emirvaki

Aycan111111

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
743
139
123
Merhaba hanımlar öncelikle şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben kayınvalidem okumuş kendi dükkanı olan ve oldukça maddi durumları iyi olan bir aile (bize hiç bir katkıları yok tabi) Neyse ben olaya geliyim ben bir devlet dairesinde çalışıyorum ve çok yoğun bir işim var eşim bir süre işsiz kaldı o süreç içerisinde eşim evde 3 yaşında oğluma baktı kayınvalidemin umuru bile olmadı.Olayların en başı aslında oğlumun doğmasıyla başladı oğlum doğunca ben bakamam dükkanım var dedi çekildi bu yaşına kadar annem baktı ve hala annem bakıyor sonrasında uygunsuz uygunsuz saatlerde akşam saat 10 da falan gelmeye başladı çocuk tam uyurken aman uyansın bi sevelim sonra tekrar uyur deyip çocuğu uyandırmalar sonra eşimi arayıp pazar kahvaltıya sizdeyiz demeler bende bir gün pazar günün bizim ailemize ait bir gün olduğunu ve ailecek vakit geçirdiğimiz tek gün olduğunu başka gün hariç hergün benim bilgim dahilinde plan yapabileceğimizi belirttim ve benim le 1 ay hiç konuşmadı sonra tekrar eşime haber verip akşam size geleceğiz demeler başladı hatta bir gün eşim bana söylemeyi unutup tamda bizde gezmeye giderken karşılaştık ay nereye diye bende gezmeye dedim aaa bizde size geliyorduk dedi bende dedim haber verseydiniz ben oğluma haber verdim dedi bende senin oğlun bu evin hanımı değil ben evin hanımıyım ama isterseniz siz geçin oturun dedim eşime de annenleri al içeriye ağırla hayatım planınız bozulmasın dedim ve yine küstü baya konuşmadı.Ama bu süreç içerisinde eşim hep bana destek hep haklısın dedi ve benim yanımda oldu.En son olayda dün oldu oğluna ay biz oğlanı çok özlüyoruz valla bir akşam gelip alıcam onu gezdiricem sonrada ben de yatsın demiş eşimde sorarız bakalım demiş eşimde yazık bana mahçuphane bir halde annem böyle böyle dedi dedi bende asla olmaz alsınlar gezdirsinler ama yatılı asla dedim sen bilirsin dedi yazık. Ben kayınvalideme benden izin almasını yada izni geçtim bunları bana söylemesini nasıl izah edebilirim ben 26 yaşındayım ama o çocuk ben anne olduk çıktık.

kayinvalideniz emrivaki yapiyor tamam ama siz de hic alttan almamissiniz zaten.
ayrica oglunuza bakmak istemezse bakmaz bunda sasiracak bir durum yok. (hastalik olur acil durum olur ayri)
ve esiniz evdeyken oglunuza oturup kendisi bakmasindan daha dogal birsey olamaz. babasi sonucta.
benim esim bakiyor ogluma ben isteyken . 9 aylik oldugundan beri.
pazarlari kahvalti sonucta yapilir biter gunun kalani size kalir gezersiniz.
sanirim sorununuz cok yakin oturmak.
daha uzaga tasinma ihtimaliniz yok mu? cikip cikip gelmez geceleri boylece.

kv ler hep aynı heralde.benim kide bana bişey demiyor her şeyi oğluna söylüyor o da unutmazsa bana!! sonra sorunlu olan biz oluyoruz işte. bu mücadele kadar insanı yoran bir şey yok.eğer bi çare bulursan banada söyle canım .

Ah canım valla benim Allah razı olsun eŞim en azından destek de ama boğu veresim var ya bugün arayıp birda böyle birley yaparsa görüşmek istemediğimi söylemeyi düşünüyorum

valla sizinde dilinizin hiç ayarı yok maşallah bu şekilde olmaz iyice berabet edersiniz olayları eşinizde cephe alır ayrıca yapacagınzı takdik geliştirmeyi ögrenmek ve kullanacagınız kelimelri doğru seçmek olabilir kırmadan dökmeden de laf sokabilirsiniz.

eşiniz size hak veriyor bu durumun kıymetini bilin
eşinizin hatrına üzüleceği bişey yapmayın bence
bu adamların varlığından emin olmam için gözümle görmem lazım
hiç yok etrafımda

siz kararlı şekilde böyle davrandıkça anlayacaktır..yeteri kadar açık dille söylüyorsunuz zaten..
ama çocuğunuzun başka evde kalmasına müsade etmeyin siz kesinlikle..zaten izin vermemişsiniz ama ..yine yine tekrarlayabilir.

Ah canım valla benim Allah razı olsun eŞim en azından destek de ama boğu veresim var ya bugün arayıp birda böyle birley yaparsa görüşmek istemediğimi söylemeyi düşünüyorum
bence ayıp edersiniz eşinizin hatırına biraz alttan almalısınız sonuçta oda onun annesi dimi.

kv nin beğenmediğim tek yanı çocuğu uyandırıp sevmek istemesi,çat kapı gelmesi..
ben anlamıyorum ki,kv veya anneler illa torun bakmak zorunda değil ki.üstelik kv çalışıyor,kendi işi var.ne yazpması lazımdı işini bırakıp,çocuğunuza bakmasınız mı? ne bencillik..
devamlı da bize yardım etmiyor demişsiniz..yani maddi olarak borcunuz var,sor durumdasınız ve ona söylemenize rağmen vermediyse ,haklısıınız..ancak sanmıyorum durum böyle olsun..durup dururken oğluna para mı versi,n istiyosunuz?
evin hanımı siz olabilrsiniz ancak eşiniz de onun "oğlu".yani torununun babası..çocuğun kalmasınız söylemek için illa anneden mi izin alınmalı,ya da eve gelmek için? çok saçma geliyor bana böyle şeyler..
mesela kv beni arar çünkü eşim söyelemeyi unutur.ama mesela ,torunu için h.sonu gezdireyim de bende kalsın diye eşime de söyleyebilri...ne va rki?
üstelik bu durumda torununu seven ve iligli bir babaanne...
sorun sizde sanırım..hem oğlu olduğu için yardım etsin hem de evin hanımı benim suyuma gitsin diyosunuz..bu tamamen bencillik..insan babane de olunca kendi hayatı olabilri.kişinin kendi hayatı çocuklarına endeksli değildir.

çok ilginç geliyor bu düşünce bana..çocuk ,eğer emzikli bebek değilse,neden kalmasın babaannesinde 1 gece?
yani hem torunuyla çok ilgili olsun ,ama kalmasın mı? ne olur çocuk orda yatarsa mesela?

hiç alttan almamışsınız..

mesafe koy desek.. koymaya çalışmışsın..
altta kalma desek.. kalmamışşsın..

bu konu dışında. kayınvaliden çocuğa bakmak zorunda değil bence. oda çalışıyormuş sonuçta.

Ama kv nin dukka.i varms isten sonra ilgilenmk istiyor pazarlarida ailecek torunu oglu geliniyle beraber olmk istiyor.dogal bisey bunlar.ama sizde tatli dille anlatsanz durumu cocuk uyuyr o saatte.bazen erken cikabilirse erken gelsenz deyin.yada nebileyim sevmesi icn babasi yada siz uygun saatte dukkani ziyaret etsenz.pazarlarida enazindan ayda 2hfta yalnz kahvlti yapip aksama gtseniz.ayda 2hfta pazar size gelseler falan.yani herkes calisiyrms madem durumunuza uygun ayarlarsanz sk gorusmeler yaparsanz emrivaki pek olmaz sanirim.torun sevgisi apayri olsa gerek

cnm bence yapma. fevri davranıyorsun. öfkeyle kalkan zararla oturur derler. eşinin ailesi ile küs olmayı kimse istemez. hoş olmuyor benim başımda şu an. şimdiki aklım olsa uymazdım. eşine söylesin nolcakki o senin arkanda sonunda senin istediğin oluyor nasılsa

Kv dukkanini kapatip torununa bakmasi komik olmaz mi annen ben bakamam deseydi ayni tepkiyi vermezdin ortada cok buyutulecek bir sorun yok esin arada kaliyor sen daha ustune gidiyorsun

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır, sakince davran, dua et eşin yanında, sana destekçi.... açık verme, eve davet etmek yerine onlara gidin, onun evi dağılsın...hehehe

Yatmaz oğlum ayrı odada dahi yatmıyo oyüzden evet maddi olarak kötü durumda olduğumuzu biliyordu ben ailem yardım ederken onun umru bile olmadı

Benim tek zoruma giden bu ilgisini çocuğumun zor zamanlarında yani ilk senelerinde değil de şimdi göstermesi olurdu.Onun dışındaki konulara kırılmazdım,isterse oğluna bilgi versin, hele hele durumu iyi diye bize yardım etmek zorunda hiç değil. Bu arada söylemeden edemedim, gözüm korktu sizden,kayınvalidenizin yerinde olmak istemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…