• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltinin iyisi kötüsü...

Tuval_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2010
1.330
818
323
29 Ekimde nişanlandım. Eltim 1.5yıldır evliler... Kaynanamla aynı binadalar evleri karşılıklı. Eltim çalışıyor çocuğa kayınvalidem bakıyor. Bazı gecelerde kayınvalidemde kalıyormuş. Cumartesi günü kayınvalidem yemeğe çağırdı eltimde oradaydı. Çocuğun park yatağını kaynanamda görünce "komplemi buyara taşıntınız" dedim gülerek asla art niyet yok. Evleri soğuk oluyor burada kalıyor çocuk dediler. Tutamadım ağzımı ve onların güleryüzüne ithafen espiri yaptım "gece ağlayacak çocuk nişanlımı uyandıracak annesi babası ile kalsın" dedim gülüştük meğer kayında eeltide alınmış. Önce anlamadım alındığını. Ne bilim kendileride şaka kaldıran tip gibiler güler yüzlerine aldandım. Yeni de tanışmadık halbuki... Yemeğe geçtik kız servis etti yemek yemedi "ben önceden yedim" dedi . 3defa söyledi. Meğersem laf yedim anlamında diyormuş. "çocuğu bana verin ağlıyor rahatsız ediyor" deyip diğer odaya bıraktı meğer alınmış yaptığım şaka o yüzden diyormuş. Yemek yendi sofrayı topladık elti çocuğu emzirdi uyuttu kendi evine geçti dahada görmedik. Meğer alınmış o yüzden evine geçmiş... Ben alındıklarını anlamadım tamamen onların güler yüzüne aldanmışım. Şaka kaldıramıyorlarmış demek. Karı koca alınmışlar. Elti faceden instgramdan hemen nişanlımı çıkarmış arkadaşlıktan. Nişanlımın dün doğum günüydü kutlamamışlar. Bunlar kahvaltıyı, yemeği sürekli beraber yapar yerler. Pazar günü kahvaltıya geçmemişler biz evde kahvaltı yapacağız demişler. Bir şeyde demiyorlarmış. Tavır almışlar. Bu kadar büyütecek ne var acaba kızın başka derdi mi var içinde benim kurduğum cümle bahanesi mi oldu. Gerçekten alınılacak cümlemi bilemedim. Güleryüzlüü şakadan anlayan espirili çift gibi görünüyorlardı halbuki. Hadi hepsini geçtim nişanlıma tavır takınacak kadar büyük bir sorun mu. ben mi göremiyorum. Üzüldüm anlamadığım için. Zaten 2 erkek kardeşler başka yok. Kötü gelin olacağız daha evlenmeden yandık valla hahaha :D

Art niyetli söylemedim dediniz ama hoş bir laf olmamış cidden laf sokar gibi olmuş. Komple mi taşındınız falan, sizi ilgilendirmez ki. Üstüne üstlük inatla da devam ettirmişsiniz, yani çok şaka gibi olmamış cidden laf sokar gibi olmuş. Ne sizi ne eltinizi tanıyorum, dışarıdan bir göz olarak cidden öyle olmuş. Nişanlınıza neden alındığını bilmiyorum belki sizin yaptığınıza tepki göstermediği içindir ama ben olsam eltinizden özür dilerdim.

Önce başlığa bir şey yazmak istiyorum. Eltinin iyisi, eltisiyle ve hayatıyla uğraşmadan kendi hayatına bakandır. Kötüsü de sizin gibi onların düzenini, çocuğunun yatağına kadar sorgulayandır kusura bakmayın. Şaka var, şaka var. Uzatmışsınız işi. Her şakanın altında bir gerçek payı vardır. Onların düzenini ve çocuğunun nerede kaldığına kadar ne kadar kafaya taktığınız meydana çıkmış.
Nişanlınızla niye aralarını soğuttukları ise sizi ilgilendirmeyen bir mesele. Belki aralarında bu veya başka konudan sorun çıktı. Daha dün gelmişsiniz aileye, daha evlenmediniz bile. Size tavsiye, sizi ilgilendirmeyen hiç bir meseleye karışıp laf etmeyin. Nişanlınız düşünsün niye konuşmadıklarını. Sizlik bir şey yok.

Yorumlarınız fazla densiz olmus henuz yakın bir ilişki icinde olunmayan bir ortam icin de,elti neden nisanlıyı engellemiş o da ayrı bir sacmalık... o da laf sokan biriymiş gerci o zaman bir zahmet kendine baksın...cok samımı olmayın fırst vermeyin sacmalamasına ama siz de bu sekılde davranmayın,bahanesi olmasın

Muhtemelen "gece ağlayacak çocuk nişanlımı uyandıracak annesi babası ile kalsın" sözünü nişanlınızla yaptığınız bir konuşma nedeniyle söylediğinizi sanmışlardır. Nişanlınız da zor durumda kalmış. Bence bu şaka değil, iki defa üst üste pot kırmışsınız. Boşluğunuza geldi demek ki. Kötü niyet olmayabilir, ama insanlar bunu bilemez. Bence bir çiçek veya tatlı alın. Evlerinde kendilerini ziyaret edin ve art niyet olmadan böyle bir şaka yaptığınızı, ama sonra hata yaptığınızı anladığınızı söyleyin. Ve mutlaka özür dileyin. En doğrusu bu.

Art niyetli söylemedim dediniz ama hoş bir laf olmamış cidden laf sokar gibi olmuş. Komple mi taşındınız falan, sizi ilgilendirmez ki. Üstüne üstlük inatla da devam ettirmişsiniz, yani çok şaka gibi olmamış cidden laf sokar gibi olmuş. Ne sizi ne eltinizi tanıyorum, dışarıdan bir göz olarak cidden öyle olmuş. Nişanlınıza neden alındığını bilmiyorum belki sizin yaptığınıza tepki göstermediği içindir ama ben olsam eltinizden özür dilerdim.

Bende özür dilemeyi düşünüyorum ama durduk yere dileyemem. Tekrar bir araya geldiğimizde konusu açılır ya da kızdıklarını belirtirler özür dilerim. Bana söylense alınmazdım demek her insan farklı. Görünen güler yüze aldanmamak lazım...

Bende özür dilemeyi düşünüyorum ama durduk yere dileyemem. Tekrar bir araya geldiğimizde konusu açılır ya da kızdıklarını belirtirler özür dilerim. Bana söylense alınmazdım demek her insan farklı. Görünen güler yüze aldanmamak lazım...

Siz alınmıyor olabilirsiniz ama başkası alınabilir ki cidden alınılacak bir laf. Ben konusunu açmam mesela, karşıdan beklerim. Niye zorla özür diletecek gibi olsun ki ona? Bir insan hata yaptığını düşünüyorsa ve özür dilemek istiyorsa zaten diler. Konusunu açmam ona zorla özür diletmeye çalışmam olur. Sizin de eltinizden pek hoşlanmadığınızı sezdim ben. Onun da size karşı kötü davranışları olmuş olabilir, bunu bilmiyorum ama o kötü diye siz de öyle olmak zorunda değilsiniz. Özrünüzü dileyin, yanlış anlaşıldığınızı söyleyin, gerisi onlara kalmış.

Muhtemelen "gece ağlayacak çocuk nişanlımı uyandıracak annesi babası ile kalsın" sözünü nişanlınızla yaptığınız bir konuşma nedeniyle söylediğinizi sanmışlardır. Nişanlınız da zor durumda kalmış. Bence bu şaka değil, iki defa üst üste pot kırmışsınız. Boşluğunuza geldi demek ki. Kötü niyet olmadığı belli, ama kırılmışlar bir kere. Bence bir çiçek veya tatlı alın. Evlerinde kendilerini ziyaret edin ve art niyet olmadan böyle bir şaka yaptığınızı, ama sonra hata yaptığınızı anladığınızı söyleyin. Ve mutlaka özür dileyin. En doğrusu bu.

Bende o ihtimali düşündüm sanki nişanlım şikayet etmiş bana bende söyledim gibi... Fakat kimse bir şey konuşmamış dememişler henüz. Durduk yere gidip özür dilemem. Özür dilemeyi düşünüyorum. Kırgınlıklarını belirtirler özür dilerim. O an hiç anlamadım alındıklarını ve pot kırdığımı.

Yorumlarınız fazla densiz olmus henuz yakın bir ilişki icinde olunmayan bir ortam icin de,elti neden nisanlıyı engellemiş o da ayrı bir sacmalık... o da laf sokan biriymiş gerci o zaman bir zahmet kendine baksın...cok samımı olmayın fırst vermeyin sacmalamasına ama siz de bu sekılde davranmayın,bahanesi olmasın

Doğru diyorsunuz.

onlarda daha yeni evli sayilir zaten siz yeni gireceginiz icin aileye ne desen baska yere cekerdi zaten ama sizde fazla samimi olmussun bence sakalarinda bisey yok samimiyetiniz olmadan ve evlenmeden cok muhattap olmayin bence gidip ozur de dilemeyin ne ozuru ozur dile diyenlere sasiriyorum .k.bakma canm kirilcani dusunmemistm de gec

Siz alınmıyor olabilirsiniz ama başkası alınabilir ki cidden alınılacak bir laf. Ben konusunu açmam mesela, karşıdan beklerim. Niye zorla özür diletecek gibi olsun ki ona? Bir insan hata yaptığını düşünüyorsa ve özür dilemek istiyorsa zaten diler. Konusunu açmam ona zorla özür diletmeye çalışmam olur. Sizin de eltinizden pek hoşlanmadığınızı sezdim ben. Onun da size karşı kötü davranışları olmuş olabilir, bunu bilmiyorum ama o kötü diye siz de öyle olmak zorunda değilsiniz. Özrünüzü dileyin, yanlış anlaşıldığınızı söyleyin, gerisi onlara kalmış.

Evde sürekli beraberler kırgınlığını kayınvalide ile paylaşır ya da nişanlımla. Bir şey demedikleri için bilemiyorum nişanlıma tavır alınacak ne oldu. Kendi aralarında konusu geçince bende gider özür dilerim diye düşündüm.

Bence bahsettiginiz kotu elti siz olmussunuz bu yaptiginiz saka ile. Soylediginiz sozler saka degil laf sokma olmus. Bir daha laflarinizi dusunerek soyleyin. Guler yuz gostermeleriyle ilgisi yok patavatsizlik yapmissiniz. Ayrica size gelip ya ben sana kirginim mi diyecekler? Hatanizin farkindaysaniz gidip konusun.

Back
X