Eltimi kendime kstrdm syleyin haksz mym?

canım benim sen kayınvalidene yaranmak için yapmadın ama sen hariç ailende herkes aksini düşünecek aslında eltin haketmiş ama insanogluna iyilik olanları savunmak yaramaz çünkü yakında onların birlik olup seni bi kenara atmıyacaklarını bilemessin ..neyse üzülme laf agızdan çıkmıyş bikere söyleyene degilde söyletene bakmak lazım ..

nasıl yani, psikolojik sorunları olan insanlardan, cahil olan insanlardan nefret mi edelim, yoksa dışlayıp yok mu sayalım , toplumun bir parçası onlar da ve bakın mesela arkadaşımızın eltisi işte ..... ortak pek çok mevzuları da var , dolayısıyla paylaşımda bulunuyorlar ... e şimdiye kadar sevmemek için de bir sebebi olmamış anlaşılan

Sizi bilemeyeceğim ama benim için cahil ve hem suçlu, hem güçlü edalarında ise bu kişi benim arkadaşım olamaz. En azından ortak nokta bulamayız diye düşünüyorum. İnsanların söyledikleri ile yaptıkları uyuşsun isterim ben.

Sizin verdiğiniz örneğe göre o zaman bütün kaynanaları da bağrımıza basmak lazım. Onlar da psikoljisi bozuk sınıfına girerler.CADIARZU

Yanlız bu elti hanımın densizlik gibi bir bozukluğu var dikkatinizi çekerim. Yoksa ortalığı yardıracak kadar zeki hiç yoktan kocasını doldurup annesine düşman etmeye çalışacak kadar.:kahve:

hem eltimi çok seviyorum diyorsun hemde cahildir psikolojisi bozuktur diyosun bu nasıl oluyo???
keşke burnunuzu sokmasaydınız bu işe ...

Şimdi arkadaşım eltimin cahilliği ve psikolojik travması sadece kaynanam söz konusu olunca ortaya çıkıyor, diğer hane halkıyla ve çevreyle uyumu iyidir ben bunu demek istemiştim ama işte anlatamadım sizde haklısınız yazıyla ancak bu kadar anlatabiliniyor.
Bizlerle geçimi iyi olduğu için aramızda sorun çıkmadı gayet iyi güzel anlaşırız eltimle. Kayınvaldemin benim çocuklarıma bakmasının kıskançlığına gelince vallahi pes size kızlar ne kadar akıllısınız kk klübünün akıllı kızları haklısınız kıskanıyor ama kendisi maalesef işte zamanında cahilliğinden bu fırsatı elleriyle tepti nasılmı kendisi işe girecek çocuğuna da kayınvalide bakacaktı ama o sırf sevmediği için ne yaptı ne etti 1,5 saattlik uzak mesafeye taşındı kendi annesine güvendi kaynanama asla baktırmam dedi annesi de hiç oralı olmadığı gibi ben bakamam dedi. Şimdi işe de giremiyor maalesef. Benim bütün istediğim bu kaynana sıkıntısından kurtulması sonuçta biz bir aileyiz bayramlarda özel günlerde bir araya geliyoruz kimsenin kimseye gıcığı olmasın, bir araya geldiğimizde yiyelim içelim gülelim istiyorum. Huzursuz bir ortamda geriliyor insan ister istemez.

Şimdi sen, kayınvaliden çocuklarına bakıyor diye kayınvalidene daha fazla hürmet gösteriyorsun normal olarak..Bu normaldir.

Eltine sorsan, 40 yılın başında ben de kızımı getirdim sorun oldu diycek..
Yani ona sorarsan kayınvalideniz, sizin çocuklarınıza gösterdiği ilgiyi kendi kızına göstermiyor olacak..
Onun ki herzaman gelmiyor ya, daha fazla ilgi alaka bekliyor..

Sizin niyetiniz arayı bulmak değil, eltiyi haddini bildirmek olmuş ki bunu da yapmışsınız..

Çünkü siz de eltinizin kızından rahatsız olmuşsunuz, çünkü sizin çocuğun da düzeni bozuluyor değil mi eltinizin kızı gelince?, yani kayınvalideniz tek çocuğa daha güzel bakıyor tabii..

Siz de kendi pencerenizden haklısınız..
------------------------------------------------------------------------------

Bu durumda siz de tepkinizi vermişsiniz ama kullandığınız kelimeler ağır olmuş bence..
Bunun yerine;
---Canım annem yaşlı, 2 çocuk olunca o da yorulmuştur da sana öyle konuşmuştur belki istemeden, hadi özür dile sen küçüksün uzatmayalım....tarzında keliemeler kullansaydınız gerçekten arayı bulmak amacında olacaktınız ve eltinizin çekip gitmesi de çok önemli olmayacaktı..

Ama '' burası benim evim sen kimsin''? tarzında kelimeler, karşı taraftan kaynanaya yağ çekmek olarak algılanabilir..
Bu da karşı tarafın bakış açısı..Eltin de çekip gitmiş tabii normal olarak..

Yani kısaca şunu söylemek istiyorum, konu başka olsaydı mesela kayınvalideniz eltinizin kıyafetini eleştirip aralarında bir tartışma geçseydi siz yine aynı şekilde tepki verir miyidniz eltinize?

---Burası benim evim sen kayınvalidemle nasıl o şekilde konuşursun ? der miydiniz? yoksa hiç karışmazmıydınız?

Siz de eltinizden ve onun kızından rahatsız olmuşsunuz bence ve kelimeleri sert seçmişsiniz.

Bu kelimelere bence gerek yoktu..
Ağır çünkü..
Ama yaşanılan başka ayrıntılar varsa kendi pencerenizden tamamen haklı olabilirsiniz..

Yani eltin haketmiş demek gelmiyor içimden nedense..

Evet bir şekilde uyarman gerekiyordu belki ama şekli kesinlikle bu olmamalıydı bence...

Sizi bilemeyeceğim ama benim için cahil ve hem suçlu, hem güçlü edalarında ise bu kişi benim arkadaşım olamaz. En azından ortak nokta bulamayız diye düşünüyorum. İnsanların söyledikleri ile yaptıkları uyuşsun isterim ben.

Sizin verdiğiniz örneğe göre o zaman bütün kaynanaları da bağrımıza basmak lazım. Onlar da psikoljisi bozuk sınıfına girerler.CADIARZU

Yanlız bu elti hanımın densizlik gibi bir bozukluğu var dikkatinizi çekerim. Yoksa ortalığı yardıracak kadar zeki hiç yoktan kocasını doldurup annesine düşman etmeye çalışacak kadar.:kahve:

ortalığı karıştırmanın kocayı kaynanaya karşı kışkırtmanın zeka ile değil de cahillikle doğru orantılı olduğunu düşünenlerdenim
demek ayrı bakış açısına sahibiz arkadaşım , görüşünüze ( kaynanaların psikolojisi bozuklar sınıfına girmesi dışında ) saygı duymaktan başka bişey gelmez elimden

bence doğru yapmamışsın. sen karışmamalıydın ve biraz da ağır bir dille söylemişsin. belki hani karışacak kadar yakın hissetmişsin kendini ama biraz daha anlayışlı ve yumuşak olabilirdin. belki suçlu olan eltin ama burda sende suçlu duruma düştün.
birde hiç düşündün mü onlar bir gün barışırsa sen ne konumda olacağını?

ortalığı karıştırmanın kocayı kaynanaya karşı kışkırtmanın zeka ile değil de cahillikle doğru orantılı olduğunu düşünenlerdenim
demek ayrı bakış açısına sahibiz arkadaşım , görüşünüze ( kaynanaların psikolojisi bozuklar sınıfına girmesi dışında ) saygı duymaktan başka bişey gelmez elimden

Elbette arkadaşım sonuçta 5 parmağın 5’ i bir değil ki herkesin aynı düşünce yapısına sahip olmasını bekleyemeyiz.

Bana garip gelen baskasına gayet olağan gelir, başkasına göre garip gelende bana normal bunlar olası şeyler.

Yalnız ufak bir düzeltme yapayım.
Sizin verdiğiniz örneğe göre o zaman bütün kaynanaları da bağrımıza basmak lazım. Onlar da psikoljisi bozuk sınıfına girerler.

Kastetmek istediğim derdim var da bahsi geçen gelinlerinin dert sahibi olmasına neden olan kaynanalardı elbette hep kaynanalarda haksız değil ama bariz olanları için idi amma eksik yazmışım cümleyi söylenmek istenenin dışında bir ifade olmuş bu konuda kusura bakma.

bence bu konuda hem haklı hem haksızsınız tepkiniz cok ağır olmuş hem eltinize hemde kaynınıza tamam konuşabilirdiniz ama daha yumuşatılmış cümlelerle evinizde böyle bir tartışma geçmesi hoş değil anlıuyorum ama şimdi siz bir nevi k.validenizi savunmuşsunuz ama yarın öbür gün onlar iyi olupta siz kötü olmazsınız inşallah

Kızlarrr eltim aradı epeyce konuştuk sizlerin yorumlarınız sayesinde haksız olduğum tarafları gördüm ve eltimden özür diledim. O da bana yenge özür dileme sen haklısın ben çok fevri davrandım yanlış yaptım ama elimde değil o kadına gıcığım çok fazla kendime hakim olamıyorum her lafı her hareketi bana batıyor dedi

Bende iyi ama ne olacak bu böyle dedim "yenge benim acil psikoloğa gidip bu dertten kurtulmam gerek çünkü aile yaşantımıda etkiliyor sürekli adamın (eşinin yani) başını yiyorum dırdırımdan bıktı farkındayım bu böyle gitmez benim bu sorunuma acil çözüm bulmam gerek onun için önce seni aradım pazar günü kıza doğum günü yapacağım buyur gel birazdan da kayınvalidemi arayıp onuda davet edeceğim herşey düzelsin istiyorum" dedi.

Oh beee rahatladım vallahi kızlar inşallah eltim de bu sıkıntıdan bir an önce kurtulur dua ediyorum.

Kızlarrr eltim aradı epeyce konuştuk sizlerin yorumlarınız sayesinde haksız olduğum tarafları gördüm ve eltimden özür diledim. O da bana yenge özür dileme sen haklısın ben çok fevri davrandım yanlış yaptım ama elimde değil o kadına gıcığım çok fazla kendime hakim olamıyorum her lafı her hareketi bana batıyor dedi

Bende iyi ama ne olacak bu böyle dedim "yenge benim acil psikoloğa gidip bu dertten kurtulmam gerek çünkü aile yaşantımıda etkiliyor sürekli adamın (eşinin yani) başını yiyorum dırdırımdan bıktı farkındayım bu böyle gitmez benim bu sorunuma acil çözüm bulmam gerek onun için önce seni aradım pazar günü kıza doğum günü yapacağım buyur gel birazdan da kayınvalidemi arayıp onuda davet edeceğim herşey düzelsin istiyorum" dedi.

Oh beee rahatladım vallahi kızlar inşallah eltim de bu sıkıntıdan bir an önce kurtulur dua ediyorum.

ıyi hadi uzamadan kapanmış çook sevindim valla....bak senin de alttan alman, belki de onun da kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini anlamasına yardım etti..

Bu gibi durumlarda hep, ara bulucu olmakta fayda var canım..Yaz bunu bir kenara..

öncelikle başkasının hem arkasından konuşup hem de işi düşünce yüzüne gülen insanı çok sevemem ben.

ama eltine söylediklerin konusunda ise bence haklısın.
aslında haklısın da diyemem ama bende aynını yapardım diyim.
bende haksızlığa hiç gelemem.
hele evladına bakan bi insana bu kadar çemkirilmesine dayanamam.
bence iyi etmişn..

amaaaan kaç gündür bi konuya yorum yapayım dedim güncel anı yakalayamadım.kafamçokkarıştı
neyse..

bari bu da güncelleme olsun.

bari iki çemkirmişin de aklı başına gelmiş eltinin, farketmiş cazgırlığını acık.
iyi olmuş barii..kaydirigubbakcemile3

karışmaman gerekirdi. Seni ilgilendiren birşey yok ortada sonuçta. Çocuk gibi azarlamışsın resmen. İyi, seni terslememiş eltin.

Çok da zorlamışsın, elini öpmeden şu kapıdan çıkmıycaksın filan, ne bu çocuk azarlar gibi.

ortalık sakinleşince güzelce konuşsaydın, yaptığının yanlış olduğunu, asıl yapması gerekenleri söyleseydin daha yakışıkalırdı.

bence olması gerekeni yapmışsın, bir çok kişinin kayınvalidesiyle kötü olduğu şu zamanda kayınvalidenden çıkmak büyük bi erdem bana göre, keşke biraz daha sakince konuşsaydın eltinle diyeceğim ama pek de laftan anlamayacak birine benziyor anladığım kadarıyla, bence canını sıkma, olur böyle şeyler, bi süre sonra tekrar barışacağınızı umuyorum, sonuçta kanlı bıçaklı değilsiniz

Yav olay tatlıya bağlanmış ben geriden geliyorum iyimi.benneyaptımki

bi kere eltinin senin evine çocuğunu getirmesi garip geldi bana , yanlış anlaşılmasın annesi ve bekar kızkardeşi olduğu için diyorum , hani kaynanaya muhtaç olsa neyse ..........
bence senin çocuklarına bakılmasını kıskanıyor , zaten kavgayı da o nedenle çıkarmış, yani bi hazımsızlık var
eşin dikkat et derken mutlaka gözlemlediği bişey vardır , ben bile şu yazdığını okuyunca dikkatli olman gerektiğini düşündüm
sevmem o tip insanları
Evet bütün sorun bundan kaynaklanıyor bence de.Neden seninkilere bakılıyor benimki bakılmasın..

Bence de haklısın uslubun sert olmusta olabilir...Demek ki o bundan anlıyor...Bence sakın alttan alma belki kafasına bazı seyler dank eder...

bence haklısın canım sonuçta sizin o kadın iyiliğiniz için uğraşıyor eltinin ki nankörlük düpe düz.birinin gerçekleri söylemesi gerekiyormuş.bende evimde huzursuzluk çıkmazsından rahatsızlık duyardım heleki çocukların olduğu bir evde ...böyle kayınvalideye can kurban öpsün başına koysun.

X