- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
-
- Konu Sahibi a_beautiful_mind
Önemli değil tatlımBen yanlış hissetmiş olabilirim. Kusura bakmayın.
Türkiye'de istihdam politikası da eğitim politikası da olmadığı için, işine geldiği gibi bölüm açmışlar ama iş alanı yaratmamışlar. mesela ben su ürünleri mühendisliğini küçümsüyorum evet, her bölümü küçümsemeyecek kadar olgun değilim sanırım. çünkü taban puanı bile olmayanların kazandığı, iş alanı olmayan ama adı mühendislik olan bir bölüm.aslında doğru düzgün bir istihdam politikası olsa, 3 tarafı denizlerle çevrili bu ülkede çok iş alanı olması lazım. ama yok! eğer bir insan bunu bildiği halde su ürünleri mühendisliği yazıyorsa, emek vermemiş kazanmak için bir şey yapmamış derim. sonra ben mühendisim diye boş yere övünüp iş bulamayınca sebeplerini bilmeli! aynı bölüm bir başka ülkede çok değerli olabilir. bu bölüm kötü demek değil! bu ülkede kıymeti yok demek! bazı ülkelerde şarap mühendisliği var mesela. ya da hayvancılığın olduğu bir ülkede süt ve süt ürünleri gibi bölümlerin iş sahası olmalı. bu ülkede yok! diplomayla yapılacak mesleğiniz yoksa doktor, avukat, mimar inşaat/ makine/bilgisayar mühendisliği sınıf öğretmenliği gibi ( branş öğretmenliği de artık kabus gibi oldu çünkü) bu ülkede işiniz zor! hukuk fakültesi öğrencisi olmak hukuk mezunu olmaktan daha karizmatik bir durum. sizin o akraba da onun havasını atıyor, şimdi. ama mezun olunca görün bir de siz onu. bakalım hangi yollardan geçecek..
Denkligini okuyarak yurt dışında avukatlik yapabilir. Kişinin kendi beceriksizligi kusura bakmayın. İstiyorsa gider okur.Önemli değil tatlımben hicbir bölümü küçümsemiyorum ama dedigin gibi araştırmadan, ileride beklenen zorlukları ve iş imkanlarını bilmeden bir bölüm okumak banada cok mantıklı gelmiyor, yazına tamamen Katılıyorum. Ülkemizin eğitim sistemi ve istihdam politikası ne yazık ki cok Zayıf, o yüzden biraz ilerisini düşünerek hareket etmekte fayda var. Bahsettigim akrabamın kızı şimdiden pişman iş alanı geniş olmadığı icin. Hukuk ne yazıkki uluslararası bir bölüm olmadığı icin baska bir ülkede adliyede calısma imkanıda yok.
Suan Okuduğu ülke Avrupa ülkesi ama ileride Türkiye'ye yerleşmek istiyor, sanırım orada denklik alamıyormus,sadece özel sektörde çalışabilirmiş danışman olarak. Ben onun yalancısıyım vallaDenkligini okuyarak yurt dışında avukatlik yapabilir. Kişinin kendi beceriksizligi kusura bakmayın. İstiyorsa gider okur.
Hukuk okumuyordur. Bir uzak akrabam var avukatın diye milleti kekliyormus. Ortaya çıktı avukat yani sekreterliği diye bir bolumu okumuşSuan Okuduğu ülke Avrupa ülkesi ama ileride Türkiye'ye yerleşmek istiyor, sanırım orada denklik alamıyormus,sadece özel sektörde çalışabilirmiş danışman olarak. Ben onun yalancısıyım valla
Yok yok hukuk okuduğundan eminim, Okuduğu okulda cok iyi ama sanırım yeterince araştırma yapmamıştır. Sanmıyorum geniş Çaplı araştırdıgını, bu konuda bilgili olan birinden öğrenmiş ama ne kadar sağlıklı bi bilgi orası Meçhul :)Hukuk okumuyordur. Bir uzak akrabam var avukatın diye milleti kekliyormus. Ortaya çıktı avukat yani sekreterliği diye bir bolumu okumuşTürkiye de okuyup yurt dışında denk olan unilerde okuyarak avukat olunabiliyor. Amerika dahil buna. Tabi dil bilecek vs yoksa 1 sene dil öğrenmesi gerekiyor. Beni zorla gonderiyordu ailem istemedim başvurudan kactim. Tersi de mümkündür. Mümkün değilse okuduğu okul dandiktir Turkiyede denkleştirmesi yoktur.
Hukuki danışmanlık daha iyi bu arada :)) rahat eder.Yok yok hukuk okuduğundan eminim, Okuduğu okulda cok iyi ama sanırım yeterince araştırma yapmamıştır. Sanmıyorum geniş Çaplı araştırdıgını, bu konuda bilgili olan birinden öğrenmiş ama ne kadar sağlıklı bi bilgi orası Meçhul :)
Bende dedim aynısınıHukuki danışmanlık daha iyi bu arada :)) rahat eder.