Elimden öylece kaydı gitti hayat

Eğer orda kalsaydiniz ailemizin evine donmeseydiniz bu sefer de yasadiklarinizi kucumseyenler nasil dayaniyorsun ben olsam herşeyi arkamda birakir giderdim derlerdi. Empati kurma hususunda çok eksiğimiz var. Size akil verme gibi bir luksumjuz olamaz çünkü sizin yasadiklarinizi yasamadik ama sadece sizinle empati kurmaya calisiyorum. Ve yasadiklariniz gerçekten çok zor şeyler. Ailede hep sevgi saygi sadakat önemli diyoruz ama hep lafta kaliyor. Bence bu üçünden hangilerini kaybetmiş evliliginiz bunu tartin ölçün ve kararinizi ona gore verin. Allah yar ve YARDIMCINIZ olsun.

canım benim sen zaten eşine en başta söylemişsin brebarr yaşamak istemediğini.sana bence resmen plan yapılmış.hemen çocuk eşiniz mi istedi bilimiyorum ama eğer o istediyse daha çok altnda yatan sebep ailesini yanına almakmış.çoğumuzda var gidemez mantığındaydı bence sana büyük bir süprizim var derken.o insanlara bela okusanız bile halkısınızki o bebeğinzin hesabını nasıl vericekler allaha daha kaç günlük bebeğinizi babasız bırakıyorlar onlar kendi evladını bile düşünmüyorken o konuda seni düşünmemeleri çokta garip değil.öule kolay değilo küçüçük bebeği boşasanızda elinzden almak emzsiyorsunuzda üstelik.eşinniz umarım hatsını anlar özür diler ayrı bir eve çıkarsınız inş.alllah yardımcınız olsun

Çok iğrenç bir aileymiş gelinin değeri sıfır yaşlandıklarında hiç bir gelin bunlara bakmaz ,,

Okumaya firsatiniz olur mu bilmiyorum da
Dr bruce fisher in sona eren iliskinin ardindan yeniden toparlanmak isimli kitabi var,kitabi okurken hangi asamada oldugunuzu farkedebilirsiniz karariniz ne olursa olsun dusunulerek verilmeli kendinize zaman tanirken bir yandan boyle destekler almalisiniz bence

Afferin sana iste bu kadar. Eger butun Turk kadinlari boyle dusunup dik durabilselerdi bugun turkiyede o kadar kadin cinayeti islenmez ve erkekler kocayim hakliyim diyip kadini ezme hakkina sahip olmadigini anlardi. Turkiyede bugunleri gormezdi: (((

Yaşadıklarınızı sayfa sayfa okudum şoklardayım hala aynı şeyleri yaşasaydım napardım diye soruyorum kendime o anki psikolojiyle evi sanırım başlarına yıkardım. Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum kucağında bebek en çok ilgi alaka sevgiye muhtaç olduğun bir anda yaşadıkların zor. Sen verdiğin tepkilerde sonuna kadar haklısın sorun eşinin ruh durumunu anlayamamış olması ve gönül almak yerine aksi konuşmalar, tavırlar sergilemesi. Ben olsam gelirsende benim istediklerim olucak vs. diyen bir eşe dönmezdim dik durmaya devam ederdim eşinde o kafa yapısı olduktan sonra şimdi barışırsın bebeğim için diye, sonra o ortama döndükten sonra daha beter şeyler yaşarsın yaşatırlar bilemeyiz bu sefer çocuk büyümüş olur onunla tehdit ederler ailen uzak kimse el uzatamaz yersin kendi kendini bilemiyorum bu benim düşüncem kesinlikle ben dahil burdaki kimsenin söylediklerini dikkate alma herkes kendi açısından bakar olaya ama yaşayan yaşayacak olan bilir her zaman. İçinden ne geliyorsa onu yap fakat dönersende bazı şeyleri göze alarak kabullenerek dön aksi takdirde dört duvar arasında hayatı kendinede bebeğinede zindan edersin. Allah eşinize yaşadıklarınızı hissettiklerinizi görebilme anlayabilme kabiliyeti versin en yakın zamanda inşallah

Çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun eşinin ve kv lerinin yaptıkları son derece saygısızlık sana değer kıymet verselerdi sana sormadan hareket etmezlerdi senin yerinde kim olsa bence aynı tepkiyi verirdi inanılmaz gurur kırıcı bir durum çok üzüldüm adına geri dönmek istesen o kadar söylenen sözler laflar var ortada çok zor şuan son durum nedir bilmiyorum Hakkında hayırlısı olsun canım

sınırlenıyorum kendımı tutayım dıyorum ya sabır cekıp yazıyorum!
ne demek yanı yok okulda cocuguna acıyacaklar yok ıkıncı koca muhabbetlerı?
arkadas kadın burda daha bosanmamıs etmemıs canı burnunda kalkmıs ıkıncı koca vs dıyorsunuz serbest ılıskı dıyorsunuz pes!
babasız buyudum evet! ıyıkıde buyudum hatta anneme ben dırettım bosan bu adamdan dıye ıyıkıde bosanmıs ıyıkıde babasız buyumusum karaktersız bır adamla buyuyecegıme karaklterlı bır anneyı tercıh ederım kı ettım cok da mutluyum aslan annem bırgun bıle bızı ele gune muhtac etmedı hem de 40 yasından sonra hayatında hıc calısmamıs ve ıkı kucuk cocukla kalmısken..
konu sahıbesı hıc korkma sen guclusun her halınden bellı ınanıyorum basarıcaksın
bunlara ıstınaden yok benım yasım var yok soyle yok boyle lutfen ya yas falan ne kı yasanmıslıklar tecrube var ortada bu zıhnıyette kadınlar oldukca gelecegımız karanlık kızlar

Merhaba

Hayır herhangi bir gelişme ilerleme yok enson 3 gün evvel oğullarını beni alması için göndereceklerini söylediklerinden beri.

Bekliyorum fakat onunla dönmek için değil sadece oturup doğru düzgün konuşabilmek için,o zaman kesinleşecek sonumuz. Halen aynı kafa ve zihniyette diretirse elbetteki asla rızam yok,fakat zaman onu biraz daha ılımlı hale getirdiyse (ki hiç sanmıyorum) değerimizi anladıysa 1 şansı hakettiğine inanırsam ozaman bütün bu olanları unutmaya çalışacağım.

Ruh halimdeki değişiklik ise ,Günler lehime işliyor çocuğuma daha sıkı bağlanıyorum ve onun sorumluluğunu tek başıma üstlenebileceğim gücü veriyor Rabbim.Bu sebepten ötürü dayak şiddet yoksa yuvanı yıkma diyenleri gerçekten kaale alamıyorum üzgünüm...

Madem cocugu icin gitmeni istiyo daha ne diye istediğini yapacakmissin hizmetci misin sen evin tasinmasi olayina hic deginmiyorum bile boyle sacma sey gormedim

Çocuk babasız da büyür. Adam kadını hiç umursamadan evi satıyo, bebekleri oldu diye affetmesi mi gerekli. Bir de yeni doğum yapmış. Ne kadar cahil insanlar. Madem öyle almasalardı ev. Bakmayın adamın tavrına ,aklı başına gelince hatasını elbetteki anlayacak. Tabi o zaman iş işten geçmemiş olursa ne ala. Ayrıca 2. Eş mevzusunu açanlar,üvey baba lafını söyleyenler ,kadın daha boşanmamış , yeni doğum yapmış , bunları düşünecek hali mi var. Önce kendi psikolojisini düzeltmeli ki bebeğine yetebilsin. Konu sahibinin hiçbir suçu yok bu olayda. Kapıyı açmayarak iyi de yapmış. Ne o öyle ,köle mi almışlar kendilerine,gel deyince gelecek,aç deyince açacak.

Konu sahibi kardeşim sen haklısın.
Senden habersiz evi satan adam şimdi affedersen seni hiçbir konuda söz sahibi etmez, sakın geri adım atma. Kocan olacak adam da suçunu kabul edip affet diyeceğine " döneceksin, ne dersem onu yapacaksın işine gelmezse bebeği bırakıp gideceksin" diyor ve buradaki ataerkil zihniyetin kadın savunucuları yuvanı yıkma diyor. Pes !
Bende boşandım, belki çocuğum yok ama boşanmak ölüm değil, inan eğer kendi hayatını kazanıyorsan boşanma bir son değil yepyeni bir başlangıç oluyor. O korkuları bende yaşadım ve daha önce neden boşanmadım diye şimdi pişmanım..

Yukarıdaki mesajına katılıyorum hemde çok.
Bende konu sahibi gibi evlenirken ne nişan ne dügün ne yeni eşyalar ( beyaz eşyalar hariç ) ne altınlar ( eşimin taktıkları sahte ailemin taktıkları gerçekti, onları da 3 haftalık evli iken benden habersiz çaldı ve yedi ).
alyansları ise ortak almıştık hatta hatırlıyorum para yetişmeyince benim kredi kartımdan peşin çekmiştim.. hey gidii...
tek dedim sevdiğim adam ile mutlu bi yuva kurayım .. ama öyle olmadı .. ben mutevazi oldukça eski eşim ve ailesi beni hiçe saydılar.
sabır sabır ve sonunda maddi manevi zararla boşandım, buna da şükür.
Güzin ablayı bilirsiniz, arada okurum her dediği not alınacak laflardır diyemem herkes kadar mantıklı bir kadındır. ama bir sözü beni çok etkilemişti.

" erkeklerin size para harcamasına izin verin, bu konuda zorlayın, harcasınlar. Çünkü kadınlar erkekler için arabalar gibidir. Nasıl ki bir erkek çok para harcadığı pahalı aracına gözü gibi bakarsa böyle bir kadına da değer verir. Onların gözünde değer o objeye - kadın veya araç - ne kadar yatırım yaptıkları ile ölçülür"

Belki çok kaba bir karşılaştırma ama bunu ben yaşadım ve gördüm ! Mütevazi hiç bir şey istemeyen kadın değer verilmeyen kadın oluyor.. Kıymet bilenler ise çok çok nadirdir.

benim kızım 3 yaşında. ve sabah uyandığında baba diye ağlıyor . aksam babasıyla oynuyor cilveleşiyor. yapmayın çocuk babasız olmaz. o sevgi bambaşka. size karşı çok ayıp etmiş eşiniz ve ailesi. ama evlilik kolay birşey değilki zaten dört dörtlük nerdeee...
birgün herşey gecer. herşey unutulur içinde acısı kalır ama acıtmaz. evliliğinizi yıkmayın gerçewkten kolay değil ayrılmak. mahkeme en kolayı . ya ondan sonra. eve dönün. eşiniz kızdığı için çocuk için geleceksen gel diyor. aynı evde zamanla düzelecektir. eşinizin ailesine sevmesenizde mesafeli ama saygılı olun.
şahsen bende evi terkettim çocukla anneme gittim. arayan soran olmadı günlerce haftalarca. peşinden gelme kalmadı artık. eşim de bana bulunmaz kumaş değilsin gelmessen gelme dedi. ben eve döndüm mecburen :) suratsızdık ama geçti gitti sonra aynı evde. dönmeseydim çocugum babasıyla oynayamayacaktı bende eşimle karşılıklı çay içemeyektim. üstünden 2 yıl fln geçti olay gitti bitti . gerçekten naptım ben dersin sonra evine dön. sabır de. kocan için değil evliliğin için

yapma allah aşkına öykeyle oturan zararla kalkar. iyi yapmış ne demek. köle tabiki değil ama allah beterini yaşatmasın. aldatma en kötüsü bana göre ki..aldatılan ve kocası tarafından boşatılan bayan arkadaşlar bile yeri geliyor keşke koşanmasaydım diyor . bizzat tanık oluyorum. bakın zaman herşeyin ilacı. erkek unutur evlenir. çocuğunu 2 3 haftada bir görür bazen görmez bile. ama hiçbir anne çocugundan ayrılamaz. bayanların 2. evliliği de çok zor ve sıkıntı çocuk içinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…