Eltimle yaşadığım sorunlar

fb341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
318
İstanbul
Olayı biraz baştan anlatmak istiyorum. ben henüz 6 aylık evliyim. farklı şehire gelin olarak geldim burada kimsem yok ama eşimle allaha şükür herşey yolunda zeten problemde benim eşmle mutlu olmam herhalde.Eşlerimizin işleri beraber. Ben nişanlandım bana alınan eşyaları hazmedemi ben eşya beğendikçe o şekilden şekile girdi. eşimle sebepsiz yere konuşmadı bana oldukça mesefali nişanlıyken hep ben aradım büyüktür eşim üzülmesin diye o beni birkez olsun aramadı evlendik çok az bir süre iyi geçindik sonra ipler koptu çünkü kendi çok seviyesiz her seferinde dedidoku yapmak isteyen birisi. bense ona bu konuda prim vermemeye çalıştım kendimi soğutladım bu konularda. sürekli beni arayıp napıyorsun nereye gittin ne pişirdin diye yakın takipe alıyordu hergün hesap vermekten sıkılmıştım. Ortak iş olunca çok zor oluyor gözü sürekli evimde oluyor halbuki kendisi bana görünmesin evinde kocasıyla mutlu olsun bana dokunmasın ne alırsa alsın naparsa yapsın benim umrumda bile olmaz ama benim attığım adım bile onun umrunda. eşimle gezmeye çıkarız yemeğe çıkarız bi şekilde duyar onu bile hazmedemez. artık eşimle birbirmize yakın durdukça onu hazemedemediğini farkediyordum birgün çok küçük bir konuşma geçti aramıza neyse o lafıma kızdı ertesi günü ben aryıorum hanım efendiyi telefonunu açmıyor insan bir açar belki ben açıp dün kırıldın mı bana diycem ya da aç o telefonu serin konuş benimle bende hatamı anlarım demekki lafıma alındı derim ki çok ta önemli bişey değil kadın bir tavır aldı bana allahtan arıyormuş meğer kanlı bıçaklı olduk kaynım beni çok ama çok sevmişti adam da düşman oldu bana. burada herkes beni gerçekten çok sevdi büyük şehirden geldi ama bizlere hemen uydu diye herkes beni gerçekten kabullendi ama onun 1 numaralı dümanıyım ne eşimle konuşuyor ne benimle. bu telefon olayından sonra kaynım hastalandı evine gittim eşimle 3 kere o benim kapımı açmıyorum. üstelik ben evine kendi elimle bişeyler yapıp götürmüştüm kendisi bana tabağımı başka bir akrabasıyla yolladı insan çocuğuyla yollar niye başkalarına yansıtıyorsun ki değil mi? ben bir allahın kuluna ağzımı açıp bişey demedim o herkese bişeyler anlatıyormuş ileri geri. sonuçta aynı soyadını taşıyoruz çok ayıp... daha neler neler bir ortamda karşılaştık ben o büyk diye kalktım sarıldım o da ayrılırken ordan bana sarılmaıd görmezden geldi başkasına görüşür dedi beni öyle bıraktı gitti napalım kendi kaletisidir bu.... şimdilerde de kendi 40 ına merdiven dayamış ben 22 yaşındayım oğlunun facesinden beni izliyormuş bilgisayarı açıp kapamayı bilmez. neymiş ona gönderme yapıyormuşum faceden ben de kapadım faceyi komple çocuğuna sildirmiş beni kendi zehrini çocuğuna da akıtıyor çok yanlış çocuğu amca yenge diye yaklaşmıyor artık. çok değişik bir insan ufacık birşeyle kanlı bıçaklı oluyor.

biz çok farklıyız onunla lütfen yanlış anlamayın kibirlenmiyorum yetişme tarzımız olsun eğitim durumumuz olsun ben büyük şehirde yetiştim o köyde ben üniversite mezunuyum sevdiğim uğruna taa buralara gelmişim etrafımdaki herkes onun yanında bile güzelliğimi konuştu candanlığımı konuştu dışardan çok çekici olduğumu konuştu bunları hazmedemedi herhalde evlendiğimden beri hergün hasta sürekli oram ağrıor buram ağrıyor diyo hiç iyileşmedi yazık.

burada bi tane canımdan insan yok benim ailem uzakta allahtan bir tek eşim var buraya alışmaya çalışıyorum işte o da beni kendine çok dert etmiş şimdi bende herşeyi kestim evime zaten asla gelmezde gelmesin de bu saatten sonra eşim rahatsızlandı 4 gün evde yattı eşimi bile aramadı ki eşim onun kuzeni aynı zamanda akrabalar yani .
kusura bakmayın paylaşacak kimsem yok yazdım rahatlamak istedim bilmiyorum ki napmak lazım siz npardınız benim yerimde olsanız

Son düzenleyen: Moderatör:
öff be ne doluymuşum ne kada yazmışım böyle bi anda bi çoğunu yazmışım içimdekilerin okumaya bile üşeneceksiniz sanırım olsun :61:

en başta mesafeli davranmasam akrabalarla papaz yapacaktı beni allahtan çabuk uyandım kaynanamla da aramı açmak istedi habire kötüledi ben de hep iyi yanından bakmasını söyledim hiç ona katılıp da evet böyle şöyle demedim desem hemen yetiştireceğini de biliyorum ayaklı gazate tam paparazziiiiiiiiiiiiii :))))

1-2 ay zor dayandı bana ama olsun o benim kapımı açmasın yine bir hastalık olsun bişey olsun ben yine eşimi alıp evine giderim onun onun gibi seviyesizlik yapmam aileyiz sonuçta eşim kalmasın arada gitsin abisine ama asla özel olarak çaya falan gitmem nasıl gideyim zaten. kadın bekliyor bir yerde konuşsam da laf etse ama ağzım çok sıkı o konuşsun heryerde ben konuşmayacağım neyimi konuşabilir ki benim

kumaların gemisi yürürmüş,eltelerin ki yürümezmiş annem hep öle der:)bırak boşver kıskanmış seni anlattıklarına göre.

mesafeli olmak en güzeli bu gibi durumlarda..
tamamiyle ipleri koparmak da doğru değil aile içinde... ancak mecburi durumlarda gidip gelinir, bayram-doğum vs. nasılsın iyi misin, ikili muhabbette de bundan öteye gidilmez..böylelikle sorun da kalmaz canım..
karşındakinin yaptıklarına, etrafa senin hakkında anlattıklarına da kulak tıka, nasıl olsa çevredekiler anlıyorlar kimin ne olduğunu...
ahh bu eltiler birbirlerinden ne istiyorlar gerçekten anlayamıyorum .. gül gibi geçinip gitmek varken..:26:

mesafeli olmalısın diğer arkadaşların da dediği gibi. ama görüştüğün zamanlarda da çok dikkatli ol. her lafını farklı bi şekilde yansıtıyordur kesin sağa sola. tehlikeli bi insan, bişey paylaşma bence. eşin de bilsin ama, ondan bişey gizleme.

ya yanlış anlamayın demişsin ama bu elti dertlerinde hemen konu ben eğitimliyim o değil ben şehirliyim o köylü durumuna gelince hoş olmuyor, insanlığın, kapı çalının açmamanın, bi geçmiş olsuna gitmemenin altında eğitim köylü ya da şehirli olmak yatmaz, tamamen insanın insanlığı ile, terbiyesi ile alakalı bi durum

açıkcası kendi kendine nefret etse neyse ama kocasını ve çocuğunu doldurması çok çirkin
bu kadar kanlı bıçaklı olacak ne var anlamıyorum, yani yazdıklarında bişey yok

sanırım işlerin bir olması temel sorun, öyle olunca kim daha çok para harcıyor davası oluyor, eşleriniz işleri ayıramıyor mu, sanki ayırsalar sorun kalmıcak

aman boşver, herkes kendine eder nefretide kendine sevgiside, kafayı taktığına değmez

yorum yazdığınız için teşekkür ederim. kesinlikle bende aile bağarını koparmamak taraftarıyım ama çok bunu bile anlamyıor ufacık birşeye kızdımı herkesin etrafına gidip ne oldu özür dilerim demedini bekliyor çünkü eşim bugüne kadar hep öyle yapmış akrabası zaten kuzenler yenge noldu diye hep bir sorun olduğunda ayağına gitmiş iyi de ben senin ayağına gelemem ki sen kimsin kızmış olabilirsin hadi diyelim hatalı davrandım telefon açmamak da neymiş aç ama serin konuş yada de ki niye böyle dedin bana sorun kalksın ortadan direk tavır aldı kanlı bıçaklı olduk ben bu hareketlerini çok çirkin buluyorum 6 aylık evliyim 4 aydır konuşmuyoruz bi kaç kez bir araya geldik accık skonuşmaya çalışyıroum ben konuşursam konuşuyor sanki şimdi onu da kaldırdım ilk kez bir araya geldik geçen hiç konuşmadım sadece gördüğüm yerde herkese sarılırken ona da sarıldım

ya yanlış anlamayın demişsin ama bu elti dertlerinde hemen konu ben eğitimliyim o değil ben şehirliyim o köylü durumuna gelince hoş olmuyor, insanlığın, kapı çalının açmamanın, bi geçmiş olsuna gitmemenin altında eğitim köylü ya da şehirli olmak yatmaz, tamamen insanın insanlığı ile, terbiyesi ile alakalı bi durum

açıkcası kendi kendine nefret etse neyse ama kocasını ve çocuğunu doldurması çok çirkin
bu kadar kanlı bıçaklı olacak ne var anlamıyorum, yani yazdıklarında bişey yok

sanırım işlerin bir olması temel sorun, öyle olunca kim daha çok para harcıyor davası oluyor, eşleriniz işleri ayıramıyor mu, sanki ayırsalar sorun kalmıcak

aman boşver, herkes kendine eder nefretide kendine sevgiside, kafayı taktığına değmez

yok canım aslında haklısın kesinlikle yanlış anlamıyorum ama sadece bir etken olabileceğini düşündüm yoksa ne ilkokul mezunu var yeterki insan asil olsun kaliteli olsun yanlış aktarmış olabilirim. kesinlikle bir diğer sebep te ortak iş olması. zaten abisi başlamış eşime sen çok harcıyosun giblerden bunuda karısı dolduruyor hesapları ayırmak istedi eşim benim borçlarım var borçlarım bitecek sonra hesap ayrılacak dedi. mobilya taksitlerimiz ödeniyor ya karısı sanırım bunu da kaldıramıyor iyi de baba malı kendide oradan evlendi çocuk meydana getirdi okutuyor biz daha yeni evliyiz eşlerin işini bile ayırmaya kalkıyor. zaten ayrılması en güzeli herkes kendi hesabını bilir ama hele bir borcumuz bitsin bitmeden nasıl geçiniriz ki hem borç harç hem de ev geçimi

yok canım aslında haklısın kesinlikle yanlış anlamıyorum ama sadece bir etken olabileceğini düşündüm yoksa ne ilkokul mezunu var yeterki insan asil olsun kaliteli olsun yanlış aktarmış olabilirim. kesinlikle bir diğer sebep te ortak iş olması. zaten abisi başlamış eşime sen çok harcıyosun giblerden bunuda karısı dolduruyor hesapları ayırmak istedi eşim benim borçlarım var borçlarım bitecek sonra hesap ayrılacak dedi. mobilya taksitlerimiz ödeniyor ya karısı sanırım bunu da kaldıramıyor iyi de baba malı kendide oradan evlendi çocuk meydana getirdi okutuyor biz daha yeni evliyiz eşlerin işini bile ayırmaya kalkıyor. zaten ayrılması en güzeli herkes kendi hesabını bilir ama hele bir borcumuz bitsin bitmeden nasıl geçiniriz ki hem borç harç hem de ev geçimi

anladım canım ama benzeri sorunlar siz işleri ayrına kadar bitmez
belki kardeş kardeşe sırt sırta daha iyi kazancaklar ama bu şekilde de iki tarafında huzuru kaçıyodur muhakkak, helede kaynın bayağı zor durumda kalıyodur diye tahmin ediyorum
allah kolaylık versin

mesafeli olmalısın diğer arkadaşların da dediği gibi. ama görüştüğün zamanlarda da çok dikkatli ol. her lafını farklı bi şekilde yansıtıyordur kesin sağa sola. tehlikeli bi insan, bişey paylaşma bence. eşin de bilsin ama, ondan bişey gizleme.

eşim herşeyi biliyor zaten o da çok şükür destek veriyor bana çünkü kadın sadece huzurumu kaçırmaya çalışyopr ohh ne güzel konuşmuyoruz işte görmüyoruz birbirimizi diyorum eşim eve geliyor bugün yengem ablama böyle demiş diyor yine fıttırıyorum bazen onun yüzünden birbirimize giriyoruz ilk aylarda daha çok oldu bu şimdi eşimde bende herşeyin farkındayız.

ben zaten takmıyorum evimden dışarı çok çıkmıyorum kimseyi tanımam etmem ama sağda solda aynene öyle olayları değişik anlatıyor anladığım kadarıyla

ya diyorum ya çevremde herkes beni çok kısa sürede sevdi ben aile ilişkilerine çok önem verrim ale benim için herşeydir kendi aileme deli gibi bağlıyım ben eşimin ailesine de öyle olmak istedim ama olmadı işte beni kardeşi gibi sevdiğini söyleyen kaynım görünce buz gibi bakıyor bana zorlanıyorum ister istemez naptım ki ben ona.
kaynım bir kere işte kızmıştı eşime 10 gün konuşmadı eşimle ben öyleyken bile kaynımı arayıp hastalığını sordum hadi canım gel abine gidelim senle konuşmasada benle konuşur dedim düşünün ama onlarda bu kalite malesef yokmuş karısının kinini kendi de güdüyor çocuğu da çok üzücü

eşim herşeyi biliyor zaten o da çok şükür destek veriyor bana çünkü kadın sadece huzurumu kaçırmaya çalışyopr ohh ne güzel konuşmuyoruz işte görmüyoruz birbirimizi diyorum eşim eve geliyor bugün yengem ablama böyle demiş diyor yine fıttırıyorum bazen onun yüzünden birbirimize giriyoruz ilk aylarda daha çok oldu bu şimdi eşimde bende herşeyin farkındayız.

ben zaten takmıyorum evimden dışarı çok çıkmıyorum kimseyi tanımam etmem ama sağda solda aynene öyle olayları değişik anlatıyor anladığım kadarıyla

canım eşin de laf ettirmesin, söylesin abisine karısının ağzını kapatması konusunda bi uyarıda bulunsun. hayat boyu o kadının dedikodularıyla mı yaşıcaksınız.

abisi demişki gelin de konuşalım ben gitmedin sordu bana da niye gelmediniz dedi ben de bunun için gelmem dedim yani hanımın ayağına gidecem evine banane arkadaşım trip yapanda kendisi konuşmayanda. yapma ben onun evine de gititm gördüğüm yerdede bişey olmamış gibi davrandım o ısrarla tepkisini göstermeye çalışıyor ki bak ben küsüm kızgınım iyi de küsme de kızma da sorun da olmasın ne olduki neee?
iş yerini de kendi aramıyormuş eşini sormak için başkasına aratıyormuş kocam ordamı diye kadında ki kine nefrete bakarmısınız sanki ortada pis laf var küfür var hakaret var çok enterasan aklım almıyor eşim onun kuzeni ya arada kaç yaş var hemde

çok şükür eşim öyle saygısızlık yapı karşı gelmez ailesine ama gerektiğinde konuşuur abisine sadece konuşmasın arkamızdan yengem geliyor kulağımıza demiş biz aileyiz milleti güldürmeyelim demiş ama o kadaında bunu anlayacak kalite yokki içi kin nefret çok afedersiniz pislik dolu ben memleketimi herşeyimi kariyeri işimi bırakıp sevdiğim uğruna geldim buralara uğraştığım ufacık meselelere bakın

HERŞEYİ ANLATTIM ARAMIZDAKİ DURUMU YARATAN KONUŞMAYIDA ANLATAYIM :

ben memleketime gittim bayramda tabi beni aramıyor ben ona alasmarladık ederek gittim herkes aradı aileden ailene kavuştun gözün aydın diye bu beni kaç gün geçti aramadı sonra kocası yanındyken arıyor diyor ki kontürüm yoktu arayamadım sen de hiç aramıyorsun ki acaba bişe mi oldu arardı beni falan... tabi kocasına duyuruyor ben seni niye arayayım ki aileme giden ben seni görüp de giden ben...

ben de ona dedim ki yenge ben nerden bilebilirim ki kontürün varmı yok mu sen beni arayacaksın ben seni gördüm de geldim... İŞTE HEPSİ BU BU LAFIMA KIZIYOR ETESİ GÜN ARIYORUM O BENİ ARADI DİYE EN AZINDAN AÇMIYOR TELEFONU. TELEFON AÇMAMASI O KADAR SAYGISIZCA Kİ SEN KİMSİN Kİ NAZINI MI ÇEKCEM SENİN.

sonra herkese lafı çok tok demiş benim için. nevar bunda peki küfür mü ettim hakaret mi ettim kanlı bıçaklıyız resmen şimdi

ananem rahmetli derdiki ben üzülünce (aynı dertten bende muzdaribim bu arada) eşek başı aş olmaz elti eltiye eş olmaz kızım boşver takma canını üzme... ama gelde üzülme bende çok hassasımdır kimseyi kırmayayım gücendirmeyeyim küslük olmasın benim yüzümden kimseyle kavga etmemişimdir daha (eşim hariç:37:) ben çözümü onu duymamakta buldum cnm ben 11 yıllık evliyim 6 senedirde o hayatımızda ve her zaman var olacak ve çocuklarımın amcasız büyümesinide istemem her ne kadar kaynımın varlığı ile yokluğu belli olmasada zaten o biraz frenlese karısını problem olmucak da neyse...

o konuşur söyler lafını ben ya tlf ilgilenir gibi yaparım ya tv seyrederim yada başka odalara giderim namaz kılmaya böyle geçiyor ama inanıyorum sabrın sonu selamet....:40:

ne kadar küçük önemsiz sebepler bunlar:6:
bence eltin senle küsmek arkandan konuşmak için fırsat arıyormuşta bu konuşmayı da bahane etmiş
hoş ortada laf edilecek birşey de göremedim ben ama neyse:26:
sen iyisi mi eltini karşına al konuş söylediklerin kulağıma geliyor hoş değil aile içinde böyle laflar olmamalı de bir faydası olur mu sanmam ama baktın aynen devam ediyor sende hiç tınlama boşver
o konuşsun dursun sen kötü konuşmadıktan sonra herkes onu suçlu görür senin değerin artar
o da umursamadığını gördükçe çıldırır bir zaman sonra arkandan konuşmayı da bırakır belki:97:

Back
X