Elimden öylece kaydı gitti hayat

Öncelikle Amin.. Allah yakın zamanda içine, gönlüne huzur versin inşallah..

Okudum, üzüldüm. Yazmadan geçmek istemedim.

Bu söylediklerim kuru teselli değil bilmeni isterim.
Çocuksuz bir bayanın boşanması bile zorken, bebeğinle bu kadar sıkıntı çekmen çok doğal...

Benim ablam da boşanma sürecinde 3 aydır.
Eşi olacak nankör, inan hiç abartmıyorum ''parazit'' değerinde bir herif.
Boşanmak istediğini başta kendisi söyledi, 3 ay benim melek annemin içine kaya oturttu resmen.
Yapmadığı pislik kalmadı. Kaç kişi gitti ne yapmaya çalışıyorsun diye yolundan dönsün diye ki;
benim gururlu annem o insanlara durun demedi. Maalesef ki düzelsin istedi çok acı ama anne yüreği evladının
yuvasının yıkılmasını kolay kabullenemiyor..

15 gündür gerizekalı herif arıyor, ağlıyor pişmanım affet diye.
Herkesi de arattırıyor söyleyin affetsin diye. Beş kuruşsuz el kapısında kalınca aşık oldu gözden çıkardığı karısına tekrar!!
Ama affedilir yanı yok biliyoruz ki bu herifin özü bu. Yine yapacak aynılarını.

İnan annem biliyor, kendi söylüyor bundan bir halt olmaz diye.
Ama yine de daha düne kadar '' Acaba birleşseler mi? '' diyordu.
Boşanmak ağır geliyor, içimde yangın var sanki diye 3 ay nasıl gezdi görmen gerek.

Ablamın yaşadığı ne ki asıl yıkım benim anneme oldu..

Sırf boşanma olmasın diye 40 tane eksinin içinden 1 tane artısını bulup ağlıyordu kadın.
Çıldırıyordum gerçekten. Kaç kez bağırdım kendine gelsin diye ama yok..

Bugün nihayet aklı başında olarak istemiyorum artık dedi kadın.

Demem o ki; annene zaman tanı.
Bu öyle çirkin bir süreç ki çevre konuşur 3 kişi boşansın der 2 kişi yıkmayın yuvayı etrafta neler var bu ne ki der kafanı karıştırır.
Çünkü sana zaten zor geliyor boşanmak sen de boşanma diyeni dinlemek istiyorsun.
İnanmak istiyorsun..

Annenin yaşadığı ikilem bu.. Ben maddi olarak yük gördüğünü asla düşünmüyorum.
Lütfen kendini üzme bunlarla.

Ama bebeğin uyurken evde iş yapıp en azından bebeğinin masraflarını kazanabilirsin.
Benim annem evde anne bluzu üzerine boncuk işlerdi mesela.
Ayda 600 geldiği bile olurdu..
Hem kafan dağılır, iyi hissedersin. Böyle zamanlarda yorgunluk iyidir.. İnsanı uyutur, düşündürmez pek bir şey..

İyi şeyler yazacağın günler gelir inşallah. Allah yardımcın olsun..

Su-i emsal emsal olmaz diye bir laf var aslında ama nedense toplum olarak evlilik konusunda kötü örneklere bir takıntı var.

Kocasından ne kadar çektiğini anlatarak övünüyor kadınlar resmen. Öyle işkenceler çektim ki anlatamam diyen insanlara ben artık anlatmayın boşanmadınız madem kabul etmişsiniz diyorum.

Ailenizde örneği yokmuş ya hani, şu açıdan düşünün. Güçlü karakteriniz ve onurlu duruşunuz sayesinde ailenizdeki bir sonraki jenerasyona hatta sizin jenerasyona bile örnek olursunuz da insanlar aile baskısından mutsuz evlilikler sürdürmeye devam etmez belki. Belki birine örnek olursunuz ve der ki ''mutlukardelen'' her şeye rağmen değer görmemeyi kabullenemedi ve ayrıldı, ben de kabullenmeyeceğim.

Geçim derdi zor biliyorum. Aileyle de zor, yalnız da zor, evliyken de zor. Ama inanın dönerseniz, geçimsizlik daha zor olacak sizin için de yavrunuz için de.

Hepinize tek tek o güzel dilekleriniz içten dualarınız için çok çok teşekkür ederim,Rabbim hepinizden razı olsun inşAllah.
Eşim başından beri böyle ilgisiz ketum bir insan olsaydı hiç düşünmez bocalamaz ipleri anında koparırdım.
Fakat birdenbire sabırsızlıkla beklediği ve büyüdükçe onunla neler yapacağını anlatan adamın değişimi aklıma pek çok şeyi getirir oldu.Örneğin yokluğumda boşluğa düşüp başkasıyla tanışmış olması gibi ...
Gerekli evraklarımla avukata başvurmak için beklemedeyim.Çok sevgili annem gitmesen bile bekle dediği için,varsın gönlü olsun.Elbet bazı gerçekleri bana açıklamak zorunda kalacağı gün gelecek,elbet o da sıkılacak bu boşluktan ve netice isteyecek.
Evde yapabileceğim işler için araştırma yapıyorum nette bazı ilanlara cevap bile yazdım bu fikir içi ayrıca teşekkürler:)
Çok iyisiniz çok ... Kendinizi benim yerime koyarak nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda rota tayin ettiniz düşüncelerinizi paylaştınız,o labirentte sizde kayboldunuz ve en önemliside dualarınızla ruhumu sakinleştirdiniz.
Dilerim kötü yaşanmışlıkları olan son kişi olurum,hayat size baharını yaşatsın. Tekrar çok teşekkürler

mutlukardelen, bütün sayfaları okudum. çok zor bir durum; iki ucu b.... değnek. ama sen de söylemişsin eşin aslında seni seven biri. işte işin içine aileler özellikle onun ailesi girince durum karmaşıklaşıyo. kocan da aptallık yapmış. bence burda kendini nasıl ki çok iyi ifade ediyosun, kocana karşı da böyle samimi ve açık ol. uzun süredir görüşmediniz konuşmadınız. o da seni özlemiştir. ama arayıp soramıyo, annesi ve bütün aile erkanı bi güzel pohpohluyosa onların etkisindedir. sen bi şekilde kocanla başbaşa konuşmalısın görüşmelisin hatta. ilk cümle de evet neden boşanma davasını açmıyosun hani açacaktın beni bekletme tarzı bir yaklaşımda bulunmadan, onunla 1ay öncesine kadar ne kadar mutlu olduğunuzu, evin taşınmasının sizden habersizce yapılmasının sizi değersiz hissettirdiği, empati yapmasını, eski günlerinizi özlediğinizi, belki eski kocamı özledim diyerek etkili bir konuşma yapabilir, mektup yazabilirsiniz. yanlış anlaşılmasın o 3katlı binanın ortasındaki zindana geri dönmenizden de yana değilim. samimi olup eşinize sevginizi gösterip mutluluğun başka bir evde başka bir bina da olduğunu, tıpkı eskisi gibi huzurlu hayatınıza kavuşmanın uzak olmadığını belirtebilirsiniz.

Burada bir arkadaşta eşine bütün hislerini içindekilerini döken bir mektup yazmamı önermişti, dikkate alıp birkaç gün evvel bunu denedim halen okumamış olarak görünüyor.Hoş okusada umudum yok satırların onu değiştireceğine,çünkü ben her fırsatta onu çok sevdiğimi dile getiren bir eştim.Bu karmaşaya daha ilk tanık olduğum anda söylediğim sözler ''burada olmamalıyız,gel eşyalarımızıda satalım gerekirse çadırda yaşayalım bir viranede yaşayalım yeterki sadece sen ve çocuğumuzla olayım'' demiştim bu sözüme bile çok kızmıştı sen burayı beğenmiyormusun diye.Eskisi gibi olmasını istiyorsam önce ben eskisi gibi olmalıymışım, karşılıklı birbirimizin isteklerini yerine getirmeye çalışırdık ; bu durumda onun isteği olduğundan ve ben karşı çıktığımdan onun gözünde mutasyona uğramış olan benim.Herhangi,kolay bir istek olmadığını göremeyecek kadar bilinci kapalı.Ailesine hiç bukadar körü körüne bağlanmamıştı,hatta ben hep ailesini bize davet eder gelemediklerinde arada ziyarete gitmemizi söylerdim bağlarını koparmamak adına.
Benim ondan ve bu hayattan beklentim çok basit ve bu onu gayet iyi biliyor;özellikle yapmış ve özellikle bunların yaşanmasını istemiş gibi en zayıf halkamı kırdı.Amacı ortada aslında ama neden harekete geçmiyor aklıma takılan bu.
Teşekkür ediyorum düşüncenizi paylaştığınız için

Annemi yazmışsınız resmen.Sanki bizzat kendisi yaşıyor durumu,benden çok hırpaladı kendini.Yemedi 1 aydır çok zayıf düştü.Sürekli neolacak bu sabinin hali? dedi durdu.Annem karşı tarafı aradı durdu,onlarsa gönder kızını gittiği gibi gelsin
dediler. Babam bu yaşında emekliliğinden bu yana ilkkez bizden uzaklara çalışmaya gitti,ağrıyan koluna rağmen torunuma bakmazlarsa dedesi bakar ona diyerek.Banada '' kızım sana ömrünün sonuna kadar bu kapı açık,mutlu olduğun yerde ol'' dedi.Canım babam bebek arabası bile aldı,evde oturup bunalma çocuğuda al gez diye.
Babalar kızlarına hiç kıyamıyorlarsa ,eşim olacak adam kızına nasıl kıyıyor.
Bende dediğiniz gibi annemede eşimede hayatımada geleceğimede enönemlisi kendime zaman tanıdım,
bir sonraki yazımda taşlar yerine oturmuş ve ben artık son kararı açıklamış olacağım inşAllah. Hiçbir aşama bu boşluktan ağır gelmeyecektir.

Buarada çok sağolun Allah razı olsun ve cümlemizin yardımcısı olsun inşAllah

senin için içten dileklerimi dualarımı ettim ve tüm kadınlar için......zor bir durum ailemin yanına döndüğümde yediğim lokmayı çok gördüklerini düşünüp köşe bucak ağlardım ama sonradan bunun doğru olmadığını psikolojimin bozuk olduğu için bu tür duygulara hislere kapıldığımı anladım......ve kanser hastası oğlunu bir kez gelip gören bir babaya sahipti oğlum......sana şunu demek geliyor içimden gerçekten kararlı bir insansın ama erkekler ilk 3 ay oh kurtuldum der kadınlarda ilk 3 ay noldu neden böyle oldu der ve sonrasında kadın yolunu çizer ayakta dik durmak için elinden geleni yapar ama erkekler yolunu kaybeder sendelemeye başlar......ben bunları temenni olarak söylemiyorum hayat tecrübesi diyelim ama hayat devam eder.....kızın şanslı belliki eşinde şanslı olduğunu şu an göremeyecek kadar hırsa kapılmış..........ama toparlanmak için az bir zaman kaldı bu günler geçecek sende bu umudu asla kaybetme ......yaşayanın halinden yine yaşayan anlar ama ne zaman verdiğim kararın arkasında dursam mutlu oldum ne zaman bocalayıp dursam da mutsuz kararlara kapı araladım.......sanırım bu hayatta başa gelmeyecek şey yok sadece bebeğin küçük biraz zaman geçince daha da güçleneceksin ama kafanda bitmesi lazım bunun için...........eğer kafanda bittiyse ve geri dönüşü yoksa bırak boşanmak için bile olsa o çabalasın tırnağını bile kıpırdatma emin ol karşındaki insan şu an sadece mutlu bir sahte yüz takmış dolanıyor....senin yaşadıklarından daha kötü günler yaşayacağının bilincinde değil......umarım herşey ışık hızıyla yoluna girer........Allah yardımcın olsun..

ah nasıl zor bir süreç....benim de kızım boşandı...14 aylık bir evlilikti...evladın üzülüyor diye üzülürsün...millete ne anlatacağını şaşırırsın....baba kahrolur arada laf sokar onu sakinleştiricem diye çabalarsın...uykusuz geceler geçirirsin üzüntüden ölecekmiş gibi olursun da kızın üzülmesin diye gülmeye çalışırsın...off..of ki ne off....ev düzeni diye bir şey kalmaz....Allah hiç bir anneye yaşatmasın....Allah evlatla imtihan etmesin...boşanmak bir travma...kız anneleri için kabus....amaa geçiyor...bir süre sonra rutine giriyor....ve herşey gibi bu da unutuluyor...tekrar hayata tutunuluyor....40 gün önce kızımı tekrar evlendirdim...inşallah bir daha böyle acılar yaşamayız....

Öncelikle Allah mesut etsin kızınızı ve yeni yuvasında baki kılsın
Kız anneleri için boşanmanın bir travma olduğuna bende inanıyorum,nitekim erkek tarafı için bu olmadı tekrar denersin görüşü mevcut.Bakıyorum benim annem arayıp ne olacak bu çocukların hali derken,onlar hayırlısı demekle yetiniyorlar.
İnşAllah ben ve ailemde sizin gibi bu kötü günleri arkamızda bırakır eski hayatımıza döneriz kısa sürede şimdilik tek temennim bu :)

Mutlu kardelen son durum nedir? Habersiz bırakma bizi.

Herkes hayatından memnun olsa gerek ki kimsenin çıtı çıkmıyor shiningg.Herhangi ufacıkta olsa bir gelişme olsa hemen paylaşacağım.Bende artık takmamaya çalışıyorum bebekten kalan vakitlerimde kitaplara sarıldım.Aklıma geldikçe de yalvarsa dünyayı serse önüme acaba eskisi gibi sever güvenebilirmiyim bugünleri unutabilirmiyim,arkamı dönüp neyimi ona emanet edebilirim diyorum bakıyorum sarpa sarıyor zihin ,hemen uzaklaşıyorum olay mahalinden

Düşünme bunları, bebegine odaklan sen. Avukatla gorustun hiç, bilgi almak için?

Eşiniz nasıl bu kadar haklı görüyor kendini hiç ama hiç anlamadım ... taş olsa catlardi şu sürede. . Küçücük bebeğini de mi ozlemedi sizi gectim. ..

Hiç size haber uçuran kimse yok mu oralardan

Düşünme bunları, bebegine odaklan sen. Avukatla gorustun hiç, bilgi almak için?

Hayır, kesin ve net bir karara bağlandığı vakit barodan tutacağım.Birkaç kişi ile görüşmeden evvel nekadar ücret talep ettiklerini sorduğumda dudak uçuklatan rakamlarla karşılaştım.Ücretsiz danışma servisleri yokmuş.Bende netten avukatların mail adreslerine halimi beyan eden bir özet geçtim neyazıkki cevap yazan olmadı.Heryerde para dönüyor üzgünümki.

Barodan ücretsiz tutarsin merak etme. Ama git bi görüş, çünkü 1 ay bekleme süresi var. Ha deyince bağlanmıyor. Şimdi tabletten giriyorum yazamıyorum düzgün yarın sana mail atcam bunla ilgili.

Eşiniz nasıl bu kadar haklı görüyor kendini hiç ama hiç anlamadım ... taş olsa catlardi şu sürede. . Küçücük bebeğini de mi ozlemedi sizi gectim. ..

Hiç size haber uçuran kimse yok mu oralardan

Yok,benim o şehirde ne akrabam ne arkadaşım ne komşum hiçbirşeyim olmadı.Kendi akrabalarıda zaten onun tarafında ,birara denemek istedim halasıyla görüşmeyi ama güvenemedim çokfazla yanlış anlaşılmalara ve özelliklede peşindeymişim imajı vermemek için.
Bebeğini ise özlemedi çünkü benimseyemedi, durumumuzu bilenlere göre ise uzaklıktan ötürü varlığını kavrayamadığından(-mış)
Kendine sosyal sitede bir hesap açıp halı sahada çekilmiş resimler atmış.Dolayısıyla -bekarlık sultanlıkmış havasına girmiş vesselam Aslında ''aynen de öyle'' diyesim var.

Bir mail attiginizi yazmistiniz, okumuş mu peki?

İstediği kadar uzaktan bağ kuramamis olsun ben didimin dizisinin torunu bile nasil diye soruyorum millete yani laf değil söyledikleri.kaynana nasil duruyor torunu olmadan hayret

Barodan ücretsiz tutarsin merak etme. Ama git bi görüş, çünkü 1 ay bekleme süresi var. Ha deyince bağlanmıyor. Şimdi tabletten giriyorum yazamıyorum düzgün yarın sana mail atcam bunla ilgili.

Çok kapsamlı bir bilgim yok bu hususta 1ay bekleme süresinden kastını anlayamadım bu sebepten.
Aslında karşı taraftan hiçbir beklentim olmayacak hiçbirşey talep etmeyecektim fakat düşündükçe bu saçma gurur beni nereye götürecekki dedim.Çocuğumun rızkını başkalarına yedirecekte,aman eski eşim ne gururlu onurlu bir hatundu mu diyecek Yada dese bana ne fayda.Ben her yolu düşünmek zorundayım,boşandığım takdirde maddi manevi ne talep edebilirim.Eh insan biraz sürünsün istiyor, görmedikleri görmelerinin şuan gerektiği karanlık tarafımdan nasibini alsın istiyor.Bugünlerde biraz vicdani yönüm zayıfladı

Bir mail attiginizi yazmistiniz, okumuş mu peki?

İstediği kadar uzaktan bağ kuramamis olsun ben didimin dizisinin torunu bile nasil diye soruyorum millete yani laf değil söyledikleri.kaynana nasil duruyor torunu olmadan hayret

Mail attığım adresinden resimler yüklemiş ama mailimi okumamış olarak görünüyor bu kısmı çok çözemedim.Ya merak edip açmadı yada sitede sorun var,neticede cevap yazmadı.Uzun uzadıya tamamen gönlümden geçenleri suçlamadan ağır hitaplarda bulunmadan ve hernekadar beni yerle bir etsede hakettiği gibi davranmadan yazdım. Böylesi inadı şu kainat görmemiştir

babani anlattigin kisimda gözlerim doldu benim babam da boyle. 1 yil oldu boşanali, kazandigimi boşanma depresyonuna girmemek için gezip tozarak yedim , kendi ihtiyaci olmasina rağmen hep sorar hala ihtiyacin var mi diye hic kiyamaz uzulmeme. Allaha çok şükür iyi ki varlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…