• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti problems

zacquish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
164
42
118
Merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar .
Çevremde bu konuyu dertleşeceğim arkadaşım pek yok olanlarda konuyu tii ye aldığı için sizlerle dertleşmek istedim.Bu sene eylül ayında evlendim bizden 4-5 sene öncede eşimin abisi .Ben kişilik olarak belki bazen aptallık bu ama insanlara sürekli yardım etme çabasında olan bir tipim . Bunlar evlenirken de aynı şekilde ev temizliği gelinlik saç seçimi vs. elimden gelen her şeyi yapmak için sürekli teklifte bulundum bu elti kişisine ve üstü kapatılarak hep reddedildim aslında. Kız yapı olarak gerçekten soğuk ben de tam aksi arkadaş canlısı biriyim ve yaşadığım şehirde gurbet ailemden vs. uzak olduğum için de çok fazla arkadaşım yok hep eltim olacak kişi de umarım sıcakkanlı birisi olur arkadaş olur derdim bu yüzden de hep böyle yaklaştım.. Eşimin abisi evlendikten sonra sevgilim askere gittiği sene aynı şehirde ve ailemden uzak olmama rağmen ne abisi ne de eltim halim hatrımı annelerinin zoruyla 1 kere falan sordular diyebilirim buna inanılmaz bozuldum ve üzüldüm.Neyse eşim döndükten sonra hiç böyle değilmiş gibi sende bizim kardeşimizsin mooduna girdi hepsi bir anda :) Neyse ki eşimde bende her şeyin farkındayız böyle birkaç sene geçti ve biz evlendik evlenmeden önce aramız sanırım daha iyiydi. Konun özetine geliyorum şimdi , ben ev dekorasyonu konusunda çok ilgiliyimdir evimi de çok hevesle dekore ettim diyebilirim her genç kız gibi . Dekorasyonla alakası olmayan sevgili eltim ise (işte benim aksime evine danteller vs yayardı )ne aldıysam aynısını almaya ve yapmaya başladı bu süreçte . Bu aslında hiç problem değil konu her şeyi sinsice yapıyor olması .. Şuan evlerimiz neredeyse copy paste ve bu durumdan inanılmaz rahatsızım. Benimle bunu beğendim vs diye paylaşsa bende ona fikir veririm ama tam aksi onu sanki bu dünyada ilk o bulmuş gibi davranıyor sağ olsun :) İşin son noktası ise şu oldu ; ben çok güzel bir evlenme teklifi aldım ve hep istediğim bir yüzük modeli ile .. Kendisi çok kısa bi sürede evlendi ve teklifte almadı ben yüzüğümü gösterdiğimde de burun kıvırmıştı .. Şimdi eşi aradan geçen yıllar sonra evlenme teklifi etmiş ve bilin bakalım yüzük modeli ne evet benimkini AYNISI :))) Normalde kaale bile almayacağım benden yaşlarca büyük biri ama artık yaptığı her hareketten tiksinir oldum gerçekten bu durumu yaşayan var mı? Bu arada ben hala kıza zaman zaman yazıyorum ama o ona yazmamı bir şey sanıyor olmalı ki mesajlarıma sürekli geç cevap veriyor hikayelerime bakmıyor paylaşımlarımı beğenmiyor vs. kendisine içimden gelip te aldığım hediyeye teşekkür etmiyor bir kere üzerinde görmüyorum falan bu insanı hala kazanmaya çalışmama gerek var mı gerçekten ? Ben sadece arada fesatlık soğukluk olmasın diye didinme derdindeyim yani .. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama baya iç döktüm merak ediyorum fikirleriniziii ....

Neden bu kadar takılıyosunuz ya yani soğuksa otursun köşesinde beğenmiş beğenmemiş çok önemli şeyler mi bunlar gerçekten? Bayramdan bayrama görürsünüz olur biter. Başka şekilde sosyalleşip kendinize meşgale ve arkadaş edinmenizi tavsiye ederim ki aklınıza bile gelmesin

Resmen eltilerin savaşı filmine dönmüş . Eltiniz samimi olmak zorunda değilsiniz yeterince hoşgörü gostermissiniz bence artık bırakın kendi haline

Meşgale ile ilgili sıkıntı yok aslında neyse ki ben çalışıyorum zaten ve artık belli bir arkadaş grubum var mesela benim tam aksime o daha yalnız artık sadece kafaya biraz takan biriyim sanırım onu da aşacağım insanlara fazla değer vermeye gerek yok onu anlıyorum ..

Hiç eltim olmasın istemiştim çok şükür Allah gönlüme göre vermiş dedim yazdıklarını okurken. Benim anlamadığım tamam eltin, tamam iyi olmaya calisiyorsun herkesle ama ona neden kendini mükemmel hissetmesini sağlıyorsun. Bence en büyük yanlışı burda yapıyorsun. Neden arıyorsun, mesaj atiyosun sen gelinsen o da gelin aileye senden önce girdiği için herhangi bir ayrıcalığı yok. Besbelli ki seni öyle böyle kiskanmiyor. Yada ona eşi senin eşin kadar şevkatle yaklaşmiyor. Sen en iyisi onu bu kadar onemsemeyi bırak ona karşı kendini geri çek. Konuşma demiyorum ama sürekli sen adım atma ona karşı bırak. Ve tüm aileye karşı onun yanında muhakkak güler yüzlü ol. Bırak iyice çatlasın 😄😄

Neden sizinle yakınlık kurmak istemediğini açıkça belli eden birisi için(eltiniz ya da herhangi başka birisi) bu kadar çaba gösteriyorsunuz anlamadım. Fesatlık soğukluk olmasın diye uğraşıyorum demissiniz tamam güzel kimseyle soğukluk olsun istemeyen iyi niyetli biri olabilirsiniz ama kimseyle çok sıcak samimi olmak zorunda da değilsiniz dengede kalırsanız rahat edersiniz ne soğuk ne sıcak ılık bir ilişki kurun 😄 belki sizin hayatınıza özeniyordur yüzünüze ben seni taklit ediyorum diyemeyeceği için de tabiki gizlice yapıyordur bu da size sinsice gelebilir. Sırf bu sinsi hareketli yüzünden bile mesafe koymayı tercih etmeniz gerek kendi kafa rahatlığınız için.

ben olsam cool dururdum.. taklitler asillarini yasatir.. salin gitsin.. oldurmaya da calismayin.. belli ki zevki karakteri olmayan cahil bir insan.. kendi hayatiniza bakin. denk geldiginiz ortamlarda soguk durmayin. fazlasini hak etmiyor.

bu arada kadin istemedigi halde iletisime gecmek, hediye almak, oldurmaya calismak da hastalikli bir psikoloji normal degil.. kendinize dikkat edin bence.

Soğukluk olmasın diye kanki olmak zorunda da değilsiniz. Kavga etmemeniz yeterli bence iyi olmak için zorlamaya gerek yok kadın istese adım atardı zaten. Sizi taklit etmesi çok komik. Gerçi taklitçilik bende de var, yakın arkadaşlarımda beğendiğim bir şey olursa onlara sorup aynısını alırım ama soğuk davrandığın birini de taklit etmezsin yaa. Kıskançlık mı bu bilemedim. Bence iyi olmak için zorlamayın

Gerçekten bunları mı kafaya takıp dert ediniyorsunuz? Boş verin. Önemli mi? Kendi dekorasyon yeteneği olmayınca sizi örnek almış. yüzüğünüze ve evlenme teklifinize imrenmiş. İçinde kalmış demek ki. Ne olacak. Zaten aileniz ve ortak tanıdıklarınız önce sizin dekore ettiğinizi bilir(bilse ne olacak, onu da anlamadım ya).

Ayrıca samimi olmak zorunda değilsiniz. Yazınızdan da anlaşıldığı kadarıyla kişilikleriniz uymuyor. Neden zorluyorsunuz veya üzülüyorsunuz. Herkes herkesle can ciğer olmak zorunda mı. Mesafeli durmak sizi fesat ve soğuk yapmaz.

açıkçası konumuzda tek bir satır dert bile göremedim kendi açımdan. Kendinizi boşyere üzmeyin. Dünya görüşünüzü ve insan-ilişki anlayışınızı genişletin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar konuyu tamamen gazlanmak için açmış gibi hissettim yorumlarınız sonrası ama teşekkür ederim iyi de geldi hepinizde teker teker gerçekten haklısınız salaklık bende dimi elimden geleni yapmışım amaaan yeter garriii :110::KK16:
Bazen yazmak iyi uzaktan bir gözün yorumu bakış açınızı değiştirebiliyor ..

Çevremde bu konuyu dertleşeceğim arkadaşım pek yok olanlarda konuyu tii ye aldığı için sizlerle dertleşmek istedim.Bu sene eylül ayında evlendim bizden 4-5 sene öncede eşimin abisi .Ben kişilik olarak belki bazen aptallık bu ama insanlara sürekli yardım etme çabasında olan bir tipim . Bunlar evlenirken de aynı şekilde ev temizliği gelinlik saç seçimi vs. elimden gelen her şeyi yapmak için sürekli teklifte bulundum bu elti kişisine ve üstü kapatılarak hep reddedildim aslında. Kız yapı olarak gerçekten soğuk ben de tam aksi arkadaş canlısı biriyim ve yaşadığım şehirde gurbet ailemden vs. uzak olduğum için de çok fazla arkadaşım yok hep eltim olacak kişi de umarım sıcakkanlı birisi olur arkadaş olur derdim bu yüzden de hep böyle yaklaştım.. Eşimin abisi evlendikten sonra sevgilim askere gittiği sene aynı şehirde ve ailemden uzak olmama rağmen ne abisi ne de eltim halim hatrımı annelerinin zoruyla 1 kere falan sordular diyebilirim buna inanılmaz bozuldum ve üzüldüm.Neyse eşim döndükten sonra hiç böyle değilmiş gibi sende bizim kardeşimizsin mooduna girdi hepsi bir anda :) Neyse ki eşimde bende her şeyin farkındayız böyle birkaç sene geçti ve biz evlendik evlenmeden önce aramız sanırım daha iyiydi. Konun özetine geliyorum şimdi , ben ev dekorasyonu konusunda çok ilgiliyimdir evimi de çok hevesle dekore ettim diyebilirim her genç kız gibi . Dekorasyonla alakası olmayan sevgili eltim ise (işte benim aksime evine danteller vs yayardı )ne aldıysam aynısını almaya ve yapmaya başladı bu süreçte . Bu aslında hiç problem değil konu her şeyi sinsice yapıyor olması .. Şuan evlerimiz neredeyse copy paste ve bu durumdan inanılmaz rahatsızım. Benimle bunu beğendim vs diye paylaşsa bende ona fikir veririm ama tam aksi onu sanki bu dünyada ilk o bulmuş gibi davranıyor sağ olsun :) İşin son noktası ise şu oldu ; ben çok güzel bir evlenme teklifi aldım ve hep istediğim bir yüzük modeli ile .. Kendisi çok kısa bi sürede evlendi ve teklifte almadı ben yüzüğümü gösterdiğimde de burun kıvırmıştı .. Şimdi eşi aradan geçen yıllar sonra evlenme teklifi etmiş ve bilin bakalım yüzük modeli ne evet benimkini AYNISI :))) Normalde kaale bile almayacağım benden yaşlarca büyük biri ama artık yaptığı her hareketten tiksinir oldum gerçekten bu durumu yaşayan var mı? Bu arada ben hala kıza zaman zaman yazıyorum ama o ona yazmamı bir şey sanıyor olmalı ki mesajlarıma sürekli geç cevap veriyor hikayelerime bakmıyor paylaşımlarımı beğenmiyor vs. kendisine içimden gelip te aldığım hediyeye teşekkür etmiyor bir kere üzerinde görmüyorum falan bu insanı hala kazanmaya çalışmama gerek var mı gerçekten ? Ben sadece arada fesatlık soğukluk olmasın diye didinme derdindeyim yani .. Çok uzun oldu kusura bakmayın ama baya iç döktüm merak ediyorum fikirleriniziii ....
Yani bahsettiginiz kisi gorumce olsa bi sekilde anlardim diycem yok onu da anlamam. Niye yani eltinin kelime karsiligi zaten sizin anlattiklarinizdir 😂 niye bi caba icine girdiniz ki niyetiniz iyi biri olmaksa tabiri caize, sadece gordugunuz ortamda mesela kayinvalidenizin evinde 😂 iyi davranin kafi. Bence bu sekilde bi insansa, kıl bile kipirdatilmiycak konumunda bi kişi ay sonucta el-ti. Boşversenize dert ariyorsunuz kendinize..

Kusura bakmayın ama ben eltinizin yerinde olsam ben de uzak dururum sizden.
Bitmek bilmeyen yardım teklifleri yapmışsınız. Hem de sadece sevgili sıfatıyla. Gelinliğini, saçını nişanlısının kardeşinin sevgilisiyle neden konuşsun, neden yardım alsın?
"Sevgiliniz" askerdeyken neden aramadılar diye dertlenmişsiniz. Kayınvalide adayınıza ne söylediniz de onlara baskı yaptı arasınlar diye? İnsanların işi gücü yok mu sizi neden arasınlar? Ne sıfatla arasınlar?
Hala ısrarla mesaj atmalar, hediye almalar, paylaşımımı beğenmedi diye sızlanmalar vs...
Benim bile buradan ruhum daraldı. Kadın ne yapsın?

Evinizi kopyalama konusunda bir parça haklı olabilirsiniz ama sizin eviniz de başka evlerin kopyası sonuçta. Hangi tarzsa o, size gökten inmedi herhalde.
Siz bir yerlerden/birilerinden gördünüz, o da sizde görüp o tarzı benimsemiş demek ki. İlla size "canım bu koltuğun arkasına şunu mu asayım bunu mu" diye fikir sorması gerekmiyor.

Bence uzak durun artık. Ne onu bunaltın, ne totosunu kaldırın. Kendi hayatınıza bakın.

Kusura bakmayın ama ben eltinizin yerinde olsam ben de uzak dururum sizden.
Bitmek bilmeyen yardım teklifleri yapmışsınız. Hem de sadece sevgili sıfatıyla. Gelinliğini, saçını nişanlısının kardeşinin sevgilisiyle neden konuşsun, neden yardım alsın?
"Sevgiliniz" askerdeyken neden aramadılar diye dertlenmişsiniz. Kayınvalide adayınıza ne söylediniz de onlara baskı yaptı arasınlar diye? İnsanların işi gücü yok mu sizi neden arasınlar? Ne sıfatla arasınlar?
Hala ısrarla mesaj atmalar, hediye almalar, paylaşımımı beğenmedi diye sızlanmalar vs...
Benim bile buradan ruhum daraldı. Kadın ne yapsın?

Evinizi kopyalama konusunda bir parça haklı olabilirsiniz ama sizin eviniz de başka evlerin kopyası sonuçta. Hangi tarzsa o, size gökten inmedi herhalde.
Siz bir yerlerden/birilerinden gördünüz, o da sizde görüp o tarzı benimsemiş demek ki. İlla size "canım bu koltuğun arkasına şunu mu asayım bunu mu" diye fikir sorması gerekmiyor.

Bence uzak durun artık. Ne onu bunaltın, ne totosunu kaldırın. Kendi hayatınıza bakın.

İnanın tepkinize anlam veremedim sevgili sıfatı dediğiniz kişi ailede 4 senedir bulunan kişi ki iki günlük insan değil kendisinden de eskiyim ha üç günlük bir insan olsam belki haklı olabilirsiniz.. Kimseye bir baskı yapmadım o insanlar benim yalnız kaldığımı bilip onlara baskı yaptılar aksine ben sadece bu şekilde aranmak istemediğimi anlatmaya çalıştım yazımda. Eşya konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum zaten bunu ilk bulan ben değilim diyorum yukarıda da aksine onlar bunu bu şekilde lanse ettiği için sinir oluyorum.. üslubunuzdan gerçekten hiç hoşlanmadım ama herkesin bakış açısı farklı saygı duyuyorum..

3 tane eltim var
Kıskançlık ve aynısını alma durumunu ben de kıyafet olayında yaşadım ki benden 10 yaş büyüktür bu bahsettigim
En son birbirlerini bana karşı doldurup beni engellediler 😂 seviye Ya Rab
Ve düşün birinin çocuğunun kolu kırılmıştı onca soğukluğa rağmen aramıştım ve 1 2 hafta sonra engellendim
O yüzden bazen iyi insan olmak yetmiyor sen de salla gitsin

Boşta yere kafaya takıyorsun sal gitsin çevren arkadaşın varmış boşver görümce olsa anlarimda elti, mesala benim 4tane eltim var hiç umrumda değiller bayramda düğünde bile görmesem olur aklıma bile gelmezler bu devirde iyilik yapan ne zaman yaranmis ki boşver gördüğünde selam selam bu kadar yap geç

İnanın tepkinize anlam veremedim sevgili sıfatı dediğiniz kişi ailede 4 senedir bulunan kişi ki iki günlük insan değil kendisinden de eskiyim ha üç günlük bir insan olsam belki haklı olabilirsiniz.. Kimseye bir baskı yapmadım o insanlar benim yalnız kaldığımı bilip onlara baskı yaptılar aksine ben sadece bu şekilde aranmak istemediğimi anlatmaya çalıştım yazımda. Eşya konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum zaten bunu ilk bulan ben değilim diyorum yukarıda da aksine onlar bunu bu şekilde lanse ettiği için sinir oluyorum.. üslubunuzdan gerçekten hiç hoşlanmadım ama herkesin bakış açısı farklı saygı duyuyorum..

Üç gün ya da 10 sene bir farkı yok. Biriyle sevgilisiniz, sevgilinizin hayatında önemlisiniz, bu kadar. Gerisi zamanla gelişebilecek ilişkiler.
Ben gelinlik seçecek olsam gider anneme, kardeşime, arkadaşlarıma sorarım. Beni 5 gündür tanıyan görümceme, kayınvalideme bile sormam, kaldı ki nişanlımın abisinin sevgilisine sorayım. İsterse 10 senelik sevgilisi olsun, beni ilgilendiren bir şey yok.

Kayınvalidenizin baskı yapması da ayrı saçmalık zaten. Merak eden arardı. Baskı yapması belki kadını iyice soğuttu sizden.
O yüzden uzak durun diyorum, ikinizin iyiliği için de. Yıldızınız barışmamış baştan beri. Yokluğu sizin için de bir kayıp değil.

Ayrıca bir tepki göstermiyorum, normal yazıyorum. Üslubumda bir sorun yok bence.
Yine de siz bir sorun olduğunu düşünüyorsanız şikayet edebilirsiniz. Yönetim gerekli görürse gereğini yapar.

bayram da seyranda aile toplantısında,ortak görüşmeler, hastalık vs insani durumlar hariç mesafeli olun ve aramayın msj atmayın . Eşinizle olan hediye, kutlama ,gezme gibi iki kisilik seyleri de özelinizde yapın .daha mutlu olursunuz emin olun .
Hediye almak, msj atmak, aramak iyi niyetli olan sizsiniz ve buna karşı tek tarafli. Bırakında o sizi kazanmaya çalışsın siz neden ugraşıyorsunuz ki . Evinizin dekorundan. Alınan hediyeye kadar taklit eden birisi elbet sizi gizliden de olsa takip ediyordur. Birakin mesafeli olun paylasimda bulunmayın nasılsa merak edicek neler aldınız neler yaptınız diye 🤣. Bosverin kısaca sizin bu zamana kadar iyi niyeli davrandıgınızı siz ve eşiniz biliyorsanız yeterli .

Yüzüğümüz aynı, ev dekorasyonu copy paste şeklinde bir düşünce ve anlatışa sahip kişi bana pek saf-masum-iyi niyetli gelmez, siz de gelmediniz.
Bilakis kendinizi böyle detaylarla yüce görmüşsünüz gibi hissettim.
Ayrıca aldığınız hediyedi beğenmemiş ve giymek istememiş olabilir. Sizden hoşlanmıyor belliki bende bu kadar sıcakkanlı insanları sevmem.
Sırnaşıyorsunuz kadına bırakın işte istemiyor.

Ayy bırak bu işleri sayın mutlak iyi yardımsever dekorasyon uzmanı yüzüklü elti. Boş beleş şeylere takılmak tiksindirici değil de onun yüzüğü taklit etmesi mi tiksindirici.

Gülüyorum ne diyeyim hormonlardan herhalde ne güzel algılamışsınız konuyu yine de teşekkürler :)

Back