emirvaki

Kayınvalidenin malı mülkü kendini ilgilendirir, kimse kimseye para vermek zorunda değil. Aynı zamanda çocuğa da bakmak zorunda değil. Herkesin bir hayatı var. Anladığım kadarıyla sizi aramamasını siz yok sayması olarak görüyorsunuz. Başkası olsa tamam derdim ama sonuçta oğlunu arıyormuş. Eşin de senin yanındaymış. Annesi geleceğiz deyince ben bir ecemcerene sorayım müsait mi diyor mu eşiniz? Eğer diyorsa size sorduğunda müsait değilseniz, söylesin annesine. Benim eşimin annesini geçtim, abisinin karısı bile durmadan eşimi arardı. Ya sen kadınsın birde abisinin karısısın ne diye eşimi arıyorsun durmadan artık ben varım ve bu evin hanımıyım müsaitmiyim değilmiyim beni araman lazımdı. Eşime söyledim eşimde onları uyardı bu konularda cohoclatemilk i arayın ben bilmem planı varmı müsaitmi dedi. Bunu sen değil eşin izah edebilir. Ama kv anlamıyorsa, eşin buyrun demeden önce ecemcerene sormam lazım desin. Bir sorar iki sorar sonunda bıkar herhalde.

Kimbilir Kv daha neler yaptıda konu sahibesi sonunda taştı. Bencede yüz verme mesafeli olabildiğin kadar ol. Ben oğlum uyurken asla kaldır sevelim diyemez. Vaktinde gelsin sevsin. Oyuncak mı bu sonra tüm düzen bozuluyor.

şu eşimin ailesinin bize hiç faydası yok, çocuğuma bakmıyo, katkıda bulunmuyo vs demeyi bırakın artık. evlenmeyi akıl ettiyseniz ayrı bi aile olduysanız kendi kendinize idare etmeyi göze almışsınız demektir.

ben kayınvalidenizde pek bi sorun görmedim.

kendi eşinizi sıkıntıya sokuyorsunuz başka bişey değil.

size verecek hbi aklım yok malesef herşeye susan biri olarak siz bana akıl verin .
ağzımıza sağlık. eşiniz de arkanizda böyle devam. herkes haddini bilsin.

Benim babam da çalıştığı halde ders saatlerini bize göre ayarlayıp başımızda dururdu. Anneannem ve babaannem çalışmadıkları halde o dönem umursamadılar.
Çocuk ikinizin olduğuna göre bakma önceliği sizindir.
Çocuğu uyandırma, geç saatlerde gelme konusunda hatalı...
Kahvaltı konusunda da onun da sanırım oğlunu görebileceği tek zaman pazar günleri? Sonuçta torunu ve oğlu için geliyordur, onun olmadığı zaman neden gelsin ki?(yanlış anlamadıysam). Buna alınmış ve sonrasında yine de akşamları gelmek istemiş. Bundan da memnun olmamışsınız.
Bu kadın kahvaltıya gelmeyecek, akşam oturmaya gelmeyecek, ne zaman gelsin istersiniz?

Kayınvalideniz abartmış, baya bir abartmış ama siz gerçekten çok güzel cevaplar vermişsiniz. Anlıyorum ki ne yaparsanız yapın boş bu bayan için. Defalarca söylemişsiniz dolaylı yoldan normal insan anlar. Anlamamazlığa gelmiş. Hele de buyrun siz oturun planınızı bozmayın sozunuze hayran kaldım :) Hakkınızı yedirmiyorsunuz bence böyle devam edin tartışmaya kavgaya girmeyin ama hakkınızı arayın. Şanslısınız eşiniz de size destek oluyor çok takmayın kafanıza, çunku bence naparsanız yapın çok da anlamayacaktır..

Eşim bana destek oluyor demişsin de sessiz kalması destek değil pasiflik. Annesiyle problemlerinde başbaşa bırakıyor sizi.
Sorun sessiz sakin duran eşte bana kalırsa.
Çocuğa bakmak, para vermek zorunda değiller. Pazar kahvaltısı da sorun değil, zira her hafta geleceklerini sanmıyorum bence ayda bir siz onlara ya da onlar size şeklinde yapılmalı bu.
Her durumla alakalı ortak karar alıp topu eşine at. Örneğin gelmeden eşine haber veriyorlara telefonda "X'i arayın" desin.

Kayinvalideni sevmedign icin bir ck seyi sorun ediyorsn bence... torununu gezdirip onda kalmasni istemek en dogal hakki bunu illa sana sormasi gerekmez. Annen istese bnu bunu hic sorun etmezdin samiyorum. Beni yanlis anlama kendince hakli olabilirsin ama ne annnen ne esinin annesi torun bakmak zorunda degil hic birimizin annesi mecbur degil.

maşallah bıkmadan usanmadan çizgiyi aşmadan pat pat cevapları vermişsiniz aynı tavırla çocuğun kalamayacağını da söylersiniz siz bence ..destekliyorum sizi.ama kapıma gelen misafiri asla sizin gibi karşılayamam bir ayar lazım sizede..

Tamam maddi sıkıntı çekmişsin,destek olmamışlar.Belki eşin gidip halini söyleseydi destek olurlardı.Kimse kimseye durduk yere geleyim destek olayım demez.Hadi o konuda sıkıntı çektin el uzatmalarını bekledin olmadı.Ama bunun hıncını bu şekilde alamazsın.Sen eşinle çocuğunla bir ailesin.İyi günü de kötü günüde siz göğüsleyeceksiniz.İster çalışsın ister çalışmasın,kayınvalide ve annelerin çocuk bakmayı istememe hakları var.Yapamayacğını düşünür,çocuğun sorumluluğunu alamayacağını düşünür bakmaz.Bu da suç değil.

Kayınvaliden yılın her pazarı size gelmek istiyorsa tepkinde haklısın.Ama anne babalar,evlatlarını torunlarını görmek isteyebilir,özleyebilir.Arayıp gelmek isteyebilir.Onlar el değil,misafir değil.Hee süreklilik arz eden bir durum olur anlarım.Kapına kadar gelmiş bir insanı,hem de eşin hatalıyken,sana söylemeyi unutmuşken kapıdan bir büyüğü çevirmek ne kadar doğru.Hem de öyle bir üslupla.Seni aramamış eşini aramış.Valla kadın korkmuştur aramaya.Sen açık konuşmakla,düstursuz konuşmayı birbirine karıştımışsın.

Sonuçta eşinin annesi.Bugün sana para vermiyordur ama yarın bırakacağı miras sizin olacak.O mirası yerken vicdanı rahat yemek var.Eşini de çok pasifize etmişsin.Arada kalmış.

Emin ol 5 Yıldır hep aynı şeyi yapıyor ve elim her seferinde cereceme sorayım diyor sonra bazı zaman sormayı unutuyor bazı zaman bıkıyor benm uyarmadan adam arada kalıyor

Canım tabiy
ki Olayların ayrıntısını bilmediğin için bu şekilde ön yargılı davranman doğru eşimle zaten sorunlu bir evliliğimiz vardı sürekli eşim içki tüketen biriydi ve 1yılda 60 bin tl yerken içerken tüketti ben annemin evine gittim ve Boşanma kararı aldım o süreç içerisinde bile kayınvalidem naptınız ne oluyo size demedi oğlum 3 Yaşında toplamda 10 defa net 24 saat görüşmüşlükleri yok şimdi artık oyun zamanı geldi at oyun topuna oynasın kendi kendine dönemi geldi torun sevgileri geldi

Inanın bu durumda 177293939 defa karşılaşınca sistem kalmıyor insanda ayarda kalmıyor

Kvniz maddi yardımda bulunup çocuğunuza da baksaymış çok güzel anlaşabilecekmişsiniz. Hatayı tamamen kvde buldum!!!
Yok sadece bunlarda değil hep emir vaki tavırlı ben Zatn haftaiçi topuklu ve resmi giyindiğim için evde hemen atarım klasik kıyafetleri giyerim eşortmanları 3 defa uyardı ev dede klasik giyin makyaj yap güzel görün diye çünkü ben onu daha makyajsız ve eteksiz topuklu ayakkabısız hiç görmedim o aslında hep kendi gibi bir gelin istiyor kendi çizdiği profile uygun ben ağzımla kuş tutsamda yaranamam benm de artık böyle bir çabam yok

Inanın bu durumda 177293939 defa karşılaşınca sistem kalmıyor insanda ayarda kalmıyor

anlayamadim. 10 defa gorusmediler ama bahsettiginiz kadar abartili derecede kapiniza gelip bunalttilar.
yani sadece 10 defa mi eve aldiniz?

Kayınvalideniz çalışıyor ve maddi durumu iyi diye evde oturup çocuk bakmak zorunda mı? Anneniz bakmış müsaitmiş demekki bunu mevzu etmeniz saçma olmuş. Siz çocuğunuzu bırakıp çalışabiliyorsanız kayınvalideniz hayli hayli yapabilir hakkıdır.
Maddi durumunun iyi olması size para vermesi gerektiği anlamına gelmiyor. Ama siz istemişsinizdir yada belli etmişsinizdir sıkıntıda olduğunuzu katkıda bulunmamıştır o da onun ayıbı olur. Başkalarından ne kadar az beklentiniz olursa o kadar mutlu olursunuz bu hayatta.
Çat kapı gelmeleri yanlış, yada kafalarına esince gelmeleri, çocuğu uyandır vs muhabbetide yanlış, o konuda hatalılar çünkü siz çalışan bir bayansınız ve haklı olarak müsait olmayabilirsiniz. Bir gün önceden haber vermeliler.
Kapıda karşılaşma konusunda hatalısınız, eşiniz size söylemeliydi , sonuçta ona söylenmiş gelineceği. Gitmenizde yanlış olmuş, tepkileriniz abartılı geldi bana. Eşinize acıdım demek istemiyorum ama haline üzüldüm o kadar arada kalmıs ve sizden çekiniyorki annemler gelecek diyememiş sanırım aklına geldiysede.
Okuduklarımdan çıkardığım anlam bu oldu kusura bakmayın.

Biraz saygisizca olmuş sanki karsidakinin bir büyük ve anne olduğunu düşününce. Esin unuttu diye eşine kizmaliydin o olayda baska kimsenin sucu yok. Bir de esin bir gun patlayabilir bu kadar sert olma bence. Rahatsiz oldugun seyleri daha yumusak bir dille de anlatabilirsin.

Sakınmadan laflarınızı söyleyebilmişsiniz, bravo valla. Çocuk uyandırılır mı, o saatte hep hep gelinmez, bir de sizin haberiniz yok aramıyor oğlumu aradım demiş. Alttan almak yerine, sizin yaptığınızı yapmak daha iyi. Ancak eşinizin de bu konuda çok üstüne gitmeyin, hatta o sizi haklı görüyorsa annesiyle konuşsun. Biraz güler yüzden zarar gelmez yine de. Sevgiler. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…