• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elektrik faturaniz ne kadar geliyor?

Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Akşamdan akşama evdeyiz. Haftada bir bulaşık makinesi açılır, hafta sonu ütü yapılır. Çamaşır makinemi gece geç saatte çalıştırırım. Kullanmadığım her şeyin fişini çekerim. Salonda otururken avizenin 2 lambasını yakarım. 26-27 tl gelir çoğu zaman. Şimdiye kadar en fazla 34 geldi bana.
Cok iyiymis bizde iki kisiyiz gunduz hic bisey calismiyo sadece hafta 2 kez camasr mak. bi de hergun sofben.utu yok, firin yok. Yinede 40 dan asagi gelmiyo

Keşke bizde öyle gelse ama Alanya fatura konusunda aldı başını gidiyor

Keşke hepimizin öyle gelse. Elektiriğe, suya harcanan fazla paraya çok üzülüyorum. İsraf etmemek lazım her konuda. İş yerinde yemek saati gelince herkes yemekhaneye koşturur. Ben giderken yolumun üzerindeki ofislerin ışıklarını kapatarak giderim. İsraf yani, gelince tekrar açın çok mu zor diyorum. Sen mi ödüyorsun elektrik faturasını diyorlar. Ne alakası var israf her türlü israftır. :KK58:

Kaynanam çok fenadır bu konuda. Evde bütün odaların ışıkları yanar. Bi odada tv izlerken diğer odada radyo hala açıktır. Laptop başka yerde fişte takılıdır. Eşim de öyleydi ilk evlendiğimiz zamanlar, çıktığı odanın ışığını kapatmazdı. Söylene söylene alıştırdım. Şimdi benden önce kapatıyor :KK49::KK49::KK49:

Cok iyiymis bizde iki kisiyiz gunduz hic bisey calismiyo sadece hafta 2 kez camasr mak. bi de hergun sofben.utu yok, firin yok. Yinede 40 dan asagi gelmiyo

Canım ben çok az evdeyim, biraz da titizim faturalar konusunda herhalde. Dediğim gibi haftanın 6 günü çalışıyorum, akşam 6'da evdeyim. Çocuk da yok. Çamaşır makinesini haftada 2 defa açsam yetiyor. Bazen 3 oluyor. Bulaşık makinesini de bir haftada anca doldurabiliyoruz. Fırınla pek işim olmuyor, çok nadir misafirlerim geldiğinde çalıştırıyorum. Şimdilik gayet iyi gidiyor faturalar bakalım ilerde nasıl olacak.

Evde 2 kisiyiz aksamdan aksama evde oluyoruz annemle ama Bize 100 den aşağı gelmiyor klima fırın ütü hiç bir şey calistirmiyoruz, prize boşuna takılı hiç fiş olmaz. Hatta fırının fişini bile çektim. 2 aydır hiç tv acilmiyor bilgisayarda film izliyoruz çamaşır ve bulaşık makinesi haftada 2 kere çalışır buna rağmen şu faturayı bir düşüremedik :KK62:
Kettle ve saç kurutma makinesi farkına varmadığımız ama en çok elektrik çeken aletlerden birisi .aklınızda olsun.buzdolabınız eski tiplerden ise oda elektrik harcar şimdikiler ++plus elektriği kokluyır resmen ama 15-20 yıllık buzdolapları ekonomik değil.aklımd bunlar geldi şimdilik.100 de akşsmdan akşama için çokmul gerçekten tv falan da seyretmiyorsunuz.birde ampullerimiz tasarrufu olanlardan mı Klasik olanlardan mı?onlards fark eder.

Kettle ve saç kurutma makinesi farkına varmadığımız ama en çok elektrik çeken aletlerden birisi .aklınızda olsun.buzdolabınız eski tiplerden ise oda elektrik harcar şimdikiler ++plus elektriği kokluyır resmen ama 15-20 yıllık buzdolapları ekonomik değil.aklımd bunlar geldi şimdilik.100 de akşsmdan akşama için çokmul gerçekten tv falan da seyretmiyorsunuz.birde ampullerimiz tasarrufu olanlardan mı Klasik olanlardan mı?onlards fark eder.
Evt yaaa kettle cok calisiyo bizde esim surekli cay demle diyo :KK43:
Kettleden kaybediyoz

Bütün ampullerimiz philipsin tasarruflu ampulleri. beyaz eşyalarımız A sınıfı hepsi yeni hatta A++, saç kurutma makinesinin sesi baş ağrısı yapıyor bendede annemde de evde var ama hiç kullanmıyoruz kapandigim icin duzlestirici maşa vs. De kullanmıyorum, kettle da 2 günde bi çalışır genelde 2 günde bir yemek yapıyorum 2 kişi oluncada rahat oluyor. Zaten bunlara dikkat etmezşek heralde aylık 300-400 falan öderiz apartmanda en az biz ödüyoruz herkes niye size böyle az geliyor diyor. Çünkü geneli 250-500 arasında ödüyor. CLK firması elektriği satın aldığından beri elektrik fiyatları bizde %200 artti:KK62:

Bütün ampullerimiz philipsin tasarruflu ampulleri. beyaz eşyalarımız A sınıfı hepsi yeni hatta A++, saç kurutma makinesinin sesi baş ağrısı yapıyor bendede annemde de evde var ama hiç kullanmıyoruz kapandigim icin duzlestirici maşa vs. De kullanmıyorum, kettle da 2 günde bi çalışır genelde 2 günde bir yemek yapıyorum 2 kişi oluncada rahat oluyor. Zaten bunlara dikkat etmezşek heralde aylık 300-400 falan öderiz apartmanda en az biz ödüyoruz herkes niye size böyle az geliyor diyor. Çünkü geneli 250-500 arasında ödüyor. CLK firması elektriği satın aldığından beri elektrik fiyatları bizde %200 artti:KK62:
Kötü olmuş inşsllah bizde de öyle bişey olmaz .bşz sizin yaptıklarınızı yapsak herhalde 20 -30 gelir.allsh kolaylık versin canım

Haftanın 6 günü çalışıyoruz. Akşamdan akşama evdeyiz. Haftada bir bulaşık makinesi açılır, hafta sonu ütü yapılır. Çamaşır makinemi gece geç saatte çalıştırırım. Kullanmadığım her şeyin fişini çekerim. Salonda otururken avizenin 2 lambasını yakarım. 26-27 tl gelir çoğu zaman. Şimdiye kadar en fazla 34 geldi bana.

Geç saatte çam. mak. Sesinden komşular rahatsız olmuyorlar mı

Bizim haftanın 7 günü çamaşır makinesi çalışır..Yine 7 kez bulaşık makinesi...Tv sabah açılır gece 1 de kapanır...Bütün laptoplar şarjlı elektrik süpürgesi kettle kahve makinesi sürekli fişte...Ve bize 120 ile 150 arası geliyor ben şimdi sevindim..Demek ki gayet iyi bu kullanım için..Bu arada her pazartesi 2 saat en az ütü yapılıyor yani ayda en az 8 saat ütü...

Bizim haftanın 7 günü çamaşır makinesi çalışır..Yine 7 kez bulaşık makinesi...Tv sabah açılır gece 1 de kapanır...Bütün laptoplar şarjlı elektrik süpürgesi kettle kahve makinesi sürekli fişte...Ve bize 120 ile 150 arası geliyor ben şimdi sevindim..Demek ki gayet iyi bu kullanım için..Bu arada her pazartesi 2 saat en az ütü yapılıyor yani ayda en az 8 saat ütü...
Biz böyle kullansa 1000 liradan aşağı ödemeyiz heralde

Biz böyle kullansa 1000 liradan aşağı ödemeyiz heralde
Neden yaşadığınız yer dolayısıyla mı?İzmirde biz bu rakamları ödüyoruz ama şöyle bir durum var bende apartmanda en yüksek faturayı ödüyorum her daim diğer daireler 30 ile 50 lira arası ödüyor..

Neden yaşadığınız yer dolayısıyla mı?İzmirde biz bu rakamları ödüyoruz ama şöyle bir durum var bende apartmanda en yüksek faturayı ödüyorum her daim diğer daireler 30 ile 50 lira arası ödüyor..
EvetAlanyada oturuyoruz ve genel olarak herkes çok yüksek fiyatlar ödüyor şu faturalarımız biraz uygundu ama antalya ya bağlandığımızdan beri suya %100 zam geldi

Back