- 29 Temmuz 2011
- 233
- 192
- 83
- Konu Sahibi MutluOlmasadaUmutlu
-
Sakın bu durumu kafana takıp kocana dönme. Evde işler iyice sarpa sararsa, çok kötü bir çözüm belki ama kadın sığınma evine falan gidersiniz. Ne bileyim bende kendimce çözüm üretmeye çalışıyorum. Dava açıp, nafaka da bağlanınca, bebeğinde ele avuca gelince, iş bulur ayrı ev kurarsın kendine.
Burda bir üye vardı. Annesi üye 3,4 yaşlarındayken almış kızını, ayrılmış kocasından. Bir süre çalıştığı dükkanda kalmışlar, hatta iş bulana kadar 1,2 gece bankta bile yattık demişti, sonra sıfırdan bir hayat kurmuşlar. Zor değil inan, sadece az biraz daha dayanmalısın. Ama bu şartlar altında gidersen, sonucu gerçekten kötü olur gibi gelmeye başladı bana.
Benim gördüğüm buraya açılmiştı ama belki konusu taşınmıştırBahsettiğiniz konuyu malesef bulamadım yardımcı olabilirmisiniz
Bahsettiğin hayatı yaşayan o hanımı kutluyorum,bende öyle yapacaktım sıfırdan başlayacak ömrümün kalanını kızımla güzellikler içinde yaşayacaktım.Planlar yapıyordum 1 yaşına kadar çalışmayıp annemin emekli olmasını bekleyecek ve çalışmaya başlayacaktım.Süre tanınmıyor iyileşmeme
Evde işler enfazla bukadar sarpa sarabilir ve buda benim zaten çökmüş psikolojimi dahada alt etmeye yeter.Tutup kolumdan hadi kocana git diyemezler.Annemde benim yüzümden birşey yemez içmez ve çokça sigara tüketir oldu. Kendimi suçlu hissetmemi sağlamaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Oysaki beni yine korumaya devam etse hakkımı müdafa etse geleceğin bugünden güzel olacağına dair inancıma destek verse... Dul olmak öcü gibi geliyor sanki ona ve kutluyorum onu benide buna inandırmaya başladı ki dul olunca ailenin evine bile sığamazmışım...
Amin inşAllah,küçücük bir delik bile olsa sızar girerim yeterki yolun bu desin yaradanRabbim tez zamanda bir kapinacar inşallah sana
Ne olur sakin kovana dönme onun pişman olduğunu anlatana kadar
İnsana gittikten sonra kaynananın eşinin tavirlari annenin şöyle dillerinden daha çok zoruna gidecek o zaman
Boşanma davasi aç olayin ciddiligini anlasin koca kafali koçan
Annene de tavrini koy, böyle konuşmasına izin verme
Evladinizim gurursuz yaşamaktansa bana bebeğime bakmaya mecbursunuz de
Annen seni çokmuş gördükçe üstüne geliyor anlasilan
Sadece eşinin ailesine karesi değil kendi ailrne karesi da dik dur anlasinlar kadarki olduğunu
Bebek biraz buyusun koçan pişman olmaz gelmezse eğer calisirsin Rabbim uygun bir bakici olsun is olsun güzel kaplar acar insallah
Ay cnmm.allah yar ve yardimcin olsun.
Sen kararliysan,bosan.diyorsanki ben donmeyecegim,sevmiyorum onu,istemiyorum,bosan cnm.
Ailende sana yardimci olmak zorunda. Mecburlar.
Ah bir ise girebilsen cok guzel olacak hersey.
Amin Allah razı olsun..
Şimdiye kadar boşanmayacak ve bekleyecektim ama görüyorumki tek başıma mücadele ediyorum ve hiçbir ilerleme olmuyor , boğuluyorum busebepten boşanma işlemlerini yarın yapacağımı söylediğimde olan oldu. Sex oyuncağı olmam önerildi. Ömrümde daha nekadar şok olurum bilmem, bundan sonra hiçbirşeye şaşırmam bu gidişle..
Dua edicem sizin için. Allah ım bu zorlu süreçte güç kuvvet versin size. Haklısınız, haksızsınız, ah şöyle yapsaydınız mevzularına hç girmicem zaten herşey ortada. Bunda sonra ki süreç sizin için gerçekten çk önemli. Herşey bir tarafa eşinizin çocuğa karş kayıtsız kalmayı başarabilmesi hayret verici. Allah ıslah etsin masumun suçu ne? Onu dolduran varsa Allah onları da bildiği gb yapsın. Belli ki annenize de akıl verenler var. Size destek olacağına köstek oluyor. Masrafları ağır geldi tabi dye düşünmeyin, sanmam öyle olsun. Unutmayın ki en dipte olduğumuz an, yükseleceğimizin habercisidir. Feraha çıkacaksınız inşallah.
Yok yok sakın böyle düşünme. Dul olmak kötü falan değil. Benim annem 22 yıllık evliliği bitirdi, bit kadar şehirde, herkesin dul deyip küçük göreceği bir yerde. Ev hanımıydı, şimdi hem çalışıyor hem de huzurla yaşıyor.
Kolay değil, ama pes etme. Zamanla yoluna girecek her şey.
Birkaç gün sabret, sonra al anneni, dışarı çıkın. Al karşına konuş. Anlat durumunu, bizlerden örnekler ver. Sakin sakin anlat. Planlarından bahset. Kocanla kalırsan mutlu olamayacağından bahset. Duygularından bahset kısaca. Ve düşünüp taşındığını, o eve dönmemek için her şeyi göze aldığını söyle.
En kötü sığınma evine giderim ama dönmem de. Benim planım bu, açıyorum davayı, benim yanımda olursan bu süreç daha kolay olur ama olmazsan da fikrim değişmeyecek de. Madem tutup kolundan evden atacak değil, o zaman susmasını da bilecek. Onlar senin ailen, evlendin gittin diye bir dünya yok sonuçta. Bir süre suratta etseler, lafta söyleseler alışırlar. Hem belki sen davayı açınca, kocan da yola gelir. Sabret yeter ki.
Neredeyse hergünkü muhabbetlerimiz bunlar,haftalardır gündemimizde bu var.Önceden bu söylediklerime ''sen bilirsin,tamam'' derdi.Bugün dava açacağımı duyduğunda işin ciddiyetini kavradı. Damadının psikolojisi bozuk olabilirmiş, gözden ırak gönüldende ırak olurmuş,hamilelik lohusalık derken ilgilenememişim erkek açısından bakılmalıymış duruma, çalışmaktan yorgun düşüp bizi arayamıyormuş,zamanla ipleri elime almalıymışım. Yahu adam benide bebeğimide sevmiyor işte daha nekadar gözümün içine soksun.Kendimle çelişmeme,karışık olan aklımın dahada düğümlenmesine sebep verdi.
Okadar meyilliyim ki aklımın çelinmesine,düştüğüm çukurdan çıkıyımda isterse bataklığa batayım dercesine berbat bir zekasızlık örneği sergilemeye
Hah tamda böyle söyledim 2 aydır siz değil o bakardı bebeğime ve çocuğumun rızkınıda ailesine ona buna yediremezdi diye.Şu an malesef yerinizde sayıyorsun. Dilekçeyi verseydin kendine ve bebeğine bir yol çizmeye başlayabilirdin. Böyle ne ileri ne geri yerinde sayıyorsun. Sonuçta eşten boşanmak demek nafaka almak demek. Ailene maddi olarak batmaya başladın. Eşinden maddi destek alamıyorsun. Bir yerden başlamak gerek.
tında sayılar yazıyor yeni sisteme geçince farklı dilde yazılanprofil altı yazıları bu şekilde sayılara dönüşüyor.nasil anlamadim?
ya saten uyuz oldum ben bu yeni sisteme, cok nadir giriyorum ve bu yuzden hic alisamadimda
Herşey değişti dahada sarpa sardı. Adamın bizi gelip almaya niyeti olmadığını gören annem beni sıkıştırmaya ve etraftan örnekler vererek ikna etmeye başladı.Ayşenin kocası ayşeyi dövmüş gitmemiş,Fatmanın kocası senelerce içmiş evine gitmemiş,bilmemkim kaynanasıyla aynı evde bir ömür yaşamış vs vs. Demesine getiriyorki benimki şamda kayısı , incir çekirdeğini doldurmaz. Babaevine elinde çocukla gelmesi çok zor derdi yaşayan bir ablam.İnsan idrak edemiyor içinde olmadığı durumu. Biz ömür boyu torunumuza bakarız,dünyaya bedel bu diyen annem gitti, tabi masrafları artık batmaya başladı.Babasından sıfır destekle 1buçuk aydır onlar bakıyor. 3-4gün önce bebeğim havale geçirmek üzereydi ateşi 39 a çıktı annem babasına haber verdi ve iyimi nasıl diye ertesi akşam aradı.
Hayatımda kendimi hiç bukadar aşağılanmış ve zayıf hissetmemiştim. Anneme sorsan çocuğunu doğru düzgün sevip okşayamadığı için böyle davrandığını söyler.Bir babanın çocuğunu sevmesi sahip çıkması merak etmesine engelmidir mesafeler? Doğduğunda başından ayrılmaz sabaha kadar sallardı beşiğini, bizden ayrı düştüğünde geceleri uyuyamadığını çok mutsuz olduğunu söylerdi,kızım hapşursa hemen acile gidin derdi...
''kızımı siz başka bir ev tutmadan göndermem'' diyen annem gitti yerine ''dişiliğini kullan adamı avucuna al kendine bağla'' diyen bir kadın geldi. Tahammül edemiyorum bu laflara cinsel objemiyim ben.Zaten kırık bir dal gibiyim fırtınaya gerek yok üflesen düşeceğim üstüne birde bu taraftan darbe almaya başladım.
Boşanma davasını kendisinin açmasını beklediğimi anlayan karşı taraf ise kendini zıpkın gibi güvende hissediyor ,değil benden bi özür dilemek kendi ayaklarımla gitmemi bekliyor.Bu durumu sindiremiyorum ve yarın boşanma davasını ben açacağım dedim anneme,başladık yine el ne der muhabbetlerine.Sen şimdi git oraya çocuğunu seni görsün herşey değişir dedi. Bana hakaretler etti beni hiçe saydı ,kızımı başkasındanmış gibi halini hatrını bile sormadı kimin umrunda.Kadınlar gurursuz olmalı,kadın dediğin sabah çocuğuna akşam kocasına bakmalı türden zihniyeti benim miğdem kaldırmıyor.
Buz gibi oldum kocama karşı,bana yaptıklarını hazmedebilsem bile çocuğuma yaptıkları ok gibi saplandı yüreğime.Çalışıp kendime olan özgüvenimi kazanıyım desem bebeğim Daha 2 aylık bakıcıya güvenemem,Annem çalışıyor.Hoş bakıcıya versem bile kazancımın neredeyse tamamı ona gidecek ve ben akşama kadar çocuğumdan ayrı kaldığımla kalacağım.
Bu işin neresinden tutacağımı şaşırdım bütün kapılar yüzüme kapanmış ve ben ortada kalmışım gibi hissediyorum.Kendimi ve çocuğumu kocama zorla kabul ettirmek istercesine annemin dediğinide yapmak istemiyorum.Allahım bir kapı açar tez zamanda inşAllah
eşinin ailesine değil ama eşine kızmalıydın
bebeğiniz daha cok kucuk
yazıktır bence
ne varkı altlı ustlu otursan
gunde bır kac saat yukarıya verırsın bebegı kafanı dınlersın
olurdu bence ama
Cingar çıkartmadım hakettikleri gibi davranmadım ama ağzımdan sırf kötü bir söz çıkacak korkumdan gelene kapıyıda açmadım hoş bir işe yaramadı yedek anahtarla yinede içeri girildi ama, bunu bile fırsat bilip karını merak ettik ama o bu merakımızı bile haketmiyor diye şikayet edildim bilmeden düşünemeden koz vermişim.nafaka konusuna gelince hayır asla talep etmiycem çocuğum üzerinde hiçbir hakkı olsun istemiyorum.Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?