Elti kızları...

Önemli değil tatlım ben hicbir bölümü küçümsemiyorum ama dedigin gibi araştırmadan, ileride beklenen zorlukları ve iş imkanlarını bilmeden bir bölüm okumak banada cok mantıklı gelmiyor, yazına tamamen Katılıyorum. Ülkemizin eğitim sistemi ve istihdam politikası ne yazık ki cok Zayıf, o yüzden biraz ilerisini düşünerek hareket etmekte fayda var. Bahsettigim akrabamın kızı şimdiden pişman iş alanı geniş olmadığı icin. Hukuk ne yazıkki uluslararası bir bölüm olmadığı icin baska bir ülkede adliyede calısma imkanıda yok.

Anneme kazandığım okulu beğenmeyip, limon satacak mezun olunca diyen teyzesinin kızı işsizlikten evde çocuk pışpışlıyor ben kendi işimi yürütüyorum, aynı şehirde olsaydık yanımda çalışmasını isteyecekmiş anneme söylemiş. Hiç kafana takma ilerde ah vah ederler nasılsa.

Sakın sakın sakın bunlar senin moralini bozmasın. Hevesini kaybetme. Yengen normal ekonomi bölümleri ile Boğaziçi Ekonomi'nin bir tutulamayacağını bilmiyor. Oradan alacağın bilgi, birikim, vs.. değme mühendise taş çıkartır. Sakın üzülme. Tadını çıkar. Bunu sana bir Boğaziçi mezunu olarak söylüyorum :)

İlk defa Boğaziçini kazanan birinin küçümsendiğini duyuyorum, yengen bariz kıskanıyor sizi.

Boğaziçi'ni küçümsemek mi
Heheheh cidden sesli güldüm ya.
Boğaziçi Üniversitesini küçümsemek. Vay canına şoktayım.
Tatlım "he ekonomi çok kötü, Boğaziçi çok kötü o yüzden ilk bilmem kaçıncı sıradan öğrenci alıyorlar naparsın" de geç neden kafana takıyorsun.
Ay sinirlerim boşaldı

boşver canım. yaşayıp görsün. çok sanın sıkılıyosa yenge elektronik mühendisi değil, gıda mühendisi. Boğaziçi'nin adı bile yeter. Bu ülkede ne kadar çok işsiz gıda mühendisi var biliyor musun sen? de.

Denkligini okuyarak yurt dışında avukatlik yapabilir. Kişinin kendi beceriksizligi kusura bakmayın. İstiyorsa gider okur.

Denkligini okuyarak yurt dışında avukatlik yapabilir. Kişinin kendi beceriksizligi kusura bakmayın. İstiyorsa gider okur.
Suan Okuduğu ülke Avrupa ülkesi ama ileride Türkiye'ye yerleşmek istiyor, sanırım orada denklik alamıyormus,sadece özel sektörde çalışabilirmiş danışman olarak. Ben onun yalancısıyım valla

Suan Okuduğu ülke Avrupa ülkesi ama ileride Türkiye'ye yerleşmek istiyor, sanırım orada denklik alamıyormus,sadece özel sektörde çalışabilirmiş danışman olarak. Ben onun yalancısıyım valla
Hukuk okumuyordur. Bir uzak akrabam var avukatın diye milleti kekliyormus. Ortaya çıktı avukat yani sekreterliği diye bir bolumu okumuş Türkiye de okuyup yurt dışında denk olan unilerde okuyarak avukat olunabiliyor. Amerika dahil buna. Tabi dil bilecek vs yoksa 1 sene dil öğrenmesi gerekiyor. Beni zorla gonderiyordu ailem istemedim başvurudan kactim. Tersi de mümkündür. Mümkün değilse okuduğu okul dandiktir Turkiyede denkleştirmesi yoktur.

Yok yok hukuk okuduğundan eminim, Okuduğu okulda cok iyi ama sanırım yeterince araştırma yapmamıştır. Sanmıyorum geniş Çaplı araştırdıgını, bu konuda bilgili olan birinden öğrenmiş ama ne kadar sağlıklı bi bilgi orası Meçhul :)

O kadın sacmalamaktan baska bşsey yapmıyor bi kere boğazici yani , sakın kafana takma hıı de gec 3-4 yıl sonra görür gercekleri, sende dereceni söyle ben türkiyede su kadar kisiden su dereceyi aldım de bakalım napcak

Boğaziçi üniversitesi ni küçümsemek.. yengelerin ne içtiyse bende ondan istiyorum Etkiye tepki yapabilirsin... Okulunun ne kadar iyi bir okul olduğunu söyleyebilirsin. Artık anlamazlarsa da onların cahilliği... Artık bu devirde okuduğun bölüme değilde.. üniversitenin adına bakıyorlar.

Hukuki danışmanlık daha iyi bu arada :)) rahat eder.

Yengeniz çok cahilmiş.. Boğaziçi üniversitesi ile 18 mart üniversitesini kıyaslaması dahi hata.. Hiç tatlı canınızı sıkmayın.. Yengenizin de seviyesine inmeyin. Konuşur, konuşur susar.. Siz ne istediğinizi bildikten sonra millete hiçbir söz düşmez..

ayy bitmedi mi hala mühendisliği yüceltenler
tamam güzel bi alan ama gıda mühendisleri çok işsiz
alımlar tek tük
özellikle devlet kurumlarına...
günümüz şartlarında üniversitenin adı daha önemli artık
ben de yeni mezun biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim
eğer dayınız(torpiliniz) yoksa, kendi imkanlarınızda güzel bir kuruma girmek istediğinizde üniversite adı çok önemli oluyor
bilkent, odtü, boğaziçi bunlardan bazıları
hiç canınızı sıkmayın
siz ondan değil 5 kat, 10 kat güzel üniversite ve bölüm kazanmışsınız!
mezun olduğunuzda karşılaştığınız iş imkanları bunu gösterecek zaten emin olun.
bu arada sizi de tebrik ederim

Benim de erkek kardeşim üniversite sınavına girmişti.
Çok çalışan bi çocuk değildi.
Güzel çalışsa tıpı kazanacağını tahmin ediyordum.
İlk yılında sayısalda 19 bine girdi.
Diş hekimliği geliyordu. Yazmadı tıp istiyorum dedi.
Benim kardeşimden daha önce üniversite kazanmış ilk 5 bine girip anakarada bi ünv de tıp okuyan kaynım var. Bir de normal bi üniversitede puanı orta seviyede olan mühendislik okuyan görümcem.
Kardeşimin tıp için tercih yapmadığını duyunca tam bir yıl tıp amele kaynıyor kontenjanlar arttı kalite düştü muhabbetleri yaptılar. Kaynım fen lisesi kardeşim anadolu öğretmen lisesi mezunu. Neyse bunlar kardeşimin hep anadolu ya da doğuda bi şehirde tıpı kazanacağını tahmin edip 5 bin yukarısından tıpa görenleri eziklediler durdular. Tam bir yıl dişimi sıktım tek kelime etmedim. Sonra ne mi oldu??
Kardeşim ilk 1500 e girdi şimdi kaynımın hayali olan üniversitede tıp okuyor.
Aslında kaynımı da görümcemi de severim ama niye böyle yaptılar bilmiyorum.
Artık bir yıldır hiç tıp amele kaynıyor muhabbetleri duymuyorum.
Ha şimdi sıra bende ve havamı atıyor muyum hayır.
Yengen de sen iyi bi meslek sahibi olduğunda cevabını alır. Sen hiç dokunma..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…