• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El titremesi

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar..elim titriyor ve bu benim sosyal hayatımı sıfırlamış durumda,herhangi bi rahatsızlıktan dolayı olmadığını biliyorum psikolojik olarak yaşanıyor bu durum,biri beni izlediği zaman elim titriyor rahat rahat yapamıyorum,samimi arkadaşımın yanında dahi elim titriyor bir süre azalmıştı ama şu an üst safhada,bi kahve uzatırken bile elim titriyor,heyecandan...Bu durumun aynısını yaşayıp çözüme kavuşturan var mı önerebileceğiniz psikolojik videolar var mı,ilaç kullanıp bu durumun geçtiğini tecrübe eden var mı...yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Bir yakınımda vardı aynı durum, hep psikolojik olduğu düşünüldü. Kalbinde sorun varmış tam olarak ne bilmiyorum. Günde bir ilaçla çözdü mevzuyu kırkından sonra.

Kullanıcı adınızın yakınlığından dolayı açtığınız konuları az çok hatırlıyorum. Sizin bir an önce psikolojik destek almanız gerekiyor lütfen beni yanlış anlamayın

Kullanıcı adınızın yakınlığından dolayı açtığınız konuları az çok hatırlıyorum. Sizin bir an önce psikolojik destek almanız gerekiyor lütfen beni yanlış anlamayın
Biriyle karıştırıyor olabilir misiniz ne tür konular açtım da bu kanıya vardınız..olabilir destek de almam gerekebilir de kimseyle karıştırmayın diye diyorum

Karıştırmadığıma yemin edebilirim ama kanıtlamam zaman alır. Şaka bir yana sağlıkçı olduğunuzu tahmin ederek ilaç tavsiyesi istemek de doğru gelmedi. El titremesinin işimizin son zamanlardaki aşırı yüküne bağlıyorum. Hepimiz öyleyiz izin alabilecek durumdaysanız size iyi gelebilir

Karıştırmadığıma yemin edebilirim ama kanıtlamam zaman alır. Şaka bir yana sağlıkçı olduğunuzu tahmin ederek ilaç tavsiyesi istemek de doğru gelmedi. El titremesinin işimizin son zamanlardaki aşırı yüküne bağlıyorum. Hepimiz öyleyiz izin alabilecek durumdaysanız size iyi gelebilir
İlaç tavsiyesi istemiyorum..ilaçla sorun gideriliyor mu..psikolojik olduğunu düşündüğüm için aynı şekilde olup ilaç kullanıp bu durumu yenan var mı diye merak ettim

Karabaş otu el ayak titremelerine iyi geliyormuş sende sosyal fobi de var galiba psikiyatriste gitsen iyi olur

Mecbur felsefik takilacaksin o zaman kuzum o aslinda yok suan kimse yok ben tekim kimse beni izlemiyor

Psikolojik olduğunu nereden biliyorsunuz ?
Bence detaylı bi doktora görünüm fizyolojik bşy yok derlerse psikoloğa gidesiniz.

Tiroitse dere otunu arastir kuzum doktoruna sor mutlaka da ilac agir geliyor yazmissin bitkisel takviye iyidir bazen

Maalesef bir çaresi yok,banada esansiyel tremor teshisi konuldu sadece sag elimde var doktor d...l adli ilaci verip gönderiyor

Kullanıcı isminizden dolayı sağlıkçı olduğunuzu düşünüyorum. El titremesi hipertiroidi de oluyor. Hormon testi yaptırmakta fayda var.

Karabaş otu el ayak titremelerine iyi geliyormuş sende sosyal fobi de var galiba psikiyatriste gitsen iyi olur
Aslında sosyal fobi yok,çalışıyorum ortamın en girişken en konuşkan kişisiyim dışarı çıkıp gezmeyi severim insanlarla konuşup sohbet etmeyi

Slm kızlar..elim titriyor ve bu benim sosyal hayatımı sıfırlamış durumda,herhangi bi rahatsızlıktan dolayı olmadığını biliyorum psikolojik olarak yaşanıyor bu durum,biri beni izlediği zaman elim titriyor rahat rahat yapamıyorum,samimi arkadaşımın yanında dahi elim titriyor bir süre azalmıştı ama şu an üst safhada,bi kahve uzatırken bile elim titriyor,heyecandan...Bu durumun aynısını yaşayıp çözüme kavuşturan var mı önerebileceğiniz psikolojik videolar var mı,ilaç kullanıp bu durumun geçtiğini tecrübe eden var mı...yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Yaşadığınız durumun elbette çözümü vardır. Herhangi bir rahatsizliktan kaynakli olmadigina eminseniz kas probleminiz de yoksa beslenme bozuklugundan duygu durumunuzdaki degisimlerden kaynakli olabilir. Anladigim kadariyla heyecanli birisiniz. Heyecan yapacaginiz seye odaklanmayin o an baska seyler guzel anilarinizi düşünerek heyecaninizi bastırın. Kimse sizden üstün yeteneklere sahip değil bu yüzden heyecanlanmanizin size sadece dert olduğunu kabullenin. Ama bence bir nöroloji doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. Daha fazla gecikmeden. Ilac verir ya da botoks tedavileri var. Ameliyatlik bir durumunuzun olacagini sanmiyorum. Artik el titremenizin kaynagina uygun tedavi yöntemi uygular size. Sadece korkulacak bir durum degil. Gecmis olsun.

Merhaba, bende de aynı durum var, acıksam, sinirlensem, heyecan yapsam, korksam ya da hiç bişi yoksa bile elim titrer, nörolojiye ve dahiliyeye muayene oldum bişey çıkmadı. Konuştuğumda bile titriyor ellerim. Yani bahsedilen duygular tüm insanlarda ortak, herkes sinirlenebilir, heyecanlanabilir. Kontrolsüzce değilse tamamen normal bunlar. Normal olmayan tüm duygulara ellerin kontrolsüzce titremsinin eklenmesi. İnanın çoğu zaman ellerimi saklıyorum. Çok heyecanlandığımı ya da sinirli olduğumu düşünmesinler diye. Çünkü öyle bir durum yok. Bu anlamda sizi anlıyorum. Açken arttığı için şekerimin düşmemesine gayret ediyorum ama tokken ve hiçbir neden olmadan da titreyebiliyor. Hatta şöyle bişi olmuştu ergenlik yaşlarımda ailem çok endişelenmiş uyuşturucu madde mi kullanıyorum diye. Deli gibi takip etmişlerdi beni. Doktora fln da götürmüşlerdi. O zamanda hiç birşey çıkmamıştı. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulabilen varsa ya da farklı bir bölüme yönlendirebilecek olan, çok sevinirim bende.

Merhaba, bende de aynı durum var, acıksam, sinirlensem, heyecan yapsam, korksam ya da hiç bişi yoksa bile elim titrer, nörolojiye ve dahiliyeye muayene oldum bişey çıkmadı. Konuştuğumda bile titriyor ellerim. Yani bahsedilen duygular tüm insanlarda ortak, herkes sinirlenebilir, heyecanlanabilir. Kontrolsüzce değilse tamamen normal bunlar. Normal olmayan tüm duygulara ellerin kontrolsüzce titremsinin eklenmesi. İnanın çoğu zaman ellerimi saklıyorum. Çok heyecanlandığımı ya da sinirli olduğumu düşünmesinler diye. Çünkü öyle bir durum yok. Bu anlamda sizi anlıyorum. Açken arttığı için şekerimin düşmemesine gayret ediyorum ama tokken ve hiçbir neden olmadan da titreyebiliyor. Hatta şöyle bişi olmuştu ergenlik yaşlarımda ailem çok endişelenmiş uyuşturucu madde mi kullanıyorum diye. Deli gibi takip etmişlerdi beni. Doktora fln da götürmüşlerdi. O zamanda hiç birşey çıkmamıştı. Benzer durumu yaşayıp çözüm bulabilen varsa ya da farklı bir bölüme yönlendirebilecek olan, çok sevinirim bende.
Nöroloji doktoruna gorunmenizi oneririm. Belki beslenme probleminiz ya da vucudunuzdaki minarel eksiklik ya da fazlaliktan kaynakli bir durumunuzda olabilir. Ama önce iyi bir nöroloji uzmanina görünün. Orada birşey cikmazsa durumunuz psikolojik degilse zaten sizi yönlendirir. Ama bu tip hastaliklarin genelde psikoloji kaynakli oldugunu görüyoruz. Gecmis olsun size de.

Back