı koyun ve eşinizle konuşun az cilve yapın aşkım ben seninle başbaşa mum ışıngında yemek istiyorum kucagına oturmak istiyoprum diyin onu baştan çıkarın zaten bunları söleyince yelkenler fora oluyo:))

bazı arkadaşlar bence oturun konuş diyorya

bence nafile.. o konuşmaktan analaycak olan insan ,

laf üstüne laf söyleyip ısrar etmezz.. konuşmakk yersiz....

konuşmak sadece konunun başka yerlere saptırılmasına sebep olur.

wALLAHŞ BEN ZOR BELA ALISTIRDIIM WVıMıZ DÜZENıMıZ VAR ARTIK DıYEE..
YıNE DE ARADA YAPMIYOR DEĞıL KAYANANIM BU SEFERDE KIZIMIN DÜZENıNı BOZMAK ıSTıYOR..
ZATEN BANA SIKINTI OLMAYA BASLADIKTAN SONRA EŞıMııN KAFASININ ETıNı YEDıM TASINMAK ıÇıN..
HıÇ AKLINA YOOKTU AMA ARTIK DÜŞÜNÜYORUZ..
NE ZAMAN BELLı DEĞıL AMA ÖMÜR BOYU BU SEKıLDE YASAYABıLECEĞıMı ZANNETMıYORUM..
SENDE EŞıNLE KÖTÜ OLMADAN BıR YOL BULMAYA CALIS..
YADA OTUR KAYINVALıDENLE KONUS..
BıZDE ARTIK AıLEYıZ EVıMDE DÜZEN KURMAK ıSTıYORUM..
HAFTADA BıR SıZDE YERıZ FALAN DE KIRMADAN..
UMARIM ANLAYISLI BıRıDıR VE BUNLARI ANLAR YOKSA ıŞıN COK ZOR BUNLAR ıYı GÜNLERıN CANIM

bazı arkadaşlar bence oturun konuş diyorya

bence nafile.. o konuşmaktan analaycak olan insan ,

laf üstüne laf söyleyip ısrar etmezz.. konuşmakk yersiz....

konuşmak sadece konunun başka yerlere saptırılmasına sebep olur.

Ben onlarla olan bir cok sorunumu bu sekilde hallettim..
yoksa beni yalıs anlayabilir olaylarda büyüyebilirdi..
eşini dolduruyor diyebilirlerdi..
şimdi kendi işimi kurdu kızımda yanımda..
istediğim gibi eğitiyorum kızımıda..
ama yine de tasınmaya karar verdiğimiz anda burayı bırakır giderim hiç düşünmeden..
evdeki huzur en önemlisi..
tek basına bir evinin olması kadar güzel bişe yok.

Back