- 8 Aralık 2013
- 7.844
- 17.295
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ama 3 lü tarife için geçerli bu dediğiniz.. Her faturada o puantaj var.. Ama tek zamanlı trife diye yazıyor bizim faturada.. ama t1 t2 t3 diye faturada yazıyor.. Bedaşa bildirmek gerekiyor..Bildirmekte yarar görüyorum canlar.
Özellikle serbest puantaj üzerinde olanlar makinelerini gece 22 :00 den sonra çalıştırsınlar derim. Öğle ve akşam arasında çalıştırmasınlar. O saatlerde çalışan her cihazın yaktığı enerji harcama bedeli 2 katına çıkıyor. Faturanızı kabartmak istemiyorsanız buda bir çözüm olabilir. Ben öyle yapıyorum. Zamanında bu elektrik faturalarından çok başım ağrıdı.
Nerden öğrenebilirim derseniz faturanızda yazar (T1-T2-T3) diye.. T1 sabah puantajı, T2 öğlen ve akşam arası, T3 ise gece puantajı demektir. Gece puantajı en hesaplısıdır. Dikkat ederseniz faturalarınızı böylece azaltabilirsiniz.
Ha kendi harcaman ne diye sorarsanız;
Haftanın 3 günü çamaşır ve bulaşık makinesi gece saatlerinde çalışıyor, Ayrıca klima var..
Gelen fatura 60-70 tl arası seyrediyor.
Sevgiler:)
faturada yazmıyo t1,t2,t3Bildirmekte yarar görüyorum canlar.
Özellikle serbest puantaj üzerinde olanlar makinelerini gece 22 :00 den sonra çalıştırsınlar derim. Öğle ve akşam arasında çalıştırmasınlar. O saatlerde çalışan her cihazın yaktığı enerji harcama bedeli 2 katına çıkıyor. Faturanızı kabartmak istemiyorsanız buda bir çözüm olabilir. Ben öyle yapıyorum. Zamanında bu elektrik faturalarından çok başım ağrıdı.
Nerden öğrenebilirim derseniz faturanızda yazar (T1-T2-T3) diye.. T1 sabah puantajı, T2 öğlen ve akşam arası, T3 ise gece puantajı demektir. Gece puantajı en hesaplısıdır. Dikkat ederseniz faturalarınızı böylece azaltabilirsiniz.
Ha kendi harcaman ne diye sorarsanız;
Haftanın 3 günü çamaşır ve bulaşık makinesi gece saatlerinde çalışıyor, Ayrıca klima var..
Gelen fatura 60-70 tl arası seyrediyor.
Sevgiler:)
o zaman tek zamanlı tarifeniz sizinde.. saat farketmez..faturada yazmıyo t1,t2,t3
bende çamaşır makinesini akşam 10dan sonra çalıştırıyorum, o zaman bi anlamı yoko zaman tek zamanlı tarifeniz sizinde.. saat farketmez..
Merhaba öncelikle tek zamanlı tarife kullanıyoruz evde,fiyatı aynı yani misal 20 kuruş gecede kullansan,gündüzde kullansan,3 zamanlı tarifede en çok puant saatleri çok pahalı,gündüz tarifesi,puant,gece vs hepsinin ücreti çok farklı o yüzden tek zamanlıya geçtik.320 tl geldı gecen ay bu ay 400 olur herhalde
SıZde dogal gaz vardır ocagı rahat kullanıyorsunuzdur. Tüp 100 liraya dayandıgı ıcın mecbur caycı kullanıyorum. Evın tamamını klımayla ısıtıyoruz o yuzden kısın cok yuksek. Yazında zaten 100 cıvarı gelıyor. Su ıcınde termısıfon var. Hersey elektrıklı bızde. Herseyıne dıkkat ettıgı halde caycı vs kullanmayıp sadece bır odasını aydınlatan fırın cok nadır kullananlarda bıle elektırık 70 gelıyor. Bızım burda bıraz daha yusek galıba fıyatlar dıye dusunur oldum.Merhaba öncelikle tek zamanlı tarife kullanıyoruz evde,fiyatı aynı yani misal 20 kuruş gecede kullansan,gündüzde kullansan,3 zamanlı tarifede en çok puant saatleri çok pahalı,gündüz tarifesi,puant,gece vs hepsinin ücreti çok farklı o yüzden tek zamanlıya geçtik.
Çayçı,elektrikli kahve makinesi,kettle bunları tamamen kaldırdım kullanmıyorum,ciddi fark ediyor,yatarken yada evde yokken fişleride çekiyorum sadece buzdolabı çalışır.
Anladım doğrudur,ocak için doğalgaz kullanıyoruz,su için güneş enerjisi var güneşli gün sayısı çok olduğu için sıcak su oluyor.SıZde dogal gaz vardır ocagı rahat kullanıyorsunuzdur. Tüp 100 liraya dayandıgı ıcın mecbur caycı kullanıyorum. Evın tamamını klımayla ısıtıyoruz o yuzden kısın cok yuksek. Yazında zaten 100 cıvarı gelıyor. Su ıcınde termısıfon var. Hersey elektrıklı bızde. Herseyıne dıkkat ettıgı halde caycı vs kullanmayıp sadece bır odasını aydınlatan fırın cok nadır kullananlarda bıle elektırık 70 gelıyor. Bızım burda bıraz daha yusek galıba fıyatlar dıye dusunur oldum.
Tek zamanlı olup olmadıgını nasıl anlarım.