• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden bir sey gelmiyor :(

Tabiki;
2 çay bardağı organik tam bugday unu,
Yarım çay bardağı irmik
2 çay bardağı yulaf unu
4 yemek kasigi tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt /süt yada yoğurt suyu.
Temel malzemelerim bunlar
tatlı olacaksa kurabiye içine,ceviz,badem yada fındık kırıyorum,kuru meyve doğruyorum minik minik,1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu vede 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyince gayet tatlı ve lezzetli bir kurabiye oluyor. Yulaf unu eklemeyeceksem beyaz unla değiştirebiliyorum ki çok sert olmasın.
Tuzluda da temel olarak malzemeler yukarıdaki gibi,içerisine 1 yemek kaşığı çörekotu ekliyorum hamuruna,bazen ayçekirdeği içi ekliyorum,gayet güzel oluyor.
Genelde temel olarak bu şekilde yapıyorum ben kizima kurabiye. Sağlıklı oluyor şeker ve tuz olmadığı için.
Kekte yapabilirsiniz kuru meyveler ve keçiboynuzu unuyla,onuda şöyle yapıyorum;
1 bardak kuru meyveyi (gün kurusu kayısı,incir,kuru üzüm, hatta kuru erik,hurma hangileri varsa 1 bardak ayarliyorum-üzüm koyarsanız çekirdeksiz olsun) tencereye koyuyorum,üzerini 1 parmak gececek kadar suyla güzelce haşlıyorum kapağını kapatıp,haşlaninca blenderdan geçirip soğutuyorum. 2-3 yumurtayı biraz çırpıyorum,içine bu karışımı ,1 yk keçiboynuzu tozu ve yarım bardak zeytinyağı ekliyorum,1 kaşık karbonatı 1 bardak unla karıstırip ekliyorum. Kıvamina göre 1 veya yarım bardak un daha ekliyorum,tepsiye koyup,180derecede yarım saat kadar pişiriyorum (turbo ayarinda)kurdan batırıyorum temiz çıkiyorsa pismiştir. Bu keke cevizde çok yakışıyor.
Ilk aklima gelenler bunlar,umarım işinize yarar,oğlunuz severek yer.
Kek yemiyor da kurabiyeyi deneyecegim. Tesekkurler.
Boyle saglikli alternatiflere cok ihtiyac var.

Bunu yaparsam ilk aylarda bayagi kilo kaybeder. Aslinda cok iyi bir yontem ama esim heralde basimin etini fiziksel olarak yer bu durumda.
Ben gunduz boyle yapsam da esim aksam geldiginde kesin kendi yedirir. DuZen olmaz.

Kreşe gidecek diyorsun ya orada yapacaklar zaten

Önüne yemek konulur; her yemeğin tadına bakma zorunluluğu var

Yemese de tadına bakacak

Benimki ıspanak yap vs diye tutturmaya başlamıştı bir ara; ben yemiyorlar diye yapmıyordum da

Kendi yemeyi de öğreniyorlar; daha özgür; huzurlu oluyorlar

Bir gün oğlum bize X öğretmen ikinciye ekmek almayın dedi diye anlattı.

eşim diyor ki ekmekten niye kısıyorlar; bunlar çocuk enerji vs

Dedim ki ekmekle karınlarını doyuruyorlar da ondan; yemeğini yiyene ekmek verirler ama yemekleri beğenmeyip çorba ve kuru ekmek ile idare ediyorlar

Bir de geçen sene oğlum eve geldi; anne A elma yedi dedi. Nasıl yani dedim; 45,5 yaşında koca kız ilk defa mı elma yedi evet dedi. Annesi ile konuştum; oda benim kız yemez diyor. Süper dadı yöntemi ile yedi o elmayı da karşılığında ödül var diye; bu sene yine yemiyor yani

Hatta bir gün yumurtaların sarısını ezersen yemek zorunda kalmazsın diye taktik vermiş çocuklara

Zayıftı aşağıda yazdım ama görüntüsü gözümün önüne gelemiyor

Herkes tüm yemekleri sen yemişsin çocuğa vermemişsin diyordu kısaca
Zaten o "herkes" bozuyor sinirimizi. Benim oğlum da iri bir çocuk. Doğduğundan beri yaşıtlarından önde. Abartı bir yemesi yok, yemek seçer vs. Herkes az yedir çocuğa diyor.

Kimse demiyor ki bunun babası dedesi 1.90 tabi iri olacak çocuk. Yapısı bu yani Napim korse mi giydireyim çocuğa :)

Geçen bir arkadaşıma da teyzeler toplanmış oğlun çok Zayıf diyorlar. Kız nasıl üzüldü. Boşver takma dedim ama sinirleri bozuldu.

Milletçe her şeyi ne çok biliyoruz.

Alıntı yapmak istemedim resmini canım ama maşallahı var gerçekten
benim kızımı görse eşin seni baş tacı eder herhalde
şöyle düşün senin oğlunun kolu benim kızımın anca üst bacağı
afrikalı gibi benimki

Zaten o "herkes" bozuyor sinirimizi. Benim oğlum da iri bir çocuk. Doğduğundan beri yaşıtlarından önde. Abartı bir yemesi yok, yemek seçer vs. Herkes az yedir çocuğa diyor.

Kimse demiyor ki bunun babası dedesi 1.90 tabi iri olacak çocuk. Yapısı bu yani Napim korse mi giydireyim çocuğa :)

Geçen bir arkadaşıma da teyzeler toplanmış oğlun çok Zayıf diyorlar. Kız nasıl üzüldü. Boşver takma dedim ama sinirleri bozuldu.

Milletçe her şeyi ne çok biliyoruz.

Benim kv dedi bir kere; çocuğun bakıcısı onun abuk sözleri yüzünden çocuğu bırakıp işten ayrılmıştı

Be de ne yapayım; bakıcım beni bıraktı ben bakamıyorum dedim. bir daha a benim yanımda bir şey demedi

Bir kaç yıl sonra d a sofrada çocuk ondan çok yedi, az yiyor dedi; ben de saydım sen şunları yedin o bunlar yedi diye bir daha da çıt çıkarmadı

Benim kv dedi bir kere; çocuğun bakıcısı onun abuk sözleri yüzünden çocuğu bırakıp işten ayrılmıştı

Be de ne yapayım; bakıcım beni bıraktı ben bakamıyorum dedim. bir daha a benim yanımda bir şey demedi

Bir kaç yıl sonra d a sofrada çocuk ondan çok yedi, az yiyor dedi; ben de saydım sen şunları yedin o bunlar yedi diye bir daha da çıt çıkarmadı
Cevap vermesek daha neler duyarız neler :)
Ağzına sağlık iyi demişsin.

Kek yemiyor da kurabiyeyi deneyecegim. Tesekkurler.
Boyle saglikli alternatiflere cok ihtiyac var.
Rica ederim inşallah yer.
Bunlar dışarda hayat kurtarıyor, atıştırmak isteyince hemen eline alıp yiyebileceği sağlıklı atıştırmalıklar iyi oluyor marketten paketli birşey almak yerine. Birde keçiboynuzu tozu iştah açıyor ve çok faydalı demir açısından,pekmezini de almıştım eczaneden 1 sene öncesine kadar verebiliyordum 1 tatlı kaşığı ama kızıma artık yediremiyorum,bende tozunu kullanmaya devam ediyorum. Siz pekmezini severse verebilirsiniz iştah için.

Kreşe gidecek diyorsun ya orada yapacaklar zaten

Önüne yemek konulur; her yemeğin tadına bakma zorunluluğu var

Yemese de tadına bakacak

Benimki ıspanak yap vs diye tutturmaya başlamıştı bir ara; ben yemiyorlar diye yapmıyordum da

Kendi yemeyi de öğreniyorlar; daha özgür; huzurlu oluyorlar

Bir gün oğlum bize X öğretmen ikinciye ekmek almayın dedi diye anlattı.

eşim diyor ki ekmekten niye kısıyorlar; bunlar çocuk enerji vs

Dedim ki ekmekle karınlarını doyuruyorlar da ondan; yemeğini yiyene ekmek verirler ama yemekleri beğenmeyip çorba ve kuru ekmek ile idare ediyorlar

Bir de geçen sene oğlum eve geldi; anne A elma yedi dedi. Nasıl yani dedim; 45,5 yaşında koca kız ilk defa mı elma yedi evet dedi. Annesi ile konuştum; oda benim kız yemez diyor. Süper dadı yöntemi ile yedi o elmayı da karşılığında ödül var diye; bu sene yine yemiyor yani

Hatta bir gün yumurtaların sarısını ezersen yemek zorunda kalmazsın diye taktik vermiş çocuklara
Bi umudum kres kaldi. Insallah alisir farkli gidalara. Kilo almasa da olur dengeli beslensin

Oglum 4 yasinda daha 15 kilo. Ben hic takmiyorum, insanlar konusuyor bazen umursamiyorum.
Ama benim oglum yiyiyor, yemeseydi uzulebilirdim sanirim, kilosunu degil ama besin almamasini belki sorun edebilirsiniz, oda zamanla degisir bence.
En onemlisi de saglikli olmasi gerisi bos.

Ayakkabılar 23 ama hafif boşluk var. Ben özelden size bizim Suriyeli mültecimizin fotoğrafını atayım :KK53:
Ben de atayım sen benim Afrikalı kızımı gör acırsın haline
seninki iyi hiç üzülme keşke benim kızımda o kadar olsa
sizinkiler zayıf benimki hem zayıf hem minyon

Back