Eltim sizce nasıl biri?

Çocuk düşündüğünüz zaman denemelere başlarsanız ozaman görürsünüz ne olduğunu. İstediğin zaman olacak birşey değil. Art niyetli hiçbirşeyde yok. Boş yere kendinizi doldurmayın
Aradığım yorum buydu. Sanki ben ilk geceden hamile kalmak istiyorum demekle hemen çocuğu olacak sanıyor. Gerçekten bunlar hep boşluktan oluyor. Yarın öbür gün (Allah muhafaza) çocuğu olmaz ise bu seferde eltim bana inat düğünden önce hamile kaldı doğurdu diye konu açabilir. Allah akıl fikir versin

Eltim 4.ye hamile benim ilk gebeliğim. Eş ailesi bana aynen konu sahibi gibi “ Ya seninkine sevinemedik bile , bilerek hamile kaldı sanki” demeye getirdiler. Bende saçmalamayın , Allah ne dilerse o olur dedim. Onlar istedi Allah da verdi. Erkek çocuk istiyordular kız oldu. Buna da bozuldular. Yine ben karşı çıktım. Sağlıklı olsun da ne olursa olsun diye.

Rabbim isteyen herkese sağlıkla kucaklarına almayı nasip eylesin. Bakabilecek olanlara nasip eylesin

Kıskançlıktan doğuran elti gördük de iş yapmamak için doğuran elti sizin hüsnü kuruntunuz. Demek ki böyle şeyler yapacak potansiyel sizde var, 40 yıl düşünsem aklaklıma gelmeyecek bi şey, şaştım kaldım şu an.

İyi bir fikrin nereden ve kimden çıkacağı belli olmaz. :KK53: Elti gerçekten hamile kalmak yerine; tam düğün öncesi "hamilelik şüphem var, dikkat etmeliyim vb" dese daha iyi bir gol atabilirmiş. :KK70:

* Tavsiye değildir. Yalan kötüdür.

Arkadaşlar ben nişanlıyım. Eltim var o da 2 çocuğu (8-9 yaş) olan birisi. Düğünümüz var 1 ay sonra ve bu zamana kadar hep eltim inşallah ilk geceden çocuğunuz olur diyordu. Ben asla yorum yapmıyordum bu konuya ama hep annelerimiz bi araya geldiğinde torun bakma muhabbeti dönüyordu hatta eltim bende bakarım gelip sana yardım ederim diyordu. Ve hep Allah olmayanlara versin 2 çocuk bana yeter diyordu.

2 ay kadar önce “spirali olanlar da hamile kalabiliyormuş kazara” diye bi konu açmıştı bana kendisinde de var ben bi art niyet aramadım. (Kendisinde spiral var :) )

Düğünümüze 1 ay var ve geçen gün beni kenara çekip hamile olma ihtimali olduğunu söyledi. Ben tabi sevindim ama inanın onun 1 gram samimi olduğuna inanmıyorum.
Bugün yine yazdı bana test yaptırdım %98 hamileyim inşallah sende kalırsın aramızda ay olur spiralle kaldım inanamıyorum Rabbim ol der ve olur vsvsvs.

Hamileliği öne geçmek için Şuan planladığını düşünüyorum. Yoksa isterse 10 tane doğursun.
Bu elti mi yoksa fesatlık abidesi mi nasıl davranmalıyım ? Yorumunuz nedir?

Ayrıntı: elti kayınvalideyle beraber yaşıyor yıllardır ama konuşmuyorlar ve eltim kapalı ben açığım bu zamana kadar herşeyi eleştiriyordu ailelerin yanında genelleyerek makyajı, epilasyona gitmeyi, modern kapalıları. Şuanda makyajda yapıyor, tüyde aldırıyor. O zaman niye eleştirdin ben yapıyorum diye mi?
Net şudur diyemesemde bende iyi bir niyet sezmedim açıkçası. Kenara çekmeler sanki senin olmuyormuş gibi davranmalar. Bir sor bakalım ilk geceden hamile kalmayı ben istiyor muyum? Belki ilk yıllarda bebek istemeyeceksin bir psikolojik baskı hissedeceksin üstünde.

Son düzenleme:
Maalesef kıskanç insanlar hep var hayatımızda zaten eşini sana kötüleyen bi insandan ne hayır gelir ki. Hem o adama çocuk veriyor memnun olmasa verir mi? Herkes fesatlığında boğulsun.
Yüzmeye bilmiyorsanız öğrenmeye başlayın. Can yeleği edinin ya da. Lazım olacak gibi.

Yaratıcı bir tanımlama olmuş. :KK53: Altın varak nerede diye sormuyorum. :KK70:
240E1A4B-5FCF-4DF3-BFB4-685839B8196C.jpeg

Siz söyleyince Aklıma bu caps teki kolye geldi ahahahahha

Arkadaşlar ben nişanlıyım. Eltim var o da 2 çocuğu (8-9 yaş) olan birisi. Düğünümüz var 1 ay sonra ve bu zamana kadar hep eltim inşallah ilk geceden çocuğunuz olur diyordu. Ben asla yorum yapmıyordum bu konuya ama hep annelerimiz bi araya geldiğinde torun bakma muhabbeti dönüyordu hatta eltim bende bakarım gelip sana yardım ederim diyordu. Ve hep Allah olmayanlara versin 2 çocuk bana yeter diyordu.

2 ay kadar önce “spirali olanlar da hamile kalabiliyormuş kazara” diye bi konu açmıştı bana kendisinde de var ben bi art niyet aramadım. (Kendisinde spiral var :) )

Düğünümüze 1 ay var ve geçen gün beni kenara çekip hamile olma ihtimali olduğunu söyledi. Ben tabi sevindim ama inanın onun 1 gram samimi olduğuna inanmıyorum.
Bugün yine yazdı bana test yaptırdım %98 hamileyim inşallah sende kalırsın aramızda ay olur spiralle kaldım inanamıyorum Rabbim ol der ve olur vsvsvs.

Hamileliği öne geçmek için Şuan planladığını düşünüyorum. Yoksa isterse 10 tane doğursun.

Ayrıntı: elti kayınvalideyle beraber yaşıyor yıllardır ama konuşmuyorlar ve eltim kapalı ben açığım bu zamana kadar herşeyi eleştiriyordu ailelerin yanında genelleyerek makyajı, epilasyona gitmeyi, modern kapalıları. Şuanda makyajda yapıyor, tüyde aldırıyor. O zaman niye eleştirdin ben yapıyorum diye mi?
Kadınlığını, doğurganlığını kıyas edecek sizle gibi mi geldi? Bakalım doğurabilecek misin hamile kalabilecek misin iması falan.. çok aksi yorum gelmiş ama yalan yok ben de alt metninde buna benzer şeyler sezdim.. şartlarını kısmen de olsa eşitleyip yarışacak sizinlee sanki.. kazara onu ciddiye alıp yarıştığınızı hissetmesin, yeni evliyiz daha vaktimiz var, bu zamanların tadını çıkarmayı düşünüyorum falan diyin ki, tanıma evresi evlilik sonrası da devam ediyor mecburen bebek için acele edilmemesi daha sağlıklı olanı zaten

Kayınpeder de hayattaysa; evde ( konu sahibinin eşi görevdeyken) en az 7 kişi olacaklar. Sabahları çıkacak tuvalet kavgasını düşünün. :KK70:

Eltinin hamileliği biraz zor geçerse, koku hassasiyeti vb fazla olursa; konu sahibi evlendiği gibi kolları sıvayıp, günlük 10+ kişilik yemek yapar artık. Neden 10+ kişilik yemek derseniz; gelen giden olabilir.

Nişanlısının ailesi bizimle kal demis ya, neden kırsın insanları? Nisanlisi da bizim evde iki aile yaşıyor, iç içe neden olasın sen kendi ailenle kal dememiş tabi. Böyle bir kültür seviyesi maşallah.

O seyden ya hep iyi niyetten. Simdi konu sahibi herkesi kendi gibi goruyor ve kimseyi kirmak istemiyor bence. Cok temiz kalpli oldugu icin yane. Nisanlisini neden kirsin dimi. Insanlarin yuzlerine gulen insanlar daima iyi niyetlidir siz de hicbisi bilmiyorsunuz hayret bisisiniz yeah.

O normal biri ama siz fesatsiniz
Öne geçmek nedir ya
Sanki Osmanlı sarayına şehzade doguracaksiniz la havle ya Rabbim
Osmanlı sarayını geçtim, bir sürü çıplağın yakıştığı bir hamama doğuracak çocuğu da. Ayranları yok içmeye, tahterevanla giderler…

Arkadaşlar bu konu şaka mı ? Konu ayrı absürt konu sahibinin cevapları ayrı absürt. Nasıl hayatlar yaşıyorsunuz, nasıl insanların içinde yaşıyorsunuz? Hakikaten değişik yahu.
Aynen konu sahibi burda herkes sana fesatlanıyor. Herkes büyük gelin . En küçük gelin sensin . 🤣 İşte insan işsiz olunca böyle oluyor. Müge anlı haklı. 🤣🤣

Siz ne gibi artniyet seziyorsunuz eltinizden?
Ailede baska genç kadın var mı? Belki akranı sayılabilecek kimse olmadığı için bu konuları sizinle konuşmak istiyordur.

Zamanlaması ben evlenmeden olunca benim koşturmalı sürecimde hamile ve iş yapmayacak olan bir elti planlaması seziyorum. Hoş ben asla çağırmıyorum kimseyi gelin yardıma diye kendileri yazıp kendileri oynuyorlar 😂

Diyelim ki sizin evlilik sürecinizde ön planda olmak, ilgiyi üzerine çekmek için hamile kaldı, bu vesileyle kayınvalidesiyle arası iyi olacak belki, belki cici gelin olacak, niye bunları kafanıza takıyorsunuz ki🤷‍♀️

Kayınvalide, elti, görümce davranışlarını sürekli sorgular, altında bir şeyler aramaya başlarsanız ilişkiniz yarışa döner, ki “hamileliği öne geçmek için planladığını düşünüyorum“ “benim koşturmalı sürecimde hamile ve iş yapamayacak olan elti planlaması seziyorum” cümlelerinizle kendi kendinizi bir yarışın içine sokmuşsunuz bile.

Eltiniz size yardım etmek zorunda değil, yardım ederim ben de şunu yaparım bunu yaparım gibi sözlerle herkesin içinde laf olsun diye gösteriş yapsa ve üzerine ilgi odağı olmak için “planlı” hamile kalmış olsa dahi bunlar sizin gündeminiz olmamalı.

Eltiniz spiralle hamile kalmış, epilasyona gitmeye başlamış vs vs sizi ilgilendirmeyen konular, eviniz ayrı keseniz ayrı, öğününüz ondan da gelmiyor, eş ailesiyle bayram seyran özel günler olması gerektiği kadar bir arada olur sonra kapınızı kapatır kendi hayatınıza bakarsınız, fazla samimiyet yatak odasından giydiğine içtiğine kadar muhabbet hem yüz göz olmaya hem de kıyaslamaya yarışa girmeye sebep olur.

Nasıl davranacaksınız? Eltinizin yaptığı fesatlık mı değil mi diye düşünmeyi bırakıp kendi hayatınıza odaklanacaksınız, mesafeli olacaksınız, spiral mi takıyorsun kondom mu kullanıyorsun’a kadar yapılan muhabbetlere girmeyeceksiniz.

Allah aşkına sizin tüp bebek sürecinize nasıl denk getirsin belki kazara hamile kaldı denk gelmiş olamaz mı biz çocuk isterken görümcem de hamile kalmıştı korunurken üstelik 3 çocuğu vardı bu 4.ydü kıskandım yalan değil ama bu Allahın verdiği bir şey hiçbir zaman bana inat hamile kaldı diye düşünmedim ne güzel sizin eşinizi övüyor kendi eşini değil sizin eşinizi övüyor hemen kötü niye düşünüyorsunuz ki üstelik bu çocuk meselesi Allah vermese olmaz istediği kadar uğraşsın bir de üstelik tüp bebek sürecinize denk getirmiş öyle mi soralım bari kaynınız nasıl bu kadar denk getirecek fişekle yapmış yani
Tabi orası muhakkak öyle ama nazar var inananlardanım duamıda ediyorum ama ben onun evini çocuğunu hayatını hiç kıskanmadım kocası da öyle biri değil aslında ama kendisi herseyi söylüyor ona göre biz hiç tartışmıyoruz iyiyiz ama aslında onlar herkesin içinde yaşıyor yaşadığını biz evimizde hallediyoruz

X