Elimden bir sey gelmiyor :(

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. 33 ayın içerisinde kızım ve 13 kilo 900gr. Boyuda 95cm. 2.900gr doğdu zaten minnacıktı. Yumurta yemez (omlet,menemen vs olarakta yemez) Peynir yemez,ayda yılda bir krem peyniri evde yaptığım çubuk krakere banar yer. Kahvaltı hala yok bizde,salatalık,yulaf ezmesi,müsli yada poğaça yaparım onu yer azıcık. Başka birşey asla yemez.
Yanlız değilsiniz inanın. Ben uzun zaman oldu ısrar etmeyi bırakalı kizıma kendi geliyor acıktım diye,mutfağa gidip alternatif sunuyorum seçiyor azda olsa yiyor,hiç ye demiyorum ve farkettimki ısrar etmeyince ben rahat o rahat,azda olsa kendi acıkarak,farkinda olarak yiyor yemeğini. Dün iftarda dışardaydık,bir dolu et,salata çorba varken benim cadı pide yedi karnını doyurdu,2 parça tavuk verebildim arada ağzına,o kadar,üzüldüm mü evet ama onu zorlamadığım için huzurluyum açıkçası, eve gelince açığı kapattık zaten. Yıpranmadım,yıpratmadım.
Eşiniz sizi yok yere uzmuş,yemesi gereken önemli kalemleri yiyormuş zaten , (et,balik,tavuk,süt ) yumurtada yemeyiversin zaten nasıl uretildiği belli olmayan yumurtayı yemese daha iyi diyorum kendime artık teselli olarak.
Sizde kimseyi dinlemeyin yemek konusunda,doğal/sağlıklı beslemeye çalısıyorsunuz ,sizde bebe bisküvisi,pirinç unu maması,paketli urün vs verseydiniz tombik olurdu ama ne kadar sağlıklı olurdu orası muğlak. Hiç üzülmeyin, sağlığı yerinde olsunda varsın zayıf olsun.
Sağlıkla büyütün.

Yapısı öyle demek ki minyon olacak peki eşiniz ve siz nasılsınız ?
biz de yok eşim ve ben normaliz boy kilo ama eşimin tarafı minyon genelde
oğlum çok normal yaşıtlarıyla ama kızım cimcime büyüdüğünü anlayamıyorum
kıyafetler hep aynı masrafsız büyüyor
kız çocuğu olduğu için de çok takmıyorum
ama dediğim gibi senin bir suçun yok seni çok iyi anlıyorum
kendi anneliğine laf ettirme kimseye
persentilin altında değil benimki sınırın baya altında
emzirmeyi kes yer dediler kestim yine yok yemiyor yani yesede çok az kuş doymaz
yedirince de kusuyor bu sefer eşim bana kızıyor yedirme diye
benimki de oyle. 18-24 aylık kıyafetler tam olıuyor. 2-3 yaş çok büyük geliyor.
çocuk bir şeyi giyerken eskitemez diyorlar, biz ilk altı ay harici her şeyi eskite eskite giydik.
eşim de ben de kiloluyuz. ben bebekken çok tombulmuşum ama 3 yaşından sonra ergenliğe kadar kemik gibiydim.

benimki de oyle. 18-24 aylık kıyafetler tam olıuyor. 2-3 yaş çok büyük geliyor.
çocuk bir şeyi giyerken eskitemez diyorlar, biz ilk altı ay harici her şeyi eskite eskite giydik.
eşim de ben de kiloluyuz. ben bebekken çok tombulmuşum ama 3 yaşından sonra ergenliğe kadar kemik gibiydim.
Aynen biz de kıyafet almadık doğru dürüst
kaç numara ayakkabı giyiyor şuan
daha önce kan tahliline bakıldı mı hormonlara falan

sen milletiin dedigine bakma bende kucukken cok zayiftim simdi masallah 165 boy 65 kiloyum kucukken hic yemezdim herkesi cildirdim

Midesinde problem olabilir.
Çok yakın şahit olduğum bir bebek basit bir reflü ilacı ile sindirim problemini aştı ve nasıl iştahı açıldı nasıl kilo aldı inanamazsınız.
2 buçuk yaşında tadını öğrendiği dünya kadar yiyecek oldu.
Kusması flnda yoktu sadece asit rahatsız ediyormuşki yemiyormuş.

şu mesajınız bana ışık oldu bir nevi.
ah bir de bunu eşime ve cevresindekilere anlatabilsem.

işte diğer bir korkum da seneye anaokuluna başlayacak, orada ne yiyecek. insanlar benim gibi mıy mıy mıy uğraşır mı bununla.
iyice aç kalacak diye düşünüyordum.
inşallah benimki de okula başlayınca gerilemek yerine düzelir biraz.

iştahı varsa çok iyi.
en çok sinir bozan şey yememesi.
farklı şeyler yapıyorsunuz ve karşınızda ağzını açmayan, açsa da geri tukuren bir çocuk var.
sağlıklı yeterli beslense ama bu kiloda olsa belki takmam. ama çok az yiyor gibi geliyor.

şöyle mesajları görüncedaha çok üzülüyorum ama.
7 yaşında da boyle olacak demek ki :KK43:

biz yediriyoruz. kendisi yediğinde keyfine bir iki ısırık alıp bırakıyor.
sadece meyveli yogurdu abur cuburu falan sonuna kadar bitirir.

aynen yeme alışkanlığı zayıflığından daha çok takıldığım konu.
eşimin takıldığı kilosu olsa da. asıl sorun yemek seçmesi.
Ya arada çaktırmadan kakalamak Lazım sebzeyi falan. Mesela biz normal dolma değilde Arap Dolması yaparız. İçine yeşil biber,kırmızı biber,Soğan,domates,maydonoz,et ve pirinç koyarız. Dolmayı yiyince sebze yemiş oluyorlar.

Yoğurt çorbasının içine kabağı robottan geçirip koyuyorum mesela. Pirinçle beraber pişirince hiç anlaşılmıyor bile ve kabak yemiş oluyorlar.

Ben bilinçli olarak sebze yesinler istiyorum ama yemeyince napalım kandırıyoruz.

sağlıklı maşallah ama doyduguna emin olamıyorum. sebze yememesi canımı sıkıyor.

doktorumuz yok, saglıkcılar var burada onlar da 25 percentilin altına dusmedikçe harika diyorlar.
istahi yok deyince. multivitamin ver dediler. onu veriyorum 2 aydır.
inatlaşmak istemiyorum, genelde rahatım ama bir yerden sonra sabrımı yıtırdığım oluyor.
agzına binbir zorlukla kabul ettiği lokmayı 3. kez tukurunce sertce azarladım ağladı :( sonra da pişman oldum.

sucum vardır mutlaka. :( işte o sucu bulsam kızımda yapmasam.

benimki aşırı hareketli değil ve gerçekten yemiyor :( günde 1 ögünü düzgün yiyor. gerisi fasa fiso.

sadece vitamin tavsiye ettiler. türkiyeye gidince o şurubu kullanmayı düşünüyorum.
eşime gelince, akşam yemeklerini o yediriyor genelde. çok sabırlı,çogunlukla tabagı bitirmeden bırakmıyor (o da oğlumun yediği bir yemekse tabii)

1 yaşına kadar iyiydi benimki. sonra bir iki hastalık falan derken 2 yaşına doğru boyle oldu.
mesela farklı çocuk ortamındayız diyelim. diğer çocuklar yiyor bu bizimki bakıyor :(

çok zoor çok.
serbest bıraktım ondan mı oldu yani
tabagını bitirmesine zorlamalı mıydım?

şu mesajı okuyunca moralim bozuldu. 9 yaşında hala yemiyor demek. :(
kitap okudukca kendime lanet edesim geliyor zaten.

eşime ayrı uyuzum şu an.
beni o raddeye getirdi ki, sağlıksız da olsa şişmanlasa diye bakıyorum şu an.

boyu da çok iyi değil.

boyu da çok iyi değil .

ben de oyleymişim ama şimdi dana gibi yiyorum malesef :(

inan artık canıma tak etti, sağlıksız mağlıksız biberona mama yapıp kilo aldırmayı düşünmeye başlamıştım.
buraya konu açınca yine biraz rahatladım. fikrimi değiştirdim.

zayıflığına değil de yememesine takıyorum daha çok.

kızım küçük ya, oğlum büyük olan :(

cocugunun opez olsun istoyprdun sakin boylebirsey yapma cok pisman olursun

cocugun zayıflıgından zıyade yedıgın seylerın az olusundan sanırım sıkıntın
bu kdar olmasada bızde yeme sorunu cok yasadık
benım sana tavsıyem bıberonu bırakmanız olacak.
baska seyler verme aclıktan olmez dıyenlerı anlamıyorum cunku benım oglum bır donem sadece gunde bır ogunle beslendı bılırım , yemeyınce yemıyor

suanda cok yemek secmıyor ( ama cokta ıstahlı degıl)5 yaş 5 aylık 20 kg, 120 veya 125 boyu halıyle afrıkalı dıyebılırız ona
fakat zayıflıgına asla uzulmuyorum uzulmemde obez olmasındansa ıyıdır yanı

bende bu halının ek gıdaya saglıklı bır gecıs yapamamızdan kaynaklandıgını dusunuyorum kendı adıma

persentil tablosundaki yüzdesi önemli canım.benim kızım %10 persentildeydi 1 yaşındayken dr bile panikledi.sonradan düzeldi sonradan dediğim okula başlayınca.üzülmeeee sağlığı iyiyse büyürde üzülürsün bugünlerine eşinle tartıştığınız günlere.:KK14:

daha gecenlerde bı ıftarda oglumla ay nı yastakı bır cocugu gordum 6 kg fazla bızden, ama bır yıyısı vardıkı al karsına kebabcıya gıt
sankı mubarek kuzu cevırme yedı
benım kada ryemek yedı cocuk ve tatlı tatlı
annesı almaya calısıyor cocuk yemeye calısıyor
dunya tersıne

buarada bızde kurdan bacaklıyız fakat yuzu yanaklı yanakları olmasa alcan hastaneye yatırıcano denlı

Aynen biz de kıyafet almadık doğru dürüst
kaç numara ayakkabı giyiyor şuan
daha önce kan tahliline bakıldı mı hormonlara falan
Boyuna bile bakilmadi. Yurtdisindayiz, sistem biraz farkli isliyor. Ayakkabi 26 heralde emin degilim

Midesinde problem olabilir.
Çok yakın şahit olduğum bir bebek basit bir reflü ilacı ile sindirim problemini aştı ve nasıl iştahı açıldı nasıl kilo aldı inanamazsınız.
2 buçuk yaşında tadını öğrendiği dünya kadar yiyecek oldu.
Kusması flnda yoktu sadece asit rahatsız ediyormuşki yemiyormuş.
Yedigi ve begendigi seylere bakilirsa reflu olamaz diye dusunuyorum, nasil anlasilir ki? Konusmuyor da.
Ya arada çaktırmadan kakalamak Lazım sebzeyi falan. Mesela biz normal dolma değilde Arap Dolması yaparız. İçine yeşil biber,kırmızı biber,Soğan,domates,maydonoz,et ve pirinç koyarız. Dolmayı yiyince sebze yemiş oluyorlar.

Yoğurt çorbasının içine kabağı robottan geçirip koyuyorum mesela. Pirinçle beraber pişirince hiç anlaşılmıyor bile ve kabak yemiş oluyorlar.

Ben bilinçli olarak sebze yesinler istiyorum ama yemeyince napalım kandırıyoruz.
Corba icerken ben de katiyordum farkli sebzeleri ama artik icmiyor. Sebzeli pilav yapiyorum yemiyor.
cocugunun opez olsun istoyprdun sakin boylebirsey yapma cok pisman olursun
:(
cocugun zayıflıgından zıyade yedıgın seylerın az olusundan sanırım sıkıntın
bu kdar olmasada bızde yeme sorunu cok yasadık
benım sana tavsıyem bıberonu bırakmanız olacak.
baska seyler verme aclıktan olmez dıyenlerı anlamıyorum cunku benım oglum bır donem sadece gunde bır ogunle beslendı bılırım , yemeyınce yemıyor

suanda cok yemek secmıyor ( ama cokta ıstahlı degıl)5 yaş 5 aylık 20 kg, 120 veya 125 boyu halıyle afrıkalı dıyebılırız ona
fakat zayıflıgına asla uzulmuyorum uzulmemde obez olmasındansa ıyıdır yanı

bende bu halının ek gıdaya saglıklı bır gecıs yapamamızdan kaynaklandıgını dusunuyorum kendı adıma
Biberon bir nevi b plani benim icin, birakirsak cok zorlanirim diye dusunuyorum :(
persentil tablosundaki yüzdesi önemli canım.benim kızım %10 persentildeydi 1 yaşındayken dr bile panikledi.sonradan düzeldi sonradan dediğim okula başlayınca.üzülmeeee sağlığı iyiyse büyürde üzülürsün bugünlerine eşinle tartıştığınız günlere.:KK14:
Esim o zamanda bulur tartisacak bir sey :@
28. Persentildeyiz dogdugundan1.5 yasina kadar hep 50 idi. Sizin kac persentildi dogdugunda?

daha gecenlerde bı ıftarda oglumla ay nı yastakı bır cocugu gordum 6 kg fazla bızden, ama bır yıyısı vardıkı al karsına kebabcıya gıt
sankı mubarek kuzu cevırme yedı
benım kada ryemek yedı cocuk ve tatlı tatlı
annesı almaya calısıyor cocuk yemeye calısıyor
dunya tersıne

buarada bızde kurdan bacaklıyız fakat yuzu yanaklı yanakları olmasa alcan hastaneye yatırıcano denlı
Benim de var gorduklerim boyle.
Masallah diyorum surekli. Benim oglan da onlari izliyor oyle yerken.
En gicik olduklarim kilosu cok iyi olup da sikayet edenler, yemiyor da yemiyor. Yani su icse yariyir mu diyecegim artik,
Yemiyorsa nasil tombul oldu bu cocuk

Boyuna bile bakilmadi. Yurtdisindayiz, sistem biraz farkli isliyor. Ayakkabi 26 heralde emin degilim

Yedigi ve begendigi seylere bakilirsa reflu olamaz diye dusunuyorum, nasil anlasilir ki? Konusmuyor da.

Corba icerken ben de katiyordum farkli sebzeleri ama artik icmiyor. Sebzeli pilav yapiyorum yemiyor.

:KK43:

Biberon bir nevi b plani benim icin, birakirsak cok zorlanirim diye dusunuyorum :KK43:

Esim o zamanda bulur tartisacak bir sey :mad:
28. Persentildeyiz dogdugundan1.5 yasina kadar hep 50 idi. Sizin kac persentildi dogdugunda?
Buraya göre 26 değildir canım minyonsa ayaklarından anlaşılır diye sormuştum
evet farklıdır bizden kızımın oğlunun kilosuna gelmesi için neler vermezdim
bak beterin beteri var

Yemeyen cocuk yemiyor inanin yapabilcrginiz hic bisey yok bence . Hamur yesin unlu hazir seyler yesin sekerden kilo alsin daha mi iyi. Ileriki hayatinda da kilolarla basi mi dertte mi olsun yani. Siz suclu niye olasiniz. Zararli seyelr vermemissiniz. Yumurtaydi corbaydi zaten yedirmek istemis ve yedirememissiniz belliki. Insanlar ancak bos bos konusuyor inanin kendinizi sikmayin. Her gun zorla pekmez yedirebilirsiniz ama veya doktoru gerekirse istah acici dogal biseyler de tavsiye edebilir. Benimde kizim bu aralar cok istahsiz ne yapsam ne denesem yemiyo . Uzuluyorum ama baska da bisey yapamiyorum ki yemiyor iste

süt içiyormu günde kaç kere süt içiyor biberonla sadece 1 ise zaten bırakmayın ama daha fazla ise bırakın dolmasın mıdesi dıyorum zıra bende sızın gıbı dusundum ve oglanda bırakmaya meyıllı degıldı 4 yasına kadar daha cok sutle beslendı :KK43: ve bıberonla

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. 33 ayın içerisinde kızım ve 13 kilo 900gr. Boyuda 95cm. 2.900gr doğdu zaten minnacıktı. Yumurta yemez (omlet,menemen vs olarakta yemez) Peynir yemez,ayda yılda bir krem peyniri evde yaptığım çubuk krakere banar yer. Kahvaltı hala yok bizde,salatalık,yulaf ezmesi,müsli yada poğaça yaparım onu yer azıcık. Başka birşey asla yemez.
Yanlız değilsiniz inanın. Ben uzun zaman oldu ısrar etmeyi bırakalı kizıma kendi geliyor acıktım diye,mutfağa gidip alternatif sunuyorum seçiyor azda olsa yiyor,hiç ye demiyorum ve farkettimki ısrar etmeyince ben rahat o rahat,azda olsa kendi acıkarak,farkinda olarak yiyor yemeğini. Dün iftarda dışardaydık,bir dolu et,salata çorba varken benim cadı pide yedi karnını doyurdu,2 parça tavuk verebildim arada ağzına,o kadar,üzüldüm mü evet ama onu zorlamadığım için huzurluyum açıkçası, eve gelince açığı kapattık zaten. Yıpranmadım,yıpratmadım.
Eşiniz sizi yok yere uzmuş,yemesi gereken önemli kalemleri yiyormuş zaten , (et,balik,tavuk,süt ) yumurtada yemeyiversin zaten nasıl uretildiği belli olmayan yumurtayı yemese daha iyi diyorum kendime artık teselli olarak.
Sizde kimseyi dinlemeyin yemek konusunda,doğal/sağlıklı beslemeye çalısıyorsunuz ,sizde bebe bisküvisi,pirinç unu maması,paketli urün vs verseydiniz tombik olurdu ama ne kadar sağlıklı olurdu orası muğlak. Hiç üzülmeyin, sağlığı yerinde olsunda varsın zayıf olsun.
Sağlıkla büyütün.
Kiziniz 22 percentilde dogmus su an 65 percentil. Bu cok iyi bi gelisme, bizimki 50de dogdu su an 28 de. Secici oldugunu yazmissiniz ama, miktar olarak ne kadar yiyor? Ogun boyutlari ve sikligi nedir? Kac saat uyuyor?

benim babam hep derki zayıf çocuk saglıklıdır çocukları sürekli bişeyler tıkıp midesini acmayın der ve bu konuda gercekten de haklı. eşinizin kızması da çok enteresan yani sizde kendinizi şuçlu hissetmeyin her çocuk aynı olacak diye yok bence ;)benim oglum canı isterse o gün güzelce yer canı istemezin ac gezer ben üzerine hiç düşmüyorum inanki kafaya takmayın bence :)

süt içiyormu günde kaç kere süt içiyor biberonla sadece 1 ise zaten bırakmayın ama daha fazla ise bırakın dolmasın mıdesi dıyorum zıra bende sızın gıbı dusundum ve oglanda bırakmaya meyıllı degıldı 4 yasına kadar daha cok sutle beslendı :KK43: ve bıberonla
Gece yatmadan once ve kahvaltida 200 ml iciyor bir de ogle uykusundan once 1 muz + 140 ml sutu blendirdan gecirip veriyorum

Yemeyen cocuk yemiyor inanin yapabilcrginiz hic bisey yok bence . Hamur yesin unlu hazir seyler yesin sekerden kilo alsin daha mi iyi. Ileriki hayatinda da kilolarla basi mi dertte mi olsun yani. Siz suclu niye olasiniz. Zararli seyelr vermemissiniz. Yumurtaydi corbaydi zaten yedirmek istemis ve yedirememissiniz belliki. Insanlar ancak bos bos konusuyor inanin kendinizi sikmayin. Her gun zorla pekmez yedirebilirsiniz ama veya doktoru gerekirse istah acici dogal biseyler de tavsiye edebilir. Benimde kizim bu aralar cok istahsiz ne yapsam ne denesem yemiyo . Uzuluyorum ama baska da bisey yapamiyorum ki yemiyor iste
Sagolun arkadaslar
Ben neredeyse niyeti bozmustum, "bir sekilde" kilo aldirmayi dusunuyordum artik.

Back
X