• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elaalemi'nin Diyet ve Sağlıklı Yaşam(Çabası) Günlüğü

golcln golcln sorun değil cnm, yarın bekliyorum :)
Bölgesel incelme videolarına ve hareketlerine baktın mı?? Youtube ve pinterest çok yardımcı olabilir. Doğru sporu yapman önemli.

Aynen canım spor olmazsa hem diyet hem bölgesel incelme rüya oluyor
Termal şort giyip bacak yoğunluklu pilates yapıyorum bana inceldiğimi söylüyorlar ama mezura hiç öyle demiyor
Anlayamadım :KK43:

Aynen canım spor olmazsa hem diyet hem bölgesel incelme rüya oluyor
Termal şort giyip bacak yoğunluklu pilates yapıyorum bana inceldiğimi söylüyorlar ama mezura hiç öyle demiyor
Anlayamadım :KK43:
Allah Allah bilemedim şimdi . Belki bir hafta pilatase ara verip sadece kalça hareketlerine yoğunlaşman işe yarayabilir. Ama tam da emin değilim. Bir de çok acayip bir sırrımı seninle paylaşayım. Bir hareket var göğüsleri küçültmek için yapılıyor. Ben o hareketi her lavaboya gittiğimde doğru nefesle 20 kere yapıyorum. Böylece gün içinde ekstradan o bölgeyi çalıştırmış oluyorum. Bir yere dokunmadığım için hijyenik olduğunu düşünüyorum. Bir hareket belirleyip sen de yapabilirsin,orta vadede işe yarayacaktır.
Ancak takıntılı bir insansan başka bir zaman dilimi ve mekan belirleyip yapabilirsin.

thumbnail_20160822_183315.jpg

Bu da benim canım
popişimi görebilesin diye yandan çekindim

golcln golcln çok güzelsin cnm, saçlatına bayıkildım.:KK200::KK37: Ve bedenin bence hiçte fena değil, hatta süper. Basen ve kalça için bölgesel egzersizle sıkılaştın mı tamamdır. Pilateste karın ve üst beden egzersizlerini kesip basen ve basak hareketletini yapabilirsin çözüm olarakta :)

golcln golcln çok güzelsin cnm, saçlatına bayıkildım.:KK200::KK37: Ve bedenin bence hiçte fena değil, hatta süper. Basen ve kalça için bölgesel egzersizle sıkılaştın mı tamamdır. Pilateste karın ve üst beden egzersizlerini kesip basen ve basak hareketletini yapabilirsin çözüm olarakta :)
Aynen ebru şallının 45 dklık sadece bacak ve basen yoğunluklu bir pilates videosu var ondan yapıyorum hergün pek bir değişiklik göremesem de
Sağol canım :KK200: saçlar da dağılmışlar taramaya üşendim :KK48:

Menüm
Kahvaltı 08:00 1 dilim uno çok tahıllı ekmek, 1 haşlanmış yumurta, 2 siyah 1 yeşil zeytin, 1 kk kaşar peyniri (evde peynir bitmiş yarın alacağım), domates salatalık
Öğlen 13:00 special k granola, sek yapsız sütle
Akşam 20:45 yarım tabak bamya yemeği, ufak bir dilim su böreği (dayanamadım :KK43: )
İşe yürüdüm, 2 kere dört kat merdiven çıktım, indim, sabah 75 ip atlama, 100 duvar voleybolu, gece 25 mekik
3 lt su
Gün içinde çok çay içtim bir bardakta sade türk kahvesi
Bir de hala tartıda 64.4 üm, çok mu yiyorum acaba yaa. Cumaya 63 ü görememek korkusu aldı.

Aynen ebru şallının 45 dklık sadece bacak ve basen yoğunluklu bir pilates videosu var ondan yapıyorum hergün pek bir değişiklik göremesem de
Sağol canım :KK200: saçlar da dağılmışlar taramaya üşendim :KK48:
İşe yarayacaktır cnm wabret birazcık daha. Eminim ki:ukala: 1 ay sonraki paylaşımımızda ikimizinde silueti gözle görülür şekilde değişecek :rapci::KK55: bu foto işi ii bir motivasyon fikri oldu.​

Göğüs inceltici hareketler videoları :spor::KK37::KK73::cool::spor:
Disiplin ve düzen:KK52::sampiyon:

Günaydınlar herkese :)
Bugün, dün test edip onayladığım bir yöntemden bahsetmek istiyorum.
Pazar günü spordan dolayı kaslarım çok ağrımıştı. Bu durumun sebebini hemen araştırdım, kesin olarak tespit edilemese de bunu laktik asit birikmesi olarak tanımlıyorlar. OnikiBilgi.com der ki " Laktik asit glikojen’in enerjiye dönüştürülmesi sırasında, oksijen azalması nedeniyle ortaya çıkar ve kaslarda birikir. Kasların alışmadığı şekilde zorlanması, ağırlık egzersizleri ve kardio egzersizleri laktik asit birikiminin ana nedenidir"

Peki bu durumun işe yarayan çözümleri neler mi?
1- Su: her derde deva olduğu gibi bu derde de deva :KK200: Bunu da öğrendikten sonra kendisini en birinci içeceğim yaptım. Zaten günde 3 lt'ye yakın tüketiyorum, çok ama çok faydalı. Cilde, sindirime, zayıflamaya. Baksanıza kas ağrısına bile şifa.
2- Sıcak ve Soğuk Banyo : Dün test ettim onayladım. Önce kaynara yakın suyla sonra soğuğa yakın suyla yıkanmak gerçekten de bu ağrılarda hissedilir bir azalmaya sebep oluyor. Hatta ağrım neredeyse yok oldu.
3- Uyku: Gerçekten işe yarıyor. Denemenizi tavsiye ederim.
4- Kafeinden uzak durma: Bunu deneyemedim ne yazık ki. Kafein benim tatlı baş belam. Bırakılması gerekenler listesine bile alamıyorum. Evet kafein bağımlısıyım :olamaz: PS: kahve içen emoji neden yok KK :skandal:

Benim menü gene akşam mesaisi ile cortladı :KK43:
Kahvaltı
07:00 1 haşlanmış yumurta, 2 siyah 1 yeşil zeytin, 1 dilim çok tahıllı ekmek, domates, 3 biber, 1 kk tulum peynir
Ara 12:00 sek diyet sütle sütlü nescafe
Öğlen 13:30 special k gronala, sek diyet sütle
Ara latte
Akşam 20:15 civarı az miktar kızarmış patates, yeşil biber, kırmızı biber, kıyma kavurma ( iş çıkış saatim dolayısıyla böyle mecbur yedim gibi oldu) gece aç kalıp yemekten korktuğum için yedim, yoksa yemeyebilirdim
Spor işe yürüme 1 saat, 75 ip atlama, 100 du ar voleybolu, kızartmaları eritmek için yaklaşık 30 dakika hafif tempolu spor (saat 10 gibi yapacağım)

Menüm 24.08.2016
Kahvaltı 07:00 3 siyah zeytin, 2 dilim beyaz ekmek, 1 dilim beyaz beynir, 1 dilim tulum, domates, salatalık
Ara sütlü nescafe
Öğlen 12:30 civarı 1 dilim yeşil elma, sütlü yulaf kepeği
Akşam 19:25 civarı 2 ızgara tavuk göğüs, hqşlanmış sebzeler, 2 sıkımlık barbekü sosu, 1 tane kızarmış patates
2 bardak güllü yeşil çay, 3 lt su, çay
Spor: 75 ip atlama, toplam 1 saat yürüme, 20 dakika spor yapmayı düşünüyorum bakalım

Günaydınlar herkese. Dün gece kalkıp azıcık bir şey lavaş yemiş olabilirim. Ahhh ahh keşke tüm ailem diyette olsa

Ailenle birlikte yaşarken diyet yapmak neden bu kadar zor. Neden yardımcı olmak konusunda bu kadar direniyorlar.
Herkesein ritmi düzeni farklı bu medenle aynı sofraya oturacağım diyerek diyet yapmak çok zor. Hayır onlar kırılmasın desem ben kilo alacağım. Ben de artık onları tınmamaya karar verdim. Bu seferde kötü ben oldum. Bu sabah simit alırken annem ve ben vardım evde bende iki tane aldım. Ablam evde yoktu geç gelecekti. 2. Bir simit olsa dursa dayanamam yerim diye korktum, yenileceği kadar aldım. Bir anda bencil oldum neymiş ablam gelebilirmiş onuda düşünmem gerekiyormuş. Fazla fazla alınıyor yapılıyorda noluyor fazla fazla yeniliyor. Bunu bir türlü anlatamıyorum aileme...

28.08.2016
Menüm
Kahvaltı
09:30 1 çekirdekli simit, 4 zeytin, 1 kk tulum, domates, 1 büyük hindi füme
Ara 14:00 1 sade türk kahvesi, 2 fındık
Akşam : 18:00
100 gr market döneri, marul, yatım soğan, yarısı suyla karıştırılmış kefir
Belki fasulye yemeği (daha annem pişirmedi) ailem kalorili yemekler yapıyor ve geç saatlerde yiyorlar diye biraz tartıştık. Bu yemeği yiyedebilirim yemeyedebİlirim daha 19:30 gibi pişermiş
Güllü yeşil çay, 3 lt ye yakın su, zero,
Spor
1 saat parkta spor, gece belki yoga

canim yarin sivi diyetine basliyoruz is yerinden arkadasla sende katilirim demistin haberin olsun
Bi suru yerde var ama kk sivi diyeti yazinca kk de 1 ayda 20 kilo verdim diye bi sayfa cikiyo cb20 galiba konu sahibi onun sayfa guzel
Genel olarak sabah meyve suyu ve ceviz oglen corba ve ayran aralarda limonlu su cay bitki cayi aksam da labne ve yesillik yazmis ama corba veya salata dusunduk
Meyve suyu sikma sansimiz olmazsa meyve yeriz dedik

canim yarin sivi diyetine basliyoruz is yerinden arkadasla sende katilirim demistin haberin olsun
Bi suru yerde var ama kk sivi diyeti yazinca kk de 1 ayda 20 kilo verdim diye bi sayfa cikiyo cb20 galiba konu sahibi onun sayfa guzel
Genel olarak sabah meyve suyu ve ceviz oglen corba ve ayran aralarda limonlu su cay bitki cayi aksam da labne ve yesillik yazmis ama corba veya salata dusunduk
Meyve suyu sikma sansimiz olmazsa meyve yeriz dedik
Cnm bu ara vazgeçtim ben bir süre daha bu yeme biçimimi sürdüreceğim. Kendimi zihnen hazırlayamadım bir an. Başlarsam haber veririm mutlaka :))
Sana ve arkadaşına başarılar :)) tartıda bol bol eksiler :))

Menüm
Kahvaltı 06:30 yarım kepekli lavaş, 3 siyah zeytin, iki dilim tost makinasında kaşarlı (kaşarı azdı) patlıcanz, nane, domates, 1 kk tukum peyniri
Öğlen 13:00 müsli
Ara 15:40 yarım muz, sütlü nescafe, azıcık kelek
Akşam susuz yeşil fasulye, bayaa bi patlıcan yidim, yarım lavaş
2 ltye yakın su, yeşil çay, siyah çay
İşe yürüme 4 kat merdiven çıkma akşam 10 dakika hafif tempolu koşu, bazı ufak egzersiz hareketleri

Back