• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emlakçı ile çalışmak

evimi alırken 6bin emlakçıya vermek zorunda kaldım. 8 binde tapu masrafı çıktı. bankaydı tapuydu her işi de kendim görmüştüm. helal etmiyorum emlakçıya.
helalinden kendiniz satın. emlakcıdan ev almayı çok tercih etmiyorlar zaten. bir sürü site var ilan verin.

Kızlar bişey sormak istiyorum bi evimiz var acil satılacak bizde kendimiz fotoğrafını çektik koyduk ilana kolay satılabilecek bi ev aslında hemen emlakçılar aradı bi kaç tane biz satalım beraber çalışalım diye siz hiç böle bişey yaptınız mı nasıl oluyo bu işler mesela emlakçı ile anlaştık ona ne kadar para verilir hiç bilmiyoruz bu işleri kandırılmakta istemiyoruz yardımcı olursanız sevinirim

Bende evimi Emlakçıyla sattım. Zamanım olsaydı kendim satmak isterdim netice de alana yazık.
Ama acelemiz vardı ,suya sabuna dokunmadan sadece hafta sonları onlara anahtar vererek müşteriyi bulup hallettiler.
İyiydi ve rahattı bence ..

Ev satıldıktan sonra belli bir miktar emlakçıya komisyon veriliyor binde üç gibi bir rakamı yanlış hatırlamıyorsam

Emlakcıdan kimse ev almıyor artık 20.000 lira en az kendine kar alıyor. Alan kişilerde ev istediği kadar güzel olsun emlakçı olunca arada istemiyorlar.Arkadaşımızın bir evi vardı 65 gün Emlakcıda kaldı kimse aramadi emlakcidan aldigi 3 gun satisini verdi ,birde emlakcinin kuralları varmış size sözleşme imzalatiyolar şu kadar süre içinde sizde ilan acamazssiniz filan bağlıyor sizi sanki size üstüne ekstra para vercek

Hiç bilmiyoruz böle şeyleri emsallerine baktık ona göre ortalama bişeyler yazdık

Şöyle bir durumda var. Mesela atıyorum evinizi 300.000 TL'ye satmak istiyorsunuz. Şuan tapuda ki bedeli kaç tl? Eski evse, rayiç bedel mesela 100.000 tl yazar ama aslında ev 300.000 liradır. Eğer sizin de tapuda satmak istediğiniz tutardan çoook aşağıda bir tutar varsa, siz 300.000 e sattınız, alan kişinin tapusunda 300.000 yazdı diyelim. Bu durumda sanki siz evi kar amaçlı satmışsınız gibi vergi borcu çıkıyormuş size. Atıyorum evi aldığınızdan satış tarihine kadar kaç yıl geçtiyse (10 yıl diyelim) her yıl 2000 tl kar koy ama senin karın 10 yılda maksimum 20000 olması gerekirken sen 100.000 kar etmişsin, bunun vergisini öde diyor. Bu yüzden evi tapuda düşük gösteriyorlar. Ancak yasal değil. Vergi kaçırmak oluyor. Bir emlakçı anlatmıştı. Yanlışlarım olabilir hatırladığım kadarıyla yazdım

Merhabalar ,
Ben emlak ofisinde çalışıyorum öyle üstüne filan koymuyoruz alıcıdan ve satıcıdan kanunen %3 dür komisyon ama genelde hep indirim yapılır %1,5 -2 kadar

Kızlar bişey sormak istiyorum bi evimiz var acil satılacak bizde kendimiz fotoğrafını çektik koyduk ilana kolay satılabilecek bi ev aslında hemen emlakçılar aradı bi kaç tane biz satalım beraber çalışalım diye siz hiç böle bişey yaptınız mı nasıl oluyo bu işler mesela emlakçı ile anlaştık ona ne kadar para verilir hiç bilmiyoruz bu işleri kandırılmakta istemiyoruz yardımcı olursanız sevinirim
Vermeyin emlakciya kendiniz satın. Alıcı eve ayrı veriyor emlakciya ayrı veriyor. Arkadasim ev aldı emlakciya 9 bin vermiş evi aldıktan sonra öğrendi hakmi bu yani oturduğu yerden 2 günde 9 bin yazık. Kendiniz satın gitsin.

Siz satın. Bir çok alıcı emlakçı ile çalışmak istemiyor..

Biz emlakçı ile bulmuştuk. Bizden 3 bin almıştı. Ki indirim yapmıştı..
Evi de arkadaşı sattığı için fiyatı 15 bin düşürtmüştü. Bir de tapudaki işleri hep emlakçı halletmişti biz sadece bankaya ve tapuya imzaya gitmiştik..

Biz çok zarara uğramadık. Ama en iyisi sabırla bekleyip birebir uğraşmak..

Herkes için geçerli değil ama emlakçılara hiç güven olmuyor kusura bakmasınlar. Ne kadar kazık atarım onun hesabındalar hep.
Siz evi kendiniz koyun ilana aracısız, komisyonsuz satın ev alacak insanlarada yazık emlakçı parası vermek zoruma gidiyor benim.
Bizde bir ev alıyorduk hem bizi hem ev sahibini kandırmaya çalıştı neyseki çabuk anladık olayı.

Valla biz ev alma surecinde emlakcidan illallah ettik. Lokal ve uluslararasi sirketlerle de calistik ama neler gorduk yani. Ev sahibini ikna etmek icin ondan almiyor( normalde almasj lazim) ama ondan alacagini da benden almaya calisiyor, ev kendi portfoylerinde daha bir kere eve gelmemis. Soru soruyorum ev sahibi cevapliyor. Sunlar sunlar eksik diyorum fiyatta etkisi olur mu ben karismam aranizda halledin diyor. Ve kagit imzalatiyolar bizi aradan cikarip ev sahibiyle anlasmayacaginiza dair diye. Gozunun onunde yirttim o kagidi ne bu evi ne sizi istiyorum diye. Hemen o evin arka sokaginda ayni site ayni tip evler sahibinden cok cici bi ailenin evjni bulduk. Girdik konustuk baktik anlastik hem 30 bin daha ucuza aldik hem tapu parasini paylastik hem de cikmadan evden tadilatlarini yapip ciktilar. Yani simdi bu evimi satinca da kendim satacagim. Emlakci yeter ki satilsin djye herkesi doldiruyor eve. Ben bahcesiz ebeveyn banyosuz ev istemem mutfak dolabi eski ev istemem diye bastan diyorum ama beni goturdugu evler hep alakasiz. Yani sansina diyor. Eviniz yol gecen hani olsun istemuyorsaniz bence kendiniz satin. Simdi yatirim icin daire bakiyoruz ama hep sahibinden.

Bende ev bakıyorum ama emlakçıdan bakmıyorum. Sahibinden ilanlar tercihim ki zaten genel olarak baktığınızda emlakçıların fake ilan verdiğine dahi şahit olursunuz.
Kendiniz satın,aceleniz yoksa ve imkan varsa.
Fiyatı uygun koyduysanız sizin istediğinizin üzerine 10-20 bin ekleyip öyle satarlar. Alacakları komisyonda cabası. Bu sebeple arıyorlar. Ha aceleniz varsa ben komisyon vermem,net şu kadar istiyorum diyebilirsiniz ama alıcı bulurmusunuz bilemem zira farklı farklı fiyatlar koyarak piyasanın içine ediyorlar amiyane tabirle.

Kendiniz satmayi deneseniz iyi olur alici icin. Biz sahibinden aramistik hep. Emlakciya kac bin lira vermek istemedik. Zaten tapudaki masraflar bel buken cinstendi...

Benim kirada oturduğum ev 2 sene önce satılığa çıkmıştı, ben de evi almak istiyordum fakat ev sahibi 375 de diretiyordu bende 320 de diretiyordum. 1 sene satılıkta kaldı, emlakçı bir çok kişiyi de getirdi eve, ben ev sahibine hep 320 kabul edersen buradayım ertesi gün hemen satın alırım diyordum hep. Sonra inanır mısınız, emlakçı beni aradu aynen şöyle söyledi;
" hiba hanım, ev sahibinizle görüşüp ben evi 320 ye ikna ederim zaten evin ederi de o, fakat benim komisyonum ne olacak?"
ben de filmler koptu tabi, açtım ağzımı yumdum gözümü, dedim ki " bahsettiğin evde ben 3 yıldır kirada oturuyorum benim oturduğum eve benden komisyon isityorsun dalga mı geçiyorsun lan benimle" dedim. o kadar sinirlendim ki terbiyemi bozdu. Ne münasebet yani oturduğum eve komisyon. 15 dk saydım telefonda, "banane kardeşim senin komisyonundan verdiğin emekten, git ev sahibinden iste ne isteyeceksen, evi de vermiyorsa zaten çok da önemli değil, başka yerden alırım, para var huzur var " dedim.

1 hafta geçti, ev sahibi aradı, "söylediğiniz rakamı kabul ediyorum, işlemleri başlatalım" dedi.

Bu emlakçılardan bazıları işte böyle kolay yoldan para kazanmaya çalışan kendini akıllı sanan şark kurnazları, para yedirmeyin derim.

Back
X