20 yıllık evli eltim var , ben de 5 yıllık gelinim
Benim kayinvalidem evinde kesinlikle is yaptırmaz, kp derim vefat ettiği zaman bacaklarının yerini ogrendim düşünün o kadar el sürdürmezdi bana da eltime de. 5 yıllık evliliğimde 2 kez yardim ettim , ilkinde evini tadilata sokmuştu ama cok rahatsızlandı hemen sonra , eltimle konuştuk ya birini tutalim ya ikimiz yapalim diye , kv dem cook titizdir birini istemez dışardan diye , ikimiz yapalim dedik eltiyle , yine böyle bir ramazandi , kv demler eltimde kalmislardi bizi de alıp kv demlere gidecektik , bir baktım eltim arıyor, "şey kv demler simdi benden çıktılar da size doğru geliyorlar , benim de elim çok ağrıyor (evde desen işi yapıyor kendisi) biliyorsun benim elim önemli (eli önemli olduğu kadar vicdani da önemli olsaymış keşke) o yüzden temizliğe ben gelemiyorum. Tamam dedim , Allah biliyor gram sinirlenmedim sadece kv dem için cook üzüldüm böyle bir insandan medet umduğu için. Ikinci temizligimde kv dem geçen sene memleketine gitti , 3 ay kadar kaldı, evinin anahtarini da bana verdi , arada bir eşimle gidip havalandirdik evi , geleceği günden 2 gün önce gidip camlarini actim , esimle abisi annelerini almak için memlekete gittiler, ben de dedim ki gideyim bir süpürge açayım, bir sileyim zaten evi tertemiz gram toz bile yok, ama sonucta bir eve gelen var , yani biz öyle gördük, evimden yemek yaptim ataldim taksiye götürdüm kv deme. Sonucta yoldan gelecekler . Eltim duymuş tabi temizlik yapacağımi yazdi hemen ,
" kv dem mi dedi sana temizlik yap diye" (bilir asla kv demin böyle bir talebinin olmayacagini) , ben de "yoo abla , hatta söylediğimde kizim yorma kendini zaten çalışıyorsun" dedi , ben de onun ustune dedim ki , "anne bırakta namimiz yürüsün"
eltim başladı ay benim de aklima geldi de bilemedim çocuklarla nasil olurda (cocuk dediği de biri 17 yaşında zaten o gelmez oyun basından kalkip diğeri de 8 yaşında) ama aferin sana da , iste ben bir abine sorayim da haber veririm sana , sanki ben ona gel dedim de , aksam olmuş bana yazıyor ki sey abin dedi ki simdi siz ise dalarsiniz da çocuk camdan sarkar , o yüzden sen git , ben de bakayim gelebilirsem gelirim (asla gelmez ) ama hakkını yemeyeyim , kv demler geldi peşinden bu da geldi. Memleketten gelen yiyeceklerden almaya
. Size tavsiyem yetebildiginiz kadar yanlarında olun , yetemediginiz noktada zorlamayın ki yaptığınız hayırlar zayi olmasin.