Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

gene iyi valla bende sandım 200 tl gelir yanı masallahh pazartesı neden ütü yapıyorsunuz.
çalışmıyorsunuzz sanırım genelde hafta sonu yapılır ya

Ben çalışmıyorum ama pazartesi ütü yapılmasının sebebi ogün yardımcı kadın geliyor ve sabahtan 2.5 saat ütü yapıp öyle temizliğe başlıyor..Böylece haftanın ilk günü bir hafta boyunca kullanılacak çamaşırlar hazır oluyor:)

2,5 saat ütü yaparken insanın kolları ağrır
Sonrasında nasıl iş yapıyor, neler yapıyor?

Hiç kullanmazken 75-100
Kullanıcı 150-200 geliyor. .
Elektrik pahalı . .
Herşey elektrikle çalışıyor. .

anladım cnm temizlikçilerin işide zor ya ben 2 saat ütü yapsam kafam yerınde olmuyor

2,5 saat ütü yaparken insanın kolları ağrır
Sonrasında nasıl iş yapıyor, neler yapıyor?

2.5 saat cam silince de kollar ağrıyor öyle düşünürsek:)Bu en azından sabit bir iş:)Sonuçta işleri bu alışmışlar:)Evim her hafta dip köşe temizlendiği için çok pislenmiyor zaten..Ben ne istersem o hafta onu yapıyor canım...Cam,mutfak dolabı,banyo dolabı artık ne gerekiyorsa...

45 gelmıs ılk defa bu ay 1 ay evde olduma gore az gelmıs

Kızlar bugün 51 TL elektrik faturamiz geldi seneler sonra ilk defa bu kadar uygun geldi

Elektrikli Eşyalarda Tasarruf Yöntemleri

• Buzdolabının kullandığı enerjiden verim alabilmek için arkasında 2 veya 3 cm boşluk bırakılmalı ve motor bölümünün hava alması sağlanmalıdır. Bakımı da düzenli bir şekilde yapılmalıdır.
  • Çamaşır makinesinde yüksek sıcaklık yerine ılık su ile yıkama yapılmalıdır. Durulamalar soğuk su ile olmalıdır. Ayrıca tam dolu vaziyette makinenin çalışır durumda olmasına dikkat edilmelidir.
  • Bulaşık makineleri içerisinde 5 cm'lik bir boşluk bırakılmalıdır. Bu sayede içerideki sıcak hava dalgası kolay bir şekilde yayılabilir ve enerjiden verim sağlanır.
  • Ocak ve fırınlardan küçük boyutta olanları tercih edilmelidir. Mikrodalga fırınlar bu açıdan önemlidir. Daha az enerji ile yüksek ısı verebilirler.
Aydınlatma Sistemlerinde Tasarruf Yöntemleri

• Ev ve iş yerlerinde akkor lamba kullanmak diğer lamba türlerine göre daha az enerji harcanmasını sağlar. Akkor lambalar yüzde 80 oranında tasarruf sağlanmasına yardımcı olur.
  • Odalardan çıkıldığında kullanılmayan bölümlerin lambaları kapalı tutulmalıdır. Bu durum unutuluyorsa hatırlatma amaçlı küçük notlar kullanılabilir.
  • Gün ışığından mümkün olduğunca yararlanılmaya çalışılmalıdır. Pencere kenarlarına masa veya koltuklar konulabilir.
  • Dış kapı sistemlerinde yer alan aydınlatmalarda halojen lambalar tercih edilmelidir. 50- 90 watt arasında değişen bu lamba türleri, diğer aydınlatmalara göre daha az enerji harcar.
  • Ev ve iş yerlerinde lambaların bakımları düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bakımsız lambalar içerisinde toz biriktirdiği için yeterli aydınlatmayı sağlamaz.
  • Duvarların ve tavanların renginin açık olması verimli bir aydınlatma sağlamak için önemlidir. Ayrıca ev eşyalarının renklerinin de açık renkli olması gerekir. Bu sayede düşük enerijli lambalar ile yüksek verim elde edilebilir ve aydınlatma sağlanır.
  • Zamanlayıcı ve fotosel sistemli lambalar özellikle iş yerlerinde aydınlatmanın kontrol altına alınmasını sağlar. Bu da enerji bakımından tasarruf anlamına gelir.

Kullanmadığınız tüm fişleri hep çekili bırakın - buzdolabı hariç
Tel şarj dolarken netini kapatın daha kısa sürede şarj dolsun
Hangi odadaysanız sadece o ışık yansın
Buzdolabı A++ sınıfı değilse 20 tl farkettiriyor
Derin dondurucu hekeza öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…