Benim kirada oturduğum ev 2 sene önce satılığa çıkmıştı, ben de evi almak istiyordum fakat ev sahibi 375 de diretiyordu bende 320 de diretiyordum. 1 sene satılıkta kaldı, emlakçı bir çok kişiyi de getirdi eve, ben ev sahibine hep 320 kabul edersen buradayım ertesi gün hemen satın alırım diyordum hep. Sonra inanır mısınız, emlakçı beni aradu aynen şöyle söyledi;
" hiba hanım, ev sahibinizle görüşüp ben evi 320 ye ikna ederim zaten evin ederi de o, fakat benim komisyonum ne olacak?"
ben de filmler koptu tabi, açtım ağzımı yumdum gözümü, dedim ki " bahsettiğin evde ben 3 yıldır kirada oturuyorum benim oturduğum eve benden komisyon isityorsun dalga mı geçiyorsun lan benimle" dedim. o kadar sinirlendim ki terbiyemi bozdu. Ne münasebet yani oturduğum eve komisyon. 15 dk saydım telefonda, "banane kardeşim senin komisyonundan verdiğin emekten, git ev sahibinden iste ne isteyeceksen, evi de vermiyorsa zaten çok da önemli değil, başka yerden alırım, para var huzur var " dedim.
1 hafta geçti, ev sahibi aradı, "söylediğiniz rakamı kabul ediyorum, işlemleri başlatalım" dedi.
Bu emlakçılardan bazıları işte böyle kolay yoldan para kazanmaya çalışan kendini akıllı sanan şark kurnazları, para yedirmeyin derim.