Elti kızları...

Boğaziçi seçkin bir üniversite. Ben okurken bile iş bulabileceğini düşünüyorum. Alacağın eğitim, yabancı dil vs baya donanımlı mezun olacaksın. Millete bakma sen. Gıda Mühendisliği de güzel bölüm ama iş garantisi sana nisbeten az gibi. Sıkma canını konuşur konuşur susarlar. Bi de burs buldun mu tamamdır :))

Bildiğim kadarıyla Boğaziçi'nin tm bölümleri 450 den aşağı kapamıyor ve sen Boğaziçi'ni Kazandın bu süper bir durum.
Eltinin kızı lys Barajı'nı sidik zoruyla geçmiş ve Çanakkale gıda müh. Kazanmış bence hiç Canını Sıkma. Zaten teknik üniversite değil iyi bir eğitim alacağından şüpheliyim.
O 4 5 yıl sonunda özel sektörde ne iş olursa Yaparım abi diyecek sen ise daha mezun olmadan iş teklifi alacaksın.
Hiç takmana gerek yok, bir laf söylerse pardon sen ne mezunuydun, keşke sende sınava girseydin ne olduğunu görürdük yada Nesin ki bana laf atıyorsun de, o ona çok güzel kapak olur

Ben bogazici uni.yi kazansam kimsenin lafini takmaz keyfime bakardim. Tebrik ederim, hangi okulu kazandiginin farkina var ki bu gereksiz konulardansa emeginin karsiligini almanin tadini cikar...

Yanlış okumadım Boğaziçi değil mi? Pardon da o okulda çaycılık bölümü olsaydı, o bölümden mezun olanlar bile işsiz kalmazdı. Özel sektörde okulun ismini söyleyince zaten kaç adım öne geçersiniz. Yengenizin ya cahilliğine vereceksiniz ya da kıskançlığına; sonra da okulun tadını çıkaracaksınız. Bu kadar basit. Her ikiniz de mezun olduğunuzda kim işsiz kalıyor, kimin maaşı daha fazla görürler zaten :)

Acaba yanlış mı okuyorum diye 2 kere baktım konuya :KK12:
Şimdi yengen Boğaziçi Ekonomiyi - Türkiye'nin en iyi ingilizce eğitim veren okullarından birinin en sağlam temelli bölümlerinden birini,dünya sıralamasında ülkenin yüz akı olan okulu- Üniversitesini kötüleyip Çanakkale Üniversitesi Gıda Mühendisliğini mi övüyor.:KK11:

Bak ne yap biliyor musun :)
Bir gün yengeni al Bebek kampüsüne götür sonra zaten çanakkale'ye gidince sinirden köpürerek kendi kızına zulüm olmaya başlar:KK24:

Ay boğaziçini kazanmışsın ötesi yok :KK59: Yengene de açık açık söyle benim puanım bu türkiyenin en seçkin okullarından birindeyim şükürler olsun vs diye.
Ayrıca annen niye seni savunmuyor büyüklerine karşı ?

öncelikle tebrik ederim :KK28:
çok güzel bir okulu ve bölümü kazanmışsın
yengenin sana hava atmaya çalışmasına bir gülesim geldi :KK53::KK53:
artık iş hayatın da her yerde o kadar çok üniversite olduğundan kimse okuduğu bölüme bakmıyor tamamen okuduğun üniversitenin iyiliğine göre değişiyor
bence kuzenin de yengende kıskançlıktan patlamış daha okurken iş teklifleri alınmaya başlandığı nadir üniversitelerden

bizim bir komşu kızı vardı benim okuduğum bölümü hep küçümserdi ya öğretmenlikte ne var her giren orayı kazanır bizim bölüm şöyle zor böyle zor diye okuduğu bölüm bankacılık
sonra ben atandım devlette öğretmenlik yapıyorum o ayda 1200 liraya bir banka da işe başladı sonra çok zorladığından tümden işi bırakıp ev hanımı oldu
kimseyi okuduğu bölümü çalışıp çalışmamasını küçümsemem ama o zaman canımı çok sıkmışlardı anne kız

Yengenin cahilliğini yüzüne vur.
Boğaziçi Üniversitesi'nin adını bile duymamış belli..

aynısı bende olmuştu halamın kızıyla aramızda.halam sürekli kızının daha iyi olduğunu savunuyordu...sonuç şu ki yaklaşık 8 yıldır devletteyim ve halamın kızı hala yerleşmek için uğraşıyor...

Yengen cekememis belli, yada bogazicini hic duymamis.. Böyle insanlara güzellikle birsey anlatamassin, sen kazandigin üninin ve bölümün farkindasin bu yeter. Yengenin dediklerinden etkilenen kisilere anlat en fazla, bogazici bu ne demek yani, herkesin harci degil..tebrik ederim

Sen o yengene '' bölümleri boşver benim üniversitemin adı yeter '' de yeter kız :KK71:

Bence yengen senin üniversitenin namını bildiği için kızı bir yerden tutup da üste çıkarmaya çalışıyor. :KK11:

Sen hiç takma onu şekerim :63: Ben bile kıskandım bak şuan seni. :KK33:

siz elti kızları mı oluyorsunuz? amcanızın veya dayınızın üvey kızı mı? yengemin kızı tabiri bana tuhaf geldi de.
Boğaziçi Üniversitesini kazan, sonra yengenin cahilliğini kafaya tak. Neyse, okula başlayınca ufkunuz açılır, bunları takmamayı öğrenirsiniz.

yengeninki tamamen cahillik ve eziklik.
arkadaşların da dediği gibi ne yazıkki gıda mühendislerinin çoğu işsiz yada sıradan memur.
her mühendislik okuyanda bir hava ama mühendislikten mühendisliğe de fark var bunu bilmeyen kalmadı.

Benim bu iste anlamadigim bi anormal var
Hadi yenge kizimi ovecem cahillligiile sacma bi sekilde seni yermeye calisiyor, bunu yaptigi ortamdaki insanalar aradaki farki anlamayacak kapasite de mi? Hani su devirde cok yasli ya da dunyadan bi haber yasamadikca herkes bogazici universitesi denilince bi durur yani
Ayrica sen diyemiyor musun sana birsey denildiginde? Tamam kendini ve kazandigin bolumu ispatlamak zorunda degilsin ama soyleyebilirsin bunlari madem oyle

Merhabalar son günlerde moralimi bozan bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yengemin kızı ile birlikte bu sene üniversite sınavına girdik. İkimiz de yerleşmiş bulunuyoruz ancak yengem her fırsatta kazandığım bölümü küćümseyip, kızını övüyor. Ben sınavda iyi bir derece yapıp Boğaziçi Üni. Ekonomi Bölümü'ne yerleştim. Kuzenimin alanı sayısal olduğu için, o da kendi alanında tercihler yaptı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Gıda Müh. Bölümü'ne yerleşti. Ben kendi adıma kazandığım okulu ve bölümü çok araştırdım. Alacağım derslerden tutun da iş imkânlarına ve okulun yurtdisi bağlantılarına kadar inceledim. Hiç de pişman değilim. Ama yengem her yerde benim kızım mühendisliği kazandı, ekonomi neymiş gibi anlatıyor, ben varken bile... En son babaannem bana kızım istersen kayıt yaptırma bir sene daha hazırlan dedi. Yengem akrabalarımızı ve kendi kızını öyle bir gaza getiriyor ki sanki derece yapan ben değilim. Artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başladı, kiyaslanmaktan bıktım. Onu geçtim, bilmeden küçümsemeye kalkisiyor. Sert cevap vermedikçe işin dozunu artırmaya başladı. Kırıcı olmadan anlatmaya çalışıyorum ama duymuyor hatta konusturmuyor bile. Sizce nasıl baş edebilirim?[/QUOTE

sıralamanızı söyle fıs diye sönsün :KK70:

çok afedersin de yengenin lafına bi tarafımla güldüm. cahil cahil konuşmuş! sakın kulak asma çünkü cidden saçmalamış. Emin ol çok güzel bir yere yerleşmişsin aklını kullan geleceği çok açık...
hepimizin başına geliyor galiba bunlar.. ben de zamanında ilk 20.000'deydim de beğendirememiştim kimseye :KK70: şimdi laf edenler utanıo

Merhabalar son günlerde moralimi bozan bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yengemin kızı ile birlikte bu sene üniversite sınavına girdik. İkimiz de yerleşmiş bulunuyoruz ancak yengem her fırsatta kazandığım bölümü küćümseyip, kızını övüyor. Ben sınavda iyi bir derece yapıp Boğaziçi Üni. Ekonomi Bölümü'ne yerleştim. Kuzenimin alanı sayısal olduğu için, o da kendi alanında tercihler yaptı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Gıda Müh. Bölümü'ne yerleşti. Ben kendi adıma kazandığım okulu ve bölümü çok araştırdım. Alacağım derslerden tutun da iş imkânlarına ve okulun yurtdisi bağlantılarına kadar inceledim. Hiç de pişman değilim. Ama yengem her yerde benim kızım mühendisliği kazandı, ekonomi neymiş gibi anlatıyor, ben varken bile... En son babaannem bana kızım istersen kayıt yaptırma bir sene daha hazırlan dedi. Yengem akrabalarımızı ve kendi kızını öyle bir gaza getiriyor ki sanki derece yapan ben değilim. Artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başladı, kiyaslanmaktan bıktım. Onu geçtim, bilmeden küçümsemeye kalkisiyor. Sert cevap vermedikçe işin dozunu artırmaya başladı. Kırıcı olmadan anlatmaya çalışıyorum ama duymuyor hatta konusturmuyor bile. Sizce nasıl baş edebilirim?

Yengen şaka mı senin? Boğaziçide ne bölüm okursan oku son senende iş bulursun, Gıda Mühendisliğini en kral ünv'de oku işsiz kalma riskin çok fazla. İTÜ Gıda Mühendisliği mezunu bir kızcağız 2 yıldır iş arıyor.

Bunları söyle ona, Boğaziçiyle Onsekiz Mart Ünv'sini kıyaslasın bir de bir zahmet. Tabi öyle bir algısı varsa ki sanmam...

X