• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden öylece kaydı gitti hayat

herşeyi geçtim.. sizden habersiz ev taşımasını, eşyalarınızın başkaları tarafından toparlanması, düzeninizin içine edilmesi falan falan.. bunlar tek başına kıyamet sebebi iken hadi hepsini geçelim.. ammaaa; ne demek geri geldiğinde hiç bir şey aynı olmayacak, her dediğimi yapacaksın, sadece çocuk için bir arada olacağız???? pardon? ne yani sana karşı yapılan o kadar olayın karşısında senin ona "seni sevmiyorum" demen mi yaraladı kocanı? şaka mı bu? bütün bunları sana saymasının sebebi senin giderken ettiğin o laf mı?

annesinin evini taşıyabilir misiniz annesinden habersiz? sana yaptığının onda birini kendi annesine yapabilir mi?

allah hakkında hayırlısını versin, ama çocuğun ezik bir anne ve padişahın burnundan 5 dakika önce düşmüş bir baba ile yaşayacağına varsın sağlam duruşlu bir anneyle yaşasın..

yapma allah aşkına öykeyle oturan zararla kalkar. iyi yapmış ne demek. köle tabiki değil ama allah beterini yaşatmasın. aldatma en kötüsü bana göre ki..aldatılan ve kocası tarafından boşatılan bayan arkadaşlar bile yeri geliyor keşke koşanmasaydım diyor . bizzat tanık oluyorum. bakın zaman herşeyin ilacı. erkek unutur evlenir. çocuğunu 2 3 haftada bir görür bazen görmez bile. ama hiçbir anne çocugundan ayrılamaz. bayanların 2. evliliği de çok zor ve sıkıntı çocuk içinde.

Öncelikle boşanmasaydım keşke diyen kadınlar evet var ama ondan daha çok keşke zamanında boşansaydım diyen kadın var.
Sonra neden çocuğundan ayrılmak zorunda kalsın ki konu sahibi?
Son olarak da o eve dönecekse bile hatasına anlamış kocasına dönmeli yoksa kalan ömründe de hiç bir sözü geçmez o evlilikte.

benim kızım 3 yaşında. ve sabah uyandığında baba diye ağlıyor . aksam babasıyla oynuyor cilveleşiyor. yapmayın çocuk babasız olmaz. o sevgi bambaşka. size karşı çok ayıp etmiş eşiniz ve ailesi. ama evlilik kolay birşey değilki zaten dört dörtlük nerdeee...
birgün herşey gecer. herşey unutulur içinde acısı kalır ama acıtmaz. evliliğinizi yıkmayın gerçewkten kolay değil ayrılmak. mahkeme en kolayı . ya ondan sonra. eve dönün. eşiniz kızdığı için çocuk için geleceksen gel diyor. aynı evde zamanla düzelecektir. eşinizin ailesine sevmesenizde mesafeli ama saygılı olun.
şahsen bende evi terkettim çocukla anneme gittim. arayan soran olmadı günlerce haftalarca. peşinden gelme kalmadı artık. eşim de bana bulunmaz kumaş değilsin gelmessen gelme dedi. ben eve döndüm mecburen :) suratsızdık ama geçti gitti sonra aynı evde. dönmeseydim çocugum babasıyla oynayamayacaktı bende eşimle karşılıklı çay içemeyektim. üstünden 2 yıl fln geçti olay gitti bitti . gerçekten naptım ben dersin sonra evine dön. sabır de. kocan için değil evliliğin için
Eşiniz size gelme bulunmaz hint kumaşı değilsin dedi ve sende paşa paşa geri mi döndün? Ve bunla övünüyormusun yoksa ben mi yanlış görüyorum:KK17: Hanımefendi evlilik bu değildir, yani siz sırf bir kocam olsun diye tüm herşeyi kabullenip geri dönmüşsünüz ama inanın bu doğru olan değil. Üstünden 2 yıl geçti diyorsunuz ancak yarın öbür gün tekrar bir olay yaşandığında sizin hiçbir yere gidemediğinizi bilecek. Birazcık mantıklı olun Allah aşkına, kendinize özgüveniniz olsun, ayaklarınızın üstünde durup ezdirmeyin kendinizi. İnanın sonlara doğru yazdıklarınızı okudukça vallahi bu hale geldim :KK57: Bir kadın kendine bunu yapmamalı.

Nedir bu erkekleri pohpohlama evimin direği gemimin küreği deme merakı hiç anlamıyorum?

Daha ortada boşanma süreci yokken ikinci eş, ezik çocuk, tacizci üvey baba örneği verenler de, kadını "dul" diye parmakla gösterip çok değerli, namuslu kocacıklarını gözlerinden sakınan bilincin ta kendisi zaten. Kimse Türk toplumu böyle martavalları atmasın toplumu oluşturan bireylerdir zaten.

Kaç gündür konuyu takip ediyorum bir arpa boyu yol alınamamış. Bir erkek müsvettesi yüzünden, lohusa kadının ve dünyaya yeni gözünü açmış bebeğin düşürüldüğü durum çok kötü.
Üstelik hiç harekete geçme zahmetinde bile bulunmuyor ki kadın da hayatına ona göre yön versin. Sanki hala bir eziyet etme çabası var.

Neden? Çünkü vücut olarak büyüyene kadar her yaptığı hata örtbas edilmiş, hiç sorumluluk verilmemiş ki yaptığı hataların nelere mal olacağının sebep sonuç ilişkisini kurma yetisi kazanamış.
Kendi hatalarını başkalarına yüklemesinin yanında tehdit savurması bundan zaten.

Konu sahibi arkadaşım eşin girdiği delikten çıkacak ama yine de suçunu tam olarak anlayacağını sanmıyorum. Kaldı ki burada bile konu sahibine çatanlar varken bencil bir erkek anlasın.
Umarım sen ve kızın bu olaydan en az hasarla çıkar feraha kavuşursunuz.

Yukarıdaki mesajına katılıyorum hemde çok.
Bende konu sahibi gibi evlenirken ne nişan ne dügün ne yeni eşyalar ( beyaz eşyalar hariç ) ne altınlar ( eşimin taktıkları sahte ailemin taktıkları gerçekti, onları da 3 haftalık evli iken benden habersiz çaldı ve yedi ).
alyansları ise ortak almıştık hatta hatırlıyorum para yetişmeyince benim kredi kartımdan peşin çekmiştim.. hey gidii...
tek dedim sevdiğim adam ile mutlu bi yuva kurayım .. ama öyle olmadı .. ben mutevazi oldukça eski eşim ve ailesi beni hiçe saydılar.
sabır sabır ve sonunda maddi manevi zararla boşandım, buna da şükür.
Güzin ablayı bilirsiniz, arada okurum her dediği not alınacak laflardır diyemem herkes kadar mantıklı bir kadındır. ama bir sözü beni çok etkilemişti.

" erkeklerin size para harcamasına izin verin, bu konuda zorlayın, harcasınlar. Çünkü kadınlar erkekler için arabalar gibidir. Nasıl ki bir erkek çok para harcadığı pahalı aracına gözü gibi bakarsa böyle bir kadına da değer verir. Onların gözünde değer o objeye - kadın veya araç - ne kadar yatırım yaptıkları ile ölçülür"

Belki çok kaba bir karşılaştırma ama bunu ben yaşadım ve gördüm ! Mütevazi hiç bir şey istemeyen kadın değer verilmeyen kadın oluyor.. Kıymet bilenler ise çok çok nadirdir.

ben buna katılıyorum hani bazen diyorlar ya düğün yaptırmayın adamın üstüne üstüne gitmeyin işte ne bileyim işte istediğiniz şeylerden feragat edin ama ne kadar çok isteklerinden vazgeçtikçe buna vefa gösterilmiyor malesef
sadece dahada fazla isteğinden feragat etmene yol açıyor

konu sahibine ise ya şu anda ayrılmasını ama dönecekse kesinlikle eşi bu haldeyken dönmemesini tavsiye ederim sadece şu an sorunlarının daha da fazlalaştığı bir eve dönmüş olur kocası af dilemeden oturup nerede kalacaklarını konuşmadan o evden ayrılmadan kesinlikle dönmesin

yapma allah aşkına öykeyle oturan zararla kalkar. iyi yapmış ne demek. köle tabiki değil ama allah beterini yaşatmasın. aldatma en kötüsü bana göre ki..aldatılan ve kocası tarafından boşatılan bayan arkadaşlar bile yeri geliyor keşke koşanmasaydım diyor . bizzat tanık oluyorum. bakın zaman herşeyin ilacı. erkek unutur evlenir. çocuğunu 2 3 haftada bir görür bazen görmez bile. ama hiçbir anne çocugundan ayrılamaz. bayanların 2. evliliği de çok zor ve sıkıntı çocuk içinde.

Asıl siz yapmayın yahu...Ne yani aldatılana kadar bütün yapılanları görmezden mi gelsin.Size göre olay küçük gibi gelebilir , ama bir insanı hiçe saymak, yeni doğum yapmış haliyle istenilmeyen bir eve götürmek,düzenini, mutluluğunu,psikolojini bozmak hiç akıl karı iş değil.Aldatılan ve keşke boşanmasaydım diyen bi kadına henüz rastlamadım.Ama çevremde ilk evliliğinden bir kızı olup , 2. kez evlenip, kızıyla ve yeni eşiyle çok mutlu olan insanlar gördüm. O 2. kez evlenip sıkıntı çeken insanlar da doğru adamı bulamadığı içindir.Yoksa 2. kez evlenenler mutsuz olacak diye bi kural yok.Ayrıca çocuk neden anneden ayrılsın ki? Daha anne kuzusu o,mahkeme babaya vermez zaten.

Demek ki bir kadın anca bilmem kaç yerinden delik deşik edilmedikçe,agzı yüzü gözü kırılmadıkça boşanılmaz (!)

Ne diyim ...
Sen oyle san. O haldeyken bosanmayanlar var. Bir tanigim agzi burnu hertarafi kirildigi halde gei dondu esine. Sen herhalde olumu goze aldin onun icin geri dondun diyip gorusmeyi kestim. Bu kisi orta yasta ve isterse ayaklarinin ustunde pekhala durabilir. Cocukta yok. Neden dersen kanimca fiziksel, ruhsal psikolojik ve maddi siddet goren kadin ozguvenini zamanla kaybediyor ve siddet gordugu kisiye koru korune baglaniyor:(( bunada stockholm sendromu deniliyor. Kadinlara yapilan sey once sindir sonra istedigin gibi yonlendir ve kullan: ((

canım üzüldüm gerçekten. loğusalık üzerindeyken sen zaten sağlıklı düşünemezsin. onların seni düşünüp anlaması lazımdı. olayda baştan sona haklısın ama son bardağıda yanlış psikolojide olduğun için sen taşırmışsın. hakkınızda hayırlısı olsun. kocanı seviyorsan evliliğine son bir şans vermek istiyorsan kocanla sakin kafayla konuş.
evliliğimi devam ettirmek istiyorum ama yeni bir evde sıfırdan başlamak istiyorum seni seviyorum çocuğumu sensiz büyütmek istemiyorum de açıkca. eğer oda istiyorsa kimsenin gazına gelmez zaten yumuşayınca

canım üzüldüm gerçekten. loğusalık üzerindeyken sen zaten sağlıklı düşünemezsin. onların seni düşünüp anlaması lazımdı. olayda baştan sona haklısın ama son bardağıda yanlış psikolojide olduğun için sen taşırmışsın. hakkınızda hayırlısı olsun. kocanı seviyorsan evliliğine son bir şans vermek istiyorsan kocanla sakin kafayla konuş.
evliliğimi devam ettirmek istiyorum ama yeni bir evde sıfırdan başlamak istiyorum seni seviyorum çocuğumu sensiz büyütmek istemiyorum de açıkca. eğer oda istiyorsa kimsenin gazına gelmez zaten yumuşayınca
aynen bende böyle düşünüyorum. sonuna kadar haklısın ama bir şans daha verin birbirinize. sonuçta ilk başta çocuk kyapacak kadar güveniyorum fln demiştin . bazen insan sinirle dolduruşla istemediğimiz şeyler söylüyor. mesela benim eşimin bana dediği bulunmaz kumaş değilsin dediği gibi. üstte biri çok kızmışta bana tıpış tıpış dönmüşüm diye. olayları tam anlatmak her zman mümkün değil . ben neler söyledim ki o da oyle söyledi. konu sahibi bayanın kapıyı anne babaya açmaması gibi. hangi erkek kabul eder. eşinin sevmediğinden değil olayın bu noktya gelene kadar yapılan yaşanılan söylenen şeylerden dolayı yaptıkları ve yaptıkların.

ayrıl diyenler sonra kapısını kapatır evinde ailesiyle eşiyle oturur sen kimseye bakma. anne baba da hep kalıcı değil bu dünyada . eşine güveniyorsan adamsa eger zirzop değilse evliliğini kurtar.

Öncelikle boşanmasaydım keşke diyen kadınlar evet var ama ondan daha çok keşke zamanında boşansaydım diyen kadın var.
Sonra neden çocuğundan ayrılmak zorunda kalsın ki konu sahibi?
Son olarak da o eve dönecekse bile hatasına anlamış kocasına dönmeli yoksa kalan ömründe de hiç bir sözü geçmez o evlilikte.
hatasını bu yaşananlardan sonra anlamıştır.dil ile söylemeye gerek yok. ama tabiki dönerse oturup önce konuşmalı sıkıntılarını ve yapmaması gereken seyleri eşine söylemeli. kesinlikle katılıyorum. ama kabullerisen bi daha yapar fln sanmıyorum ben ya . iki taraf da ders çıkarmıştır karşılıklı

insan dolduruluşa gelince ağzından normalde çıkmayacak laflar çıkabiliyor.sizin eşiniz de yokluğunuzda bu durumu yaşamış.kim bilir neler söylendi, neler ima edildi?evet size yapılmış çok büyük bir yanlış var ,hazmedilmesi çok çok zor.hiçe sayılmak,kendi evinizde etkisiz eleman muamelesi görmek iç acı

t
insan dolduruluşa gelince ağzından normalde çıkmayacak laflar çıkabiliyor.sizin eşiniz de yokluğunuzda bu durumu yaşamış.kim bilir neler söylendi, neler ima edildi?evet size yapılmış çok büyük bir yanlış var ,hazmedilmesi çok çok zor.hiçe sayılmak,kendi evinizde etkisiz eleman muamelesi görmek iç acıtıcı.ama öfke baldan tatlıdır.kendinizi dolduruşa getirmeyin.eğer normalde birbirinize saygı duyuyor ve seviyorsanız ve de eşiniz ararsa dönün evinize.ama büyük ama küçük kriz zamanları vardır evliliklerde.bunları yaşarken evliliğinizi söküp atmak yerine sorunları akıllıca bertaraf etmelisiniz.ama tekrar ediyorum şayet aranızda normalde saygı ve sevgi var ise
ı

Merhaba
Evet kocamı seviyordum.Şuanda ise bundan emin değilim.18 gündür kızımızı bile arayıp sormadı bu konuda ona karşı inanılmaz öfkeliyim,canımı nasıl yakacağını gerçekten biliyor.İyi bir eş olmasa bile iyi bir baba olması bile kafidir pek çoğumuz için, ama onun tutulacak biryeri bile kalmadı; neresinden tutsan elinde kalan türden.Evet yinede bekliyorum tüm bu içimde birikenleri,soru işaretlerimi aydınlatsın ve ikimizde rahatlayalım istiyorum.
Teşekkür ederim

Kaç gündür konuyu takip ediyorum bir arpa boyu yol alınamamış. Bir erkek müsvettesi yüzünden, lohusa kadının ve dünyaya yeni gözünü açmış bebeğin düşürüldüğü durum çok kötü.
Üstelik hiç harekete geçme zahmetinde bile bulunmuyor ki kadın da hayatına ona göre yön versin. Sanki hala bir eziyet etme çabası var.

Evet aynen dediğiniz gibi hala eziyet etme çabası var.Beni arafta bırakmaya,yönümü şaşırtmaya ve hayatıma şekil vermeme mani olmaya çalışıyor.Umrunda değilmişiz gibi davranıp gittiği gibi gelir düşüncesine sahip.Oysaki annelik sabrı,metin olmayı öğretti :)
Çok iyi yakalamışsınız

Konu sahibi kardeşim sen haklısın.
Senden habersiz evi satan adam şimdi affedersen seni hiçbir konuda söz sahibi etmez, sakın geri adım atma. Kocan olacak adam da suçunu kabul edip affet diyeceğine " döneceksin, ne dersem onu yapacaksın işine gelmezse bebeği bırakıp gideceksin" diyor ve buradaki ataerkil zihniyetin kadın savunucuları yuvanı yıkma diyor. Pes !
Bende boşandım, belki çocuğum yok ama boşanmak ölüm değil, inan eğer kendi hayatını kazanıyorsan boşanma bir son değil yepyeni bir başlangıç oluyor. O korkuları bende yaşadım ve daha önce neden boşanmadım diye şimdi pişmanım..

Hernekadar yanlış ve blöf gibi görülsede çoğunluk tarafından aynen böyle düşünüyorum.Şuanda sesimi çıkarmaz ve bu hayatta bende varım ben senin eşinim ,kararlarında benide düşünmeli ve adım atmalısın demezsem ; geri kalan hayatımızdaki hiçbir şey için benimde fikrimi almaz ve önüme ne gelirse yemek zorunda kalırım.Ben böyle kötü sürprizlerle dolu bir hayat düşlemiyorum.Şimdilik kendi hayatımı kazanmıyorum ama şu karanlık bir aydınlansın elbet bir yol çizeceğim kendime

" erkeklerin size para harcamasına izin verin, bu konuda zorlayın, harcasınlar. Çünkü kadınlar erkekler için arabalar gibidir. Nasıl ki bir erkek çok para harcadığı pahalı aracına gözü gibi bakarsa böyle bir kadına da değer verir. Onların gözünde değer o objeye - kadın veya araç - ne kadar yatırım yaptıkları ile ölçülür"

Bu sözün doğruluğuna çok inanıyorum.Genelleme yapmak istemem lakin gerek çevremde,gerek yakınlarımda ve en önemliside eşimde yaşadım.Elini cebine atsın hiç istemedim,cafede niye oturalım ki bak şurada bank var alırız bir çekirdek derdim o derece:) Bu en basit örneği ve dahasınıda siz düşünün. Ama gel gelelim kayınvalidemin gözünde eşimin parasını yemiş içmiş ve 3parça beyaz eşya borcunu oğlu benim yüzümden ödeyememiş paragöz bir gelinim gülermisin ağlarmısın. Değmez, malesef kimseyi kendinden çok düşünmek için değmez bu hayat...

Merhaba.Öncelikle bahsettiğiniz bayan arkadaşlarınıza gerçekten çok şaşırdım şuanda:KK57: Allah doğrudan ayırmasın...
Erkek unutur evlenir,bayanların 2. evliliği zor olur... demişsiniz, hernekadar bu konu beni gersede açıklık getirmek isterimki asıl bir erkek için 2.evlilik daha zordur.Çünkü kadınlar yuvalarını erkeklerden daha önemser benimser ve gerçekten ciddi bir durum olmadıkça(ki olsada birçoğu katlanır) boşanma yoluna gitmezler,genelleme yapacak olursak birçok evlilik erkeğin yanlışları yüzünden yıkılır.Bu yüzden boşanmış bir erkek bir kadına çok zor güven verir...
Buarada yaptığım ve keşkee yapmasaydım dediğim birşey yok,hatta iyiki yapmışım ailemin yanına gelerek bu evliliğe bir mola vermişim ve melek silüetli kayınvalidemin gerçek yüzünü,amacını görmüşüm.Sevgili kocamınsa boşanmaya dünden razı oluşunu ama torun sevdasına ailesinin onun durduşuna şahit olmuşum.

Hernekadar yanlış ve blöf gibi görülsede çoğunluk tarafından aynen böyle düşünüyorum.Şuanda sesimi çıkarmaz ve bu hayatta bende varım ben senin eşinim ,kararlarında benide düşünmeli ve adım atmalısın demezsem ; geri kalan hayatımızdaki hiçbir şey için benimde fikrimi almaz ve önüme ne gelirse yemek zorunda kalırım.Ben böyle kötü sürprizlerle dolu bir hayat düşlemiyorum.Şimdilik kendi hayatımı kazanmıyorum ama şu karanlık bir aydınlansın elbet bir yol çizeceğim kendime

Kac gundur okuyorum durusuna hayran kaldim. Bebisin cok sansli. Cok guclu bi annesi var :) en hayirlisi olsun bebisin ve senin icin..

Seni tebrik ediyorum kardeşim, çok mantıklı bir kadınsın. Bravo. İnan benzer bir şeyi bende yaşadım ve saf bir şekilde sorun değil dedim ama baktım ki uzun vadede sorun oluyor. Taviz tavizi doğuruyor ve en sonunda bakıyorsun ki eşin ve ailesi gözünde paçavra kadar değerin yok !
Sanalda da olsa ben arkandayım canım, istediğin zaman yazabilirsin bana özelden. Her zaman destek olmaya hazırım buradaki tüm kızlar için aynısı geçerli.
Umarım en kısa zamanda ekmeğini de eline alırsın ve dimdik ayakta mutlu bir şekilde yaşamaya devam edersin. Erkekli ya da erkeksiz.
2. evlilik yapman zor olur diyenlere de gülüyorum. Forumda çocukları olduğu halde 2. evliliğini yapan ve mutlu olan onlarca kadın var.
Daha yukarıdaki mesajına da aynen katılıyorum, annem de hep senin gibi söylerdi. Boşanan bir kadının mutlaka haklı sebepleri vardır ama bir erkek boşandı ise o zaman iki kere düşünmekte fayda var.
Bizimki gibi ataerkil bir toplumda dul kadın olmak bu kadar zor iken bir kadın boşanmayı göze aldı ise cidden haklı sebepleri olur, oluyordur. Ama erkekler için sorun yok, onlar nasılsa boşanmış ve çocuklu dahi olsalar hiç evlenmemiş kızlar ile evlenebilirler. Korkmuyorlar boşanmaktan.. İstenirse bana ön yargılı densin düşüncem bu yönde..

Back
X