Tabiki;
2 çay bardağı organik tam bugday unu,
Yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı yulaf unu
4 yemek kasigi tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt /süt yada yoğurt suyu.
Temel malzemelerim bunlar
tatlı olacaksa kurabiye içine,ceviz,badem yada fındık kırıyorum,kuru meyve doğruyorum minik minik,1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu vede 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyince gayet tatlı ve lezzetli bir kurabiye oluyor. Yulaf unu eklemeyeceksem beyaz unla değiştirebiliyorum ki çok sert olmasın.
Tuzluda da temel olarak malzemeler yukarıdaki gibi,içerisine 1 yemek kaşığı çörekotu ekliyorum hamuruna,bazen ayçekirdeği içi ekliyorum,gayet güzel oluyor.
Genelde temel olarak bu şekilde yapıyorum ben kizima kurabiye. Sağlıklı oluyor şeker ve tuz olmadığı için.
Kekte yapabilirsiniz kuru meyveler ve keçiboynuzu unuyla,onuda şöyle yapıyorum;
1 bardak kuru meyveyi (gün kurusu kayısı,incir,kuru üzüm, hatta kuru erik,hurma hangileri varsa 1 bardak ayarliyorum-üzüm koyarsanız çekirdeksiz olsun) tencereye koyuyorum,üzerini 1 parmak gececek kadar suyla güzelce haşlıyorum kapağını kapatıp,haşlaninca blenderdan geçirip soğutuyorum. 2-3 yumurtayı biraz çırpıyorum,içine bu karışımı ,1 yk keçiboynuzu tozu ve yarım bardak zeytinyağı ekliyorum,1 kaşık karbonatı 1 bardak unla karıstırip ekliyorum. Kıvamina göre 1 veya yarım bardak un daha ekliyorum,tepsiye koyup,180derecede yarım saat kadar pişiriyorum (turbo ayarinda)kurdan batırıyorum temiz çıkiyorsa pismiştir. Bu keke cevizde çok yakışıyor.
Ilk aklima gelenler bunlar,umarım işinize yarar,oğlunuz severek yer.
Not:Kuru meyve yerine 2 tane olgun tatlı muzu ezerek kullanabilirsiniz kek yapıminda,öylede gayet lezzetli oluyor