• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim..

İlk mevzuda yani kv nin yatili kalması konusunda siz fikrinizden caymayin. Hastalık vs olmadikça ben evimde yatili misafir kabul edemem, zaten çalışıyorum deyin. Bu onların arasindaki sorun. Ama eltinize sende yatili kabul etme vs de demeyin. Kendi aralarinda halletsinler. Sonra siz kötü kalirsiniz kvye.

İkinci mevzuda kizkardesiniz siz ve eltiniz madem bir arkadaşlik kurdunuz. Bir derdinizi birşeyi anlatirken onun eltiniz oldugunu unutuyor gibisiniz. Eger ara bozmaya yönelik çabası varsa hic kavga gürültü cikarmadan hazir küsmüşse uzaklaşın. En azindan kardeşinizin onunla arkadaşligi iyi değilse. Ama kardesinizde onla iyi anlasiyor arkadasligini sürdürmek istiyorsa buluşmalarinizin arasini biraz daha açarak iki kardeş kavganizi,sirrinizi vermeden yuzeysel sohbetlerle mesafenizi koyun.

Mesela bizde görümcem, gorumcemin eltisi, ben yillardir birbirimizi taniriz. Çok kez bir araya gelmişligimiz var. İllaki gorumcem bana eltisini anlatir, belki gider benide ona anlatir ama gidipte birbirimize yetiştirmeyiz. Eger arkadaşlik kurduysak yuzeysel şekilde idare ediyoruz çünkü akrabalik var devrede
Yatılı kalma konusu benim müdahil olabileceğim birşey değil zaten,kendi aralarında halletmeleri gereken bir konu oldugu konusunda hem fikirim sizinle.
Sanırım sorunun kilit noktası 'Elti' sıfatını gerçekten unutuyor olmam,aslında unutmak demeyelim de annemin mesela eltisiyle arası kendi kardesleriyle olduğu kadar iyidir neredeyse, bende böyle olsun istiyorum.Tek taraflı çabayla olmuyor sanırım.Aile içinde küslük olması ,olmasını tercih ettiğim bir durum değil,ama böyle bir rahatsızlıgım varken yokmuş gibi davranmakta benim tarzım değil.
Sadece yaptıgı seyin anlaşılmadıgını düşünmesin istiyorum,kendisi eşimin memleketinden geldi,burada bizden başka yakın çevresi,arkadası vs yok bizde sırt çevirmiş olmayalım diyorum ama dün gelip bugün abla kardeşin arasına girmeye çalışır tavırları bu iyi niyetimi manasız bulduruyor bana

mesafe demişsiniz ama , yazdıklarınız mesafe olmuyor. özellikle kardeşinizle eltinizi aynı ortama sokmak hatalı bence . gereksiz.
Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile saçma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammül limitim var ve doldu.

Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kültür farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları çok kuvvetli bir insan değil,işin açıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip içilmesi vb konuları çok severim ama teklifsizlikten hiç hoşlanmam.Onlarda beni böyle kabul ettiler ,çat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz müsaitmisin diyer sorarlar sık sık da görüşürüz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kaç kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cümleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi öncesindeki 10 yıl hiç böyle konular yaşamadım,haftanın 6 günü çalışıyorum,çocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar hariç) hemde hepimiz birbirimize yürüme mesafesinde otururken bence yatılı kalmak saçma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile çözmelisin dedim,görünüşte hak verdi.

Bu konu haricinde dısardan bir gözle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur görüşürüz.
Ama son dönemde biraz sık tesadüf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye çalışıyor:).Kendisi kendi kardeşleriyle görüşmüyor,sebeplerini bilmiyorum,hiç sormadım da,ama kardeşim hamile biraz hormonların etkisi biraz fazla duygusallık her söylediğimize alınır durumda ve ben ne zaman kardeşimle tartıssam ertesi gün eltim onları ya yemege davet ediyor,ya dısarıda buluşalım diye bir organizasyon yapıyor.
Baslarda gerçekten böyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,çevreden de bu düşündüğümü pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp düşünme gereği hissettim,son dönemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize küstü.Bu konudaki rahatsızlığımı ''saçmalama'' diye geçiştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da öyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı çok önemserim,vara yoğa da gerçekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de düşünüyorum.
Tabii ki bu konuşma çok hoş olmayacak,o yüzden bir adım atmadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım çünkü bu deli saçması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum
fe

Elti dediğimiz insan iki kardeş arasına nasıl girebiliyor ki ben hiç anlayamadım. Bu ne cüret yani!! Kardeşiniz nasıl müsade ediyor!! Elti ile nasıl bu kadar samimi olabiliyorsunuz ne gereksiz..
Bence aile ilişkileriniz çok laçka bana göre. Böyle eltiymiş bilmem neymiş zırt pırt görüşürseniz bu durumların yaşanmasına şaşırmamalısınız.
Hiç tanımadıgınız insanların aile ilişkileri hakkında böyle pervasızca yorumlar yapmasanız,daha özenli kelimeler seçseniz keşke

Anlatan ben değilim yalnız,anlatan kardeşim elti sıfatını kenara koyun 3 yakın arkadas olarak değerlendirin bizi.Ablam cevizli kek yapmış ben fındıklı istemiştim ,cümlesini gündelik hayatta bir açık olarak kendimize saklamayı tercih etmeyiz herkesin laf arasında söyleyebileceği birşey bu bence.Eşimden bir yardım da talep etmedim bu kanıya nerden vardınız ?
Eltinizle yakın arkadaş olmanız yanlış siz niye herkesten iyi niyetli olmasını beklemeniz . Siz aile içinize karıştırmamalisiniz elti olmazsa başka biri olsun en kötüsü elti olması zaten :)

Eltinizle yakın arkadaş olmanız yanlış siz niye herkesten iyi niyetli olmasını beklemeniz . Siz aile içinize karıştırmamalisiniz elti olmazsa başka biri olsun en kötüsü elti olması zaten :)
Bu olaya kadar geçtiğimiz 5 yıl hiç bir problemimiz yoktu,ben insanlarla ön yargılı,peşin hükümlü ilişkiler kurmayı sevmiyorum,bu bir hataysa kabul ederim.Ne olduysa kendisi diğer aile üyeleriyle ilişkilerini yönetememeye baslayınca oldu.

Bu olaya kadar geçtiğimiz 5 yıl hiç bir problemimiz yoktu,ben insanlarla ön yargılı,peşin hükümlü ilişkiler kurmayı sevmiyorum,bu bir hataysa kabul ederim.Ne olduysa kendisi diğer aile üyeleriyle ilişkilerini yönetememeye baslayınca oldu.
Bilemiyorum on yargılı olmak gibi gelmiyor bana elti ile ilişkilerin en güzeli sınırlı olması . Yani ben tee en başında kendi kendine her şeye karışmaya çalışınca sınırı cizmistim hiç pişman olmadım

4sayfanın tamamını okumamı beklemiyorsunuz herhalde fikrim size uymuyorsa dikkate almayın niye uzatıyorsunuz
Tamamını okumanızı beklemiyorum ama bir insana kardeşinden uzaklaş demek için çok hayati birşey olması gerekir, bunu böyle çok olağan birşey gibi yazmanıza tepkim

Tamamını okumanızı beklemiyorum ama bir insana kardeşinden uzaklaş demek için çok hayati birşey olması gerekir, bunu böyle çok olağan birşey gibi yazmanıza tepkim
Aranızda problem olunca eltinizle yakınlaşıyormuş bunu yazmışsınız ne yapması lazım mesafe koymanız için

Kız kardeşim canımdır, kimsenin aranıza girmesine izin vermeyin. Kucuk kardeşler nazlı olur ( sizinki biraz abartmış) ama ben sizin yerinizde olsam kardeşimle konuşur, aramızda geçen mevzulardan bahsetmemesini isterdim. Eltiye birşey diyemezsiniz, iftira atıyor der. Meselsyi kardeşinizle cözmelisiniz.

Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile saçma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammül limitim var ve doldu.

Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kültür farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları çok kuvvetli bir insan değil,işin açıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip içilmesi vb konuları çok severim ama teklifsizlikten hiç hoşlanmam.Onlarda beni böyle kabul ettiler ,çat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz müsaitmisin diyer sorarlar sık sık da görüşürüz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kaç kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cümleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi öncesindeki 10 yıl hiç böyle konular yaşamadım,haftanın 6 günü çalışıyorum,çocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar hariç) hemde hepimiz birbirimize yürüme mesafesinde otururken bence yatılı kalmak saçma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile çözmelisin dedim,görünüşte hak verdi.

Bu konu haricinde dısardan bir gözle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur görüşürüz.
Ama son dönemde biraz sık tesadüf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye çalışıyor:).Kendisi kendi kardeşleriyle görüşmüyor,sebeplerini bilmiyorum,hiç sormadım da,ama kardeşim hamile biraz hormonların etkisi biraz fazla duygusallık her söylediğimize alınır durumda ve ben ne zaman kardeşimle tartıssam ertesi gün eltim onları ya yemege davet ediyor,ya dısarıda buluşalım diye bir organizasyon yapıyor.
Baslarda gerçekten böyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,çevreden de bu düşündüğümü pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp düşünme gereği hissettim,son dönemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize küstü.Bu konudaki rahatsızlığımı ''saçmalama'' diye geçiştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da öyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı çok önemserim,vara yoğa da gerçekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de düşünüyorum.
Tabii ki bu konuşma çok hoş olmayacak,o yüzden bir adım atmadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım çünkü bu deli saçması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum
Ben eltinizin savunmaya geçeceğini ve sizi asla anlamayacagini düşünüyorum. 40 yaşıma merdiven dayamış bir insan olarak umursamamak, görmezden gelmek , çok bogarsa irtibatı kesmek gibi olayları deniyorum.
İrtibatı kesmeyi hiç gorusmemek olarak değil, konuşmamak olarka düşünün . Mecburiyet ler dışında konuşmam

Ben ablamla tartışırım,küserim yeri gelir ama değil eltim,eşim annem bile bilmez bunu.
Kendi aramızda teklifsiz,hatta özürsüz hallolur gider.
Kayınvalidenizin kalma konusunda eltiniz bir oğlun daha var minvalinde laf ettiğinde diyemiyormusunuz "ne münasebet ayni semtte niye düzenini bozsun annem,hem ben çalışıyorum zaten kendime düzenim var,herkes evinde rahat eder,uzakta olsak neyse de,bu kadar yakınken kalmaya gerek var mı?"diyemediniz mi? Varsa bir sorunu kendi halletsin ,sizi de katarak çözemez ki bunu. Bunca yıllik evlilikte kaynananızın size gelip kalma durumu olmamış ki doğrusu bu zaten dipdibeyken gerek yok,şimdi sırf eltiniz öyle istiyor diye eski köye yeni adet mi getirecekmişsiniz.
Yerinizde olsam,yeri geldikçe cevabını veririm. Diyelim kardeşimle sürtüştüm,eltimde duydu yada tahmin etti,ağız arıyor,hemen yapıştırırım bizim aramızda,o benim canım biz 2 gün tartışırız,3 gün güleriz,kendi aramızda hallederiz diye.
Vermeyin şöyle insanların ağzına laf,susmayın da sıcağı sıcağına söyleyin ki kendi çalip oynamasın,sizde sinir olmayın yok yere.

Back