• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden bir sey gelmiyor :(

Yok gerçekten iyi oğlun seni teselli etmek için söylemiyorum
gelişimi iyi gayet kiloyu alır ileride
benim oğlumda yemez seçerdi şimdi çok şükür her şeyi yiyor
Insallah
Iyi ki acmisim bu konuyu.
Esimin yuzune tukurucem simdi :D

Çocuklarınız Zayıf olmasını sorun etmeyin lütfen, kilo demek illa sağlık manasına gelmiyor, eskilerin Gürbüz çocuk, benim oğlum, benim kızım şöyle tombişti sözlerinden etkilenmeyin.

Gelişimi normal olduktan sonra bırakın Zayıf olsun, sağlığı yerinde olsun yavrularınızın o yeterli:nazar::KK46:

Sagolun arkadaslar
Ben neredeyse niyeti bozmustum, "bir sekilde" kilo aldirmayi dusunuyordum artik.
Ben de bu konuda cok cekmiş biri olarak sizi anlayabılıyorum

Bunca zaman anladıgım bişey var kı elınızde kaşık arkasından gezmeyeceksınız

Artık yaptıgım yemeyeceğım doydum dedıklerınde tamam demek

Hiç ısrar etme koy önüne yemıyorsa al bır sure sonra tekrar koy

Esınle anlasın ama

Ben de yemeyen bır cocukmusum tam 3 gun aç gezmesim

Sonra kendım yemeye başlamısım

Bırde vaktınız varsa eger çocugunuz yüzmeye fılan götürün evde yorulmuyorsada acıkmıyordur

Yoğurt yemedıklerı zaman ben muz elma ve yoğurttu blendırdan gecırıp meyvelı yoğurt yapardım severek yerlerdı

Günlük 1 litre den fazla süt içilir bizim evde

4 yasındakı oğlum 16 kılo 115 cm

5 bucuk yasındakı oğlumda 25 kılo 128 cm

Senın kızın yasında iken aynı zayıflıktaydılar

Ben de çok üzüldüğümü biliyorum bakın hepsı gecıyor

Insallah
Iyi ki acmisim bu konuyu.
Esimin yuzune tukurucem simdi :KK70:
Konuya Yazdığınız ilk mesajı yeni okudum, eğer günlük süt ihtiyacından fazlasını tüketiyorsa biberonla, biberonu bıraktırın, sebebini de hemen yazacağım, benim kızımda yeme konusunda mızmızdı ve maalesef biberon olmazsa asla hiçbirşey yemiyordu, 2 Yaşından itibaren doktorumuz 1 bardak süt yeterli dediği halde kızım içi dışı süt olana kadar içiyordu ve maalesef aşırı süt tüketimi kansızlık, ateşli havale ve bağışıklık sisteminin çökme noktasına getirdi bizi:(
Bende bari biberonla yiyor deyip kıyamıyordum ama o aşırı içilen sütler az kalsın çocuğumu sağlığından ediyordu, 40 derece ateşliyken aldım elinden biberonu, zalim bile dendi bana ama kızımın sağlığı önemliydi, biberonu bırakınca yemeye başladı, öyle tombiş tombiş bir kız olmadı ama sağlığına kavuştu çok şükür.
Şimdi 20 Yaşında ve gayette Gelişimini tamamlamış bir kız;)

Konuya Yazdığınız ilk mesajı yeni okudum, eğer günlük süt ihtiyacından fazlasını tüketiyorsa biberonla, biberonu bıraktırın, sebebini de hemen yazacağım, benim kızımda yeme konusunda mızmızdı ve maalesef biberon olmazsa asla hiçbirşey yemiyordu, 2 Yaşından itibaren doktorumuz 1 bardak süt yeterli dediği halde kızım içi dışı süt olana kadar içiyordu ve maalesef aşırı süt tüketimi kansızlık, ateşli havale ve bağışıklık sisteminin çökme noktasına getirdi bizi:KK43:
Bende bari biberonla yiyor deyip kıyamıyordum ama o aşırı içilen sütler az kalsın çocuğumu sağlığından ediyordu, 40 derece ateşliyken aldım elinden biberonu, zalim bile dendi bana ama kızımın sağlığı önemliydi, biberonu bırakınca yemeye başladı, öyle tombiş tombiş bir kız olmadı ama sağlığına kavuştu çok şükür.
Şimdi 20 Yaşında ve gayette Gelişimini tamamlamış bir kız:KK66:
Boyu nasıl oldu :)

Konuya Yazdığınız ilk mesajı yeni okudum, eğer günlük süt ihtiyacından fazlasını tüketiyorsa biberonla, biberonu bıraktırın, sebebini de hemen yazacağım, benim kızımda yeme konusunda mızmızdı ve maalesef biberon olmazsa asla hiçbirşey yemiyordu, 2 Yaşından itibaren doktorumuz 1 bardak süt yeterli dediği halde kızım içi dışı süt olana kadar içiyordu ve maalesef aşırı süt tüketimi kansızlık, ateşli havale ve bağışıklık sisteminin çökme noktasına getirdi bizi:KK43:
Maşallahh

Benımkılerde cok sut içiyor ama yemeyecek kadar değiller

Şimdi kızınızın boyu kaç

Sütle yoğurtla boyun ilgisi var mı acaba

Ben önce genetık sonra beslenme sonra spor olduguna ınanıyorum

Benim kızım da 4 yaşı 3 ay geçti 17 kilo. Aynı seninki gibi bişey yemez hiç
.yediği şeyler de belli biçimde ve kıvamda falan olacak. Örneğin karpuz küçük vr küp şeklinde kesilecek çekirdek olmadığı gibi çıkan çekirdeğin boşluğu da olmayacak vs. Ama 2 yaşına kadar ne versen yerdi hatta fazla yerdi. Zorlamazdım hiç. Birdenbire böyle oldu suç bende mi bilmiyorum

Ben de bu konuda cok cekmiş biri olarak sizi anlayabılıyorum

Bunca zaman anladıgım bişey var kı elınızde kaşık arkasından gezmeyeceksınız

Artık yaptıgım yemeyeceğım doydum dedıklerınde tamam demek

Hiç ısrar etme koy önüne yemıyorsa al bır sure sonra tekrar koy

Esınle anlasın ama

Ben de yemeyen bır cocukmusum tam 3 gun aç gezmesim

Sonra kendım yemeye başlamısım

Bırde vaktınız varsa eger çocugunuz yüzmeye fılan götürün evde yorulmuyorsada acıkmıyordur

Yoğurt yemedıklerı zaman ben muz elma ve yoğurttu blendırdan gecırıp meyvelı yoğurt yapardım severek yerlerdı

Günlük 1 litre den fazla süt içilir bizim evde

4 yasındakı oğlum 16 kılo 115 cm

5 bucuk yasındakı oğlumda 25 kılo 128 cm

Senın kızın yasında iken aynı zayıflıktaydılar

Ben de çok üzüldüğümü biliyorum bakın hepsı gecıyor
Yorumunuz ve desteginiz icin tesekkurler.
Onune koyup kaldirmayi denemek istiyorum. Iste ana yuregi dayanmiyor :(
Bir ara asiri icti, kayinvalidemin evindeydik tam 2 yasina denk geldigi zamanlardi. Hastalik atlatmisti daha dogrusu atlatamamisti HICBIR SEY yemiyordu sadece sut iciyordu. Yavas yavas azalttik. Simdi kahvaltida ve yatmadan once 200 ml ogleden sonra da 150 ml iciyor.
Gunluk 500 mle kadar sorun olmaz diye dusunuyorum. Ama biberon kullanmasi hem de dislerine zarar. Yine de birakmaktan korkuyorum :(

Benim oğlundan zayıftı iştahsızdı. Hala öyle :KK43:. Beş yaşında 18 kilo. Bu iyi hali. Annemde benimkine afrika maymunu derdi. Tesellim hasta olmaz fazla. Ondan kilolu olanlar daha sık hasta oluyorlar. sağlıklı olsun boşverin. Hareketleri yerindeyse yapacak bişey yok malesef. benimki düzeldi biraz daha. inşallah sizinki de düzelir.

Benim kızım da 4 yaşı 3 ay geçti 17 kilo. Aynı seninki gibi bişey yemez hiç
.yediği şeyler de belli biçimde ve kıvamda falan olacak. Örneğin karpuz küçük vr küp şeklinde kesilecek çekirdek olmadığı gibi çıkan çekirdeğin boşluğu da olmayacak vs. Ama 2 yaşına kadar ne versen yerdi hatta fazla yerdi. Zorlamazdım hiç. Birdenbire böyle oldu suç bende mi bilmiyorum
Aynen benimki de belli sekillerde ister. Kirilmis biskuviyi bile yemez.

Yorumunuz ve desteginiz icin tesekkurler.
Onune koyup kaldirmayi denemek istiyorum. Iste ana yuregi dayanmiyor :KK43:

Bir ara asiri icti, kayinvalidemin evindeydik tam 2 yasina denk geldigi zamanlardi. Hastalik atlatmisti daha dogrusu atlatamamisti HICBIR SEY yemiyordu sadece sut iciyordu. Yavas yavas azalttik. Simdi kahvaltida ve yatmadan once 200 ml ogleden sonra da 150 ml iciyor.
Gunluk 500 mle kadar sorun olmaz diye dusunuyorum. Ama biberon kullanmasi hem de dislerine zarar. Yine de birakmaktan korkuyorum :KK43:
Benimki yakında altı olacak hala biberon kullanıyo. Utanıyo hemde. Süte balda katıyoruz biz. Bıldırcın yumurtasını da deneyin .

TE="fahri konsolos, post: 41624801, member: 250316"]Aynen benimki de belli sekillerde ister. Kirilmis biskuviyi bile yemez.[/QUOTE]
Evet benimki de yemez öyle. Kilo falan sorun değil de ilerde takıntılı vs olursa diye korkuyorum

Uzun sure bıberon kullanımı diş çürüğüne sebep oluyor mu bilmiyorum ama konusma bozukluklarına neden oluyor

Ve dişlerin yamuk çıkmasına damak sorununa filan
O emzik icin gecerli degil mi? Sonucta biberonu 5 dk da bitiriyorlar. Gunde 3 kez 5 er dk maruz kaliyor biberona.

önemli olan sağlıklı olsun. zayıf ya da şişman ne önemi var. üzülmeyin lütfen bu kadar dr götürün her şeyi normal mi öğrenin

TE="fahri konsolos, post: 41624801, member: 250316"]Aynen benimki de belli sekillerde ister. Kirilmis biskuviyi bile yemez.
Evet benimki de yemez öyle. Kilo falan sorun değil de ilerde takıntılı vs olursa diye korkuyorum[/QUOTE]
Aslında bız cocukları cocuk görüyoruz aman nolacak verecegız yıyecekler yatıracagız uyuyacaklar

Bende sevmem kırık yamuk karısmıs pütürlü çok eksi yemekler

Ama onlara karıstırıp yedırmeye calısıyordum

Haslabmıs yumurta cok sevmem misal onlara sağlıklı dıye yedıreyım istiyordum

Damak tatları var görselliğe önem verıyorlar

Saat 9 da yatsınlar istiyorum ben uykum yoksa uatmıyorum ama bırı benı zorlasa kızarım onları zorluyorum

Sonra evde kalsam sürekli kızarım düşünsenize bırıne muhtacsınız gönlü olacak parka götürecek gönlü olacak arkadaslarunızla bulusturacak

Aslında bıraz onlar gıbı düşünsek çok rahat basederız ama ilk çocukta deneyımsızlık oluyor ikinci daha kolay buyuyor

O emzik icin gecerli degil mi? Sonucta biberonu 5 dk da bitiriyorlar. Gunde 3 kez 5 er dk maruz kaliyor biberona.
Dil terapistşne gitmişti

biberon kullanımın çocukların konusmalarını olumsuz etkıledıgını uzun süre kullanılmamsı gerektıgını söyledi

Buyuk oğlum bazı harfelri söyleyemıyordu :(

Back