Ben yanlış hissetmiş olabilirim. Kusura bakmayın.
Türkiye'de istihdam politikası da eğitim politikası da olmadığı için, işine geldiği gibi bölüm açmışlar ama iş alanı yaratmamışlar. mesela ben su ürünleri mühendisliğini küçümsüyorum evet, her bölümü küçümsemeyecek kadar olgun değilim sanırım. çünkü taban puanı bile olmayanların kazandığı, iş alanı olmayan ama adı mühendislik olan bir bölüm.aslında doğru düzgün bir istihdam politikası olsa, 3 tarafı denizlerle çevrili bu ülkede çok iş alanı olması lazım. ama yok! eğer bir insan bunu bildiği halde su ürünleri mühendisliği yazıyorsa, emek vermemiş kazanmak için bir şey yapmamış derim. sonra ben mühendisim diye boş yere övünüp iş bulamayınca sebeplerini bilmeli! aynı bölüm bir başka ülkede çok değerli olabilir. bu bölüm kötü demek değil! bu ülkede kıymeti yok demek! bazı ülkelerde şarap mühendisliği var mesela. ya da hayvancılığın olduğu bir ülkede süt ve süt ürünleri gibi bölümlerin iş sahası olmalı. bu ülkede yok! diplomayla yapılacak mesleğiniz yoksa doktor, avukat, mimar inşaat/ makine/bilgisayar mühendisliği sınıf öğretmenliği gibi ( branş öğretmenliği de artık kabus gibi oldu çünkü) bu ülkede işiniz zor! hukuk fakültesi öğrencisi olmak hukuk mezunu olmaktan daha karizmatik bir durum. sizin o akraba da onun havasını atıyor, şimdi. ama mezun olunca görün bir de siz onu. bakalım hangi yollardan geçecek..