• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim..

Mapiko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2022
101
169
33
Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile saçma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammül limitim var ve doldu.

Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kültür farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları çok kuvvetli bir insan değil,işin açıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip içilmesi vb konuları çok severim ama teklifsizlikten hiç hoşlanmam.Onlarda beni böyle kabul ettiler ,çat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz müsaitmisin diyer sorarlar sık sık da görüşürüz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kaç kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cümleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi öncesindeki 10 yıl hiç böyle konular yaşamadım,haftanın 6 günü çalışıyorum,çocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar hariç) hemde hepimiz birbirimize yürüme mesafesinde otururken bence yatılı kalmak saçma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile çözmelisin dedim,görünüşte hak verdi.

Bu konu haricinde dısardan bir gözle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur görüşürüz.
Ama son dönemde biraz sık tesadüf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye çalışıyor:).Kendisi kendi kardeşleriyle görüşmüyor,sebeplerini bilmiyorum,hiç sormadım da,ama kardeşim hamile biraz hormonların etkisi biraz fazla duygusallık her söylediğimize alınır durumda ve ben ne zaman kardeşimle tartıssam ertesi gün eltim onları ya yemege davet ediyor,ya dısarıda buluşalım diye bir organizasyon yapıyor.
Baslarda gerçekten böyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,çevreden de bu düşündüğümü pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp düşünme gereği hissettim,son dönemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize küstü.Bu konudaki rahatsızlığımı ''saçmalama'' diye geçiştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da öyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı çok önemserim,vara yoğa da gerçekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de düşünüyorum.
Tabii ki bu konuşma çok hoş olmayacak,o yüzden bir adım atmadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım çünkü bu deli saçması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum

Aile ilişkileriniz biraz ilginç ve alışılmışın dışında geldi bana. Eltiniz kız kardeşinizle bozuştuğunuzu nerden biliyor ki? Hem de bir değil iki değil hepsini biliyor. Ve daha tuhafı, siz başka şehirden o aileye katılmışsınız. Ee eltiniz kız kardeşinizle nasıl yakın oluyor bu kadar? Hem de zırt pırt beraber dışarı çıkacak kadar

Son düzenleme:
Merhaba,yani şu yazdığım şey yazarken bile saçma geliyor kulağıma ama sanırım benimde bir tahammül limitim var ve doldu.

Konu eltim ve aile ilişkilerimiz ben aileye dısarıdan (farklı bir şehirden) gelen ilk gelinim ,evleneli 15 yıl olmasına karsın benden sonra yapılan evlilklerde de dışarıdan gelin gelmedi,haliyle biraz kültür farklılıkları yasadık,ama hallolmayacak şeyler değildi.Eşim aile bağları çok kuvvetli bir insan değil,işin açıkcası bende mesafeliyimdir,misafir gelmesi hep birlikte yenilip içilmesi vb konuları çok severim ama teklifsizlikten hiç hoşlanmam.Onlarda beni böyle kabul ettiler ,çat kapı gelmektense ,Mapiko bu hafta sana gelmek istiyoruz müsaitmisin diyer sorarlar sık sık da görüşürüz.
Eltim evleneli ise yaklasık 6 yıl oldu,kayın biraderim ile aralarında uzaktan bir akrabalık var,anneler yıllardır tanısıyor,biraz bu tanışıklıktan biraz da eltimin yeni gelin heyecanıyla gereksiz bir samimiyet sergilemesinden kayınvalidem sık sık onlara yatılı kalmaya gider.
Bu noktada bana laf dusmez esasen ama bu gidip gelmeler sıklasınca eltimin bir kaç kez ''bir oğlun daha var'' diye başlayan cümleler kurdugunu duydum.Sorun ettiği şey kayınvalidemin onlarda kalıyor olması değil,bizde kalmıyor olması ,oysa dediğim gibi öncesindeki 10 yıl hiç böyle konular yaşamadım,haftanın 6 günü çalışıyorum,çocuğuma annem bakıyor, dolayısıyla yatılı misafir zaten alamam(hastalık vb durumlar hariç) hemde hepimiz birbirimize yürüme mesafesinde otururken bence yatılı kalmak saçma birsey.
Bu durumdan bir şikayetin varsa bunun muhatabı biz değiliz eşin ve kayınvalidem ile çözmelisin dedim,görünüşte hak verdi.

Bu konu haricinde dısardan bir gözle bakarsak aile ilişkilerimizde bir sorun yok,benim kardeşim ve eşi,eltimler 3 aile iyi iletişimdeyizdir,sık sık buluşur görüşürüz.
Ama son dönemde biraz sık tesadüf eden bir durum var,eltim kardeşimle arama girmeye çalışıyor:).Kendisi kendi kardeşleriyle görüşmüyor,sebeplerini bilmiyorum,hiç sormadım da,ama kardeşim hamile biraz hormonların etkisi biraz fazla duygusallık her söylediğimize alınır durumda ve ben ne zaman kardeşimle tartıssam ertesi gün eltim onları ya yemege davet ediyor,ya dısarıda buluşalım diye bir organizasyon yapıyor.
Baslarda gerçekten böyle algılamadım,ama durumu tek fark eden ben değilim,çevreden de bu düşündüğümü pekiştiren yorumlar gelmeye başlayınca duurp düşünme gereği hissettim,son dönemde en az 7 8 kez tekrarlandı bu durum.
Yakın zamanda yine benzer bir sorun yasandı yine kardeşimi kanatları altına aldı,ve biz barısınca ikimize küstü.Bu konudaki rahatsızlığımı ''saçmalama'' diye geçiştiren eşim ve kardeşimde artık durumun farkında o da öyle ne yapalım takılma diyorlar.
Ben insanlarla iyi ilişkiler kurmayı çok önemserim,vara yoğa da gerçekten takılmam, zaten idare edebildiğim noktaya kadar ettiğime de inanıyorum,ama artık bu tavrının farkında olduğumu bilmesinin vakti geldi diye de düşünüyorum.
Tabii ki bu konuşma çok hoş olmayacak,o yüzden bir adım atmadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.
Uzun uzun yazdım çünkü bu deli saçması konuyu kafamda bir yere oturtamıyorum
Öncelikle mesafeli davranın, bu zamana kadar ki aile ilişkileri tutumunuzu değiştirmeyin
Sonrasında size laf taşıyanlara da net olun, bana dedikodu getirmeyin deyin açık açık
Kardeşiniz canınızdır, o istediği kadar yalak davranabilir ama aranıza giremez, bu konuda kardeşinizle kafaya kafaya verin derim.
Aile içinde tartışmak çözüm değil haklıyken haksız duruma düşersiniz o yüzden mesafeyi arttırın yeterli bence madem herkes olduğu gibi kabul ediliyor sizi de böyle kabul etsinler

Aile ilişkileriniz genel olarak ilginç. Eltiniz kız kardeşinizle bozuştuğunuzu nerden biliyor ki? Hem de bir değil iki değil hepsini biliyor. Ve daha tuhafı, siz başka şehirden o aileye katılmışsınız. Ee eltiniz kız kardeşinizle nasıl yakın oluyor bu kadar? Hem de zırt pırt beraber dışarı çıkacak kadar
Aile ilişkilerimiz de ilginç olan nedir? Paylasımımda belirttiğim gibi arkadas olarak görüşen insanlarız,kardeşim ile olanlar incir çekirdeğini doldurmayacak meseleler gündelik whatsapp mesajlarında bile anlatılabilecek yüzeysellikle konular,ayrıca aileye başka şehirden katılmadım,hepimiz aynı şehirde yasıyoruz,benim nüfusa kayıtı olduğum il farklı diye yazayım daha anlaşılır olur belki

Öncelikle mesafeli davranın, bu zamana kadar ki aile ilişkileri tutumunuzu değiştirmeyin
Sonrasında size laf taşıyanlara da net olun, bana dedikodu getirmeyin deyin açık açık
Kardeşiniz canınızdır, o istediği kadar yalak davranabilir ama aranıza giremez, bu konuda kardeşinizle kafaya kafaya verin derim.
Aile içinde tartışmak çözüm değil haklıyken haksız duruma düşersiniz o yüzden mesafeyi arttırın yeterli bence madem herkes olduğu gibi kabul ediliyor sizi de böyle kabul etsinler
Aslında haklısınız biraz daha mesafe gerekiyor belki de

Aile ilişkilerimiz de ilginç olan nedir? Paylasımımda belirttiğim gibi arkadas olarak görüşen insanlarız,kardeşim ile olanlar incir çekirdeğini doldurmayacak meseleler gündelik whatsapp mesajlarında bile anlatılabilecek yüzeysellikle konular,ayrıca aileye başka şehirden katılmadım,hepimiz aynı şehirde yasıyoruz,benim nüfusa kayıtı olduğum il farklı diye yazayım daha anlaşılır olur belki
Söyledim ya ilginç olan şey eltinizin her ama her bozuşmanızı bilmesi. Hem de bu sorunlar incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler olmasına rağmen. Benim kardeşlerimle yaşadığım o kadar küçük sorunları annem bile bilmez. Kim bu küçücük meseleleri bile koşa koşa eltiye anlatıyor?

Kardeşlerin arasına girebilen elti mi kardesiniz ve sizin ilişkileriniz çok tuhaf geldi bana . Kardeşimle iletişimime eltim dahil olmaya cesaret edemez . Planlarımıza onu cagirmayiz zaten
Giremiyor,sorun aramıza giriyor olması değil,sorun sürekli bunu deniyor olması,benim 1 kardeşim var,eşiminde öyle ve iyi aile ilişkilerini çok önemsiyorum,isterdim ki tıpkı kardeşimin eşi ve kayın biraderimle olduğu gibi bir iletişimi eltim ile de kurabileyim ama bu davranıslarını da görmezden gelemiyorum

Eltim kardeşimle olan tartışmayı nerden biliyor neden hepsini birden öğreniyor çok tuhaf geldi. Hadi birine denk geldi her defasında bunu fark ederse bal gibi kullanır. Önce bu konuda mesafe koyun ne alaka kardeşimle arama girecek hiç birsey bilmemeli.

Söyledim ya ilginç olan şey eltinizin her ama her bozuşmanızı bilmesi. Hem de bu sorunlar incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler olmasına rağmen. Benim kardeşlerimle yaşadığım o kadar küçük sorunları annem bile bilmez. Kim bu küçücük meseleleri bile koşa koşa eltiye a

Iki baci birleşip eltinizi ekarte edin ne diye onun yanında tartışıp ağzına laf veriyorsunuz.
Sanırım konunun en haklı kısa ve öz yanıtı bu ;)

Kardeşinle tartıştığını neden bilir ki elti. Olmaz. Ben eşime bile söylemem. O benle kardeşim arasında. Bugün kızarım yarın sarar sarmalarım.

Bir de ben ortam karıştırmam. Kardeşimle mesela ne bileyim görümcemle aynı anda görüşmem. Ya da x arkadaş ile y arkadaşla beraber görüşmem (hepimiz okul ya da iş arkadaşı değilsek tabi, ekip olan buluşmaları kastetmiyorum) büyük bir aile meclisi toplanmayacaksa birlikte plan yapmam.

Giremiyor,sorun aramıza giriyor olması değil,sorun sürekli bunu deniyor olması,benim 1 kardeşim var,eşiminde öyle ve iyi aile ilişkilerini çok önemsiyorum,isterdim ki tıpkı kardeşimin eşi ve kayın biraderimle olduğu gibi bir iletişimi eltim ile de kurabileyim ama bu davranıslarını da görmezden gelemiyorum
Sanki giriyor izlenimi verdi bana . Şimdi yaşınız da büyükmüş bana eltim de aynı şekilde biz abla kardeş olacağız falan deyince komik gelmişti açıkçası kendisi de eltiniz gibi bayılır her şeye karışmaya . Sonradan tanışan iki insan nasıl abla kardeş olabilir . Ilişkilerde mesafe olmayınca işte böyle sizin kardesinizle olan ilişkinize,kayınvalide ile olan ilişkinize rahatlıkla o burnunu sokabiliyor. Sınır önemli birşey konu sahibi o kişi yabancı aile içinize karıştırmayın bu iyi niyetli bir davranış olmuyor .

Eltim kardeşimle olan tartışmayı nerden biliyor neden hepsini birden öğreniyor çok tuhaf geldi. Hadi birine denk geldi her defasında bunu fark ederse bal gibi kullanır. Önce bu konuda mesafe koyun ne alaka kardeşimle arama girecek hiç birsey bilmem

Hangi ekti iki kardeşin arasına girebilir ki😳ilginç. Ayrıca iki kardeş tartışsanız ertesi gün ekti nasıl öğrenebiliyor da kardeşinizi devam ediyor. Tartıştığınızı eltiye yetiştiren kim
Aramıza giremiyor,mesele girebiliyor olması değil,kardeşim ile bağımız öyle pamuk ipliğine bağlı birşey değil,mesele eltimin bunu denemek istemesi

Ben de bunu yazacaktım, cevabı cidden çok merak ettim.
Kardeş mi anlatıyor acaba, çok kötü.
Konu sahibi anlatıyorsa daha da kötü.
Başka türlüsü pek mümkün gözükmüyor benim canım eşim de nisanliyken eltimle konuşurmus sıkıntıları onu ablası gibi görüyormus yengesi hep öyle derdi 😅 verdiği mukemmel akıllarla ayrılık noktasına gelince bende cildirinca bir daha sorunlarımızı birine anlatmamayi öğrendi

Back