- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.586
- 598
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
-
Şeyy bende 4 yıl okudum. Ama 17 iken mezun oldum
Ayrıca şimdi liseler 4 yıl oldu ne yaa nerdeyse 10 yıl olacak belki de oldu
EvetSen hala gençsin tatlım
:))
Ya işte ne bileyim, kendimi kurmuyorum herhalde.
Sonradan oha lan ne demiş aslında he falan oluyorum.
Bir de laf yarışına girmeyi kendime yediremiyorum galiba, susmak asalettir boşver diyorum ya da ya yanlış anladıysam, o gün kötü bir günümde miydim acaba yok yere gerginlik mi çıkarttım kalplerini mi kırdım alınganlık mı ettim fazla mı çıkıştım diye iç hesaplaşmam bitmez.
Düşünüyorum da sanırım ben bir türlü kendimi haklı görmüyorum.
Şu durumda ben olsaydım yapıyom ya senede bir falan ama yapıyorum, valla doğru diyorsun sever eşim, ben daha fazla yapmaya gayret göstereyim gibi anlamsız bir "öneriydi di mi yaptığın bak laf sokmadın di mi" havası yaratmaya çalışırım.
ve ayrıca fark ediyorum ki kafadan üstümdeki hakimiyetlerini kabul etmişim sanırım.
mesela kendimle k.valide arasında şöyle bir sohbet geçseydi muhtemelen yine üstten bakışıyla her şey parayla olsaydı ohoo evin bereketi kalmaz, elinle yapıcaksın ki tatlı olsun gibi bir sürü öneri duymakla kalırdım.
Üstüne daha bir şey diyemezdim.
Senin kv de tam benlik elti de öyle.
Bayılırım böyle insanları bön etmeye
Kendini bir şey sanan insanları, aslında sadece sandıkları şey olduklarını anlatmaya
Senin yerinde olsam derdim ki
Vız gelir tırıs gidersiniz
Anlamadılar mı ?
Arabayı ben kullanıyorum, ister binin isterseniz binmeyin der giderim
emin olun sizin daha donanımlı bir insan olduğunuzun o arabayıda kullanmayò çok güzel öğreneceginizin farkındalar böyle laflarla sizi sindirmeye bastirmaya calisıyorlar. Ne demek arabayı sürtecek simdi. Araba esinizle sizin arabanız kayınvalidenize ne surtülüp sürtülmemesinden. surterdem sürterim benden değerli degil diyin bir daha kayinvalidenize.
valla oğlun oyle demiyor ama cift maas hosuna gidiyor. o zaman ev hanımı gelin alacaktın derdim. hakaret etmeden ölçuyü kacırmadan sesimi yükseltmeden her cevabi veririm.
Aa yemin ederim bu cevap hiç aklıma gelmez işte.
Ya da milyormilyanmilyon sene sonra gelir ahdj
Kutluyorum ya vallahi çok içten kutluyorum :))
Ama benimki bununla kalmaz ki, gider eşine söyler bana bunu dedi diye ağlayarak.
Ne bileyim aslında özünde iyi bir kadın gibi ama belki de beni sevmiyor.
lisede aldım ehliyeti demis elti liseden sonra 2 yıl okuyup hemen evlenmis ve evlendiğinden beri hiç araba kullandığını görmemiş 2 yılda ne ara surekli araba kullandi da usta söför oldu demek istemis. ondan 2 yılı belirtmis diye anladim ben.Hepsini anladım da arabayı iyi kullanmakla önlisans mezunu olmanın nasıl bir bağlantısını kurdunuz anlayamadım. İyi kullanıyor olabilir elti de, neden olmasın? Bunu bir statü meselesi gibi görmeniz ilginç. Canınızı sıktıkları yerde cevabınızı verirseniz içinizde kalıp gündeminizde yer etmeye devam etmez. Herkes için fazla kibarlığa gerek yok.
Hepsini anladım da arabayı iyi kullanmakla önlisans mezunu olmanın nasıl bir bağlantısını kurdunuz anlayamadım. İyi kullanıyor olabilir elti de, neden olmasın? Bunu bir statü meselesi gibi görmeniz ilginç. Canınızı sıktıkları yerde cevabınızı verirseniz içinizde kalıp gündeminizde yer etmeye devam etmez. Herkes için fazla kibarlığa gerek yok.
İşte onu ayarlayamamak da korkutuyor beni.inanım sizdeki dişliliği gorunce geri adim atar kimseye de ağlayamaz. sadece dikkatli olun sesiniz cok yukselmesin hafif tebessumle soyleyin söyleyeceginizi yani gergin ortam olmasın.
Evet aynen.lisede aldım ehliyeti demis elti liseden sonra 2 yıl okuyup hemen evlenmis ve evlendiğinden beri hiç araba kullandığını görmemiş 2 yılda ne ara surekli araba kullandi da usta söför oldu demek istemis. ondan 2 yılı belirtmis diye anladim ben.
Ahah ilk defa bi konu sahibi talep etti bunukendi aranızda konuşmayın kızlar
Bana laf sokun boş durmayın ashdj ben de laflar hazırlayayım
ya da konuşacaksanız da tatlı tatlı birbirinize laf sokun da ilham alalım be ahsjdj
Evet, bunun üzerinde yoğunlaşmalısınız. Hak etmedikleri halde çok kibar davranıyorsunuz, azıcık çizginizden çıkın, “biz bu kıza bunu söyleyemeyiz” hissi oluşturun insanlarda, nazik olmak bazı çiğ insanlara “bu kızı ezebiliriz bir şey demez” hissi veriyor malesef. Sınırlarınızı çizin, net olun. Ha bir de “yakın olalım beni de içlerine alsınlar” moduna hiç girmeyin, inanın hiç gerek yok. Birbirinize saygılı olun yeterli, oluşacak bir yakınlık varsa da kendiliğinden gelişsin.Ve de rahatsız hissettiğimde zaten cevap verememem problem.
İşte onu ayarlayamamak da korkutuyor beni.
Ama insanlar genelde kıyıda köşede kibarca oturanı pek sevmiyorlar galiba.
Bir iki kere başka şeylerine cevap verince susmuştu mesela ve bıçak gibi kesilmişti de o durum.
Oysa bir iki kere de rahatsız olduğumu konuşarak anlatmıştım, o zaman hep ay sen alınganlık etmişsin manipülasyonuna başvuruyor, tınlamıyordu.
O zaman da demiştim demek ki insanlara sınırlarını göstermek zorundasın, öyle medenice gel konuşalım demekle olmuyor demek ki.
Siz araba kullanmayı yeni öğrendiğinizden fazla alınganlık göstermişsiniz. Kayınvalideniz ve eltiniz de size destek olacağına cahilce tutum sergilemişler. Cahilliklerine verin. Gerçekten takmaya değer bir konu değil. Eltiniz süper araba kullansa sizin hayatınızda ne değişir, hiç kullanamaz ise ne değişir. Kayınvalideniz aklınca sizin aranızda rekabet yaratıyor. Siz duymamazlıktan gelip seviyelerine inmeyin ve asla eltinizle bir yarışa girmeyin. Vereceğiniz en güzel cevap, karşılık vermeyip onlara kendilerini değersiz hissettirmek. Sizin hayatınız ayrı, eltinizin ayrı. Kendi hayatınıza odaklanın. Motivasyonunu bozmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?