emeklilik sendromu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben neden ısrar ettiğinizi anlamadım gücü varda çalışıyor koşturuyor bir de üni okuyor bence süper bişey
yaşlanmamayı bulmuş, asıl hayattan eli eteği çekerse hasta olur, bitkin olur
yaşama sevinci var bu adamın o yaşlarda pek her adamda görülmeyen bişey
bence daha çok destekleyin

ya babam bu ara bana biraz yorgun geliyor. ne bileyim normalde böyle ne olursa olsun mutlu olurdu ama artık eve gelince direkt yatıyormuş.

bir de geçen gün biraz halsiz düşmüş serum vs taktırmış benim sonradan haberim oldu. abimle de konuşunca hani artık bıraksın rahatına baksın torun falan sevsin dedik.

ama öyle bir enerjisi var ki serumla derse gitmiş sanırım ona bu işi bıraktırmak çoook zor olacak :KK70:

Oooo o zaman süper bu konu benim derin bir yaram o yüzden atladım mazur görün :oops:hayaller varsa çok güzel ben 10 yıldır bunu gördüğüm yaşadığım için emeklilik bana kabus gibi geliyor ne güzel siz gibi insanların olması umut veriyor bana
estagfurullah mazur gorulrcek birsey yok :)

Babam olmadığı için kendi ailemden örnek veremeyeceğim ama dayım emekli olmamak için direniyor. Evde oturmayı, koltukta uyuklamayı kendime konduramıyorum deyip içerlenir. Erkek çalışır, evde oturmaz mantığına sahip, çalışkan insanların hepsi aynı durumu yaşıyor sanıyorum ki... Eğer eşine böyle bir şeyi sorduysa artık o da yorulduğunu anlamıştır. Anlamadıysa bile eninde sonunda hissedecek bunu, ve kendisi pes edecek. Ama emekli evdeki hali, çalışan halinden beter oluyor bilirim :)

Hepsi bahane, uzun ve sağlıklı ömrü olur inşallah :dua:

ya babam bu ara bana biraz yorgun geliyor. ne bileyim normalde böyle ne olursa olsun mutlu olurdu ama artık eve gelince direkt yatıyormuş.

bir de geçen gün biraz halsiz düşmüş serum vs taktırmış benim sonradan haberim oldu. abimle de konuşunca hani artık bıraksın rahatına baksın torun falan sevsin dedik.

ama öyle bir enerjisi var ki serumla derse gitmiş sanırım ona bu işi bıraktırmak çoook zor olacak :KK70:

ne güzel ya bi amacı var adamın, amacı ümidi olmassa kork
benim babamda ölene kadar çalıştı desem yeri, herkes bırak derken ben bırakma diyordum, bence işi gücü bıraksa daha erken vefat ederdi, çünkü çalışmaya mecbur değildi, hobiydi onun için, muhtemelen senin baban içinde öyledir
ha bazıları vardır karnımı doyurayım barınayım, temel meseleler için çalışır, tabii ki onları çocuklarının gücü varsa çalıştırmamaları lazım o ayrı konu

Patronum 78 yasında ve calismayı o kadar cok seviyor ki biz yetisemiyoruz.

Evde oturup ne yapacak, calissin ne güzel.

merhaba herkese,

babam 67 yaşında. hala çok aşırı yoğun bir tempoda çalışıyor. bırakmasını istiyorum. abim de ben de bu konu hakkında onunla konuştuk ama asla kabul etmiyor.

bugün de eşiyle konuşmuş "yassy doğru mu söylüyor sence bırakmalı mıyım artık,ama evde otur otur ne yapacağım" demiş.

tek bir iş yapmıyor ve aynı zamanda üniversite de okuyor. yoruculuk burada başlıyor zaten ben onun için üzülüyorum.

babanız tam anlamıyla emekli olacağı zaman böyle sorunlar yaşadınız mı? ben bu durumda ne yapmalıyım? yoksa kendi kendime büyütüyor muyum 67 yaş erken mi?

babam 60 doğumlu 8 ay önce emekli oldu tüm günü kahvede geçiyor diybilirim

babam 60 doğumlu 8 ay önce emekli oldu tüm günü kahvede geçiyor diybilirim

yok babamın hobileri çok fazla. yani evde dursa bence sıkılmaz ama kendisi insanlara faydalı bir şey yapmayınca kendini eksik hissediyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X