Emlakçı ile çalışmak

Geçen sene evimizi sattık. Milyon tane emlakçı aradı. Biz masraflara karışmayız, ciddi alıcı olursa getirin dedik. Pişman olduk. Buldukları her müşteriyi getirdiler. Adam 150 metrekare ev arıyor, benim 100 metrekarelik evime getiriyor. Ev bir ara gezi alanına döndü. Bir de bizim yanımızda yalan söylüyorlar evle ilgili. Bazılarıyla anlaşma aşamasına geldik, evin fiyatını hep Yüksek söylemişler. Sonunda kendi ilanımızla iyi bir aileye sattık.

Alıcıdan da satıcıdan da alınıyor belirli bir komisyon.Ama her emlakçı bir degil,her müşteri de bir degil birçok kez babama yer sorup alma veya satma aşamasına geldiklerinde babamı aradan çıkarttıkları çok oldu.Ama sonradan çok sıkıntı yaşayıp tekrar babamın ayagına yardım istemek için gelen kişiler oldu.İyi ölçün tartın.

kendiniz satın. Bir tapu memuru olarak nefret ediyorum zaten emlakçı ve takipçilerden...
Biz de aynı durumdayız. Sahibinden verdik direk emlakçı aradı biz yardımcı olalım satışa diye. Bir de size birşey soracağım. Bu işlerde tapu masrafı çok tutuyor mu?

Mesela siz evi 100.000 tl satacaksınız emlakçı müşteri bulur satar ise 3 4 bin lira üstüne koyuyor komisyon alıyor size ise ne kadar satmak istiyorsanız evi o parayı veriyor . Kiralık da ise sıkıntı olabiliyor mesela saçma sapan insanlara kiraya veriyor falan ama satılık da bir sorun çıkmaz .

Sattıkları kişiye fazlaya satıyorlar 10, 15 bin kadar. Ben emlakçıdan almam mesela o durumda :-)

Ben 20.000den fazla pay koyan emlakçı görmüştüm. Emlakçının biri burasını 230.000e bıraktırırım, benim ilkokul öğretmenimin burası dedi, başka bir emlakçı 210.000e bıraktırırız dedi :))
E esraylmz03
Yasal olan bildiğim kadarıyla her iki taraftan da %2. Ama nasıl anlaşıldığına da bağlı. Misal denirse emlakçıya işte ben 200.000 isterim, üstü senin olsun. Adam gider 250.000e satar, oh mis.

Ama bence önce kendiniz satmayı deneyin bir. Ev almak çok masraflı, o kadar masrafın üstüne emlakçıya para vermek de zorlar biraz insanı ya.

Genelde sadece alıcıdan alıyorlar komisyonu. Emlakçı olunca daha fazla müşteri gelir doğal olarak ama tamamen de onlara bırakmayın.

Yani baştan şöyle konuşun mesela;

“Eğer m2, oda sayısı, mevki, evin yaşı vs gibi tüm kriterler uyan alıcılar olursa getirin, her ev bakanı belki uyar diye kalkıp getirmeyin. Ayrıca bizim kendi ilanımız da duracak internette. Müşteriyi kendiniz bulursanız aracılık edersiniz, onun dışında bizim ilanı görüp ya da eş dosttan duyup gelen olursa kendimiz satarız.”

Kolay satabileceğiniz bir evse ben olsam emlakçıya vermem. Gerek yok yani benim bir çıkarım olmayacak tam tersine onların olacak. Alıcı için de sahibinden almak daha öncelikli olur emlakçıya komisyon vermektense.

Emlakçılar arasında bu işi iyice suistimal edenler var.Siz A kişisine anahtarı veriyorsunuz O yirmi kopya yaptırıp ıssız güçsüz herkese dağıtabiliyor.Hangisi satarsa kâri bolusuyorlar.Evimize sahibinden üzerinden kira ilanı verdik,sonra bir gazetenin emlak sitesinde kendi evimizi emlakcidan kiralık olarak gördük :oha:Esim direk internet sitesinden kaldırttı ilanı o kadar sahtekar insan var ki!!Siz guvendiginiz bir emlakçiya gidin sizi arayana itibar etmeyin.İki döşek atıp aşk yuvasına bile çevirirler evinizi:KK30:

Huzur vermiyorlar 2 ay once kira icin ev koydum dakkasina aramaya basladilar bide ikna icin eve geldi birisi ben kiraya vericem diye kovduk:KK49: Emlakci arasam zaten sana haber veririm dimi ama yani... Hic bulasmayin bence...

Eşim emlak canım evini kaçta satacağıni söylersin oda kendi sitesinden kendi kazancını ekleyip atar bukadar sen extra para vermiyorsun yani

Kızlar bişey sormak istiyorum bi evimiz var acil satılacak bizde kendimiz fotoğrafını çektik koyduk ilana kolay satılabilecek bi ev aslında hemen emlakçılar aradı bi kaç tane biz satalım beraber çalışalım diye siz hiç böle bişey yaptınız mı nasıl oluyo bu işler mesela emlakçı ile anlaştık ona ne kadar para verilir hiç bilmiyoruz bu işleri kandırılmakta istemiyoruz yardımcı olursanız sevinirim
Emlakçıya bir oran var o kadar siz o kadar alacak kişi veriyor.

Ama ben emlakçıya karşıyım. Tr de adamlar doğru düzgün ev göstermiyor. Mesela yoldan geçerken evi görüyoruz emlakçdan yazıyor, adam gelip ev anahtarını kapıcından alıyor evi gösteriyor. E evi bulan ben, anahtar zaten kapıcıda ben niye emlakçıya para vereyim ki kapıcıya söylesem oda gösterirdi.

Sahibindene koyun hatta ilan da asın. Alım satım işleri kolay.

Birde öyle azda istemiyorlar. Oranı vardı hatırladığım kadarıyla 3 bin ev sahibinden 3 bin alıcıdan mesela. O kadar kısa zamanda kim o kadar para kazanıyor.

Bizde ev aldık. Çok şükür sahibinden aldık. Zaten o sıkışıklıkta 1000 tl bile çok önemli. S

Biz de aynı durumdayız. Sahibinden verdik direk emlakçı aradı biz yardımcı olalım satışa diye. Bir de size birşey soracağım. Bu işlerde tapu masrafı çok tutuyor mu?
satış bedelinin %4 ü tapu harcı(normalde yarısı alıcı yarısı satıcı öder ama aralarındaki anlaşmaya bağlı)+döner sermaye(yöreye göre değişiyor ortalama 200 tl civarı) . Tapu aşamasına gelince sakın biz basvururuz biz hallederiz hızlandırırız oyunlarına gelmeyin. Evraklarınızla kendiniz yapın tapuya basvuruyu zaten büyük ihtimal aynı gün biter işleminiz, telefonunuza aşamalar eksiklikler vs mesajla iletilicek. . Bilmeyen insanları kandırıyorlar günlerce sürer bize verin hemen cıkartırız diye.

satış bedelinin %4 ü tapu harcı(normalde yarısı alıcı yarısı satıcı öder ama aralarındaki anlaşmaya bağlı)+döner sermaye(yöreye göre değişiyor ortalama 200 tl civarı) . Tapu aşamasına gelince sakın biz basvururuz biz hallederiz hızlandırırız oyunlarına gelmeyin. Evraklarınızla kendiniz yapın tapuya basvuruyu zaten büyük ihtimal aynı gün biter işleminiz, telefonunuza aşamalar eksiklikler vs mesajla iletilicek. . Bilmeyen insanları kandırıyorlar günlerce sürer bize verin hemen cıkartırız diye.
Çok teşekkür ederim bunları söylediğiniz iyi oldu. Bazıları da satış bedelini düşük gösterip tapu masrafını az çıkartmaya çalışıyor. Gerçekten çok uyanık olmak lazim.

Çok teşekkür ederim bunları söylediğiniz iyi oldu. Bazıları da satış bedelini düşük gösterip tapu masrafını az çıkartmaya çalışıyor. Gerçekten çok uyanık olmak lazim.
raiçten düşük satış bedeli olursa ceza gelir. Bizim burda takipçiler harc miktarlarını vs olduğundan yüksek söylüyorlar vatandaşa. Atıyorum 4000 tuttuysa 5000 diyorlar bide binlerce takip parası alıyorlar çok iş yapmış gibi. Bir basvuru yapıp bankadan harc yatırıcaksınız altı üstü bunun için yalan dolan birsürü..Hatta kendi telefonlarını verdikleri için basvuruda ,bizim saat 1 e verdiğimiz randevuyu onlar size akşam 4 diye söylüyorlar ki bakın işte bizim sayemizde gün içinde yetişti havası veriyorlar.Bunlar en masum yönleri anlatsam daha... Neyse izindeyim, yine sinirim bozulucak tapu yüzünden:)

Back
X