- 9 Ağustos 2009
- 1.512
- 484
akıllı saat kullananınız varmı ? ne kadar etkiliyo faturayı biraz bilgi verirmisiniz?
Bizim akıllı saat arkadaşım. Hakikaten akıllı çünkü elektriğin en çok kullanılacağı saatte en fazla elektrik yakıyor. Çok üzgünüm çoook yani 17:00-23:00 arası.
Bu yüzden çamaşırlarımı sabah yıkıyorum, gece komşular rahatsız olabilir diye 23:00'ten sonra yıkamaya çekiniyorum.
Ütülerimi 23:00'ten sonra yapıyorum.
Fırınımı akşam kullanmamaya gayret ediyorum. Ertesi güne misafirim gelecekse eğer yine 23:00'ten sonra pişiriyorum fırında pişmesi gerekenleri.
Akşamları bilgisayar açmamaya çalışıyorum. Çok nadir açmam gerekiyorsa açıyorum.
Gece yatarken ve gündüzleri izlemiyorsam tv'nin fişini pirizden mutlaka çekiyorum.
Şohbenimiz var ama güneş enerjimiz de var o gerçekten harika. Güneşli hava olunca şohben kullanmak zorunda kalmıyoruz.
Su ısıtıcımı mecbur kalırsam acil durumlarda kullanıyorum.
Bir de elektrikli eşyaların A sınıfı olması gerçekten çok çok çok faydalı.
Böylelikle 30 küsür civarı genel olarak en fazla 40 civarı geldi yanlış hatırlamıyorsam. o da sobayı yakmaya başlamadan önce elektrikli ısıtıcı kullandığımız için.
Geçen yıl evimiz klimalıydı. o zaman da 1 yıl içinde en fazla elektik faturamız 100 lira civarı gelmişti.
bzimkide akııllı saat göya.. aynen bende herşeyimi saat 10 dan sonra yapıyorum.. ben yanlışmış yapıyorum.. 23 den sonramı uucuz.. ben sat 10 u bkeliyorum.. demek 11 i beklicem artık.. bu ayki faturazmı kabardı iiyice65 geldi en fazla 45 50 arası gelridi.. şaşatım kaldım bu işe.. yazılkar olsun bu halimize (
bzimkide akııllı saat göya.. aynen bende herşeyimi saat 10 dan sonra yapıyorum.. ben yanlışmış yapıyorum.. 23 den sonramı uucuz.. ben sat 10 u bkeliyorum.. demek 11 i beklicem artık.. bu ayki faturazmı kabardı iiyice65 geldi en fazla 45 50 arası gelridi.. şaşatım kaldım bu işe.. yazılkar olsun bu halimize (
Belki ilden ile değişiyordur canım. Çünkü burda ilçeden ilçeye bile değişiyor.
Biz geçen yıl farklı bir ilçede yaşıyorduk. Orda 22:30'dan sonra ucuz oluyordu.
Burda 23:00'dan sonra.
Faturanızda belirtilir hangi saatler arası ucuz olduğu.
canım yine iyi gelmiş 65 çok iyi bence.