Elti kızları...

yengen bu bahsi bir daha açtığında,yengecim ne mutlu ikimizde yerleştik,açıkta kalmadık.bak ben okulumun türkiyenin sayılı okullarından olduğundan ve kaç puanla girdiğimden hiç bahsediyor muyum,de

İyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Dilerim sizlerden gelecek nesiller daha guzel basarilar elde eder. Yengeme gelince, bence o da okulumun iyi olduğunun farkinda ama özellikle vurguladığı şey kızının mühendislik kazanmış olması. Onun için ne mühendisliği ya da hangi okul olduğu önemli değil.

Benim için de, hakkimda düşündükleri önemli degil. Sadece aynı şeyin defalarca söylenmesi bir yerden sonra bezdiriyor. Sanki baska mevzumuz kalmadı. Neyse okullar açılınca daha az gorurum herhalde, boylece kafam daha rahat eder.

Doğru söylüyorsunuz bende bunlara takıldım cidden.

Ya sen koskoca Boğaziçi'ni kazanacak zekaya sahip ol ama bir yengeyi susturama, derdini anlatama. Yengen seni alt edebiliyorsa mantıken sen Boğaziçi'nde okuyacaksan yengenin Boğaziçinde prof olması gerek işte yaşadığı yerde Oxford vardıda kadıncağız mı okumadı, napsın?

bence karşımızda öyle bir yenge profili var ki bu kızcağız hakkını savunup haklı olarak farkı ortaya çıkaran bir cümle kursa bu sefer de kızı burnu büyüklükle, kazandığı okulu övmekle kendi kızını yermekle suçlayacak en güzeli gülüp geçmek...

Yengeme gelince, bence o da okulumun iyi olduğunun farkinda ama özellikle vurguladığı şey kızının mühendislik kazanmış olması.

okul kıyaslaması yapamayacağını bildiği için branş kıyaslaması yapmaya çalışıyor ama çağın epey bir gerisinde kalmış eskidendi o hukukun,mühendisliğin hatta tıbbın geçer akçe olması... küresel gerçekler ve ülke gerçekleri göz önünde bulundurulduğunda ekonomide uzmanlaşmak oldukça ileri görüşlü bir karar, küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama bu tür gerçekleri okumak için de biraz ufuk ve bilgi birikimi gerekiyor.

Boğaziçi Üniv. Diyorsun...kızım sen o okula başla, zaten böyle tiplerle hiç ugrasmayacaksin.senin de algilarin aciksa vizyonun degisecek bakışın degisecek dunyaya. o Üniv. de farklı bir dünya var. En iyi Üniv. Bir boğaziçi var bir de odtü .Boğaziçi mezunuyum demek bile bir ayricalik yani.bolumun de super...gelecegin finans yoneticisi finans ceo.suyla konusuyoruz.hersey geç okulun yeri bile bence istanbulun en güzel yeri...tesisleri filan.
Çok sanslisin...tabi şans demek olmaz sen başardın.tebrik ederim.

kıskançlık yapıyor kızının mühendisliği dışında övünecegi bir şeyi yok ki

boğaziçini kazanmak her babayiğinidin harcı değil güzellik. kimsenin sözüne kulak asma hiç bir vakit. sen kendi iç sesini dinle o sana herşeyin en doğrusunu söyler. ben yengende biraz çememezlik gördüm. eh bir etiket sahibisin artık boğaziçilisin. önemli olan mesleğin türü değil. kişinin yetenek ve kapasitesidir. nice mühendisler boşta geziyor. ayrıca ankaralı namık da makine muhendisi nolmuş yani. adam pavyonda şarkı söylüyor.

Tebrik ederim. Harika bir okul harika bir bölüm kazanmışsın. Onun dışında söylenenleri takma. Hehe de geç. Keşke bende öyle güzel bölüm kazansaydım de gül geç. Zaten onlarda farkında da kompleksten dolayı böyle davranıyorlar.

Öyle akrabalar ne yazıkki cok var. Bende mimarlık okuyorum, kızı hukuk okuyan bi akrabam aman seninkide bölümmü dedi bana takıyormuyum? Tabiki hayır

Ayrıca Bölümün harika. Erkek arkadasımda aynı bölümden mezun ve o kadar cok iş imkanları varki, maaşı güzel geleceği güzel olan bi bölüm, tebrik ederim tatlım

Öyle akrabalar ne yazıkki cok var. Bende mimarlık okuyorum, kızı hukuk okuyan bi akrabam aman seninkide bölümmü dedi bana takıyormuyum? Tabiki hayır
mimarlık ve hukuk denk sayılabilecek bölümler.biri eşit ağırlığın en iyi bölümü, diğeri sayısalın iyi bölümlerinden biri. hadi akraba saçmalamış da, sanki su ürünleri mühendisliğinden bahseder gibi hukuk okuyan kız demişsiniz ben onu da pek anlayamadım.

Sanirim farkinda degilsin. Mukemmel bi bolum ve mukemmel bir uni kazanmissin. Yengen bunun bilincinde fakat cok konusup uyduruk laflarla, seni düşük gostermeye calisiyor. Yani millete bu algiyi yaratiyor ki kendi kizinin, seninkinden düşük bi bolum kazanildigi cakilmasin. Ve genelde akrabalar da bunu yer.

Onu belirtmemin sebebi kızı hukuk Okuduğu icin diger bölümleri beğenmiyor kadın mimarlığı bile. Hukuk okuyan kız demedim, kızı hukuk okuyan bi Akrabam var dedim, hicbir bölümü küçümsemeyecek kadar olgunum ayrıca, Yorumları nasıl okuyor bazıları Bilmiyorum, pes

Ben yanlış hissetmiş olabilirim. Kusura bakmayın.
Türkiye'de istihdam politikası da eğitim politikası da olmadığı için, işine geldiği gibi bölüm açmışlar ama iş alanı yaratmamışlar. mesela ben su ürünleri mühendisliğini küçümsüyorum evet, her bölümü küçümsemeyecek kadar olgun değilim sanırım. çünkü taban puanı bile olmayanların kazandığı, iş alanı olmayan ama adı mühendislik olan bir bölüm.aslında doğru düzgün bir istihdam politikası olsa, 3 tarafı denizlerle çevrili bu ülkede çok iş alanı olması lazım. ama yok! eğer bir insan bunu bildiği halde su ürünleri mühendisliği yazıyorsa, emek vermemiş kazanmak için bir şey yapmamış derim. sonra ben mühendisim diye boş yere övünüp iş bulamayınca sebeplerini bilmeli! aynı bölüm bir başka ülkede çok değerli olabilir. bu bölüm kötü demek değil! bu ülkede kıymeti yok demek! bazı ülkelerde şarap mühendisliği var mesela. ya da hayvancılığın olduğu bir ülkede süt ve süt ürünleri gibi bölümlerin iş sahası olmalı. bu ülkede yok! diplomayla yapılacak mesleğiniz yoksa doktor, avukat, mimar inşaat/ makine/bilgisayar mühendisliği sınıf öğretmenliği gibi ( branş öğretmenliği de artık kabus gibi oldu çünkü) bu ülkede işiniz zor! hukuk fakültesi öğrencisi olmak hukuk mezunu olmaktan daha karizmatik bir durum. sizin o akraba da onun havasını atıyor, şimdi. ama mezun olunca görün bir de siz onu. bakalım hangi yollardan geçecek..

Inan durum tersi olsa, ve kuzenin bogazici kazansaydi asil o zaman yengeni görecektin, bogazicini öv öv bitmezdi.

Yengen aslinda gayet iyi biliyor neyin ne oldugunu, senin coook iyi bir üniversiteyi kazandigini biliyor fakat kendi komplekslerinden dolayi seni ezmeye calisiyor. Bogazici yurt disinda bile bilinen bir üniversitedir. Üstelik artik günümzce dünyayi sekillendirenler ekonomistler. Sen o bölümü bitir, bide yurt disinda staj yap, akademik kariyer yap, bi gör bakalim alacagin maas ve statünü.

Bir daha konu acildigindada hic korkmadan cevabini ver ki o konuyu asla tekrar acmaya cesareti olmasin. Kendini ezdirme, cok güzel bir üniversite kazanmissin, cok güzel bir hayat ve kariyerin basindasin. Sana bol bol basarilar diliyorum. :)

büyüğün olduğu için senin ona laf söylemen doğru olmaz. annen falan yanıt verse daha doğru olur aslında.
ama sen de ben türkiyenin en yüksek puanlı üniversitesini kazandım ve geleceğim de çok parlak diyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…