• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim..

Bence sıkıntı eltimin bilmesi değil,hiç mi kimseyle birşeyimi konuşmıycam,bana anlatılsa güler geçerim bunu mu dert ettin derim mesela,tekrar yazayım sorun olarak gördüğüm kısım fırsatı ganimet bilmesi
İyi de vermeyin o fırsati o zaman sizde. İnsanlarda duyurmayin kendi aranızda halledin diyorlar zaten. Sorun tamda bu,siz /kardeşiniz veriyorsunuz duyurarak ona bu fırsati.
Ya aranızda halledeceksiniz duymayacak,sizin deyiminizle fırsatı ganimet bilemeyecek.
Ya da duyup şansını deneyecek her defasında. Ötesi yok ki bunun.

Kardeşinizle kavganızı nereden biliyor?her şeyi de anlatmayin

Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile saçma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammül limitim var ve doldu.

Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kültür farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları çok kuvvetli bir insan değil,işin açıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip içilmesi vb konuları çok severim ama teklifsizlikten hiç hoşlanmam.Onlarda beni böyle kabul ettiler ,çat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz müsaitmisin diyer sorarlar sık sık da görüşürüz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kaç kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cümleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi öncesindeki 10 yıl hiç böyle konular yaşamadım,haftanın 6 günü çalışıyorum,çocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar hariç) hemde hepimiz birbirimize yürüme mesafesinde otururken bence yatılı kalmak saçma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile çözmelisin dedim,görünüşte hak verdi.

Bu konu haricinde dısardan bir gözle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur görüşürüz.
Ama son dönemde biraz sık tesadüf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye çalışıyor:).Kendisi kendi kardeşleriyle görüşmüyor,sebeplerini bilmiyorum,hiç sormadım da,ama kardeşim hamile biraz hormonların etkisi biraz fazla duygusallık her söylediğimize alınır durumda ve ben ne zaman kardeşimle tartıssam ertesi gün eltim onları ya yemege davet ediyor,ya dısarıda buluşalım diye bir organizasyon yapıyor.
Baslarda gerçekten böyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,çevreden de bu düşündüğümü pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp düşünme gereği hissettim,son dönemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize küstü.Bu konudaki rahatsızlığımı ''saçmalama'' diye geçiştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da öyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı çok önemserim,vara yoğa da gerçekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de düşünüyorum.
Tabii ki bu konuşma çok hoş olmayacak,o yüzden bir adım atmadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım çünkü bu deli saçması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum
Eltinizle kiz kardes ne ara samimiiyeti ilerletmis yahu?
Kardesinizde her kavganizda kosmasin cnm eltinize.

Herkese ka
Herkese karşı agresifsiniz. Tam olarak istediğiniz cevap nedir? Ona göre cevaplasın insanlar da.
Herkese karsı değil,aileme laçka,kardeşime cins denmesine tepki veriyorum.Eleştiri tabii ki yapılır ama bunun bir sınırı vardır,hakaret eleştiri değildir.

Herkese ka

Herkese karsı değil,aileme laçka,kardeşime cins denmesine tepki veriyorum.Eleştiri tabii ki yapılır ama bunun bir sınırı vardır,hakaret eleştiri değildir.
Cins bir hakaret değildir.Siz fazla alıngan istediği cevapları alamadiginda fevrilesen birisiniz. Bir tarcini mesele yapan kardeş evet benim için öyledir bunu görmemek de bir garip doğrusu.Tek hamile kardeşiniz mi kaldı?O hamile, hasta , o öyledir vs aslında değil sadece kardeşiniz kaprisli tıpkı sizin gibi .Yine yazıyorum sorun eltiye bu fırsatı veren sizlerde.Hepimizin hayatında bir fırsatını bulsa neler yapacak insanlar var vermiyoruz o imkanı onlara

Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile saçma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammül limitim var ve doldu.

Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kültür farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları çok kuvvetli bir insan değil,işin açıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip içilmesi vb konuları çok severim ama teklifsizlikten hiç hoşlanmam.Onlarda beni böyle kabul ettiler ,çat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz müsaitmisin diyer sorarlar sık sık da görüşürüz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kaç kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cümleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi öncesindeki 10 yıl hiç böyle konular yaşamadım,haftanın 6 günü çalışıyorum,çocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar hariç) hemde hepimiz birbirimize yürüme mesafesinde otururken bence yatılı kalmak saçma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile çözmelisin dedim,görünüşte hak verdi.

Bu konu haricinde dısardan bir gözle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur görüşürüz.
Ama son dönemde biraz sık tesadüf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye çalışıyor:).Kendisi kendi kardeşleriyle görüşmüyor,sebeplerini bilmiyorum,hiç sormadım da,ama kardeşim hamile biraz hormonların etkisi biraz fazla duygusallık her söylediğimize alınır durumda ve ben ne zaman kardeşimle tartıssam ertesi gün eltim onları ya yemege davet ediyor,ya dısarıda buluşalım diye bir organizasyon yapıyor.
Baslarda gerçekten böyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,çevreden de bu düşündüğümü pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp düşünme gereği hissettim,son dönemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize küstü.Bu konudaki rahatsızlığımı ''saçmalama'' diye geçiştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da öyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı çok önemserim,vara yoğa da gerçekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de düşünüyorum.
Tabii ki bu konuşma çok hoş olmayacak,o yüzden bir adım atmadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım çünkü bu deli saçması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum
Eltinizin kardeşinizle tartıştığınızı bilmesi çok garip değil mi, neden ona yansıyor. Siz mi anlatıyorsunuz, anlatıyorsanız anlatmayın, kardeşiniz anlatıyorsa ondan da rica edin ikiniz arasında geçenleri ona anlatmasın. Sizde ilişkiler sarmal halini almış herkes kendi ailesiyle görşse bu sorunlar oluşmazdı. Bir de şu var: belki ikisi güzel bir dostluk ortamı oluşturmuştur dertleşiyorlardır. Bunu nisbet olarak algılamanız yanlış da olabilir.

Bence sıkıntı eltimin bilmesi değil,hiç mi kimseyle birşeyimi konuşmıycam,bana anlatılsa güler geçerim bunu mu dert ettin derim mesela,tekrar yazayım sorun olarak gördüğüm kısım fırsatı ganimet bilmesi
Sıkıntı eltinizin bilmesi, bilen isterse kullanır. Kardeşinizle yaşadıklarınızı eltinizle paylaimazsanız sorun gayet güzel çözülecektir. Sorunun kaynağı sizsiniz.

Ben hayatım boyunca hiç bir platformda konuştuklarımın bu kadar yanlış anlasıldıgını görmedim!
Yahu kardeşimle tartısma dediğiniz sey günlük hayatta günde 34576 kez konuşulan ıvır zıvır muhabbetler,biz aileyiz ''aile''...

Ailemin ferdi olan herkes ile görüşürüm toplumun genelinde yasanan gelin kayınvalide krizleri elti görümce problemleri beni bağlamaz,insanları aa bu elti bununla arama mesafe koymalıyım,hmmm bu kayınvalide bununla çok muhatap olmamalıyım diye ön yargıyla degerlendirmem.
Aldıgım yorumların çok çok büyük bir kesimi eşimin ailesiyle olan iletişimimi sorguluyor,Benim bu insanlarla bir problemim yok ki bu olaya kadar zaten güllük gülistanlık geçiniyorduk ben deli miyim durduk yere neden insanlara soğuk davranayım.

Mesafeliyim mesafeliyim diyorsunuz mesafe bu değil denmiş,mesafeli olmak için mutlaka aramın acık olması mı gerekir?
Evime çat kapı gelmezler,bir plan yapılacaksa kimse kafasına göre saçma sapan emrivakilerle gelmez,aile içi çözülmesi gereken bir sorun varsa istişare edilir ,'sorulan' herkes fikrini söyler .Herkesn durdugu yeri gayet bildiği bir yaşantımız var.

Eltim samimiyetimizi suistimal ediyor,yada kendisiyle dertleşilmesine yanlış anlamlar yüklüyorsa bu bence onun problemi,biri bana samimiyetle birşey anlattıgında ben bunu fırsat olarak değerlendirmem,yapıcı olmaya elimden gelen bir şey varsa ara bulmaya çalısırım.
Yetişkin insanlarız sorunlar konuşularak çözülür,yada çözülmüyorsa adı konmuş bir sorundan ötürü araya mesafe girer.

Ekleme: önce siz eltiyle dertleşiyormuş gibi anlatmışsınız sonra kardeşinizin anlattığını söylemişsiniz. Burada zaten çelişki var. Ayrıca kardeşiniz anlatıyorsa eltiniz "sen canını sıkma gel biz bu akşam şunu şunu yapalım kafan dağılsın" diyor da olabilir. Bunda da tuhaf bir şey yoktur

Anlatan ben değilim yalnız,anlatan kardeşim elti sıfatını kenara koyun 3 yakın arkadas olarak değerlendirin bizi.Ablam cevizli kek yapmış ben fındıklı istemiştim ,cümlesini gündelik hayatta bir açık olarak kendimize saklamayı tercih etmeyiz herkesin laf arasında söyleyebileceği birşey bu bence.Eşimden bir yardım da talep etmedim bu kanıya nerden vardınız ?
Ablam keke tarçın koymadı dedi diye sizin aranız bozulmuş olmuyor. Elti de bunu öğrendiğinde sizin küsmüş olduğunuzu düşünemez. Dolayısıyla inadına çağırmıyor kardeşinizi. Sadece siz artniyetli bakmak istediğiniz, belki de onların arkadaşlıklarını kıskandığınız için, öyle görüyorsunuz. Çünkü ortada kardeşle aranızın bozulduğunu düşünebileceği Bi sebep yok sizin altımınıza göre.
Eğer gerçekten böyle düşüneceği sebepler veriyorsanız eline, bu da sizin veya kardeşinizin suçu. Oturup kardeşler birbirinin dedikodusunu yapmazsa elti de kendine pay çıkaramaz. Bunun çözümü anlaşıp sorunlardan bahsetmemek ağzına laf vermemek.

Ben hayatım boyunca hiç bir platformda konuştuklarımın bu kadar yanlış anlasıldıgını görmedim!
Yahu kardeşimle tartısma dediğiniz sey günlük hayatta günde 34576 kez konuşulan ıvır zıvır muhabbetler,biz aileyiz ''aile''...

Ailemin ferdi olan herkes ile görüşürüm toplumun genelinde yasanan gelin kayınvalide krizleri elti görümce problemleri beni bağlamaz,insanları aa bu elti bununla arama mesafe koymalıyım,hmmm bu kayınvalide bununla çok muhatap olmamalıyım diye ön yargıyla degerlendirmem.
Aldıgım yorumların çok çok büyük bir kesimi eşimin ailesiyle olan iletişimimi sorguluyor,Benim bu insanlarla bir problemim yok ki bu olaya kadar zaten güllük gülistanlık geçiniyorduk ben deli miyim durduk yere neden insanlara soğuk davranayım.

Mesafeliyim mesafeliyim diyorsunuz mesafe bu değil denmiş,mesafeli olmak için mutlaka aramın acık olması mı gerekir?
Evime çat kapı gelmezler,bir plan yapılacaksa kimse kafasına göre saçma sapan emrivakilerle gelmez,aile içi çözülmesi gereken bir sorun varsa istişare edilir ,'sorulan' herkes fikrini söyler .Herkesn durdugu yeri gayet bildiği bir yaşantımız var.

Eltim samimiyetimizi suistimal ediyor,yada kendisiyle dertleşilmesine yanlış anlamlar yüklüyorsa bu bence onun problemi,biri bana samimiyetle birşey anlattıgında ben bunu fırsat olarak değerlendirmem,yapıcı olmaya elimden gelen bir şey varsa ara bulmaya çalısırım.
Yetişkin insanlarız sorunlar konuşularak çözülür,yada çözülmüyorsa adı konmuş bir sorundan ötürü araya mesafe girer.
Çok çok çok agresif ve alıngansınız. Ben eltinizin sorunlarınızı bilmesini ilginç bulduğumu söyledim diye bile atarlandınız. Forum sitelerinde her zaman istediğiniz gibi yorumlar gelmez buna alışın.

Ne kadar inkar etseniz de bildiğiniz eltinize gidip kardeşinizi kötülüyosunuz. Yaa bunlar zaten minicik problemler ne var anlattıysam diye de kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz. Sizin yaptığınız eltinizin yaptığından fersah fersah daha kötü. Elti kim ki ben kardeşimi şikayet edeyim ona?

Ayrıca mesafe koymak bu değil evet. Evinize birinin çat kapı gelmemesi mesafe koymak olmuyor. Zaten olması gereken bu. Benim evime kimse çat kapı gelmez herkesle mesafeliyim demek değil bu. Eltinize kardeşinizin yaptığı ufak tefek kaprisleri bile anlatıyorsanız aranızda mesafe yoktur.

Ee siz her şeyi biliyorsunuz madem, neden konu açıp fikir sordunuz ki? Herkese ters ters cevaplar vermişsiniz üşenmeyip.

Siz ve kardeşiniz mükemmel, sıfır hatasız insanlarsınız. Eltiniz çok fesat, günlük konuşmalardan kendine iş çıkarıp sizi ayırıyor.

Peki, oldu.

Eltinizle bu konuyla ilgili bir konuşma yaparsanız hiç bir sonuca varamazsınız.
"Kardeşimle aramı açmaya mı çalışıyorsun, niye krizi fırsata çeviriyorsun" diye sordunuz diyelim.
Oda "Hayır ne münasebet" dese konu orada kapanır.
Ama bu defa gereksiz bir gerginlik olur aranızda.
Kardeşinizle konuşun ikinizde anlatmayın aranızda geçenleri.
Herkes her konuda aynı davranmaz ki, bu sizin yapınız.
Arkadaşlarımızın hepsiyle aynı mesafede, samimiyette miyiz?
Kimine özelimizi açar dertleşirken, diğeriyle sadece yüzeysel konuşmalar yapabiliyoruz.
Olaylar karşısında nasıl davranacakları bilip ona göre yapıyoruz seçimlerimizi.
Sizde böyle düşünün çok özelinizi anlatmayın.

Çok çok çok agresif ve alıngansınız. Ben eltinizin sorunlarınızı bilmesini ilginç bulduğumu söyledim diye bile atarlandınız. Forum sitelerinde her zaman istediğiniz gibi yorumlar gelmez buna alışın.

Ne kadar inkar etseniz de bildiğiniz eltinize gidip kardeşinizi kötülüyosunuz. Yaa bunlar zaten minicik problemler ne var anlattıysam diye de kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz. Sizin yaptığınız eltinizin yaptığından fersah fersah daha kötü. Elti kim ki ben kardeşimi şikayet edeyim ona?

Ayrıca mesafe koymak bu değil evet. Evinize birinin çat kapı gelmemesi mesafe koymak olmuyor. Zaten olması gereken bu. Benim evime kimse çat kapı gelmez herkesle mesafeliyim demek değil bu. Eltinize kardeşinizin yaptığı ufak tefek kaprisleri bile anlatıyorsanız aranızda mesafe yoktur.
Hayır tamam anlattın, yakın gördün döktün içini. Ama sonra artniyetli olduğunu farkettin, o kadar da yakın olmadığınızı gördün, artık anlatmazsın. Bunun çözümü gidip konuşmak değil ki. Kadın da der ki madem benim samimiyetime güvenmiyorsun gelip gidip ne bana anlatıyorsun.

Ben asla eltime böyle bir şey söyleyip onu bu kadar önemsemezdim😀 Kardeşini benden kıskandı diyip kenara çekilecek.
Kardeşiniz durumu fark etmiş zaten. Aranızdaki tartışmaları da eltinize yansıtmayın güzel güzel geçinin.

Eltiniz kız kardeşinizle her bozuştuğunuzu nereden biliyor? Sizde en az onlar kadar normal değilsiniz bana göre.. Kardeşimle aram bozulsa kimsenin haberi olmaz,olamaz yani.

Aşırı alingansiniz
Ayrıca samimiyet bir baskasi ile dedikodu değildir. Kardeşin dedikodusu hiç değildir.
Sorunu başlatan sizsiniz, belki bambaşka niyetle kardeşiniz üzülmesin diye çağırıyor bunu da bilemeyiz dimi? Birde kardesinizi anlatmayı bırakarak deneyin bakalım ne olacak..

Aslında şu konuşulan konu benim içinde tam bir saçmalık,içinde bulunmamak ,cevap vermemek bugüne kadar getirdi beni,ama dozunun arttıgını sürekli bir açık arandıgını hissetmeye başladım.Tabii ki kimse bizi zorla bir araya getirmiyor ama zaten çok kalabalık bir ailemiz yok ,kırıcı olmadan bu konunun önünü nasıl alırım bunu bulmaya calısıyorum
Belki de düşündüğünüz gibi değildir.
Kardeşiniz de eltinizin tavrından rahatsız olmadığına göre siz aramızı bozmaya çalışıyorsunuz diye alınganlık ediyorsunuzdur.
Kek meselesi Bir tartışma bile değil çünkü.
Eltiniz bundan ne tür bir fayda sağlayıp iki kardeşin arasına girmeye çalışsın?

Yorumlara kızmışsınız ama bu konuya ne denilir başka?
Kıskanç elti aranızı bozmaya çalışıyor, konuşun desek ona da birşey diyeceksiniz.
Çözüm odaklı değilsinizdir sizde.

Nerden biliyor tartıştığınız kardeşinle
Ben de disardan gelen bir eltiyim ve diğer eltilerimle aramda hep mesafe vardi
Sonra saçma bir şekilde beni engellediler sıfır iletişimim var asiri mutluyum 🤣

Kusura bakmayın hayat dersi gibi yazdığınız yazıyı okuduğumda karşımdaki insanın en fazla yirmilerin başında yeni evlenmiş bir kız imajı cizdiniz .oysa on beş yıl evlilik yaşamış bir insanın bu bakış açısı sıkıntılı siz bunu kabul etmediğiniz için sorun yaşıyorsunuz ve yaşamaya devam ediyorsunuz.

Bir sıkıntım yok dediğiniz elti evinize kalacak kişilere kadar karışmaya başlamış sizin aranıza girmeye çalışmış . Benim kardeşimle olan tartismami annem bilmez kardeşim bile anlatmaz neden anlatsın . Evet "aile " içinde çok saçma şeyler yasanir yine "aile" içinde kalır. Kardeş ,anne ,baba en önemlisi eşle olan problemler .

Ikinci olarak insanlarla ilişkide sandığınız gibi ara açikligi değildir bu sizin üç kişi takılmanizin manası ne olmayacak birşey işte bakın olmayacak bir sorunla karşı karşıya kalmışsınız . Mükemmel ilişkiler ya da mükemmel bir aile değil demek ki . Sorunu görmek yerine savunmaya geçiyorsunuz . Evet kardesiniz ve siz haksizsiniz ilişkinizdeki problemleri eslerinize bile anlatmamalisiniz. Siz unutursunuz dışardaki insan unutmaz. Evet mesafe nedir bilmiyorsunuz işin kötü tarafı bak millet ne kötü aile ilişkisi berbat biz iyiyiz diye değerlendiriyorsunuz bu mantelitede giderseniz daha çok sıkıntı yaşayacağınız belli .

Back