Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

bize aylık 30-35 tl gelir ama bu ay çok ufo yaktık.50 den aşağı beklemiyorum..

75 geldi gecen ay bana havalar sogudu ya malum dogal gazimiz da yok elektrikle isinmaya calisiyoruz.

Bizde elektriği ne çekiyo bilmiyorum ki, yaz kış 100den aşağı asla gelmez. Daha ısıtıcı bile çalıştırmadık havalar iyi gidiyor. 2 bilgisayar sürekli açık, standart her evdeki elektrikli eşyalar var, elektrikli şofben mi çekiyor acaba. Bildiğim kadarıyla bütün ampüllerimiz tasarruflu ama hiç tasarruf yapamadık bu konuda :sinifsinif:

Kızlar bir de gece ucuz olan tarifeyi herkes kullanmıyor. Bunu da herkes bilmiyor. Artık akıllı saat takmak şart ama bunu takınca direk gece ucuz olmuyor, tarifenizi de değiştirmeniz gerekiyor, 3 zamanlı tarife gece 10dan sonra ucuz ama bu da herkese uymaz. Yani tarifeleri öğrenmek gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
faturası yüklü gelenlerden biriyim.Evet dijital saatler çok fark ediyor.Ama eminim ki yüksek fatura gelenlerin çoğunda PLAZMA TV var! Çok fazla elektrik harcıyor.Bu ay küçük tv yi taktım çok farketti.Artık neyi nerden kısacağımızı şaşırdık.:kızgın:

Bizede 30-35arası geliyor her ay 2 kişiyiz2 bilgisayar sürekli açık ve genel ev eşyaları ama biz tv kullanmıyoruz. almadık evde sohbeti bitirir babında...

Ve kombiile ısınıyoruz. ama benim aylık toplam 8 faturam var ve hepsi yazın 250 kışın ise 350-400 civarı geliyor ve istanbul da yaşayan 2 kişilik bir aileyiz.

ortalama 40 civarı geliyor
elimden geldiğince herşeye dikkat ediyorum ama düşmüyo bu miktar neyse yükselmesindekaydirigubbakcemile3

geçen ay 21.000 tl geldi yanlışlık olduğu belliydi ama yine de korkmadım değil ödetecekler diye
bu ay 37 geldi

bugün geldi ve 94 gelmiş.bi çocuğum var elk.soba şohben yok nasıl bu kadar yüksek geliyor anlamıyorum.öyle ekstradan elektrik harcayan bi eşyamda yok.klasik ev gereçleri yani. 50-60 razıyım ama 94 çok fazla geldi.

akıllı saat kullananınız varmı ? ne kadar etkiliyo faturayı biraz bilgi verirmisiniz?

X