Emlakçı tarafından dolandırıldık !

bi gelisme var mi

Henüz yok canım. Karşı taraf ile buluştuk sahte imza ile onların adına kira sözleşmesi yapmış eve kiracıyı o sahte imzayla sokmuş. Adamlardan adımıza 13.500 sızdırmış Allahtan anlayışlı çıktı adamlar birlik yaptık. Bütün sahte evrakların fotokopisini aldık, görümceme de yeni müşteri gibi arattık inşallah yemiştir de bir saate görüşürüz dedi gelir biz de enseleriz.

Adi adam inanın sinirlerim bozuldu perişanım.

Şerefsizler ya, gerçekten işini yapanları tenzih edeceğim ama emlakçılık mesleği bir an evvel profesyonelleşmeli ve sıkı denetlenmeli. Çer çöp herkes emlakçı adı altında geziniyor.

Geldi mi emlakçı canım, haberdar et bizi.
Yanına kalmasın yaptığı pisliğin

Geldi mi emlakçı canım, haberdar et bizi.
Yanına kalmasın yaptığı pisliğin

Dolandırılan insanlar ile ofisine gittik şok oldu şerefsiz. Bizi aldırmadı güvenliğe ama diğerlerini aldı adamlar canına okumuş bunun, seni silicez piyasadan demişler. Şimdi polis karakolundayız şikayet edicez.

Evi gariban bir kadına kiralamış kadın geldi iki gözü iki çeşme çıkartmayın beni evden diyor. Şimdi o kadını nasıl tahliye edersin evden ? Anası babasıyla yaşayan 2,5 yaşında bebeği olan bir kadın. Çıkartmayız biz onu evden bebeğiyle. Öte yandan inanılmaz nakit sıkıntımız da var of bilmiyorum inanın beynim durdu artık.

Anladı üçkağıdının ortaya çıktığını tabi aldırır mı içeri.

Umarım kısa zamanda neticeye ulaşırsınız.

Kadın da zor durumda kalacak siz de zor durumdasınız iki ucu pis değnek, o değnekle girişmeli sizin emlakçıya terbiyesiz ahlaksız herkesi madur etti

2,5 yaşındaki bebesiyle kadını evden çıkartacak insanlar değiliz biz. Kadına bir süre verip mesela 6 ay olur atıyorum bu sürede ev bak diyebiliriz. Ya da kirada kalacak ev. Tabii sahte sözleşmeyi de iptal etmemiz gerek. O şerefsiz de iyi tutuştu şimdi hakkında dava açılsın da görsün.

Siz zaten evi satıyosunuz alacak kişide var kiracı sizin derdiniz değil şimdilik.

Evi alacak kişi 13500 berdiğine karşılık bi imza bi kağıt var mı ? onu kurtarsın sizede versin parayı
nekadar verebiliyosa versin.

emlakçının peşini bırakmayın

Bir arkadaş yazmıştı sanırım evi kiraladığı kişi emlakçının tanıdıği/ akrabası olabilir diye iyi araştırdınız mı.

Kimseye güvenimiz kalmadı maalesef. Kendiniz zor durumdayken size bu vicdani yükü yükleyen adamdan mahkeme yoluyla değil başka yollardan hesap sormalı ya medeni insanlarız yapamıyoruz maalesef

bu tür şeylerde zamanlamalar önemli
zaman kaybetmeyin
biran önce avukata danışın

bizim bir çalışanın evini otobüslerin bile üstünde reklamı olan büyük bir emlak şirketi evini kiraya verdi... önceki kiracısından bayan memnundu aidatını da kirasını da ödüyor diye (5-6 yıl oturdular)... yine aynı yere verdi emlakçıya... kiraya verdikleri kişiye aidattan bahsetmemişler kadın çok uğpraştı emlak şirketini arıyor emlakçılar biz uyardık biz uyarımızı yaptık diyor adam şirket zaten bizim tanıdık çalışıyor o bana 300 TL aidattan bahsetmedi tek kuruş vermem dedi... kadın evden çıkarmak 3-4 ay uğraştı adamdan emlak şirketi para almış adam son kirasını ödemedi 6 ay kaldı 4 kira ödedi... emlak şirketi kurumsal olmasa da güvenmeyin...
ve kadına avukat eğer sözleşme de yazmasaydı aidat biz şuan hala uğraşırdık demiş ki kadın 2.ayda mahkemeye verdi(site yönetimi kadını aidat ödemedi diye mahkemey verince kadın mahkemeye verdi) yine de 4 ay uğraştı ve adam faturaları ödemediği için faturaları da ödedi kadın faturaları ödemeyeceğim benim üstüme değil dedi elektrik idaresi sizin üstünüze görülmüyor borç adamın üstüne ama borç o evde yapıldğı için almak zorundayız ödemezseniz elektrik bağlatamazsınız dediler kadın ödedi elektrik su 300-400 TL tutmuş
adam evi boşalttığında hala mahkeme devam ediyordu ve adam avukatın baskısından bıraktı ama faturalarını bir güzel ödediler aidatlarını ödediler sonra kadın adamdan parayı aldılar mı bilmiyorum ama kadın herşeyi ödedi... avukata ilk danıştıklarında avukat zaman kaybederseniz daha zorlaşır demişti (avukat arkadaşı ve sadece mahkeme harçlarını verdi avukat para almak için söylemedi yani)

Komiser bu şerefsizi ifadeye çağırdı, hakkında şikayet var sen mi gelirsin biz mi aldıralım dedi ama gelmedi gelemedi bu adi.

Bu arada bizim görünen tek maduriyetimiz kiracı. Esas madur imza taklitlerini yaptığı adamlar. Şikayeti de onlar yapacak. Polis isterseniz uzlaşın dedi ama uzlaşılacak bir yanı yok artık. Allah belasını versin watsapp' ına da çocuğunun fotoğrafını koymuş bir de ! Nasıl haram lokma sokarsın sen onun boğazına !

Biz şimdi kira sözleşmesini iptal ederek kendi adımıza ve kiracıya altı ay çıkış mühleti vererek düzenleyeceğiz. Elimizde sahte evrakların kanıtlatı var, şimdi o düşünsün.

Alacak kişi vazgeçti almaktan midesi bulandı. Ve evet 13.500 için sözleşme yapmışlar .

Tatlım ev sizin. 13.500 veren düşünsün. Ev sahibi ile anlamadan kiraya çıkan düşünsün. Sen sallama kiracı çıkart. Sen kiralamamissin. 13.500 veren de kendi düssü pesine. Sahibindene satılık ilanını sen ver ve bundan sonra sen takip et.

Anlamadım ev sahibi ile tanısmadan kaporta bu kadar yüksek verilir mi? 500 lira falan verilir taş çatlasa. Kiracı ise bir alem. Ev sahibi veya vekili ile tanişip kontrat imzalamadan nasıl kiraya çıkıyor.

Karşı tarafa da bu kadar güvenme. Emlakçıya demiyorum. Hem evi almak isteyen hem de kiracıya.

Bu hafta tanışacağım :)
Kontrata güvendim aslında.
1 yıl çıkaramazlar beni bir sorun olsa bile kiram depozitom her şeyim yazıyor.

Yeni ev sahibini arayip onunla kontrat yapman lazım. Ödenen kira depozito vs eski ev sahibine ödendi galiba. Benim kardesim ev satin aldi. Icinde ki kiraciyla tekrar sozlesme yapti. Kira tutarini arttirdi. Depozutoyu tekrar konustular. Eski ev sahibi zaten depozito almamis.

Sen evden tasinirken depozitonu kimden alacaksin

Yaa işte şerefsiz herif. Adama bak herkesi madur ediyor. Siz evi bu bulduğu kisilere neden satmiyorsunuz. Onlar da kiracı istiyorlardı herhalde. Tek sorun 13.500 onu da söke söke alır yeni ev sahipleri. Gerci kadından kira ve depozito da almıştır kesin şerefsiz.

Senin evi kullanarak alıcıyı dolandırmış yetmemiş evi kiraya verip para kazanmış. Şahitler le beraber halledilebilir. Alıcı ve kiracı ile. Vekalet olması gerek onda zaten size sormadan satış yapamaz. Tapu vs fotokopisi de yeterli değil.

Tamam o çözüldü ben yemi ev sahibiyle anlaşma yapmışım ama emlakçı söylememiş adamla konuşunca anladık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…