- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.418
- 1.123
- Konu Sahibi MutluOlmasadaUmutlu
-
yapma allah aşkına öykeyle oturan zararla kalkar. iyi yapmış ne demek. köle tabiki değil ama allah beterini yaşatmasın. aldatma en kötüsü bana göre ki..aldatılan ve kocası tarafından boşatılan bayan arkadaşlar bile yeri geliyor keşke koşanmasaydım diyor . bizzat tanık oluyorum. bakın zaman herşeyin ilacı. erkek unutur evlenir. çocuğunu 2 3 haftada bir görür bazen görmez bile. ama hiçbir anne çocugundan ayrılamaz. bayanların 2. evliliği de çok zor ve sıkıntı çocuk içinde.
Eşiniz size gelme bulunmaz hint kumaşı değilsin dedi ve sende paşa paşa geri mi döndün? Ve bunla övünüyormusun yoksa ben mi yanlış görüyorumbenim kızım 3 yaşında. ve sabah uyandığında baba diye ağlıyor . aksam babasıyla oynuyor cilveleşiyor. yapmayın çocuk babasız olmaz. o sevgi bambaşka. size karşı çok ayıp etmiş eşiniz ve ailesi. ama evlilik kolay birşey değilki zaten dört dörtlük nerdeee...
birgün herşey gecer. herşey unutulur içinde acısı kalır ama acıtmaz. evliliğinizi yıkmayın gerçewkten kolay değil ayrılmak. mahkeme en kolayı . ya ondan sonra. eve dönün. eşiniz kızdığı için çocuk için geleceksen gel diyor. aynı evde zamanla düzelecektir. eşinizin ailesine sevmesenizde mesafeli ama saygılı olun.
şahsen bende evi terkettim çocukla anneme gittim. arayan soran olmadı günlerce haftalarca. peşinden gelme kalmadı artık. eşim de bana bulunmaz kumaş değilsin gelmessen gelme dedi. ben eve döndüm mecburen :) suratsızdık ama geçti gitti sonra aynı evde. dönmeseydim çocugum babasıyla oynayamayacaktı bende eşimle karşılıklı çay içemeyektim. üstünden 2 yıl fln geçti olay gitti bitti . gerçekten naptım ben dersin sonra evine dön. sabır de. kocan için değil evliliğin için
Yukarıdaki mesajına katılıyorum hemde çok.
Bende konu sahibi gibi evlenirken ne nişan ne dügün ne yeni eşyalar ( beyaz eşyalar hariç ) ne altınlar ( eşimin taktıkları sahte ailemin taktıkları gerçekti, onları da 3 haftalık evli iken benden habersiz çaldı ve yedi ).
alyansları ise ortak almıştık hatta hatırlıyorum para yetişmeyince benim kredi kartımdan peşin çekmiştim.. hey gidii...
tek dedim sevdiğim adam ile mutlu bi yuva kurayım .. ama öyle olmadı .. ben mutevazi oldukça eski eşim ve ailesi beni hiçe saydılar.
sabır sabır ve sonunda maddi manevi zararla boşandım, buna da şükür.
Güzin ablayı bilirsiniz, arada okurum her dediği not alınacak laflardır diyemem herkes kadar mantıklı bir kadındır. ama bir sözü beni çok etkilemişti.
" erkeklerin size para harcamasına izin verin, bu konuda zorlayın, harcasınlar. Çünkü kadınlar erkekler için arabalar gibidir. Nasıl ki bir erkek çok para harcadığı pahalı aracına gözü gibi bakarsa böyle bir kadına da değer verir. Onların gözünde değer o objeye - kadın veya araç - ne kadar yatırım yaptıkları ile ölçülür"
Belki çok kaba bir karşılaştırma ama bunu ben yaşadım ve gördüm ! Mütevazi hiç bir şey istemeyen kadın değer verilmeyen kadın oluyor.. Kıymet bilenler ise çok çok nadirdir.
yapma allah aşkına öykeyle oturan zararla kalkar. iyi yapmış ne demek. köle tabiki değil ama allah beterini yaşatmasın. aldatma en kötüsü bana göre ki..aldatılan ve kocası tarafından boşatılan bayan arkadaşlar bile yeri geliyor keşke koşanmasaydım diyor . bizzat tanık oluyorum. bakın zaman herşeyin ilacı. erkek unutur evlenir. çocuğunu 2 3 haftada bir görür bazen görmez bile. ama hiçbir anne çocugundan ayrılamaz. bayanların 2. evliliği de çok zor ve sıkıntı çocuk içinde.
Sen oyle san. O haldeyken bosanmayanlar var. Bir tanigim agzi burnu hertarafi kirildigi halde gei dondu esine. Sen herhalde olumu goze aldin onun icin geri dondun diyip gorusmeyi kestim. Bu kisi orta yasta ve isterse ayaklarinin ustunde pekhala durabilir. Cocukta yok. Neden dersen kanimca fiziksel, ruhsal psikolojik ve maddi siddet goren kadin ozguvenini zamanla kaybediyor ve siddet gordugu kisiye koru korune baglaniyorDemek ki bir kadın anca bilmem kaç yerinden delik deşik edilmedikçe,agzı yüzü gözü kırılmadıkça boşanılmaz (!)
Ne diyim ...
aynen bende böyle düşünüyorum. sonuna kadar haklısın ama bir şans daha verin birbirinize. sonuçta ilk başta çocuk kyapacak kadar güveniyorum fln demiştin . bazen insan sinirle dolduruşla istemediğimiz şeyler söylüyor. mesela benim eşimin bana dediği bulunmaz kumaş değilsin dediği gibi. üstte biri çok kızmışta bana tıpış tıpış dönmüşüm diye. olayları tam anlatmak her zman mümkün değil . ben neler söyledim ki o da oyle söyledi. konu sahibi bayanın kapıyı anne babaya açmaması gibi. hangi erkek kabul eder. eşinin sevmediğinden değil olayın bu noktya gelene kadar yapılan yaşanılan söylenen şeylerden dolayı yaptıkları ve yaptıkların.canım üzüldüm gerçekten. loğusalık üzerindeyken sen zaten sağlıklı düşünemezsin. onların seni düşünüp anlaması lazımdı. olayda baştan sona haklısın ama son bardağıda yanlış psikolojide olduğun için sen taşırmışsın. hakkınızda hayırlısı olsun. kocanı seviyorsan evliliğine son bir şans vermek istiyorsan kocanla sakin kafayla konuş.
evliliğimi devam ettirmek istiyorum ama yeni bir evde sıfırdan başlamak istiyorum seni seviyorum çocuğumu sensiz büyütmek istemiyorum de açıkca. eğer oda istiyorsa kimsenin gazına gelmez zaten yumuşayınca
hatasını bu yaşananlardan sonra anlamıştır.dil ile söylemeye gerek yok. ama tabiki dönerse oturup önce konuşmalı sıkıntılarını ve yapmaması gereken seyleri eşine söylemeli. kesinlikle katılıyorum. ama kabullerisen bi daha yapar fln sanmıyorum ben ya . iki taraf da ders çıkarmıştır karşılıklıÖncelikle boşanmasaydım keşke diyen kadınlar evet var ama ondan daha çok keşke zamanında boşansaydım diyen kadın var.
Sonra neden çocuğundan ayrılmak zorunda kalsın ki konu sahibi?
Son olarak da o eve dönecekse bile hatasına anlamış kocasına dönmeli yoksa kalan ömründe de hiç bir sözü geçmez o evlilikte.
insan dolduruluşa gelince ağzından normalde çıkmayacak laflar çıkabiliyor.sizin eşiniz de yokluğunuzda bu durumu yaşamış.kim bilir neler söylendi, neler ima edildi?evet size yapılmış çok büyük bir yanlış var ,hazmedilmesi çok çok zor.hiçe sayılmak,kendi evinizde etkisiz eleman muamelesi görmek iç acıtıcı.ama öfke baldan tatlıdır.kendinizi dolduruşa getirmeyin.eğer normalde birbirinize saygı duyuyor ve seviyorsanız ve de eşiniz ararsa dönün evinize.ama büyük ama küçük kriz zamanları vardır evliliklerde.bunları yaşarken evliliğinizi söküp atmak yerine sorunları akıllıca bertaraf etmelisiniz.ama tekrar ediyorum şayet aranızda normalde saygı ve sevgi var ise
ı
canım üzüldüm gerçekten. loğusalık üzerindeyken sen zaten sağlıklı düşünemezsin. onların seni düşünüp anlaması lazımdı. olayda baştan sona haklısın ama son bardağıda yanlış psikolojide olduğun için sen taşırmışsın. hakkınızda hayırlısı olsun. kocanı seviyorsan evliliğine son bir şans vermek istiyorsan kocanla sakin kafayla konuş.
evliliğimi devam ettirmek istiyorum ama yeni bir evde sıfırdan başlamak istiyorum seni seviyorum çocuğumu sensiz büyütmek istemiyorum de açıkca. eğer oda istiyorsa kimsenin gazına gelmez zaten yumuşayınca
Kaç gündür konuyu takip ediyorum bir arpa boyu yol alınamamış. Bir erkek müsvettesi yüzünden, lohusa kadının ve dünyaya yeni gözünü açmış bebeğin düşürüldüğü durum çok kötü.
Üstelik hiç harekete geçme zahmetinde bile bulunmuyor ki kadın da hayatına ona göre yön versin. Sanki hala bir eziyet etme çabası var.
Konu sahibi kardeşim sen haklısın.
Senden habersiz evi satan adam şimdi affedersen seni hiçbir konuda söz sahibi etmez, sakın geri adım atma. Kocan olacak adam da suçunu kabul edip affet diyeceğine " döneceksin, ne dersem onu yapacaksın işine gelmezse bebeği bırakıp gideceksin" diyor ve buradaki ataerkil zihniyetin kadın savunucuları yuvanı yıkma diyor. Pes !
Bende boşandım, belki çocuğum yok ama boşanmak ölüm değil, inan eğer kendi hayatını kazanıyorsan boşanma bir son değil yepyeni bir başlangıç oluyor. O korkuları bende yaşadım ve daha önce neden boşanmadım diye şimdi pişmanım..
" erkeklerin size para harcamasına izin verin, bu konuda zorlayın, harcasınlar. Çünkü kadınlar erkekler için arabalar gibidir. Nasıl ki bir erkek çok para harcadığı pahalı aracına gözü gibi bakarsa böyle bir kadına da değer verir. Onların gözünde değer o objeye - kadın veya araç - ne kadar yatırım yaptıkları ile ölçülür"
Hernekadar yanlış ve blöf gibi görülsede çoğunluk tarafından aynen böyle düşünüyorum.Şuanda sesimi çıkarmaz ve bu hayatta bende varım ben senin eşinim ,kararlarında benide düşünmeli ve adım atmalısın demezsem ; geri kalan hayatımızdaki hiçbir şey için benimde fikrimi almaz ve önüme ne gelirse yemek zorunda kalırım.Ben böyle kötü sürprizlerle dolu bir hayat düşlemiyorum.Şimdilik kendi hayatımı kazanmıyorum ama şu karanlık bir aydınlansın elbet bir yol çizeceğim kendime
Hernekadar yanlış ve blöf gibi görülsede çoğunluk tarafından aynen böyle düşünüyorum.Şuanda sesimi çıkarmaz ve bu hayatta bende varım ben senin eşinim ,kararlarında benide düşünmeli ve adım atmalısın demezsem ; geri kalan hayatımızdaki hiçbir şey için benimde fikrimi almaz ve önüme ne gelirse yemek zorunda kalırım.Ben böyle kötü sürprizlerle dolu bir hayat düşlemiyorum.Şimdilik kendi hayatımı kazanmıyorum ama şu karanlık bir aydınlansın elbet bir yol çizeceğim kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?