• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elaalemi'nin Diyet ve Sağlıklı Yaşam(Çabası) Günlüğü

En son pzt öğünümü koymuşum yuhh artık, 14. Grup takibinden burayı biraz boşlamışım olmaz öyle. Hemen doldurayım.
Geçen hafta cumaya kafar çok çok başarılıydı 62.9 a kadar düştüm. Çok güzeldi sporum beslenemem.
Ama cmt cozuttum. Ve tartı 64 lere kadar çıktı. Umarım toparlayabilirim. Metabolizma hızlandırıcı çorba yaptım tarifini birazdan vericeğim.

menüm
05.09.2016
kahvaltı 08:00 yarım kepekli lavaş, 1 kk tulum, 3 biber, 3 siyah zeytin, domates
öğlen: metabolizma çalıştırıcı çorbam, 7 sarma
ara 14:30 1 fincan sütlü kahve
akşam 17:00 granola
spor iş-ev yürüme, 2 kere 4 kat merdiven,
3 bardak yeşil çay
3 ltye yakın su

METABOLİZMA ÇALIŞTIRICI ÇORBA TARİFİ
Malzemeler
6 domates
3 kırmızı biber
6 yeşil biber
1 orta boy soğan
1 sarımsak
nane, tuz
çok çok az sıvı yağ
su
(BU SEFER 6 CEVİZ DE KULLANDIM, yeşil biberlerle birlikte koydum)
Yapımı
NOT: TÜM MALZEMERİ RENDEDEN GEÇİRİP KULLANIYORUZ

yağı tencereye alıyoruz biraz kızışınca içine soğanı ve sarımsağı koyuyoruz. bu sırada kırmızı biberleri rendeliyoruz işimiz bittikçe soğanla biberli karıştırıp koyuyoruz. Sonra sırasıyla yeşil biberi ve domatesi koyuyoruz. Sonra da alabildiğince su koyuyoruz. Çorbamız hazır. Ben pişince naneyi ve tuzunu koyuyorum.

NOT: Ben posası için biberleri çekirdeklerini çıkarmadan koyuyorum.

regli öncesi sivilcelenme ne iğrenç bir şeydir yakın zamanda buna ilişkinde bir çalışma yapmalıyım:kahve:

Menü zamanı
06.09.2016
Kahvaltı
08:00 1 dilim beyaz ekmek, 1 kk tulum, 3 zeytin, 1 dilim hindi füme, domates, nane
Öğlen
12:30 metabolizma çalıştırıcı çorba
Ara
16:00 sütlü nescafe
Akşam
Patateski köfte yemeği, yarım soğan, nane, yarım bardak ev yapımı hoşaf
3 lt su, çay, yeşil çay, sade türk kahvesi
Spor işe yürüme gelme, gece 15 dakika egzersiz

Vuhuuu atak yapmissin bu corba iyi gelecektir bana diywtisyen de zamaninda boyle bisey vermisti yesil biber degilde kabak vardi hadibakalim sonuc ne olacak

07.09.2016
Kahvaltı ve öğle yemeği gece yediğim için yemedim gün içinde sadece 1.5 bardak sütlü nescafe içtim
Akşam palamut, salata, ev yapımı hoşaf, 2 dilim ekmek
Spor um aynı
Su 3 ltye yakın, soda, çay, sade türk kahvesi

Menüm
Kahvaltı 1 dilim kepekli ekmek, 1kk tulum, 3 zeytin, 1 dilim füme hindi, domates, salatalık
Öğlen müsli
Akşam bademli tavuklu salata
Adaçayı, çay, 3 ltye yakın su, sade türk kahvesi
Spor işe yürüme

Ahh regli ahh ne zorlaştırdın hayatımı :(( bu ay zor geçiyor mevsim dönüşünden herhalde. Bir üşüyorum bir yanıyorum. Şiştim, yüzümde 3 koca sivilce. Ne hormonlarmış arkadaşş:oha::oha:

Vuhuuu atak yapmissin bu corba iyi gelecektir bana diywtisyen de zamaninda boyle bisey vermisti yesil biber degilde kabak vardi hadibakalim sonuc ne olacak
Regli dolayısıyla şiştim pek sonuç alamadım. Sizin sıvı diyeti nasıl gidiyor cnm ??

Menüm
Kahvaltı
1 çorba kaşığı kahvaltılık sos
5 zeytin
2 dilim çok tahıllı ekmek
1 kk tulum peyniri
Domates
Nane
Akşam
Zeytinyağlı ev döneri
Salata
Kereviz salatası
Çok az kahvaltılık sos
1 saat parkta spor
2.5 lt su
Çay
Belki birazdan sütlü nescafe

Bayadır kendi günlüğümü ziyaret etmiyordum :( artık böyle olmaması için çalışacağım :))
Sağlıklı yaşama kaldığım yerden devam. Birazdsn yatmadan önce 15 dakika sporu yapacağım :))

menüm
kahvaltı
5 siyah az yaplı zeytin 2 ev yapımı lavaş, 1 yemek kaşığı kahvaltılık sos, 1 kk peynir nane
ara
1 sütlü nescafe
akşam
2 lavaş, salata, 5 siyah az yağlı zeytin, tavuk haşlama
su bugün susuzluğum geçmedi nedense 3 lt içmişimdir
lavaşı ilk defa yaptığım için bu kadar yedim yarın baya bi azaltacağım

Dün hazır yiyeceklerin yapımıyla ilgili bir video izledim resmen hayattan soğudum. Artık hazır gıdaları mümkün mertebe tüketebilceğimi sanmıyorum. Gerçekten en sağlıklısı evde emekle yapılmış gıdalar ve su.
Bu gerçeği anlamak için videoları izlemek gerekiyor mu sanırım eve çünkü insan bilse bile görünce daha iyi anlıyor.

Menüm
Kahvaltı 1 küçük ev yapımı tam tahıllı lavaş,4 az yağlı siyah zeytin, 1 kk tulum, nane, 1 yemek kaşığı ev yapımı kahvaltılık sos
Ara sütlü nescafe
Ara sitlü nescafe
Akşam 1 paket çilekli quark
Su 2.5 lt
Spor yaptım saat koşu

Dün hazır yiyeceklerin yapımıyla ilgili bir video izledim resmen hayattan soğudum. Artık hazır gıdaları mümkün mertebe tüketebilceğimi sanmıyorum. Gerçekten en sağlıklısı evde emekle yapılmış gıdalar ve su.
Bu gerçeği anlamak için videoları izlemek gerekiyor mu sanırım eve çünkü insan bilse bile görünce daha iyi anlıyor.
hangi video canım

Menüm
Kahvaltı 1 ev yapımı çok tahıllı lavaş
Ev yapımı sos
Öğlen 1 lavaş, 5 az yağlı zeytin, sos, nane, 1kk tulum
Ara sütlü nescafe
Ara sütlü nescafe
Akşam nar lı, tavuk haşlamalı salata, ayran
Su 2.5 lt

Günaydınlar, iyi hafta sonları:) 3 gündür hastalıktan ve yoğunluktan sporumu yapamıyordum. Bugün 30 dakika hafif tempolu koşu yaptım ve 25 mekik çektim. mutluyum, huzurluyum :))

Back