Emlakçı tarafından dolandırıldık !

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
Bir ay önce evimizi emlakçıya verdik. Bu emlakçı bize evi üç sene önce satan adam. Yani evimizi ondan almıştık. Esenyurt bölgesinde aktif oldukları için yine ona verdik, ben bir aya kalmaz satarım dedi okey dedik.

Sonraki gelişmeleri yazıyorum :

Bize mesaj yazdı evinizi sattık sadece çok küçük bir meblağ eksik kredi alacaklar eksper gelecek dedi. Ardından bekleyiş başladı. Bir hafta iki hafta üç hafta ses çıkmadı. Artık ben işkillenmeye başladım ama eşim çok rahat ve akışına bırakan biridir ilk üç hafta bekleyerek geçti.

Son iki haftadır ha bu Salı yok olmadı bu Cuma tapuya gidiyoruz diyerek oyalanıyoruz emlakçı tarafından. Ve yalan dolanla VE HİÇBİR YAZILI ONAYIMIZ OLMADAN evimizi bu müstakbel alıcı üzerinden kiraya verdiğini haftsonu öğrendik !!!! Şaka gibi değil mi ? Tabii çıldırdık ve üç gündür deli gibi baskı yapıyoruz. Güya küçük bir meblağ eksik kalmış onu ayarlıyorlar. Ama bu kiracı olayından sonra ben delirdim ve allem ettim kallem ettim alıcının telefonu buldum. ( Evimizin olduğu siteyi aradım daire no'sunun kira sözleşmesine bakmalarını istedim bir şeyler söyleyerek )

Ve bombalar devam ediyor :

Bu adi emlakçı bizim adımıza alıcıdan 13.500 lira kapora almış !!! Alıcıya ev taşıdığımızı söylemiş bu kadar beklediler haliyle istiyorlar demiş onlar da vermişler !!! Tabi ki biz bir kuruş almadık. Ayrıca evi alacak kişinin kiracıdan haberi yok şok oldu o da.

Yarın adamlarla buluşup emlakçıya gidip suç duyurusunda bulunucaz. Ama bu adam çok adi ve manipüle ederek laf çeviren bir adam.

Benim kafama takılan

1- adamda vekaletimiz yok sadece eşimin kimlik fotokopisi ve tapu fotokopisi var. imza attığımız hiçbir kağıt da yok. bizi bağlayan bir şey olur mu bu 13.500 için ?

2- kiracı için bir şey yapabilir miyiz ? biz satmak istiyoruz onunla uzlaşarak çıkmasını istiyoruz.

3- adama nitelikli dolandırıcılık davası açmak için hangi delillere ihtiyacımız var ? sadece yarım yamalak watsapp konuşmaları var ama onlarda da zaten bir taahütümüz asla yok !

Eksik yerler varsa cevaplarım ailecek şok olduk ve sinirlerimiz bozuldu. Şimdilik bu kadar yazabildim.

Geçmiş olsun arkadaşım. Biz de yaz tatilinde ev almak için çok emlakçı gezdij. Şimdi genelleme de yapmak istemiyorum ama garipler yani çok değişik satma stratejileri var. Al sat evleri var. Bir sürü şey. Ben asla güvenmem artık mesela. Ne Yapılır bilmiyorum ama sözleşme yok kiracıda sonuçta ne akla hizmet çıkmış eve. Diğeri satıcıyı görmeden niye vermiş. Biz mesela ev beğeniyorız ev sahibiyle de görüşmek istiyoruz adam saçma şeyler söylüyor benle pazarlık yapın falan diyor ağızları iyi laf yapıyor yani kanmamak gerek. Üzülerek söylüyorum ama pek bişeu çıkmıyo televizyonda binlerce lira dolandırılanları görüyorız işte.

Sizle geçen gün kredi süresi konusu hakkında yaışmıştık yalnış hatırlamıyorsam. Yarın tapuya gidiyoruz demiştiniz sonrasında.
Ama belliydi.Çok geçmiş olsun.
Uğraş dur şimdi.Kiracıyla konuştuz mu?Durumdan haberdar mı? Ona ne demiş ne almış ondan?

Yarın gidip konuşucaz kiracı ile. Evet öyle sandık biz ama gidemedik. Zaten oyalanıp duruyoruz bir aydır. Lanet olsun.

kiracıyla aranızda kontrat yok .. evimi işgal ettiler diyeceksiniz ..
emlakçı içinde suç duyurusunda bulunun..
emlakçılar odası vb gibi bir şey yokmu oraya şikayet edin..

Ay şiştim valla şiştim. Yarın suç duyurısunda bulunucaz bir gidelim bakalım.

Aslında dolandırılan sadece siz değilsiniz burada ev için 13.500 tl ödeyen Alıcı ve hiç birşeyden haberi olmayan kiracı da dolandırılmış.
Üçünüz bir olup savcılığa nitelikli dolandırıcılık olarak suç duyurusunda bulunun sonra da emlakçının ofisine gidin .. Oralarda daha önce iş yaptıysa zaten durumu düzeltecekler .. Geçmiş olsun ...

selamlar öncelikle geçmiş olsun,
bende gayrimenkul danışmanlığı yapıyorum kurumsal bir firmada aynı zamanda mimarım, bu tarz şeyler merdiven altı dediğimiz emlak firmalarında çok yaşanıyor ne yazık ki ve bu tiplerden kendimizi sıyırmamız öyle zor ki, bir 50 tl bile almayız mal sahibi adına ,mal sahibinin hesabına yatar cayma akçesi düzenlenerek,
1- bu alıcı kişi bu parayı verirken cayma akçesi düzenlenmişmi? elinde para verdiğine dair bir kanıt var mı? not: bu durum sizi bağlamaz zaten emlakcı ile aralarında ki sorun...
2- eve kiracı sokarken kiralayan kişi ile kendisi mi kontrat yapmış yoksa onu da mı oyalamış bugün yarın gelicekler sorun yok diye bunu öğrenin yaptıysa da bu kontratın örneğini alın dosyanıza ilave edin...
3- kiralayan kişi neden evin tapusunu görmek istememiş yani tapusuna bakar kimle görüşeceğini anlar ve o kişiyle bi görüşme sağlar belki de tanıdığı birisine verdi evi.
4- karakola gideceksiniz evimizi gasp ettiler diyeceksiniz kiracı ile görüşmenize bile gerek yok bence bu kadar rahat hareket etmesi çok ilginç geldi bana işin gerçeği belkide tanıdığı o yüzden hiç yüz göz olmayın onlarda size başka suçlamalar ile dava açabilirler işiniz uzar sonuç olarak tahliyeniz uzar

evin tapusu ve kimlik fotokobsi ile bir şey yapamaz yetki sözleşmesi vermemişsiniz keza verseniz bile bu sadece sizin evinizi satmaya aracılık yapacağına dair bir sözleşmedir ,bu tarz konularda gerçekten işini profesyonel yapan kişilerle çalışın lütfen ki kendi başınıza yapıyor olmanız da bazı sorunlar doğurabilir size özellikle ve özellikle istanbul bölgesinde beylikdüzü,esenyurt bölgesinde emlak firmalarına güvenmeyin ben bile dolandırılacaktım çok fazla dolandırıcı var orada yaptıkları 'danışmanlık' değil

emlakçı orata mı oratada değilse vallahi git müge anlı programına. bir sürü dolandırıcılık hikayeleri dönüyor ve birçok mağdur ile birleşip toplu davay gidiliyormuş. utanıyorum yazmaya ama ben izliyorum o programı
arada birşeyler yazmıştım 2.sayfaya geçtiğimde bilir kişi yazmış. bende yazdıklarımı siliyorum. :)
müge anlı nın programını es geçme ama. ifşa olur emlakçıda...

Son düzenleme:

Öncelikle vakit ayırıp uzun uzun yazdığınız için teşekkür ederim. Cayma ibaresi altında bir şeydem haberim yok ama ispat ederim bana gelen bir tl bile olmadı.

Kiralayan kişi ile yarın görüşeceğiz bakalım haberi var mı konudan ? Ben yönetimi aradım kira kontratı müstakbel ev sahibi ile kiracı arasında yapılmış. Ama alıcının haberi yok bu işten.

Eğer pislik yaparlarsa polisle gidicem. Ve her halükarda suç duyurusunda bulunacağız.

İlginize tekrar çok teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar edeceğim.

evi almak isteyen kişi ile mi yapılmış kontrat anlayamadım, teşekkürler

evi almak isteyen kişi ile mi yapılmış kontrat anlayamadım, teşekkürler

Evet ama haberi yok. Sitenin yönetimine gidiyor eşimi arıyor, eksper gelecek bahanesiyle eşimden onay alıyor yönetim. Ve sözleşme oluyor. Yani eğer adam yalan konuşmuyorsa alıcının da haberi olmadan bu adam sözleşme düzenliyor. Sahte evrak yani ...

Sevgili k
Yani herkes madur bu durumda. Bakalım bir konuşalım inşallah anlayışlı insanlardır.

Konu sahibi
Bende dediğiniz bölgeden bir emlakçıdan ev kiraladım
Benim kiraladığım ev içinde yarın öbür gün satılacak dendi
Ve bende ev sahibini görmedim tanımadım
Belki de kiracınız benimdir
Eviniz bir artı bir miydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…