Eltime kisasa kisas yapsam mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anladığım şu,
Şimdi sen görümcenin nişanina gitmedin diye onlarda tüm aile abinin düğününe katılmadılar.
aslında kaynın da katılmayacaktı ama abinin yakın arkadaşı olduğu için mecburen katıldı.
arada arkadaşlık olmasaydı kaynında gitmeyecekti abinin düğününe. doğru mu anladım ?
eğer böyleyse ben asla eltinin cemiyetinde bulunmazdım. kimsede sana neden katılmadın diyemez.
keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.. sorarlarsa bunu söyleyiverirsin.

Benim anladığım şu,
Şimdi sen görümcenin nişanina gitmedin diye onlarda tüm aile abinin düğününe katılmadılar.
aslında kaynın da katılmayacaktı ama abinin yakın arkadaşı olduğu için mecburen katıldı.
arada arkadaşlık olmasaydı kaynında gitmeyecekti abinin düğününe. doğru mu anladım ?
eğer böyleyse ben asla eltinin cemiyetinde bulunmazdım. kimsede sana neden katılmadın diyemez.
keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.. sorarlarsa bunu söyleyiverirsin.
Haklisin. Ama düşünüyorum eltim mecbur kaldim gelemedim diyor. Eltimin aslinda pek sucu yok. Ama o da kurban olarak goruldu . Kaynanamlar eltimi one attilar kendiler geri planda durdular. Eltim cahilliginin kurbani oldu. Suc kaynanam ve esimde aslinda

Zaten zamaninda ben bunun tartusmasini verdim esimle. Kaynaam ve eltimle olan surtusmelerimz de esimin payi buyuk. Esimle de bu konulari cogu kez konusup taristik tas koyduk üstüne. Bende sizin gibi dugunlerde geleni gideni unuturum oek hatirlamam ama konu abimin dugunu ve eltim olunca unutmak mumkun degil hemde lohusayken

ama eltiye kızılacak bir durum görmedim.
şimdi yerine koyup kendimi düşünüyorum. Eltimin kardeşinin düğününe gidecek olsam, eşimin abisi de beni arayıp goha gitmesen daha iyi olur benim eltinle bir problemim var, o yüzden aileden kimse düğüne katılsın istemiyorum dese, e elbette abinin sözüne göre davranırım. Hani hak vermesem bile evli çiftin arasına girmek istemem. En iyisi uzak olayım derim. Eşinizin gitme dedikten sonra gitmemesi çok normal değil mi sizce de.

Haklisin. Ama düşünüyorum eltim mecbur kaldim gelemedim diyor. Eltimin aslinda pek sucu yok. Ama o da kurban olarak goruldu . Kaynanamlar eltimi one attilar kendiler geri planda durdular. Eltim cahilliginin kurbani oldu. Suc kaynanam ve esimde aslinda

o zaman sen de tepkini onlara göster. Görümcenin nişana gitmemişsin ya düğününe de gitme.

Niye eltiye kısas yapıyorsun ki sıkıyorsa eşine yap. Bayılıyorum bu kadınların kocaya tavır yapamayıp eltiye görünceye atarlanmasına
:) canim zaten mesajlarimda okumussundur. Ben eltimle bu konuda hic tartismaya girmedim.. esimle tartistim hatta baya uzun sure duzelmedi aramiz sonra ustune tas koyduk. Ama suan mevzu eltimin abisinin dugunu. Eger gitmezsem hem eltimden hem esimden hem kaynanamdan intikam almis olcam. Ama bi yandan da 5 sene onceki konular geri acilacak

İyi de elti neden kendi kocasına sormayıp, kaynının lafıyla gitmemezlik yapıyor?

Ben düğüne gitcek olsam kaynım bana gitme dese "eşimin rızası var" derim gene giderim.

Demek ki eltinin de pek gidesi yokmuş, bunu bahane etmiş.

O yüzden ben olsam gitmezdim

o zaman eltini mevzuya karıştırmak istemiyorsan eşinle muhatap olacaksın.
düğüne katılmama hakkın doğuyor.

ama dersen ki olan oldu, ağzımızın tadı bozulmasın, büyüklük bende kalsın. o zaman katıl düğüne.
iki seçenek var önünde tercih senin.

ben de bu fikirdeyim,
hatta kim gelmiş gitmiş aklımda bile kalmaz.

amma velakin, böyle bana inat, beni yanlız bırakmak için bile isteye trip atıp abimin düğününe gelmedilerse bunu elbette bir kenara yazarım. bundan sonra ben de o gelmeyen kişilerin tüm mürüvvetlerine anlı şanlı sebebimi de öner sürerek gitmem.

Ay ne kinci çıktım yahu :),

yanlız anlamadığım konu sahibi, eşiniz ak kaşık mıdır sizin gözünüzde. Tepki verecekseniz ilk kişi eşiniz olmalı. Sizin abinizin düğününe gelmek için şartları daha zorlamalıydı, hele ki eltinizi arayıp gitme demek ne demek!
Eşe vermiş mi tepki?
Kaynım yok, ama arasa karımın kardeşinin dugunune gitme dese heveslisi gibi gitmem.
Aman banane, aralarında ne varsa bana patlar der, uzak dururum.

herkes kendine yakışanı yapar. bence nefsinize yenilmeyin gidin burda fitneyi sokan eşiniz ve ailesi gibi gözüküyor
Eltinin bir suçu yok..

:) canim zaten mesajlarimda okumussundur. Ben eltimle bu konuda hic tartismaya girmedim.. esimle tartistim hatta baya uzun sure duzelmedi aramiz sonra ustune tas koyduk. Ama suan mevzu eltimin abisinin dugunu. Eger gitmezsem hem eltimden hem esimden hem kaynanamdan intikam almis olcam. Ama bi yandan da 5 sene onceki konular geri acilacak
Şekerim düğüne gidip etkine sırf senin için geldim yoksa kayınvalidemle eşim için hayatta gelmezdim desen bile daha doğru bi tavır olur. Gitmezsen öncelikle eltin kırılır diğerleri hele de eşin anlamaz bile

İyi de elti neden kendi kocasına sormayıp, kaynının lafıyla gitmemezlik yapıyor?

Ben düğüne gitcek olsam kaynım bana gitme dese "eşimin rızası var" derim gene giderim.

Demek ki eltinin de pek gidesi yokmuş, bunu bahane etmiş.

O yüzden ben olsam gitmezdim
Diyorum ya emir buyuk yerden kaynimda annem ne derse o demistir

Şekerim düğüne gidip etkine sırf senin için geldim yoksa kayınvalidemle eşim için hayatta gelmezdim desen bile daha doğru bi tavır olur. Gitmezsen öncelikle eltin kırılır diğerleri hele de eşin anlamaz bile
Katiliyorum

Z
Eşe vermiş mi tepki?
Kaynım yok, ama arasa karımın kardeşinin dugunune gitme dese heveslisi gibi gitmem.
Aman banane, aralarında ne varsa bana patlar der, uzak dururum.
ZAten eltimw patladı olay eltim arada kaldi pisman oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back