Eltinin iyisi kötüsü...

Evde sürekli beraberler kırgınlığını kayınvalide ile paylaşır ya da nişanlımla. Bir şey demedikleri için bilemiyorum nişanlıma tavır alınacak ne oldu. Kendi aralarında konusu geçince bende gider özür dilerim diye düşündüm.

Sizin arkanızdan söylerler o zaman, yüzünüze tavır alırlar, ben sana kırıldım diyeceklerini zannetmiyorum. Şöyle dersiniz o zaman "Ya X (adı neyse artık) ben aramızdaki samimiyete güvenerek bir espri yaptım ama sen alındın mı bana? Öyle hissettim. Alındıysan kusura bakma lütfen ben alınacağını hiç düşünemedim." Hem arkanızdan konuşmalarını engellemiş olursunuz, hem de nişanlınızı arada bırakmazsınız. Çünkü evlendiğinizde devamlı yüz yüze geleceksiniz, konusunun açılmasını beklemeyin, bence açılmaz.

onlarda daha yeni evli sayilir zaten siz yeni gireceginiz icin aileye ne desen baska yere cekerdi zaten ama sizde fazla samimi olmussun bence sakalarinda bisey yok samimiyetiniz olmadan ve evlenmeden cok muhattap olmayin bence gidip ozur de dilemeyin ne ozuru ozur dile diyenlere sasiriyorum .k.bakma canm kirilcani dusunmemistm de gec

Samimi değiliz fakar sürekli konuşkan şaka yapan insanlar. Birden çıktı gitti ağzımdan. Evlerine gidince elbet açılır mevzu o zaman konuşurum. Durduk yere özür dilemem. Özür dilemeyi düşünüyorum ama yinede çok büyük sorun değilmiş gibi özzürede gerek yok valla ağzımı tutmam lazımmış öğrendim.

"komplemi buraya taşıdınız" cümlesini ne kadar şakaya vurursanız vurun alınılacak bir cümle. :duduk:

Çok yenisiniz o aile de. Tanımıyorsunuz birbirinizi.
Ilk izlenimi nasıl yaratırsanız öyle gider.:KK66:

Bana alınılacak gibi gelmiyor. Sorun bende. Doğru ailede yeni olunnca batıyor, insan düşünemiyor şaka derken kaka olutor

Samimi değiliz fakar sürekli konuşkan şaka yapan insanlar. Birden çıktı gitti ağzımdan. Evlerine gidince elbet açılır mevzu o zaman konuşurum. Durduk yere özür dilemem. Özür dilemeyi düşünüyorum ama yinede çok büyük sorun değilmiş gibi özzürede gerek yok valla ağzımı tutmam lazımmış öğrendim.
hic agzina laf verme oyle gozukurler iyi gibi agzndan laf alrlar sn muhattap olma ozurde dileme bence.bu sayede nasil davrancagini anlamis oldun basindan daha iyi yksa biriktirip sinsilik yapanda cok cnm.

Sizin arkanızdan söylerler o zaman, yüzünüze tavır alırlar, ben sana kırıldım diyeceklerini zannetmiyorum. Şöyle dersiniz o zaman "Ya X (adı neyse artık) ben aramızdaki samimiyete güvenerek bir espri yaptım ama sen alındın mı bana? Öyle hissettim. Alındıysan kusura bakma lütfen ben alınacağını hiç düşünemedim." Hem arkanızdan konuşmalarını engellemiş olursunuz, hem de nişanlınızı arada bırakmazsınız. Çünkü evlendiğinizde devamlı yüz yüze geleceksiniz, konusunun açılmasını beklemeyin, bence açılmaz.

sezgileriniz doğru evet pek hoşlanmadım. iyi veya kötü diyemem ama itici boş konuşmalarından dolayı. Zor işlermiş başka aileye karışmak. Çok yeniyken dikkat edemedim. Düşünemedim.

sezgileriniz doğru evet pek hoşlanmadım. iyi veya kötü diyemem ama itici boş konuşmalarından dolayı. Zor işlermiş başka aileye karışmak. Çok yeniyken dikkat edemedim. Düşünemedim.

Öyle maalesef herkesin sıkıntıları aynı, yeni bir ailenin huyunu suyunu öğrenmek zor. Siz de öğrendiniz artık mesafeli olursunuz, davranışlarınızı ona göre ayarlarsınız. Özür dileyin deme sebebim de hem şakanın yersiz olması hem de arkanızdan konuşup nişanlınızın üstüne gitmesinler, aranız bozulabilir. En azından özür dilediğinizde "Ben özür diledim daha ne yapabilirim?" deme şansınız olur, kimse üstünüze gelemez.

Önce başlığa bir şey yazmak istiyorum. Eltinin iyisi, eltisiyle ve hayatıyla uğraşmadan kendi hayatına bakandır. Kötüsü de sizin gibi onların düzenini, çocuğunun yatağına kadar sorgulayandır kusura bakmayın. Şaka var, şaka var. Uzatmışsınız işi. Her şakanın altında bir gerçek payı vardır. Onların düzenini ve çocuğunun nerede kaldığına kadar ne kadar kafaya taktığınız meydana çıkmış.
Nişanlınızla niye aralarını soğuttukları ise sizi ilgilendirmeyen bir mesele. Belki aralarında bu veya başka konudan sorun çıktı. Daha dün gelmişsiniz aileye, daha evlenmediniz bile. Size tavsiye, sizi ilgilendirmeyen hiç bir meseleye karışıp laf etmeyin. Nişanlınız düşünsün niye konuşmadıklarını. Sizlik bir şey yok.

Doğru diyorsunuz karışmamak iyiydi. Yanlış anlaşıldım. Eveet kötü görünüyorumdur doğrudur. ZAten kayınvalidem sürekli çocuk bizde kalıyor deyip duruyor. Daha önceki buluşmalardada hep dediler çocuk hasta gece annemde kalıyor. ben birgün evlerine gittim evde çocugunn kıyafeti bezi sepeti her şeyi vardı onlarda kaldıgı için. beşiği yoktu sadece. Bu gitmemizdede beşiği vardı o yüzden "komplemi taşındınız" dedim. önceden sadece birkaç kıyafet bez vardı sonradan beşik bağlantım buydu halbbuki. ama çok fazla yanlış anlaşılmışım aile içinde sanırm

Buyuklerin bir lafi vardir ,isgilli buzuk dingilder diye ,
Sizin eltinizin gocundugu yarasina siz parmak basmissiniz ,
Kesinlikle lafi olan bir durum bu belli ,
Sanki kayinvalide ya da nisanliniz soyleyemiyor sdiuz saka yollu soylemissiniz gibi olmus ,
Bosverin sallamayin gitsin ,
Daha ilk gunden herseye kuseceklerse kussunler

Öyle maalesef herkesin sıkıntıları aynı, yeni bir ailenin huyunu suyunu öğrenmek zor. Siz de öğrendiniz artık mesafeli olursunuz, davranışlarınızı ona göre ayarlarsınız. Özür dileyin deme sebebim de hem şakanın yersiz olması hem de arkanızdan konuşup nişanlınızın üstüne gitmesinler, aranız bozulabilir. En azından özür dilediğinizde "Ben özür diledim daha ne yapabilirim?" deme şansınız olur, kimse üstünüze gelemez.

Haklısınız. Yorumda bir arkadaşın dediği gibi -nişanlımın da bu durumdan rahatsız olup bana şikayet ettiğini düşünmüşler olabilir.

Sanki kayinvalide ya da nisanliniz soyleyemiyor sdiuz saka yollu soylemissiniz gibi olmus ,

özür konusuna gelince nişanlım derse abimler kırılmış sana o zaman özür dilerim ben bu konuyu ertesi gün konuştum nişanlımla o da alınacak birşey yok dedii. abisi ben öyle söyledikten sonra annemi de alıp gidicez buradan x(nişannlım) kalsın burada tek dedi. meğer alınmış o yüzden demiş. abim alındığı için öyle dedi dedi. ben hiç o an anlamamıştım alındığını. sürekli söylenilen bir konu zaten. annemde evde alındıklar dediği için nişanlımla konuşştum ertesi gün. dediğim gibi abimler sana kırılmış der evde konusu geçerse özür dilerim. çok büyük bir sorun göremiyorum ben hala. sorun bende

Bence şaka anlayışını hemen değiştirmelisiniz, daha fazla bi aile faciasına sebep olmadan. Bide durmadan demek şakadan anlamıyorlar mış, alınmışlar meğer diye tekrar tekrar yazıp durmuşsunuz.
Şaka yapacak başka konu mu kalmadı durmadan çocuğun üstünden şaka yapıyorsunız. Çocuk insanların hassas noktasıdır.

Ben sizin yerinizde olsam şuan içim içimi yerdi. Ne kadar hoşlanmasam da sonuçta onlarda benim ailem olacak ve hakkımda yanlış izlenim bırakmak istemem. Bence konusunun açılmasını beklemeyin direkt özür dileyin. Eğer bu durumu hemen halletmezseniz bundan sonra ne yapsanız eltinize batar. İçinde biriktirir de biriktirir. Bir de bu duruma kayınvalideniz falan da şahit olmuş. Hoş değil bence. Zaten hatanızı anlamışsınız telafi etmeye bakın. Nişanlınızla kardeşinin arası da açılmasın.

Bence şaka anlayışını hemen değiştirmelisiniz, daha fazla bi aile faciasına sebep olmadan. Bide durmadan demek şakadan anlamıyorlar mış, alınmışlar meğer diye tekrar tekrar yazıp durmuşsunuz.
Şaka yapacak başka konu mu kalmadı durmadan çocuğun üstünden şaka yapıyorsunız. Çocuk insanların hassas noktasıdır.

Durmadan çocuk üzerinden şaka yapmadım. Evet şaka yapmayacağım artık.

Ben sizin yerinizde olsam şuan içim içimi yerdi. Ne kadar hoşlanmasam da sonuçta onlarda benim ailem olacak ve hakkımda yanlış izlenim bırakmak istemem. Bence konusunun açılmasını beklemeyin direkt özür dileyin. Eğer bu durumu hemen halletmezseniz bundan sonra ne yapsanız eltinize batar. İçinde biriktirir de biriktirir. Bir de bu duruma kayınvalideniz falan da şahit olmuş. Hoş değil bence. Zaten hatanızı anlamışsınız telafi etmeye bakın. Nişanlınızla kardeşinin arası da açılmasın.

İçim içimi yiyor zaten.

Yanlış anlaşılmaya o kadar meyilli cümleler ki şaka kaldırıp kaldırmamakla inanın hiç ilgisi yok. Biraz insan söylediği cümleyi düşünüp ölçüp biçmeli, şayet nerede ne konuşacağını bilmiyorsa susup oturmalı bence.

Düşünemedim evet.

Şayet dediğiniz gibi kadının bundan dolayı yarası olsa bile söyledikleri doğru mu? Konu sahibinin patavatsızlık yaptığını yine değiştirmez bu. Sonuçta kimsenin nasıl bir ruh halinde olduğunu bilemeyiz, bize çok normal gelen şey, başkasının alınıp güceneceği şey de olabilir; karşı tarafın ruh halini de çözemeyeceğimize göre biraz daha ince düşünüp, cümlelerimizi biraz daha seçerek kullansak ortada ne patavatsızlık olur ne de yanlış anlaşılma.

Kusura bakmayın da sizin gibilere patavatsız deniyor. Şaka yollu laf sokmuşsunuz gibi olmuş. Belki eltiniz de sizin onun için düşündüklerinizin aynısını sizin için düşünüyordur. Düşünse yeridir.

"Hı elti zaten iyiymiş gibi görünen tiiplerden. 4-5 defa yanyana geldik koonuştuk. kendisi çok boş konuşan aklı sıra laf sokmaaya çalışanlardan ama her seferinde güldüm geçtim hep güler geçerim. Bana boş geliyortakılmıyorum."

Kusura bakmayın da sizin gibilere patavatsız deniyor. Şaka yollu laf sokmuşsunuz gibi olmuş. Belki eltiniz de sizin onun için düşündüklerinizin aynısını sizin için düşünüyordur. Düşünse yeridir.

"Hı elti zaten iyiymiş gibi görünen tiiplerden. 4-5 defa yanyana geldik koonuştuk. kendisi çok boş konuşan aklı sıra laf sokmaaya çalışanlardan ama her seferinde güldüm geçtim hep güler geçerim. Bana boş geliyortakılmıyorum."

Teşekküürler...

Back
X