Yatılı kalma konusu benim müdahil olabileceğim birşey değil zaten,kendi aralarında halletmeleri gereken bir konu oldugu konusunda hem fikirim sizinle.İlk mevzuda yani kv nin yatili kalması konusunda siz fikrinizden caymayin. Hastalık vs olmadikça ben evimde yatili misafir kabul edemem, zaten çalışıyorum deyin. Bu onların arasindaki sorun. Ama eltinize sende yatili kabul etme vs de demeyin. Kendi aralarinda halletsinler. Sonra siz kötü kalirsiniz kvye.
İkinci mevzuda kizkardesiniz siz ve eltiniz madem bir arkadaşlik kurdunuz. Bir derdinizi birşeyi anlatirken onun eltiniz oldugunu unutuyor gibisiniz. Eger ara bozmaya yönelik çabası varsa hic kavga gürültü cikarmadan hazir küsmüşse uzaklaşın. En azindan kardeşinizin onunla arkadaşligi iyi değilse. Ama kardesinizde onla iyi anlasiyor arkadasligini sürdürmek istiyorsa buluşmalarinizin arasini biraz daha açarak iki kardeş kavganizi,sirrinizi vermeden yuzeysel sohbetlerle mesafenizi koyun.
Mesela bizde görümcem, gorumcemin eltisi, ben yillardir birbirimizi taniriz. Çok kez bir araya gelmişligimiz var. İllaki gorumcem bana eltisini anlatir, belki gider benide ona anlatir ama gidipte birbirimize yetiştirmeyiz. Eger arkadaşlik kurduysak yuzeysel şekilde idare ediyoruz çünkü akrabalik var devrede
Sanırım sorunun kilit noktası 'Elti' sıfatını gerçekten unutuyor olmam,aslında unutmak demeyelim de annemin mesela eltisiyle arası kendi kardesleriyle olduğu kadar iyidir neredeyse, bende böyle olsun istiyorum.Tek taraflı çabayla olmuyor sanırım.Aile içinde küslük olması ,olmasını tercih ettiğim bir durum değil,ama böyle bir rahatsızlıgım varken yokmuş gibi davranmakta benim tarzım değil.
Sadece yaptıgı seyin anlaşılmadıgını düşünmesin istiyorum,kendisi eşimin memleketinden geldi,burada bizden başka yakın çevresi,arkadası vs yok bizde sırt çevirmiş olmayalım diyorum ama dün gelip bugün abla kardeşin arasına girmeye çalışır tavırları bu iyi niyetimi manasız bulduruyor bana