Elimden bir sey gelmiyor :(

benımde kızım 4 yasında 17 kılo. hayır ınsalar cok tuhaf konusmak ıcın konusuyorlar bence bır yasında kı cocukla senın cocugun kılosu bir olabılır mı haraketli olunca cocuk ıster ıstemez kıloyu uzerınden atıyor.allaha sukredip sağlıklı denmıyorda kılosu dert oluyor.

daha gecenlerde bı ıftarda oglumla ay nı yastakı bır cocugu gordum 6 kg fazla bızden, ama bır yıyısı vardıkı al karsına kebabcıya gıt
sankı mubarek kuzu cevırme yedı
benım kada ryemek yedı cocuk ve tatlı tatlı
annesı almaya calısıyor cocuk yemeye calısıyor
dunya tersıne

buarada bızde kurdan bacaklıyız fakat yuzu yanaklı yanakları olmasa alcan hastaneye yatırıcano denlı

Benimki 115 boy 16.6 kg Ağustos ta 5 olacak

Işin garibi benimki yiyor da öyle et vs varsa affetmez yani benim kadar yer

Bence sen en iyisini yapmışsın eşinin sana çıkışmasına üzüldüm. Ben de çocuğum olsun sağlıklı beslemeyi paketli hiç bir şey vermemeyi düşünüyorum. Biz de küçükken böyle bir sorun vardı, erkek kardeşim yemezdi ben ne bulsam yerdim. Babam hep annemi suçlardı kardeşim yemiyor diye. Ne suçu varmış kadıncağızın o da uğraşır dururdu hem onun suçu olsa ben de yemezdim. Kardeşim hiç et yemedi. Annem et yedirmeye çalışırdı çocuk ağlardı, şimdi de vejetaryen. Hatırlıyorum sadece sade makarna, pilav, buğday, fırında patates ve domates yemek istiyordu :( ver ona 3 kilo domates tüm gün yesin :KK45: bence kendi haline bırakmak gerek şimdi o sıska çocuk oldu 1,88 boy, hala zayıf ama.. çok yiyen ben ise 1,65 de kaldım Hoppa

adına çok üzüldümm.. seni anlayan bir anne olarak.. eşin ayıp etmişş .. kıyaslancak bir durum değil bu her çocuğun yapısı farklı.. şuan zayıf olabilirr.. gelişiminde bir sorun yoksa varsın zayıf olsunn.. benim kızımda zayıff.. ve doktor iştah açıcı şurup vermişti bi ara fakat kızım bir yada 2 kere içmiştirr.. bi işe yaramadı.. dönemsel dönemselde yiyor.. ablamında bebeği 2 yaşında ve kemikleri sayılıyorr.. ablamda ilk zamanlar çok ağlardıı çok üzülürdü.. fakat kimseyede birşey söyletmezdii.. benim çocuğum yemiyorr.. yediğinide eritiyor yapısı böyle zayıf uzun bir çocuk olcak diyorr .. kimsede birşey diyemiyor artık.. kimseye taviz verme canım eşine bile .. çocuk bakmayı kolay sanıyor bu erkekler..

Kiziniz 22 percentilde dogmus su an 65 percentil. Bu cok iyi bi gelisme, bizimki 50de dogdu su an 28 de. Secici oldugunu yazmissiniz ama, miktar olarak ne kadar yiyor? Ogun boyutlari ve sikligi nedir? Kac saat uyuyor?
Öyle ama ciddi çabaladım bugünlere gelmek için. 22 aylıkken sadece anne sütü istediği için emzirmeyi bıraktım,çok zayıfltı o dönem, 22 aydan sonra toparladık diyebilirim.
Seçici diyorum gerçekten öyle,şöyleki bu sabah kahvaltı hazırlamadım,ne yemek istersin dedim,corn flakes istedi,hazırladım,kendimede nesfit aldım,2 kaşık aldı,anne kahverengi olanından istiyorum dedi,onu hazırladım (hani şu top top olanlardan) ondanda iki kaşık,anne seninkinden istiyorum dedi,ondanda 2 kaşık. Düşünün bir kahvaltı edecek alt tarafı ,oda istediğim kahvaltı değil ama aç kalmasindan iyidir,değişiklik olsun diyerek verdim,onu bile 3 kez değiştirmeme rağmen bitirmedi. Parka gittik koştu oynadı geldik,1 köfte zor bitti,makarnayla,1 bardak ayranı bitirdi (Onu seviyor çok şükür) şaat 14.30da uyudu henüz uyanmadı. Uyanınca Ramazan olduğu için,yemek isterse yiyecek yoksa ceviz,fındık,badem(1 avuç) yada tuzlu kurabiye yaptım ondan yer belki,akşamda yemek yer bizimle,semizotu var muhtemelen mırın kırın edecek,bende parka gitmek istiyorsan yemelisin deyip kenara çekileceğim.
Benim bu kiloyu aldırmam kolay olmadı. Sağlıklı atıştırmalıklar taşırım çantamda parkta oynarken veririm,evde kurabiye (ceviz kuru meyve vb şeyler ekleyerek yada tereyağlı/çorekotlu tuzlu)yaparım tam buğday unundan. Süt içmediginde dondurma yaparım vs.hep onu yemezse bunu yaparım tarzında alternatif arayarak dikkat etmeye çalışıyorum beslenme düzenine,böyle böyle kilo aldirdım diyebilirim.

Öyle ama ciddi çabaladım bugünlere gelmek için. 22 aylıkken sadece anne sütü istediği için emzirmeyi bıraktım,çok zayıfltı o dönem, 22 aydan sonra toparladık diyebilirim.
Seçici diyorum gerçekten öyle,şöyleki bu sabah kahvaltı hazırlamadım,ne yemek istersin dedim,corn flakes istedi,hazırladım,kendimede nesfit aldım,2 kaşık aldı,anne kahverengi olanından istiyorum dedi,onu hazırladım (hani şu top top olanlardan) ondanda iki kaşık,anne seninkinden istiyorum dedi,ondanda 2 kaşık. Düşünün bir kahvaltı edecek alt tarafı ,oda istediğim kahvaltı değil ama aç kalmasindan iyidir,değişiklik olsun diyerek verdim,onu bile 3 kez değiştirmeme rağmen bitirmedi. Parka gittik koştu oynadı geldik,1 köfte zor bitti,makarnayla,1 bardak ayranı bitirdi (Onu seviyor çok şükür) şaat 14.30da uyudu henüz uyanmadı. Uyanınca Ramazan olduğu için,yemek isterse yiyecek yoksa ceviz,fındık,badem(1 avuç) yada tuzlu kurabiye yaptım ondan yer belki,akşamda yemek yer bizimle,semizotu var muhtemelen mırın kırın edecek,bende parka gitmek istiyorsan yemelisin deyip kenara çekileceğim.
Benim bu kiloyu aldırmam kolay olmadı. Sağlıklı atıştırmalıklar taşırım çantamda parkta oynarken veririm,evde kurabiye (ceviz kuru meyve vb şeyler ekleyerek yada tereyağlı/çorekotlu tuzlu)yaparım tam buğday unundan. Süt içmediginde dondurma yaparım vs.hep onu yemezse bunu yaparım tarzında alternatif arayarak dikkat etmeye çalışıyorum beslenme düzenine,böyle böyle kilo aldirdım diyebilirim.
Kurabiye tarifi verebilir misiniz belki benim oglum da yer bi umut,

Şu zayıf çocukları çok merak ediyorum benimki kadar olanı varsa Allah rızası için bir fotoğraf göndersin özelden
ben de göndereyim en azından içimiz rahatlasın bir tek ben de var diye üzülmeyelim
Benim var benim var :)
Apartman görevlisi bile "yenge Aden gelişmemiş" diyo.
Artık gülüp geçiyorum sinirden :)

Çok özür dilerim sanki kızımı gördüm çok ufaklıkta ve bayağı güldüm.
Ya sağlıklıysa ne olur alışın bu duruma. Benim gibi doktor doktor gezdirip çare aramayın.
Hoş artık gezmiyorum :)

Çok özür dilerim sanki kızımı gördüm çok ufaklıkta ve bayağı güldüm.
Ya sağlıklıysa ne olur alışın bu duruma. Benim gibi doktor doktor gezdirip çare aramayın.
Hoş artık gezmiyorum :)
En son su sipraktin varmis onu da deneyip birakicam akisina galiba.

11063592_10153064543179514_2599541983396142786_n.jpg

11703016_10153064543174514_2771938535673521534_n.jpg

1510629_10153064543164514_1626138288474771469_n.jpg

11700929_10153064543159514_770825957585437921_n.jpg

Bu çocuk mu zayıf

O zaman ben nerelere gideyim

en azından kemiği falan görünmüyor

benimki seninkinin iki katı yaşında ve kolu bacağı daha ince duruyor

Bu çocuk mu zayıf

O zaman ben nerelere gideyim

en azından kemiği falan görünmüyor

benimki seninkinin iki katı yaşında ve kolu bacağı daha ince duruyor
Yuzu falan cok suzuldu, kemikleri de resimde cok belli olmuyor. Ama zatenben kendim o kadar takmiyorum. Her goren zayiflamis derken zayiflamadi sadece az kilo aldi boyu uzadi falan derdim.
En son dunaksam evet gittikce buyuyecegine kuculuyor bizimki yakinda cebimde tasiyacagim diye parladim.

Tabiki;
2 çay bardağı organik tam bugday unu,
Yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı yulaf unu
4 yemek kasigi tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt /süt yada yoğurt suyu.
Temel malzemelerim bunlar
tatlı olacaksa kurabiye içine,ceviz,badem yada fındık kırıyorum,kuru meyve doğruyorum minik minik,1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu vede 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyince gayet tatlı ve lezzetli bir kurabiye oluyor. Yulaf unu eklemeyeceksem beyaz unla değiştirebiliyorum ki çok sert olmasın.
Tuzluda da temel olarak malzemeler yukarıdaki gibi,içerisine 1 yemek kaşığı çörekotu ekliyorum hamuruna,bazen ayçekirdeği içi ekliyorum,gayet güzel oluyor.
Genelde temel olarak bu şekilde yapıyorum ben kizima kurabiye. Sağlıklı oluyor şeker ve tuz olmadığı için.
Kekte yapabilirsiniz kuru meyveler ve keçiboynuzu unuyla,onuda şöyle yapıyorum;
1 bardak kuru meyveyi (gün kurusu kayısı,incir,kuru üzüm, hatta kuru erik,hurma hangileri varsa 1 bardak ayarliyorum-üzüm koyarsanız çekirdeksiz olsun) tencereye koyuyorum,üzerini 1 parmak gececek kadar suyla güzelce haşlıyorum kapağını kapatıp,haşlaninca blenderdan geçirip soğutuyorum. 2-3 yumurtayı biraz çırpıyorum,içine bu karışımı ,1 yk keçiboynuzu tozu ve yarım bardak zeytinyağı ekliyorum,1 kaşık karbonatı 1 bardak unla karıstırip ekliyorum. Kıvamina göre 1 veya yarım bardak un daha ekliyorum,tepsiye koyup,180derecede yarım saat kadar pişiriyorum (turbo ayarinda)kurdan batırıyorum temiz çıkiyorsa pismiştir. Bu keke cevizde çok yakışıyor.
Ilk aklima gelenler bunlar,umarım işinize yarar,oğlunuz severek yer.
Not:Kuru meyve yerine 2 tane olgun tatlı muzu ezerek kullanabilirsiniz kek yapıminda,öylede gayet lezzetli oluyor :-)

Son düzenleme:
biz yediriyoruz. kendisi yediğinde keyfine bir iki ısırık alıp bırakıyor.
sadece meyveli yogurdu abur cuburu falan sonuna kadar bitirir.

.

Benim kızım bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu oturup ağladığımı bilirim yaklaşık 1 senedir kendisi yiyor ikiz kardeşiyle karşılıklı. ilk başlarda bir tadına bakıp kalkmak istiyordu kaldırıyordum ben de, yemek masasında oturma süresi en fazla yarım saat tuttum yemedi mi kaldırdım herşeyi ısrar etmemeyi geç de olsa öğrendim aç yattığı zamanlar oldu sabrettim, tepki gösterip yere döktü etti sildim temizledim muşamba örtü serdim sandalyesinin altına . Birkaç ay böyle devam ettik sonuç olarak artık benim elimden asla yemiyorlar, ilk başladıklarında çatal kaşık kullanma becerileri yoktu şimdi kendi mama setlerindeki bıçaklarla porsiyonlarını bölüyorlar ve kızımın iştahı düzene girdi herşeyden yiyor sihirli değnek değmedi tabii o yemeyi kendince eğlenceli hale getirdi kendisi yiyerek ve yemek yemekten zevk almaya başladı benim ikizler de 2,5 yaşındalar. Ve çok şükür maaşallah iştah sorununu aştık ara ara burun kıvırdığı da oluyor ama artık yemek seçmiyor çünkü biliyor ki başka çaresi yok bir alternatif yemek yok o beğenmediği yemekten başka, kendi kendisine yesin bırakın ısırık alsın bıraksın istemediği anda kaldırın sofrayı inanın düzene girecek artık bebek değil çocuk o.

Geçen gün akşam yemeğinden sonra eşim bana tutturdu tatlı ye diye nesela ama ben o kadar tokum ki midemde yer yok. Eşim ısrarla çatalla tatlı uzattı ağzıma onun hatırı için bile yemedim yiyemedim o an aklıma geldi ben kzııma 18 ay böyle eşimin bana yaptığı gibi ısrar ettim diye vicdan azabı duydum. Sorun oğlunuzun kilosu değil yeme alışkanlığını düzenlemesibu yüzden dert etmeyin

En son su sipraktin varmis onu da deneyip birakicam akisina galiba.

O alerji şurubu galiba; ya da o tarz bir şey

yan etkisi iştah açma

Denemeyin; yazık çocuğa gerçek hasta olunca bile ilaç vermemeye çalışıyoruz

Benimkine mide içeriğini hızlı sindirmesi için bir şurup vermişlerdi bir yıl kullandık 1 yaş 9 aylık ile 2 yaş 9 aylık arasında

Sonra bir şey değişmiyor bir de çocuk strese giriyor diye bıraktık; yine bir dönem takviye gıda bile verdi doktor; bu zayıf; her şey yiyor diyorsunuz ama az yiyor demek ki diye

Oğlum sabah bir haşlanmış yumurta; bir dilim ekmek kadar ev yapımı pidemsi bir şey; bir kaç küp kaşar peyniri; 250 ml süt içti.

Öğlen yeşil mercimek çorbası; erişteli vs ki çorbadan çok yemek kıvamında bir tabak ondan yedi; pidenin kalanını yedi; ayran, domates vs yedi. Arada haşlanmış bir mısır yedi; meyve yedi; işim vardı çekmeceden bir şeyler al ye dedim bir arada da ceviz ve kuru üzüm yedi

akşam yemeği ne zaman hazır olur diye de tepemde.

Gece yatmadan da 250 ml süt içecek

ama zayıf; onları da olduğu gibi kabul edeceğiz galiba

Menüyü de yazdım ama niyetli arkadaşlar kusuruma bakmasın

Benim kızım bebekliğinden beri iştahsız bir çocuktu oturup ağladığımı bilirim yaklaşık 1 senedir kendisi yiyor ikiz kardeşiyle karşılıklı. ilk başlarda bir tadına bakıp kalkmak istiyordu kaldırıyordum ben de, yemek masasında oturma süresi en fazla yarım saat tuttum yemedi mi kaldırdım herşeyi ısrar etmemeyi geç de olsa öğrendim aç yattığı zamanlar oldu sabrettim, tepki gösterip yere döktü etti sildim temizledim muşamba örtü serdim sandalyesinin altına . Birkaç ay böyle devam ettik sonuç olarak artık benim elimden asla yemiyorlar, ilk başladıklarında çatal kaşık kullanma becerileri yoktu şimdi kendi mama setlerindeki bıçaklarla porsiyonlarını bölüyorlar ve kızımın iştahı düzene girdi herşeyden yiyor sihirli değnek değmedi tabii o yemeyi kendince eğlenceli hale getirdi kendisi yiyerek ve yemek yemekten zevk almaya başladı benim ikizler de 2,5 yaşındalar. Ve çok şükür maaşallah iştah sorununu aştık ara ara burun kıvırdığı da oluyor ama artık yemek seçmiyor çünkü biliyor ki başka çaresi yok bir alternatif yemek yok o beğenmediği yemekten başka, kendi kendisine yesin bırakın ısırık alsın bıraksın istemediği anda kaldırın sofrayı inanın düzene girecek artık bebek değil çocuk o.

Geçen gün akşam yemeğinden sonra eşim bana tutturdu tatlı ye diye nesela ama ben o kadar tokum ki midemde yer yok. Eşim ısrarla çatalla tatlı uzattı ağzıma onun hatırı için bile yemedim yiyemedim o an aklıma geldi ben kzııma 18 ay böyle eşimin bana yaptığı gibi ısrar ettim diye vicdan azabı duydum. Sorun oğlunuzun kilosu değil yeme alışkanlığını düzenlemesibu yüzden dert etmeyin
Bunu yaparsam ilk aylarda bayagi kilo kaybeder. Aslinda cok iyi bir yontem ama esim heralde basimin etini fiziksel olarak yer bu durumda.
Ben gunduz boyle yapsam da esim aksam geldiginde kesin kendi yedirir. DuZen olmaz.

Back
X