- 27 Şubat 2008
- 9.940
- 12.714
- 823
zaten geçen senede bu zamanda böyle erken gelmişti fatura.. sanısam yıl sonu hesapları kapatacaklar ondan..Muhtemelen ondandır o zaman. Çünkü Elektrik idaresinin bize yaptığı az tüketim açıklaması buydu.
bende 72 kwh81 kwh yakmışız.. yanlış yazmışım 32,6 gelmiş:)
gün içinde evde değilim. en çok puant zamanında evdeyim. en az o kısım kwh gelmiş.06:00 -17:00 arası gündüz
17:00 - 22:00 puant
22:00 - 06:00 gece
Yazıyor
Çamaşırları puant ta yıkayayım bakalım değişecek mi
17.22 arası çok gelir. 3 zamanlı tarifeden tek zamanlı tarifeye geçtik bizde.
Puant en yüksek 3 zamanlı olunca birim fiyati farklı oluyor 3 zamanin. Tek zamanlida aynı birim fiyati var.Sanırım en az gecede
Sonra da gündüzde mi geliyor yani?
Puant en pahalı mı?
Tek zamanlı daha mı karlı? Birim fiyatı yukarıdakinden hangisine göre hesaplanıyor biliyor musunuz?
06:00 -17:00 arası gündüz
17:00 - 22:00 puant
22:00 - 06:00 gece
Yazıyor
Çamaşırları puant ta yıkayayım bakalım değişecek mi
ben makineyi hep akşam 8den sonra çalıştırıyorum, ucuz oluyo diye. doğrumu yaapıyorum yaniPuant en yüksek 3 zamanlı olunca birim fiyati farklı oluyor 3 zamanin. Tek zamanlida aynı birim fiyati var.
evet yılsonlarında hep böyle yapıyolarzaten geçen senede bu zamanda böyle erken gelmişti fatura.. sanısam yıl sonu hesapları kapatacaklar ondan..
8 den sonrası puanta giriyor gece 10 dan sonrası gece saatine girer puan en çok tuketilen zaman. Faturanizda görebilirsiniz aslında.ben makineyi hep akşam 8den sonra çalıştırıyorum, ucuz oluyo diye. doğrumu yaapıyorum yani
son faturada yazan8 den sonrası puanta giriyor gece 10 dan sonrası gece saatine girer puan en çok tuketilen zaman. Faturanizda görebilirsiniz aslında.
En çok gündüz kullanmissin. En az gece ama gece saati saat 10 dan sonra başlıyor.son faturada yazan
gündüz 31.171
puant 23.935
gece 19.029
Puant en yüksek 3 zamanlı olunca birim fiyati farklı oluyor 3 zamanin. Tek zamanlida aynı birim fiyati var.
. Aynı birim fiyati. Geliyor. Gece birim fiyati olmaz ortasidir. 80 lira geldi bu ay ama evde bir sürü elektronik eşya çalışıyor. 2 tane buzdolabı. Çamaşır bulasik makinesi.fırın. ütü. Tv pek kapanmaz bazen 2 tv çalışır. . Bilgisayar.Kettle. kombi.kombi acilinca 10 lira fark geldi sadece.Tek zamanlıdaki birim fiyatı
Üç zamanlıdakinin hangisiyle aynı geceyle mi gündüzle mi yoksa puantla mı ya da daha başka bir fiyat mı
Evde 2 kisiyiz aksamdan aksama evde oluyoruz annemle ama Bize 100 den aşağı gelmiyor klima fırın ütü hiç bir şey calistirmiyoruz, prize boşuna takılı hiç fiş olmaz. Hatta fırının fişini bile çektim. 2 aydır hiç tv acilmiyor bilgisayarda film izliyoruz çamaşır ve bulaşık makinesi haftada 2 kere çalışır buna rağmen şu faturayı bir düşüremedik
Annemde bnde evde dışarıda sürekli eşofman giyeriz bu yüzden hiç ütü yapmıyoruz ama ben yeni kapandigim icin ütü şarttı fakat aldığım hersey sandy kumaş bunlarda hiç ütü gerektirmiyorÜtü yapmamanın çaresi nedir
Kuru temizlemeye mi gönderiyorsunuz
Keşke bizde öyle gelse ama Alanya fatura konusunda aldı başını gidiyorHaftanın 6 günü çalışıyoruz. Akşamdan akşama evdeyiz. Haftada bir bulaşık makinesi açılır, hafta sonu ütü yapılır. Çamaşır makinemi gece geç saatte çalıştırırım. Kullanmadığım her şeyin fişini çekerim. Salonda otururken avizenin 2 lambasını yakarım. 26-27 tl gelir çoğu zaman. Şimdiye kadar en fazla 34 geldi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?