• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden bir sey gelmiyor :(

O emzik icin gecerli degil mi? Sonucta biberonu 5 dk da bitiriyorlar. Gunde 3 kez 5 er dk maruz kaliyor biberona.
Benim kızım memeden kesince günde sadece yarım çay bardağı süt içti. Ben de biberonla verdim. Yani 2 yaşından sonra biberona başlamış oldum.
Hayır o değil de benim görümce pedodonti uzmanı :KK53:
Herhalde kızı o kadar vitaminsiz gördü ki yeter ki içsin diye ses çıkarmıyo :KK45:

Sabah esimle tartistik, sorun oglumun kilosu, yememesi istahsizligi. Sorun dun aksam gittigimiz iftar davetinden sonra alevlendi. 1 yasindaki kiz oglumla ayni kiloda olunca(12.5) ve herkes oglumun ne kadar zayif oldugundan bahsettikce doldu heralde. Bu sabah da bana patladi.
Beni sucluyor. Ben de zaten kendimi suclu hissediyorum
Cunku ben saglikli beslensin istedim, unlu mamalar vermedim, sekerli gidalardan uzak durdum falan.
O kadar okudum o kadar uygulamaya calistim bebekliginden beri ama yine de secici bir cocuk oldu.
Secici derken bir kac seyi yemiyor degil yani. Sadece belli basli seyleri yiyor geri kalan herseyi redddiyor. Kesinlikle kabul ediyorum bir yerde hata yaptim.
Bu cocuk yumurta yemez, peynir yemez, sebze, meyve, corba, yogurt, hamur isi, makarna, patates kizartmasi, salata hicbir sey yemez.
Peki ne yiyor derseniz? Sut, muzlu sut, sutlu bugday ezmesi, yemek olarak Kofte, tavuk, balik, pilav. Ve bunlari da yemesi icin belli bicimde pisirilmis olmasi lazim. Kofte icine sebze rendelemeyi denedim oyle de yemedi. Bazen yumurta yesin diye krep seklinde yapiyorum, keyfi isterse azicik yiyor.
Onceleri kilosuna takilmiyordum ama artik saglikli beslenmedigi icin cok uzuluyorum.
Zaten gittikce kemikleri cikmaya basladi. 2.5 yasinda 12.700 gr.
Boyu da 90cm
Ilk 1 yil kilo alimi iyiydi. Zamanla yedigi seyleri de birakti.
Neyi yanlis yaptim bilmiyorum.
Cizgi filmle yedirmem dedim, 1.5 yasindan beri cizgi filmle yiyor.
Zorlamayayim acliktan olmez dedim, kus kadar yedi secmedigini yine yemedi. Kilo verdi.
Paket gida vermem dedim, yemedigi gecelerde ac kalmasin diye sutlu biskuvi verdim.
Yogurdu evde yapayim dedim, marketten meyveli yogurdu yiyor simdi sadece.
2 yasindan sonra biberon olmaz dedim, simdi o kadar az yiyor ki sutu de en azindan gunde 1 muzu da birakir diye biberonu kesmeye korkuyorum.
Basaramadim.
Bi cocugu doyuramadim.
Her aile ortaminda, her arkadas ortaminda konunun oglumun kilosu olmasindan cok sıkıldım. Bu konunun icimde bir yara oldugunu ve yaraya tuz bastiklarini bilseler acaba hala devam ederler miydi yorumlarina?
Yaptigim hata neyse bulmak istiyorum, ve kizimda ayni hatai yapmak istemiyorum.
canım oğlunun demir eksikliği veya alerjisi olabilir. benim bir arkadaşım vardı kızı günde sadece bir dilim ekmek kadar yiyordu ve alerjisi varmış meğer. ve görümcemin oğlu doğduğundanberi zorla yiyormuş kansız çıktı. balığı tavuğu sütü yiyorsa canını sıkma. ben oğlma senin gibi şekerl vs vermedim. 1 yaşından 3 yaşına kadar senin gibi çektim. şimdi yavaş yavaş açıldı. sıkma canını her çocuk kilolu olcak diye birşey yok. ve eğer sütü çok içiyorsa azalt derim. çok süt iştah kapatıyor

Bende de var o yemeyen zayıf çocuktan ömrümü yedi onun yemeği ömrümü.yemez içmez uyumaz 6 yaşında olucak 16 kilo :) Prematüre doğdu birde her gören aaaa küçük duruyor diyor hiç sallamam diyenleri.Neler yaptım yesin diye yok yok yok yemiyor.Son aylarda da tatlıya düştü elleri titriyordu yemediği zaman koştur koştur doktor a gittik açlık kan şekeri insülin i yüksek insülin direnci var çocukta daha 5,5 yaşında hem ilaç kullanıyor hem diyet yapıyor şimdi daha da yemez oldu. Çinko eksik demir eksik takviye yapıyoruz ilk zaman doymadı çocuk habire yedi derken ıhh artık yine yemiyor. Ha sorarsan kv ye benim yüzümden şeker oldu benim yüzümden zayıf hıhı diyorum evet öyle yaptım.pofff herkes konuşur da konuşur sağlıklı ya boşver kimsenin ağzını büzemeyiz

Ben hamileyken az kilo aldım toplamda 10. Millet sen yemek yemiyorsun çocuk zayıf doğacak deyip sinirimi bozdu. Kızım 3400 doğdu. Şimdi 5 aylık. Son ay 200 gr almış eşim almıyor bu çocuk diye başladı. Dedim ki her konuda kültürlüsün cahillik yapma çocuk konusunda dr sağlıklı dedi yeterli dedim sustu. 5 aylık 6400. İleride kilo almazsa ben de böyle tartışmalara girmek zorunda kalacağın diye endişeliyim..

Boyuna bile bakilmadi. Yurtdisindayiz, sistem biraz farkli isliyor. Ayakkabi 26 heralde emin degilim

Yedigi ve begendigi seylere bakilirsa reflu olamaz diye dusunuyorum, nasil anlasilir ki? Konusmuyor da.

Corba icerken ben de katiyordum farkli sebzeleri ama artik icmiyor. Sebzeli pilav yapiyorum yemiyor.

:KK43:

Biberon bir nevi b plani benim icin, birakirsak cok zorlanirim diye dusunuyorum :KK43:

Esim o zamanda bulur tartisacak bir sey :mad:
28. Persentildeyiz dogdugundan1.5 yasina kadar hep 50 idi. Sizin kac persentildi dogdugunda?

tam olarak yetiskinlerdeki gibi dusunmeyin midesine agir geliyorsa sindiremiyorsa agiz tadi kaciyorsa yemeyebilir meyvelerden muzu yemesi de bana onu dusundurdu muz ve sut mideyi yatistiracak seyler ama benimki bi fikir siz gozlemleyerek en iyi karari verirsiniz tabiki benimki fikir
Benim bu yasimda yemek duzenimde yemedigim seyler var agir geldigini dusundugum seyler var o cocukta derdini anlatamiyor olabilir

Arkadaşım üzme kendini:KK51: benimde geçen gün misafirim vardı iftara uzun zamandır çocukları görmemişlerdi kız oğlanı geçmiş dediler kiloda boyuda yaklaşmış dediler:KK57:aralarında iki yaş var aslında kızın oğlana yetişmesi normal kızlar çabuk gelişiyor,ikiside iyi yiyorlar maaşallah vallahi yetişemiyorum ama yinede oğlum Zayıf kemikleri sayılıyor :KK43:Kızımın hafif göbeği var:KK45:ama oda çok toplu değil :KK12:eşim o günden beri takdı kafaya oğlan Zayıf diye:110:

Sabah esimle tartistik, sorun oglumun kilosu, yememesi istahsizligi. Sorun dun aksam gittigimiz iftar davetinden sonra alevlendi. 1 yasindaki kiz oglumla ayni kiloda olunca(12.5) ve herkes oglumun ne kadar zayif oldugundan bahsettikce doldu heralde. Bu sabah da bana patladi.
Cunku ben saglikli beslensin istedim, unlu mamalar vermedim, sekerli gidalardan uzak durdum falan.
O kadar okudum o kadar uygulamaya calistim bebekliginden beri ama yine de secici bir cocuk oldu.
Secici derken bir kac seyi yemiyor degil yani. Sadece belli basli seyleri yiyor geri kalan herseyi redddiyor. Kesinlikle kabul ediyorum bir yerde hata yaptim.
Bu cocuk yumurta yemez, peynir yemez, sebze, meyve, corba, yogurt, hamur isi, makarna, patates kizartmasi, salata hicbir sey yemez.
Peki ne yiyor derseniz? Sut, muzlu sut, sutlu bugday ezmesi, yemek olarak Kofte, tavuk, balik, pilav. Ve bunlari da yemesi icin belli bicimde pisirilmis olmasi lazim. Kofte icine sebze rendelemeyi denedim oyle de yemedi. Bazen yumurta yesin diye krep seklinde yapiyorum, keyfi isterse azicik yiyor.
Onceleri kilosuna takilmiyordum ama artik saglikli beslenmedigi icin cok uzuluyorum.
Boyu da 90cm
Zorlamayayim acliktan olmez dedim, kus kadar yedi secmedigini yine yemedi. Kilo verdi.
Paket gida vermem dedim, yemedigi gecelerde ac kalmasin diye sutlu biskuvi verdim.
2 yasindan sonra biberon olmaz dedim, simdi o kadar az yiyor ki sutu de en azindan gunde 1 muzu da birakir diye biberonu kesmeye korkuyorum.
Basaramadim.
Bi cocugu doyuramadim.
Her aile ortaminda, her arkadas ortaminda konunun oglumun kilosu olmasindan cok sıkıldım. Bu konunun icimde bir yara oldugunu ve yaraya tuz bastiklarini bilseler acaba hala devam ederler miydi yorumlarina?
aynı problem ablamın oğlunda vardı.şu anda ilkokulda.hep zayıf dediler çocuğa doktor kızmıştı önemli olan sağlıklı olması çocuğun yapısı bu zorlamayın demişti.

Benim kızmda seçici ama üçe girecek 13 kilo.. normal yanı. Yemeğe gelince aç kalsın kendi ister. Makarna muz süt pilav gibi şeyler yer çorbadan sdğudu epeydir reddediyor, zakanla yer bıktırma. Üstüne gittikçe kaçıo

Sağlıklı olsun canım çevrenizdekileride uygun bir dille uyarın benim çocuğumun kilosu hakkında konuşmayın diye..

Boyu da 90cm
Basaramadim.
Bi cocugu doyuramadim.
esinin seni suclamasi hic dogru degil.. sen annesin, evladinin kotu olmasini isteyecek degilsin, birlikte cozum bulmak en dogrusu..

Üzülmeyin desemde üzüleceksiniz kuvvetle muhtemel ama gerçekten üzülmeyin.
Benimde 3 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık 19 kilo. Son kontrolümüzde doktorumuz gelişiminin çok iyi olduğuna ANCAK artık Rüzgara fazla HAMURİŞİ vermeyelim dedi. Yani kilolu olunca da sıkıntı. Eğer sağıklı ise hiç kendinizi üzmeyin. Herkesin yapısı farklıdır. Böyle düşünün.

Boyu da 90cm
Basaramadim.
Bi cocugu doyuramadim.
Bi kere arkadaşım senin cocugunun kilosu millete ne benim çocuğum sağlıklı ilerde sisko olacagina zayifbolsun de sustur bi kere kimsenin ortam konusu senin anneligin olamaz olmasına musade etme..benim kızım 3,5 yaşında 12.5 kilo hep küçük sanıyorlar kızımı ama ben benim kziim çıtır diyorum kimseye dusmemis cocugumum kilosuyla benim anneligimi vurmak...ayrıca tamam bazen titiz olmak çocuğu iştahsız yapar ancak bu cocugun dogasinda varsa olur senin çocuğun zaten iştahsız olacakmış benim kızım ek gıda yi reddettti birazda organik yaaasin diye bakkal malzemesi yemesin diye sağlıklı besledik ama verseydik te ki artık aliyoruZ bitiremiyor bi keki bile ama sonuçta zihinsel gelişiyor yavaş olsada bedenende sağlıklı beslenmesi için bi kere sütü kes süt çocuğu tıkar o bizimkindede yaşadığım bi olay birde acikana kadar bisey teklif etme peşinde koşma esinede yuh de obez olsaydi iyi annemi olacaktim çok biliyorsanbyedirseydin de

Bi kere arkadaşım senin cocugunun kilosu millete ne benim çocuğum sağlıklı ilerde sisko olacagina zayifbolsun de sustur bi kere kimsenin ortam konusu senin anneligin olamaz olmasına musade etme..benim kızım 3,5 yaşında 12.5 kilo hep küçük sanıyorlar kızımı ama ben benim kziim çıtır diyorum kimseye dusmemis cocugumum kilosuyla benim anneligimi vurmak...ayrıca tamam bazen titiz olmak çocuğu iştahsız yapar ancak bu cocugun dogasinda varsa olur senin çocuğun zaten iştahsız olacakmış benim kızım ek gıda yi reddettti birazda organik yaaasin diye bakkal malzemesi yemesin diye sağlıklı besledik ama verseydik te ki artık aliyoruZ bitiremiyor bi keki bile ama sonuçta zihinsel gelişiyor yavaş olsada bedenende sağlıklı beslenmesi için bi kere sütü kes süt çocuğu tıkar o bizimkindede yaşadığım bi olay birde acikana kadar bisey teklif etme peşinde koşma esinede yuh de obez olsaydi iyi annemi olacaktim çok biliyorsanbyedirseydin de
Ya sadece kilo degil, kucuk kizim(2 aylik) da bir kat ince elbise giyiyordu, kadinin biri tutturmus sicak oldu tamamen soy. Bir de esime diyip duruyorlar.
Esim de cikaralim demeye basladi.
Herseye karisiyorlar resmen.
Hayir dedim cirilciplak rahat edemez cocuk hem odada vantilator calisiyor.
Arabada da esimi azarladim ben bilirim cocugumun sicaktan rahatsiz olup olmadigini millete bakip hemen dediklerini yapmaya kalkma diye.

Ya sadece kilo degil, kucuk kizim(2 aylik) da bir kat ince elbise giyiyordu, kadinin biri tutturmus sicak oldu tamamen soy. Bir de esime diyip duruyorlar.
Esim de cikaralim demeye basladi.
Herseye karisiyorlar resmen.
Hayir dedim cirilciplak rahat edemez cocuk hem odada vantilator calisiyor.
Arabada da esimi azarladim ben bilirim cocugumun sicaktan rahatsiz olup olmadigini millete bakip hemen dediklerini yapmaya kalkma diye.
İnsanlar herşeye karışır konuşur arkadaşım sen eşimle konuş herkesten etkileniyor demekki

Back